Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 7 039 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Daniella Ahlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Daniella Ahlström
Fastighetsmäklare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Fiskaregatan 2B

Månadsavgift: 7 039 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Daniella Ahlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Daniella Ahlström
Fastighetsmäklare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Trerumslägenhet i hörnläge med balkong och en inre reparationsfond på hela 9 419 kr!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 78 m2
  • Lägenhetsnummer: 08-3405-3-63
  • Byggnadsår: 1949-1952
  • Månadsavgift: 7 039 kr
  • Driftkostnad: 433 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 3
  • Hiss: Nej

Varmt välkomna till Fiskaregatan 2B! Här hittar ni denna hemtrevliga och rymliga trerumslägenhet i hörnläge, med en balkong där du kan njuta av härlig eftermiddags- och kvällssol. Denna lägenheten erbjuder dubbla entréer, ett badrum och en separat wc, ett stilrent kök, ett vardagsrum med utgång till balkongen, samt två sovrum, varav ett lite större. Här får ni en rymlig lägenhet i ljusa färger med en hemtrevlig känsla. Utöver detta får ni en fantastisk och rymlig hörnlägenhet med gott om naturligt ljusinsläpp. Gott om förvaring med flera garderober, klädkammare och extra förvaring såsom vinds- och källarförråd ingår.

I den välskötta och stabila bostadsföreningen kan du njuta av trivsamma omgivningar med gröna ytor och planteringar. Här finner du även en uppfräschad festlokal tillgänglig för uthyrning till en förmånlig kostnad, tvättstuga och ett cykelförråd. Bostaden är belägen i ett lugnt och tryggt område där grannarna är i olika åldrar. Centrum ligger inom gångavstånd, och för pendlare erbjuds utmärkta kommunikationsmöjligheter på nära håll. Inom kort avstånd finns även lekplatser och veckohandlingen blir smidig med livsmedelsbutik nära till hands. Skola och äldreomsorg finns även det på bekvämt avstånd. Med bara några minuters promenad når du underbara promenadstråk, antingen längs Ätran i centrum, ner mot havet vid Skrea Strand, eller ut till Lövstavikens småbåtshamn och Stafsinge Strand. Denna lägenhet är perfekt för dig som vill flytta in utan krångel och omedelbart känna dig som hemma. Ett extra plus är det stora miljöhuset som underlättar sortering och återvinning för den miljömedvetne.

Månadsavgiften täcker allt du behöver inklusive värme, tv och bredband, och det ingår även en inre reparationsfond på hela 9 419 kr för lättare renovering om så önskas. Gratis utomhusparkering ingår, och det finns möjlighet att hyra garage. Om detta låter intressant är ni varmt välkomna att kontakta mig eller anmäla ert intresse så hör jag av mig!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré/hall
Välkomnande entré där vi möts av ett parkett golv i ek tillsammans med ljusa ytskikt på väggarna. Hallen fortsätter in till vänster då det tidigare varit två olika lägenheter så får man här dubbla entréer vilket gör det praktiskt då en entré kan användas som finingång och vid den andra dörren så kan man ha hallmöblerna vilket gör att finentrén känns luftig och öppen.

Kök
Vita köksluckor tillsammans med bänkskiva i praktisk rostfritt stål och vitt kakel. Köket har en ljusare plastmatta på golvet tillsammans med väggarna målade i vitt. Köket är utrustat med spis (Gorenje), fläkt (Franke) samt kombinerad kyl/frys (Elektro Helios). I köket finns det plats för matplats perfekt för middagstillfällena och tack vare fönstret skapas ett fint ljusinsläpp i rummet.

Vardagsrum
Här ligger det ett fint parkettgolv i fiskbensmönster tillsammans med väggar målade vitt. Härifrån når du även balkongen. Tackvare lägenhetens hörnläge finns fönster ifrån två håll vilket skapar ett naturligt ljusinsläpp. Här finns det plats för både soffgrupp och matsalsgrupp om så önskas vilket gör det enkelt att umgås med vännerna.

Sovrum 1
Det stora sovrummet har ett parkettgolv i ek tillsammans med väggar målade i vitt. Här finns ett fönster som ger gott om ljusinsläpp.

Sovrum 2
Det mindre sovrummet har en även detta vitmålade väggar tillsammans med en ljusare plastmatta likt köket. Här finns det en garderob för praktisk förvaring.

Badrum
Badrummet renoverades 2022 med våtrumsmattor i en mörkare grå nyans på golvet en en ljusare grå nyans på väggarna. Här finns ett stort fönster som ger ett naturligt ljusinsläpp tackvare lägenhetens hörnläge. Badrummet är utrustat med ett tvättställ med kommod, spegel, dusch med praktisk duschvägg samt wc-stol.

Wc
Vid entrén finns det en extra wc där det är våtrumsmatta på golvet i en ljusgul nyans tillsammans med vitmålade väggar. Här finns det en wc-stol som är ny från 2024, ett tvättställ, en spegel samt ett mindre förvaringsskåp.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 78 m2
Lägenhetsnummer: 08-3405-3-63
Byggnadsår: 1949-1952
Driftkostnad: 433 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Både vinds- och källarförråd finns till lägenheten.

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Balkong i ett härligt solläge med eftermiddags- och kvällssol. Här finns det plats för ett caféset där eftermiddagskaffet kan intas medans solen värmer gott.

Tv/Internetanslutning

TV (paket lagom) , bredband (100 Mbit) och ip-telefoni via Telia Fiber Lan ingår i månadsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Vattenburen värme via fjärrvärme. Frånluftsventilation.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg

Omgivning

Från Västra Gärdet tar man sig till centrum på fem minuter. På nära håll har man Stafsinge strand och även Skrea strand finns på gång- och cykelavstånd. Det finns en pizzeria i området liksom Falkenbergs Bowlinghall.
De flesta husen är villor men det finns även en del lägenheter. Det finns tillgång till barnomsorg i området och Schubergstorpskolan är en F-6-skola som också har fritidshem. Närmaste högstadieskola är Tullbroskolan. Läs mer på: www.edu.falkenberg.se.
Västra Gärdet är ett område som blir allt populärare. Närheten till havet är särskilt uppskattad. Flerfamiljshusen är inte högre än två våningar varav området upplevs som luftigt och öppet. Det är samtidigt nära stan och all service.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,1821
Andel av insats: 1,1821
Andel av månadsavgift: 0,011821

Andelskommentar

Andel i föreningen och andel av insats är angivna i procent medans andel av månadsavgift är angivet i decimaler.

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

471 069 kr
Baserat på den senaste årsredovisningen 2023.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Att bo i bostadsrätt innebär att man tillsammans med övriga boende äger byggnader och mark i sin bostadsrättsförening. Detta innebär att man också gemensamt bestämmer över ekonomi och förvaltning. Engagemanget skapar sammanhållning och trivsel, samtidigt som kostnaderna för exempelvis underhåll och reparationer kan hållas nere.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar:
2009 Byttes tvättmaskiner och torktumlare. Högtrycksspolning har skett av ledningarna. Växlare till varmvatten har bytts.
2013 Kombifläktar till centralfläktsanläggningen är bytta.
2014 Uppfräschning av soprum. Renovering av källartrapporna.
2017-2018 Renovering av fasader, tak och fönsterbyten.
2018 Påbörjat byte från uppvärmning av gas till fjärrvärme.
2019 Slutfört värmekonverteringen från gas till fjärrvärme.
2022 Rörinfodring av avloppsledningar i bottenplattan slutförs under året.
2023 Installation av ny tvättmaskin, nya sensorer, bytt armaturer i trapphus och källare. En fasadtvätt är även påbörjad.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd, vindsförråd och samlingslokal. Samlingslokalen går att hyra för ca 400 kr/dygnet.

Parkering

Garage går att hyra, det finns 46 garageplatser. Till garageplatserna är det separat kölista.
P-plats ingår i månadsavgiften dock ej platsbestämd.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2012-01-01 avgifterna höjdes med 5%.
2013-01-01 avgifterna höjdes med 1,5 %.
2014-01-01 avgifterna höjdes med 2 %.
2015-01-01 avgifterna höjdes med 2 %.
2016-01-01 avgifterna höjdes med 2 %
2017-01-01 avgifterna höjdes med 1 %
2018-01-01 avgifterna höjdes med 10 %
2019-01-01 ingen avgiftshöjning
2020-01-01 ingen avgiftshöjning
2021-01-01 ingen avgiftshöjning
2022-01-01 ingen avgiftshöjning
2023-01-01 avgifterna höjdes med 1,5 %
2024-01-01 avgifterna höjdes med 6%
2024-07-01 avgifterna höjdes med 6%

En årsredovisning finns tillgänglig hos fastighetsmäklaren.

De senaste årets avgiftshöjningar beror på ökade räntekostnader samt ökad kostnad för fjärrvärme.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

7 039 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

433 kr/månad
Årlig elförbrukning: 1194 kWh/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 340 kr
Försäkring: 93 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

2012-01-01 avgifterna höjdes med 5%.
2013-01-01 avgifterna höjdes med 1,5 %.
2014-01-01 avgifterna höjdes med 2 %.
2015-01-01 avgifterna höjdes med 2 %.
2016-01-01 avgifterna höjdes med 2 %
2017-01-01 avgifterna höjdes med 1 %
2018-01-01 avgifterna höjdes med 10 %
2019-01-01 ingen avgiftshöjning
2020-01-01 ingen avgiftshöjning
2021-01-01 ingen avgiftshöjning
2022-01-01 ingen avgiftshöjning
2023-01-01 avgifterna höjdes med 1,5 %
2024-01-01 avgifterna höjdes med 6%
2024-07-01 avgifterna höjdes med 6%

En årsredovisning finns tillgänglig hos fastighetsmäklaren.

De senaste årets avgiftshöjningar beror på ökade räntekostnader samt ökad kostnad för fjärrvärme.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 85 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 104 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-02-18
Besiktningsman: Mikael Kilén, HSB Förvaltning

Inre reparationsfond

Summa: 9 419 kr
Beskrivning: Avsättning sker med 129 kr per månad.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder och 3D

+ 16 Visa alla 22 bilder
 

Planritning

Karta och område

Fiskaregatan 2B, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 7039 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Falkenberg
Fiskaregatan 2B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning