Hoppa till innehåll
Sverige
Klätterhylla

Hylla lekfullheten!

En levande tavelvägg

Att placera hyllor som katten kan klättra emellan ger liv åt tavelväggen. Låt konsten i vardagsrummet  samsas med diskreta hyllplan där katten kan klättra och bli en del av installationen. Och om den, mot förmodan, skulle tröttna fungerar det utmärkt att använda hyllorna till annat. 

En klätterhylla kan vara det perfekta sättet att aktivera katten, en plats för lek och rörelse, som även funkar bra för dig som bor på ett mindre utrymme eller för katter som tillbringar mycket tid inomhus.

Tips! Ha i åtanke att katten enkelt ska kunna klättra upp och ner och mät upp lämpligt avstånd mellan hyllorna.

Katthylla
Hyllorna är formgivna av TÔNN Furniture - tonnfurniture.com

Bygg själv eller köp hyllor du gillar

Har du tid och är lite händig kan du bygga dina egna hyllor. Tänk på att åtminstone en av hyllorna ska vara tillräckligt stor för att din katt ska kunna ligga ner och vila på den. Har du lite mindre tid, eller kanske  redan favorithyllor som du gärna vill använda –  så gör det. 

Integrera gärna hyllorna på en vägg med foton eller tavlor men var försiktig med att ha ömtåliga prydnadssaker i närheten av hyllorna där katten rör sig. Placera hyllor hela vägen upp till taket. Då kan katten dra sig undan till en plats där den får vara ifred för klappsugna barn och nyfikna hundar och istället sitta högt upp och betrakta på avstånd.

 

   Ladda ner ritningar till klätterhylla

"Ibland kan det krävas mycket tid och engagemang för att hitta rätt lösning och genomföra den. Men det är alltid värt det."