Hoppa till innehåll
Arkitekt

Rahel Belatchew

Ett smart och hållbart boende kräver inte många kvadratmeter. Det är vad vi vill visa med Grand Tiny Designs – och en av Sveriges största arkitekter. Se Rahel Belatchews idéer för framtidens drömboende.

Rachels fem inredningstips

 
1.

Dubbelutnyttja

På små ytor måste allt ha sin plats för att ge utrymme för livskvalité. Se därför till att optimera en yta med minst två funktioner.

2.

Gömställen

Smart förvaring är grundläggande på mindre ytor. Att stuva undan saker gör att även små utrymmen känns luftiga.

3.

Spegelrum

Klä in hela väggar med speglar. Det är ett enkelt och effektivt trick för att skapa en illusion av ett större rum.

 
4.

Runda former

Det är en bra idé att undvika skarpa hörn i trånga utrymmen, eftersom man riskerar att stöta i dem. Rundade hörn är att föredra, och därför också ovala bord framför fyrkantiga.

5.

Planera uppåt

Äldre lägenheter har ofta högt i tak. Se till att ta vara på det genom att skapa ett sovloft, eller bygga extra förvaring på höjden.

 

"I mitt jobb som arkitekt ingår det att hela tiden ompröva synen på vad som är möjligt och se potential andra inte tänkt på."

Fridhemsgatan 29, Stockholm

Framtidens etta: Hela livet på 44 m²

Kammakargatan 44, Stockholm

Ett storslaget välkomnande på en liten yta

Gothem Svalings 618, Gotland

Från vrå till arkitektritad

Om Rahel Belatchew

Rahel Belatchew är chefsarkitekt och grundare av det prisbelönta arkitektkontoret Belatchew Arkitekter och Belatchew Labs vilka rönt internationell uppmärksamhet för sina visionära projekt. Rahel är verksam inom samtida och innovativ arkitektur och har vunnit en rad internationella priser och blivit utsedd till Årets Arkitekt i Sverige.

Svensk Fastighetsförmedling är huvudsponsor av Grand Designs Sverige

Konceptet Grand Tiny Designs är en spinn-off på TV4:s nya storsatsning, det internationella succéprogrammet Grand Designs. Men istället för storslagna nybyggnadsprojekt handlar Grand Tiny Design om att tillgängliggöra innovativa lösningar för fler genom att skapa storslagen design för mindre ytor.