Hoppa till innehåll
Inredningsstylist

Mimmi Staaf

Att inreda hållbart behöver inte vara svårt. Identifiera familjens behov och tänk utanför det givna sortimentet. Leta på loppis, bygga själv och ge saker du gillar nya användningsområden. I samarbete med inredningsstylisten Mimmi Staaf vill vi visa att det går att skapa rum för alla i familjen – både på ett stilfullt och lekfullt sätt.

Mimmi Staafs 3 tips

 
1.

Skapa familjefavoriter

Se till att det finns många mysiga platser för alla familjemedlemmar. Här hemma är en loppisfyndad korgstol, som vi sytt en dyna till, både min son Brunos och katten Saffrans favorit.

2.

Gör rum i varje rum

När du inreder kan du tänka på att det ska finnas plats för alla – i varje rum. Det är nämligen inte så ovanligt att små katter och barn gärna vill hänga i närheten av dig.

3.

Var kreativ

Undvik "djurprodukter" för att skapa en stilren helhet i rummet, de är sällan estetiskt tilltalande och begränsar dig. Var kreativ och använd istället loppisfynd eller inredningsprodukter som kanske är avsedda för något annat.

 

"Att i skapa rum för alla i familjen behöver inte betyda att man måste kompromissa med designen. Jag tror på att vara kreativ och hitta lösningar som följer samma spår som den övriga inredningen."

Klätterhylla

Hylla lekfullheten

Korg

Bädda för hållbarhet

Kattkrypin

Ett matchande hem i det gröna

Om Mimmi Staaf

Inredningsstylisten Mimmi Staaf har inte bara erfarenheter från den innovativa designbyrån Note Design Studio hon har också en bakgrund som möbeltapetserare och drev under 7 års tid den omtyckta inredningsbutiken Mimmi Staaf Möbelmakeri i Midsommarkransen. För ett år sedan lämnade hon både butiken och hyresrätten i Stockholm för att förverkligade drömmen om livet på landet. Flytten gick till Langö, där familjen bor naturskönt – granne med får, hästar och höns. Under hösten tillkom också familjens minsting, kattungen Saffran. Här kan hon leva hållbart och ges många tillfällen att bygga och skapa själv.

 

Sin egen inredningsstil beskriver hon som ganska monokrom med nyanser och material som matchar varandra. I sitt hem vill hon ha ljus, naturmaterial, trä, mjuka varma kulörer och några få färgglada inslag.

 

”Jag påverkas mycket av den miljön jag är i och det är nog det som driver mig kring inredning och design, jakten på miljöer som får mig att må bra. Jag behöver en plats där jag kan ladda om och känna mig trygg och avslappnad i för att ta mig an alla de utmaningar som man möter i livet.

Svensk Fastighetsförmedling är huvudsponsor av Grand Designs Sverige

Konceptet Grand Tiny Designs är en spinn-off på TV4:s nya storsatsning, det internationella succéprogrammet Grand Designs. Men istället för storslagna nybyggnadsprojekt handlar Grand Tiny Design om att tillgängliggöra innovativa lösningar för fler genom att skapa storslagen design för mindre ytor.