Hoppa till innehåll

Grand Tiny Designs

Stor design för alla

Vi vet att hela vårt avlånga land är fyllt av unika hem och innovativa lösningar och kreativitet. När succéprogrammet Grand Designs Sverige låter oss följa storslagna nybyggnadsprojekt visar vi genom vår spin-off, Grand Tiny Designs, enastående designlösningar och stor inspiration för mindre boytor med några av Sveriges största kreatörer. Nu vill vi med din hjälp ta oss an utmaningen att upptäcka Sveriges mest stilfulla hem!

Sveriges mest stilfulla hem

Under initiativet Grand Tiny Designs har vi tidigare utmanat kreatörer att skapa storslagen design. Nu tar vi nästa steg och låter oss inspireras av all den kreativitet och skönhet som finns runtom i vårt avlånga land. I november utmanade vi alla runtom i Sverige att glänta på dörrarna till sina hem för att visa upp vackra villor, tuffa treor och arkitektritade altaner.

Möt våra kreatörer

Vi har låtit några av Sveriges bästa kreatörer presentera stilfulla lösningar för våra hem. Upptäck hur du kan nyttja en liten yta på bästa sätt, få en knapphändig balkong att kännas välkomnande och skapa ett hem där hela familjens behov får rum. Tillsammans med kreatörer i form av inredare, arkitekter, trädgårdsmästare och designers har vi tagit fram lösningar för ett hållbart boendeliv.

Inredningsstylist

Mimmi Staaf

I samarbete med inredningsstylisten Mimmi Staaf vill vi visa att det går att skapa rum för alla i familjen – både på ett stilfullt och lekfullt sätt. Nyckeln är att vara kreativ med det som finns och skapa rum i rummet. Ta del av Mimmis tankar kring designprocessen och inspireras till hur du skapar en egen klätterhylla i ditt hem genom återbruk och DIY.

Designer

Lisa Hilland

Ett hem för hela familjen är ett hem där allas behov får rum. Inkludera flera funktioner i samma föremål och arbete med slitstarka naturmaterial som tål en aktivt livsstil. I samarbete med designern Lisa Hilland vill vi visa potentialen i möbler som kan användas av både människor och djur.

Arkitekt

Rahel Belatchew

Ett smart och hållbart boende kräver inte många kvadratmeter. Det är vad vi vill visa med Grand Tiny Designs – och en av Sveriges största arkitekter. Se Rahel Belatchews idéer för framtidens drömboende.

Inredare

Pella Hedeby

Drömmer du om ett vackert hem som inbjuder till sinnesro? Med Grand Tiny Designs vill vi visa idéer som gör skillnad i det lilla. Se Pella Hedeby utvinna den fantastiska potentialen i vanliga hem med Slow Living, Simple living och Low living.

Trädgårdsmästare

Linda Schilén

Grönska i hemmet eller storslagen balkongodling behöver inte ta stor plats. Se Linda Schilén, en av Sveriges största trädgårdsmästare, anta vår utmaning och skapa Grand Tiny Designs ut i den minsta trädgårdstäppan.

Under åren 2020 och 2021 var Svensk Fastighetsförmedling huvudsponsor till Grand Designs Sverige

Konceptet Grand Tiny Designs var en spinn-off på TV4:s nya storsatsning, det internationella succéprogrammet Grand Designs. Men istället för storslagna nybyggnadsprojekt handlade Grand Tiny Design om att tillgängliggöra innovativa lösningar för fler genom att skapa storslagen design för mindre ytor.