Hoppa till innehåll

Flytta med oss – hjälp för hela din flytt

Att flytta är en av livets stora händelser. Man kan nästan säga att hela livet ryms i flytten, både materiellt och emotionellt. Fylld med känslor, tankar och förhoppningar samtidigt som lådor ska packas, avtal ska sägas upp och möbler ska bäras. För att din flytt ska gå så smidigt som möjligt har vi samlat guider, tips och flyttankar bortom det praktiska som kan hjälpa dig inför, under och efter din flytt.

Flytta tillsammans med våra partners

 
För oss är det viktigt att hela flytten går så smidigt som möjligt. Därför har vi ett antal utvalda samarbetspartners som kan underlätta flytten till ditt nya hem.
 

If

Det är ofta mycket att tänka på inför flytten, en av de viktigaste sakerna är boendeförsäkringen. För att underlätta för dig som köpare har vi tecknat ett avtal med If, som innebär att bostaden du köpt är försäkrad från den dagen du får nycklarna och 30 dagar framåt.

Familjens Jurist

Att flytta ihop är en ny fas i livet och mycket som ska planeras. Det är viktigt att se till att ni har skyddat varandra och er själva ifall livet inte riktigt vill vad man har tänkt sig. Via vår partner Familjens Jurist hjälper vi dig med bland annat testamente, familjeavtal och dylikt.

Vattenfall

Inför flytten är det många saker som ska fixas. För att göra det enklare för dig har vi sett till att Vattenfall hjälper till att flytta ditt elabonnemang och få ett riktigt konkurrenskraftigt elavtal.

Svenskar om att flytta

 
54%

Av de tillfrågade har någon gång flyttat för kärleken.

78%

Anger att de blivit lyckligare efter sin senaste flytt, 85% bland personer med barn och familj.

12%

Tycker det är en självklarhet att fråga sina vänner om flytthjälp.

Att flytta – bortom det praktiska

 

Flytten handlar inte enbart om lådor som ska packas, avtal som ska sägas upp och möbler som ska bäras. Den är också det roliga, svåra och spännande och rymmer förändring, kärlek och förhoppningar. Därför har vi djupdykt i allt det där som är att flytta, bortom det praktiska. Hur kärlek och flytt hänger ihop, om att flytta egentligen är att börja ett nytt liv och vilken vett och etikett som faktiskt gäller som nyinflyttad. Till vår hjälp har vi en psykolog, en beteendevetare, en sexolog och en självutnämnd vett och etikettexpert, men också svar från över tusen svenskar, ett perfekt startfält för att göra flyttens fulla register rättvisa, om du frågar oss.

Flytt och förändring

Flytten är ett perfekt tillfälle för att skapa positiv och varaktiv förändring i livet visar vår undersökning.  Men hur gör man flytten till en nystart och blir vi lyckligare av att flytta? Det hjälper beteendevetaren och KBT-terapeuten Manda Rydberg oss att reda ut.

Flytt och kärlek

Flytten är full av känslor och väldigt ofta har kärlek ett finger med i spelet. Till vår hjälp för att navigera oss genom kärleksdjungeln har vi Kalle Norwald, socionom, terapeut och auktoriserad sexolog.

Flyttlöften

Ska man lova sig själv förändring i livet är flytten en optimal tidpunkt. Men hur ska man formulera sina flyttlöften för bäst effekt? Det hjälper psykologen Martin Oscarsson oss att svara på.

Vett och etikett vid flytt

Att flytten, denna kritiska livshändelse som involverar så många, inte haft en egen vett och etikettexpert innan är nästan svårt att ta in. Men nu är det löst, Stina Vickhoff, självutnämnd expert guidar oss med hårda men rättvisa råd.