Hoppa till innehåll

Köpa bostad – dags att hitta hem igen

Vi behöver alla en bostad där vi börjar vår dag och dit vi återvänder. Där vi är med dom vi älskar eller är en stund för oss själva. Ibland kan vägen dit vara lång och krokig, genom avtal och villkor, lån och flyttkartonger. Men oavsett vägen dit och vad för bostad du vill köpa, är målet detsamma – en plats att kalla hemma.

Att köpa bostad med oss

 
I över 80 år har vi hjälpt människor att hitta hem. Inte bara bostäder med väggar och tak utan hem där människor lever sina liv. Där par blir sambos, familj och barn växer upp och flyttar vidare. När du står redo att köpa bostad hjälper vi på Svensk Fastighetsförmedling dig att hitta hem igen.
 

Engagerade bostadsmäklare

Våra registrerade mäklare ge dig bästa rådgivningen och köpupplevelsen. De utbildas regelbundet och är experter på bostadsmarknaden i ditt område.

Unik köpupplevelse

För att du och alla andra spekulanterna ska bli så nöjda som möjligt vill vi leverera en köpupplevelse som tar dig närmre din drömbostad och som lämnar kvar en bättre känsla.

Utvalda samarbeten

Med oss får du inte bara en bostadaffär med rätt känsla. När du lämnar din nuvarande bostad och köper något nytt har vi en rad olika samarbeten som underlättar och förenklar både nu och i framtiden.

Köp av bostad – hur går det till?

01.

Önskelista

Oavsett om du letar efter en lägenhet eller vill köpa ett hus är målet detsamma – hitta en bostad som ger dig hemkänsla. Tänk igenom vad som är viktigt för dig och skriv ner de krav och önskemål som du har.

02.

Finansiering

Beräkna hur stor kontantinsats du har och ansök om lånelöfte för att ta reda på hur stort bolån du kan få. Gör därefter en boendekalkyl så att du kan känna dig trygg med att du köper ett boende som passar din ekonomi.

03.

Visning

När du ska gå på visning är det en fördel att komma påläst. Då kan du använda informationen till att undersöka bostaden mer noggrant. Passa också på att fråga mäklaren om allt du undrar över.

04.

Budgivning

Under budgivningen kan det vara mycket nerver och känslor i omlopp. Därför kan det vara bra att känna till vad som gäller och att du är noga med att alltid lägga bud som du klarar av ekonomiskt.

05.

Kontrakt

När båda parter undertecknat köpekontraktet avslutas budgivningen definitivt. Till kontraktsskrivningen har mäklaren förberett alla handlingar och går igenom dem så alla är införstådda med villkoren.

06.

Tillträde

Dagen för tillträde är en dag många ser fram emot. Du får ta över ansvaret och nycklarna till bostaden och kan äntligen flytta in.

07.

Flytta

Inför att du ska flytta har du sannolikt mycket att tänka på. Det ska packas och städas, flyttanmälan ska fyllas i och mer därtill. Med vår checklista för flytt tar du kontroll över flyttkaoset.

Få tips på möjliga bostadsköp

Letar du efter en bostad att köpa? Berätta om dina önskemål så kontaktar vi dig när vi har en bostad som vi tror kan matcha dina önskemål.