Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Hoppa till innehåll
Sverige

Sälja bostad

Vägen till en lyckad bostadsförsäljning börjar här

Står du inför en ny bostadssituation?

Livet är fullt av händelser som ofta leder fram till en bostadsförsäljning. Varje situation kräver sin lösning och årligen hjälper vi på Svensk Fastighetsförmedling tusentals människor att sälja sina bostäder. Oavsett vad du lämnar och vart det bär av så börjar en riktigt lyckad bostadsförsäljning hos oss.

 

Vägen till en lyckad bostadsförsäljning

Oavsett vad du lämnar och vart det bär av kommer vi tryggt och säkert ta dig ända fram. Vägen till en riktigt lyckad bostadsförsäljning börjar hos oss.

 

Anlita & värdera

Har tanken på att byta bostad precis vaknat? Eller har du redan drömmarna på plats i ett nytt hem? Oavsett hur långt du har kommit i dina flyttplaner, är det läge att börja förbereda din försäljning. Det visar sig nämligen gång på gång, att noggranna förberedelser är den säkraste vägen mot en lyckad bostadsaffär. Och eftersom du antagligen inte byter bostad så ofta gör vi inga chansningar, vårt samarbete startar med ett grundligt förarbete.

Vårt första möte. Vi går igenom din boendesituation, dina önskemål, dina ekonomiska förutsättningar och tittar närmre på din bostad.

Värdering av bostaden. Vi värderar din bostad och ger dig en bra bild av vad din bostad är värd.

Skaffa ny bostad. Vi hjälper dig att hitta din nya bostad oavsett var i landet du vill bo. Med våra banksamarbeten kan vi erbjuda bolån med förmånlig bolåneränta och bra villkor.

Avtal & förberedelser

Vi skriver avtal. Vårt samarbete bekräftas med ett förmedlingsuppdrag. Tack för förtroendet, nu sätter vi igång!

Faktainsamling. Tillsammans samlar vi in all fakta om din bostad som behövs inför försäljningen.

Försäkringar. Vår försäkring Varudeklarerat skyddar dig och din köpare när du säljer ditt hus. Tjänsten Bosäkrat innebär besiktning av din bostadsrätt.

Tilläggstjänster. Vi erbjuder flera tilläggstjänster.

Marknadsföring

När du säljer din bostad med Svensk Fastighetsförmedling kan du vara säker på att potentiella köpare får syn på den och blir lockade att gå på visning. Vi har resurserna som krävs för att nå ut och dessutom vet många köpare att de ska leta hos just oss. Vårt gemensamma mål är att ge så många som möjligt ett positivt intryck att de lägger ett bud. Tricket är att överträffa förväntningarna med förberedd bostad och påläst mäklare.

Fotografering. Vi ordnar bostadsfotograferingen. Du hjälper oss genom att göra i ordning inför fotograferingen så att bilderna framhäver det bästa med din bostad.

Objektsbeskrivning. Med all information samlad och fotograferingen klar sammanställer vi en objektsbeskrivning som fungerar som ett viktigt beslutsunderlag för den intresserade köparen.

Min försäljning. Du får tillgång till tjänsten Min försäljning. Där kan du följa hela din försäljning så som förhandsgranskning av webbannonsen, godkännande av objektsbeskrivningen och besöksstatistik.

Annonsering. Vi ger dig bästa tänkbara exponering av din bostad.

Vi har koll på köparna. Vi gör en grundlig genomgång av vårt kundregister. Eftersom vi har ett av branschens största kundregister med köpare från hela Sverige har vi koll på vilka som vill flytta inom ditt område och vilka som vill flytta hit från andra orter.

Visning & budgivning

Det är mycket som står på spel, både köpare och säljare står inför kanske sitt livs största affär. För din skull fokuserar vi lite extra på köparna just nu. Att ge dem full uppmärksamhet är det bästa sättet att nå vårt gemensamma mål; ett underskrivet köpekontrakt som befäster en lyckad försäljning.

Visningen. Nu är det dags för visning! Vi finns förberedda och pålästa. Allt för du ska få en trygg affär och bäst betalt.

Uppföljning. Efter visningen följer en intensiv period där vi följer upp visningen och kontaktar alla som var där.

Budgivning. Vi hanterar budgivningen och håller dig kontinuerligt uppdaterad under tiden.

Kontrakt & tillträde

När affären är i hamn återstår pappersarbete och flyttbestyr innan dina nycklar slutligen byter ägare.

Kontraktsskrivning. Ett skriftligt köpekontrakt undertecknas av båda parter så snart som möjligt.

Handpenning. Köparen betalar handpenningen.

Köparen får tillträde. Köpare får tillträde genom en professionell överlämning av bostaden.

Utvärdering & support

Har du frågor eller behöver hjälp med något så finns din mäklare där – även efter försäljningen.

Hjälp oss bli bättre. Vi strävar alltid efter att bli bättre för att utveckla vår mäklartjänst. Efter avslutad försäljning får du och köparen en enkät via SMS.

Rekommendera oss. Tack igen för förtroendet, vi hoppas du är nöjd och vill recensera oss på Reco.se

Deklarera. Året efter föräljningen ska du ta upp den i deklarationen. Om du förser oss med underlag kan vi hjälpa dig med beräkningen av kapitalvinst/kapitalförlust och ge dig råd om möjligheterna till uppskov.

Så tycker våra kunder

Ulla C
Ulla C
2020-08-10
Vi sålde vår villa på landet. Eftersom jag, Ulla, är sjuk i cancer så ville vi att det skulle gå så snabbt som möjligt. Rebecca och Erik Persson besökte oss ett par dagar senare efter att vi tagit kontakt och gav oss utförlig inf...
Isabelle B
Isabelle B
2020-08-10
Mycket nöjd med Alexanders insats, det kändes tryggt för mig som köpare hela vägen.
Mary K
Mary K
2020-08-10
Hej, jag har sålt min villa i Hälleforsnäs. Är så glad att det blev Hannah B som tog hand försäljningen. Kunde inte ha lämnats i bättre händer. Hon besitter en kompetens, entusiasm och nyfikenhet som bara den.Alltid redo att svar...
Claes P
Claes P
2020-08-10
mycket bra mäklare proffsigt bemötande
Ayanle I
Ayanle I
2020-08-10
Det var en snabb och smidig affär. Ninos gav ett professionellt men trevligt intryck. Både säljare och köpare kände sig trygga.
Richard U
Richard U
2020-08-10
Bästa mäklaren i Nacka! Snabb, noggrann samt duktig mäklare som sätter kunden i fokus.
Fredrik O
Fredrik O
2020-08-10
Smidigt och bra okej mycket bra
Elisabeth U
Elisabeth U
2020-08-10
Pär hjälpte mig genom ett smidigt arbetssätt, när vi sålde vårt fritidshus. Helt enligt mina förväntningar. Han hade koll och jag kände mig trygg genom hela affären. Rekommenderar Pär vid både köp och försäljning.
Amanda P
Amanda P
2020-08-10
Ulrika förmedlade en bostad som vi köpte. Vi fick jättebra service och kände oss trygga genom hela affären. Kan varmt rekommendera Ulrika.

Tidigare sålda bostäder

Kontakta oss för rådgivning

Ett samtal är alltid en bra början för att sälja bostaden. Fyll i formuläret för att komma i kontakt med våra mäklare. De kan svara på dina frågor och ge dig rådgivning inför din bostadsförsäljning.

 

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand

Kontaktuppgifter

Bostad som ska värderas

Fel adress? Ändra uppgifter
Ta del av vår integritetspolicy
 

Oj, något gick fel. Försök gärna igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Lägg till gärna till epost för att inte missa något.
Ta del av vår integritetspolicy