Hoppa till innehåll
Sverige

Grand Tiny Designs

STOR DESIGN FÖR DE MINSTA

Stora möjligheter på små ytor

Så länge vi har funnits har vi förmedlat drömmen om ett hållbart boendeliv – för hela familjen.

Konceptet Grand Tiny Designs är en spinn-off på TV4:s nya satsning, det internationella succéprogrammet Grand Designs. I stället för storslagna nybyggnadsprojekt handlar Grand Tiny Designs om att skapa storslagen design för mindre ytor. Till vår hjälp har vi samlat några av Sveriges bästa designers, arkitekter och inredare.

katthylla grand tiny designs

Gör rum för de minsta med storslagen design

Under det senaste året har våra boenden fått en ännu större betydelse då många människor tillbringat mer tid hemma, vilket lett till nya drömmar och möjligheter. En dröm som många nu gjort till verklighet är att utöka familjen. Men med nya familjemedlemmar kommer också nya behov...

Möt våra kreatörer

 
Inredningsstylist

Mimmi Staaf

I samarbete med inredningsstylisten Mimmi Staaf vill vi visa att det går att skapa rum för alla i familjen – både på ett stilfullt och lekfullt sätt. Nyckeln är att vara kreativ med det som finns och skapa rum i rummet. Ta del av Mimmis tankar kring designprocessen och inspireras till hur du skapar en egen klätterhylla i ditt hem genom återbruk och DIY.

 
Designer

Lisa Hilland

Ett hem för hela familjen är ett hem där allas behov får rum. Inkludera flera funktioner i samma föremål och arbete med slitstarka naturmaterial som tål en aktivt livsstil. I samarbete med designern Lisa Hilland vill vi visa potentialen i möbler som kan användas av både människor och djur.

Upptäck det storslagna i det lilla

Vi har sett de svenska hemmen utvecklas i över 80 år och vet att Sverige är fullt av stora drömmar och potential – som inte behöver ta stor plats. Därför utmanade vi några av Sveriges största kreatörer, arkitekten Rahel Belatchew, inredare Pella Hedeby och trädgårdsmästare Linda Schilén att lyfta fram de stora möjligheterna på de minsta ytorna.

9 hem

Våra mäklare valde ut nio hem från olika delar av landet och gav kreatörerna uppgiften att visa potentialen i de outnyttjade ytorna.

9 små ytor

Kreatörerna skissar upp samma wow-känsla som Grand Designs Sverige bjuder på – men nu i vanliga ettor, fritidshus och trädgårdar.

9 stora idéer

Idén bygger på att hjälpa människor se de stora möjligheterna i det lilla och på så sätt förmedla drömmen om ett bättre boendeliv.

Möt våra kreatörer

 
Arkitekt

Rahel Belatchew

Ett smart och hållbart boende kräver inte många kvadratmeter. Det är vad vi vill visa med Grand Tiny Designs – och en av Sveriges största arkitekter. Se Rahel Belatchews idéer för framtidens drömboende.

 
Inredare

Pella Hedeby

Drömmer du om ett vackert hem som inbjuder till sinnesro? Med Grand Tiny Designs vill vi visa idéer som gör skillnad i det lilla. Se Pella Hedeby utvinna den fantastiska potentialen i vanliga hem med Slow Living, Simple living och Low living.

 
Trädgårdsmästare

Linda Schilén

Grönska i hemmet eller storslagen balkongodling behöver inte ta stor plats. Se Linda Schilén, en av Sveriges största trädgårdsmästare, anta vår utmaning och skapa Grand Tiny Designs ut i den minsta trädgårdstäppan.

 

Svensk Fastighetsförmedling är huvudsponsor av Grand Designs Sverige

Konceptet Grand Tiny Designs är en spinn-off på TV4:s nya storsatsning, det internationella succéprogrammet Grand Designs. Men istället för storslagna nybyggnadsprojekt handlar Grand Tiny Design om att tillgängliggöra innovativa lösningar för fler genom att skapa storslagen design för mindre ytor.