Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 6 000 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emil Schütt, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emil Schütt
Reg. Fastighetsmäklare
Anette Ivarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anette Ivarsson
Mäklarassistent & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Valthornsvägen 7D

Månadsavgift: 6 000 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emil Schütt, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emil Schütt
Reg. Fastighetsmäklare
Anette Ivarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anette Ivarsson
Mäklarassistent & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Varmt välkomna till Valthornsvägen 7D!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 5, varav 3-4 sovrum
  • Boarea: 112,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 22
  • Byggnadsår: 2017/2018
  • Månadsavgift: 6 000 kr
  • Driftkostnad: 928 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Hiss: Nej

Välkomna till Valthornsvägen 7D!

Här erbjuds en inflyttningsklar och attraktiv bostadsrätt i två plan. Denna bostad har fem rum fördelade på drygt 112 kvm, med en planlösning som passar perfekt för dem som söker ett luftigt och inbjudande boende. Valthornsvägen 7D är ett stilrent hem med noggrant utvalda tillval som bidrar till en hemtrevlig atmosfär. På entréplanet finns sociala ytor med ett elegant och fullt utrustat kök i öppen planlösning tillsammans med vardagsrum och matplats. Stora spröjsade fönster mot trädgården skapar en ljus och trivsam miljö.

På ovanvåningen råder en rofylld atmosfär med tre sovrum och ett allrum som kan användas som ett extra vardagsrum eller avskärmas för att skapa ytterligare ett sovrum. Bostaden ger en stark villakänsla, förstärkt av en uppskattad altan som övergår i en gräsmatta. Framsidan har en uppfart med plats för två bilar och charmiga spröjsade fönster, vilket bidrar till ett mysigt intryck.

Valthornsvägen ligger i ett lugnt och fridfullt område, befolkat av både barnfamiljer och pensionärer. Gatan är idylliskt belägen mellan villaområdet i Tröingeberg och det nyetablerade området Tröinge Ängar, med varierad bebyggelse. Området har blivit allt mer populärt tack vare närheten till centrum och stadens serviceutbud. Här finns också närhet till natur och grönområden med möjligheter till skogspromenader, lekplatser och grillplatser.

Läget erbjuder goda pendlingsmöjligheter med E6
bara några minuter bort och järnvägsstationen som snabbt tar dig norr- eller söderut. I närheten finns även två förskolor, större matbutiker och Tånga handelsområde med gym, restauranger och diverse butiker.

Är du intresserad av Valthornsvägen 7D? Tveka inte att boka en visning eller kontakta mig för mer information!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré
Välkomnande entré med slitstarkt klinkergolv som övergår till elegant parkettgolv som fortsätter genom hela bostaden. Väggarna har ljusa ytskikt och innertaket är vitmålat. Här finns avhängningsmöjligheter, och under trappan till övervåningen finns extra förvaringsutrymme. Spotlights i taket och golvvärme bidrar till en modern och bekväm miljö.

Vardagsrum
Ljust och rymligt vardagsrum med stora spröjsade fönster mot trädgården, vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp som framhäver det vackra parkettgolvet. Härifrån når man också trädgården med altan, gräsmatta och ett praktiskt förråd.

Kök
Ljust och inbjudande kök med dämpade skåpluckor. Köket erbjuder gott om förvaring och har vitt kakel ovanför arbetsytorna för en hemtrevlig känsla. Fullt utrustat med stor kyl/frys, inbyggd ugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Intill köket finns en matplats med plats för bord och stolar. Vita ytskikt, parkettgolv och vitmålat innertak med spotlights kompletterar den moderna stilen.

Badrum
Helkaklat badrum med naturligt ljusinsläpp från ett fönster. Mörkt klinkergolv som kontrasterar snyggt mot vita kaklade väggar, med en vägg kaklad i samma nyans som golvet. Förvaring under tvättkommoden, duschhörna med glasväggar och handdukstork (ej elektriskt. Men det finns förberett för de som vill installera det till höger om tvättkommoden). Spotlights i taket och golvvärme ger extra komfort.

Tvättstuga/förråd
Tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Förvaring finns i överskåp och arbetsytor ovanför maskinerna samt ett tvättställ. Golvet är klätt med mörkt, slitstarkt klinker som kontrasterar mot de ljusa väggarna och förvaringsskåpen.

Allrum på ovanvåningen
På ovanvåningen finns ett allrum som används som extra vardagsrum. Möjlighet finns att sätta upp väggar för att skapa ytterligare ett sovrum. Rummet har fönster mot nordost, parkettgolv och ljusa väggar. I anslutning till allrummet finns en lucka till vinden som har golvskivor för extra förvaringsmöjligheter.

Sovrum på ovanvåningen
Alla sovrum på ovanvåningen har parkettgolv och ljusinsläpp från charmiga spröjsade fönster. Väggarna i de mindre sovrummen har ljus färgsättning, det större sovrummet har väggar i en ljus färg med en trevlig fondvägg i jordnära färgsättning. I ett av de två sovrummen står idag en modern, stor garderob som säljarna tänker lämna kvar till nästa köpare. Innertaken i alla sovrum är vitmålade. Det större sovrummet har en praktisk inbyggd skjutgarderob för klädförvaring.

Badrum på ovanvåningen
Helkaklat badrum utrustat med duschhörna, tvättkommod och WC. Golvet är klätt med mörkt klinker och väggarna är har vitt kakel. Förvaringsskåp finns under tvättkommoden och i spegelskåpet. Spotlights i taket och golvvärme ger badrummet en lyxig känsla.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 5, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 112,5 m2
Lägenhetsnummer: 22
Byggnadsår: 2017/2018
Driftkostnad: 928 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Förråd tillhörande bostadsrätten finns i anslutning till altanen.

Byggnadssätt

Kommentar: Grundläggning: platta på mark
Fasad: liggande träpanel
Fönster: fabriksmålade, trä
Tak: betongpannor (+ solpaneler ena taksidan)
Stomme: trästomme, bjälklag av trä
Ytterdörr: fabriksmålade, trä/glas.
Altandörr: fabriksmålad vit dörr, trä/glas

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Tv/Internetanslutning

Bostadsrätterna är anslutna till Telia öppen fiber.

Värme- och ventilationsanläggning

Husen värms med frånluftsvärmepump placerad i tvättstugan. Husen ventileras med mekanisk frånluft via pumpen. Tilluftdon i fasad. Uppvärmning med vattenburen värme via golvvärmeslingor på bottenplan. Uppvärmning med radiatorer på övervåning.

I Brf Tröinge By sitter framtidens energikälla på taken. Samtliga hus är utrustade med individuella solcellsanläggningar. Solceller omvandlar solljus till elenergi och du som boende är med och bidrar till en hållbar energiproduktion och sänker samtidigt dina elkostnader. Med varje kWh ditt solcellssystem producerar undviker man ca 100 gram CO2-utsläpp och dina driftkostnader minskar.

I första hand går den producerade elen till att täcka husets momentana elbehov och du kan på så vis ersätta el du köper in med egenproducerad el. Under soliga sommardagar, när solcellerna producerar som bäst, skapas istället ett elöverskott. Detta överskott skickas in på elnätet och vidare till andra hus i området. Som boende märker man inget av varken det ena eller andra utan allt sköts automatiskt och du använder dina vägguttag helt som vanligt.
Det enda som man märker är att elkostnaden blir reducerad!

Varje bostad har en solcellsanläggning på 4,1 kW vilket teoretiskt ger cirka 4000 kWh / år. Med nuvarande ersättning motsvarar det en besparing på drygt 4000 kr/år och täcker cirka hälften av husets uppskattade årliga elförbrukning. Elproduktionen varierar mellan husen beroende på takens solläge men också av antalet soltimmar under året.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten

Omgivning

Strax norr om Falkenbergs centrum ligger Tröinge. Parallellt med att tågtunneln under Tröingeberg byggdes och Falkenbergs nya tågstation invigdes växte en ny stadsdel upp på de kringliggande ängsmarkerna. Området vid foten av Tröingeberg kallas i folkmun för Tröinge Ängar.

Här finns idag främst nybyggda villor och flerbostadshus men även ett växande utbud av tjänster och kommersiella verksamheter. I närområdet finns redan idag förskola, grundskola och mataffärer och inom gångavstånd ligger även Tånga handelsplats som nyligen etablerades. Här erbjuds allt från gym, affärer och restauranger. Falkenberg Station ligger inom gångavstånd och till centrum är det inte mer än ca 20 minuters promenad.

Till Skrea Strand är det knappt 4 kilometer och den aktive har inte långt till golfbanor, idrottshallar och badanläggningar. Längs Tröingebergs sluttningar kan du skapa dina egna promenadstråk och hitta fina motionsslingor. Närheten till tågstationen skapar goda pendlingsmöjligheter. Till Varberg tar du dig på 15 minuter, Halmstad 18 minuter och Göteborg når du under timmen. Den bilburne befinner sig på E6/E20 inom loppet av någon minut.


Dubbelspår, ny tågstation, nya idrottsarenor, satsning på centrumutveckling och ett allmänt positivt företagsklimat är några faktorer som bidrar till att allt fler familjer väljer att bosätta sig i Falkenberg. Området runt Tröinge erbjuder närhet till både förskola och skola. Faktorer som tillsammans med närmiljön gör området idealiskt för barnfamiljer. Här kan barnen växa upp i en trygg miljö och ett nybyggt område innebär samtidigt att det aldrig är långt till kompisar och lek.

Bättre läge får du leta efter!

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 3,33330
Andel av månadsavgift: 0,033

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1 640 094 kr
Beräknad från årsredovisning 2022.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen består av 30 stycken bostadsrätter.

Gemensamma utrymmen

Till varje bostad hör ett fristående förråd på 4 kvm med platta på mark. Förra ägare har isolerat detta och lagt trall (ej fastankrad) till golv.

Parkering

Parkering sker på uppfarten framför respektive hus, plats för 2 bilar.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2024-01-01 - höjdes månadsavgiften med 300:- och blev då 6000:-

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer finns i närområdet. Falkenbergs tågstation ligger inom promenadavstånd.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

6 000 kr
I avgiften ingår kallvatten och parkeringsplats
AVGIFTEN INKLUDERAR:
Fastighetsförsäkring.
Räntekostnader/amortering för föreningens lån.
Utvändigt underhåll och reparationer.
Vatten och avlopp.
Fastighetsförvaltning och kostnad för föreningens administration.

AVGIFTEN INKLUDERAR INTE:

Sophantering: Bostadsområdet är utformat enligt principen att varje enskild bostadsrättshavare tecknar ett eget avtal för hämtning av avfall. Information om olika typer av abonnemang hittar ni på www.vivab.info

El: Elnätsföretag i området är Falkenberg Energi. Ni väljer själva vilket elhandelsföretag ni vill ha och vilken avtalsform ni önskar. Då husen är utrustade med solceller kan ni också välja att bli mikroproducenter.

Försäkring: Hemförsäkring är något ni själva tecknar, säkerställ så att bostadsrättstillägg ingår i hemförsäkringen.

Driftkostnader

928 kr/månad
Årlig elförbrukning: 2959 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 680 kr
Försäkring: 90 kr
Försäkringskommentar: I kostnaden för hemförsäkring är bostadsrättstillägget inkluderat.
Sophämtning: 158 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

2024-01-01 - höjdes månadsavgiften med 300:- och blev då 6000:-

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 54 kWh/kvm/år
Energiklass: BB
Specifik energianvändning: 29 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-05-21
Besiktningsman: Jörgen Brädde, Besiktningsföretaget AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 25 Visa alla 31 bilder
 

Planritning

Karta och område

Valthornsvägen 7D, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6000 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Tätorten, Falkenberg
Valthornsvägen 7D
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning