Hoppa till innehåll

Ditt hem i din ficka med House:ID

Appen som gör det enkelt att förbättra och ta hand om ditt hem.

Med House:ID kan du samla all information som rör din bostad digitalt. Du slipper hålla koll på fysiska kvitton, garantier och bruksanvisningar - allt finns i appen!

● För dig som vill ha mer kontroll eller inte har någon koll
● Spara pengar – få en bättre boendeekonomi
● Planera renovering, underhåll och få hjälp av experter
● Mer hållbart boende - ta hand om ditt hem

Visste du att informationen om den bostad du äger finns utspridd hos flera olika aktörer? Det vill House:ID ändra på! Appen samlar automatiskt in uppgifter om ditt boende (från exempelvis banken, kommunen, lantmäteriet och privata företag) för att du ska få bättre överblick och kontroll.

Tillsammans med information som du själv lägger till kan du skapa ditt alldeles egna, unika bostadsID. Genom att skapa en digital hustvilling slipper du hålla koll på fysiska dokument och samlar all historik om bostaden på ett och samma ställe. Trygghet för dig - här och nu och för framtida ägare.

 

premium-x1.png

Ta hand om din bostad och bli belönad!

 

Att vårda sin bostad är både hållbart och ekonomiskt. Med House:ID är det enklare än någonsin - varje gång du lägger till information om ditt boende, loggar en utgift eller genomför en punkt på “att göra”-listan blir du belönad med bonuspoäng. Poängen kan du använda för att lösa in erbjudanden eller få rabatt på tjänster i appen.

Premium ingår när du köper med oss

 

House:ID är i grunden gratis men kommer med ett antal premiumtjänster för dig som vill få ut maximalt av appen. Med premium får du:

  • Dubbla bonuspoäng - som du sedan kan använda för att boka tjänster eller köpa produkter hos partners till rabatterat pris.
  • Möjlighet att bjuda in fler personer till bostaden, exempelvis din sambo, för att ni ska få en bättre överblick över ert hem och era boendekostnader. Du kan även välja att dela viss information med
  • Obegränsat lagringsutrymme - med premium kan du spara allt utan att risk för att få slut utrymme.
  • Obegränsat med exporter - i gratisversionen ingår den första exporten - med premium finns inga begränsningar.

När du köper en bostad via oss på Svensk Fastighetsförmedling ingår premium i ett år.

Håll koll på din boendekostnad

 

Hur står sig din ränta i jämförelse med andra? Vad är rimligt att betala för en hemförsäkring?

Hämta hem information om din ekonomi och ditt boende - såsom ditt bolån eller dina försäkringar - från banker och försäkringsbolag. I appen kan du även jämföra vad snitthushållet betalar för samma produkter och tjänster. Kanske finns det förhandlingsläge?

Inspiration, tips och kunskap

section_home_seventh.png

Få hjälp och råd av experter och ta del av hjälpsamma guider. House:ID är den självklara platsen för allt härligt som har med bostadsägandet att göra - som inredning, renovering och byggdrömmar.

Var är sotningsprotokollet, när byttes filtret i bergvärmepumpen senast och när behöver vi fixa en ny energideklaration? Att ha historik på sitt hem är ovärderligt! Genom att regelbundet underhålla din bostad minskar du risken för att kostsamma skador uppstår.

Om, eller när, det är dags att flytta kan du överföra dessa uppgifter till den nya ägaren (det är uppgifter som tillhör bostaden) medan du behåller ditt konto och dina personliga uppgifter i House:ID precis som vanligt.

Vanliga frågor och svar om House:ID

Hur kommer jag igång med House:ID?

Att komma igång med ditt bostads-ID är enkelt! Så här gör du:

  • Ladda hem appen i App Store/Google Play
  • Identifiera dig med BankID
  • Om du nyligen köpt en bostad via Svensk Fastighetsförmedling påbörjas en automatisk hämtning av din bostadsfakta och ditt konto är redo att användas

Hur är min data säkrad?

När du skapar ett House:ID-konto ombeds du identifiera dig med BankID. Datan som automatiskt samlas in från exempelvis banker och försäkringsbolag syns bara för dig så länge du inte själv väljer att dela informationen med någon. Samma sak gäller givetvis den informationen som du själv lägger till. All data du delar med appen sparas på servrar med högsta säkerhet och backup.

Vad är bonuspoäng och vad kan jag använda dem till?

Ju mer du använder appen, desto fler bonuspoäng har du chans att få! Bonuspoäng samlas när du exempelvis lägger till information om olika rum i din bostad, adderar kvitton, dokument och länkar eller rekommenderar appen till dina vänner. Med Premium samlar du dubbla poäng! I översiktsvyn på ditt konto kan du se hur många bonuspoäng du har fått ihop, vad de kan användas till och hur många poäng som behövs för ett specifikt erbjudande.