Hoppa till innehåll

Trendrapporten 2016

En framtidsspaning på bostadsmarknaden

Ökad digitalisering, större miljömedvetenhet och en stark längtan till naturen. Så kan vi sammanfatta svenskarnas önskan om framtidens boende i Svensk Fastighetsförmedlings 2016 års Trendrapport – vår framtidsspaning på bostadsmarknaden. 

Sedan länge är en röd stuga med vita knutar vid havet förknippat med sinnebilden av Sverige. I Trendrapporten 2016 visar den sig så väl etablerad som svenskarnas högsta bostadsdröm. Att ärna om vår fantastiska natur verkar också ligga djupt rotat i oss och viljan att leva mer hållbart är större än på länge. Nu kan mer n åtta av tio svenskar tänka sig att förändra sitt hem för att det ska blir miljövänligt. Då handlar det inte bara om att byta till lågenergilampor eller tätare isolering. Svenskarna har betydligt större framtidsambitioner än så.

Många hittar inredningsinspiration i bostadsannonser och vi ser också att gröna växter och egna odlingar är stora trender bland svenskarna. Den gröna vågen har verkligen slagit rot i de svenska hemmen.

Och så kommer digitaliseringen ännu starkare, hela 10% av svenskarna kan tänka sig att köpa en bostad som de sett online.

Allt det här och mycket mer kan du läsa om i Trendrapporten 2016.

Läs Trendrapporten 2016 som digital tidning

Läs Trendrapporten 2016 om pdf

Tendrapporten baseras på resultatet från en statistiskt säkerställd undersökning som har genomförts av undersökningsföretaget NORM (Norm Research  Consulting AB) på uppdrag av Svensk Fastighetsförmedling.

Till toppen