Hoppa till innehåll
Designer

Lisa Hilland

Ett hem för hela familjen är ett hem där allas behov får rum. Inkludera flera funktioner i samma föremål och arbete med slitstarka naturmaterial som tål en aktivt livsstil. I samarbete med designern Lisa Hilland vill vi visa potentialen i möbler som kan användas av både människor och djur.

Lisa Hillands 3 tips

 
1.

Välj hållbara material

Naturmaterial som trä och läder tål slitage och blir till och med vackrare då det används. Skapa ett hem som tål att människor och djur lever i det.

2.

Snyggt och praktiskt

Hundar älskar att ligga på fårskinn och de går utmärkt att köra i tvättmaskin och sedan borsta. Jag satsar på kvalité på de få saker jag köper, sådant som går att tvätta och hålla rent.

3.

Satsa på tidlös estetisk

Strunt i trender och välj inredning som håller i längden. Investera i enstaka drömobjektet och satsa på några kvalitésaker som lyfter hemmet för att inreda mer hållbart.

 

"Många skulle nog säga att min design är romantisk och jag skulle säga att den är full av livsglädje, omtanke och kärlek. När jag designar vill jag skapa en upplevelse för andra, design för mig handlar mycket om kommunikation. Att kommunicera och skapa upplevelser med hjälp av design."

Sidobord

Plats – för både hund och husse

Krok

Låt det hänga på designen

Ampel

En dröm för både katt och hund

 

"Jag tog mig an det här projektet genom att ställa en massa frågor – vad kan jag skapa här? Vad finns det för problem? Vad finns det för möjligheter? Vad har människor för behov? Vad har djur för behov?"

Om Lisa Hilland

Lisa Hilland är den prisade designern som brinner för skönhet och hållbarhet. Hon började sin bana som designer i London efter att hon tagit examen från Central St Martins College of Art. År 2018 grundade hon designvarumärket Mylhta där hon idag arbetar  som creative director. Lisa skapar hållbar design av hög kvalitet och låter sig inspireras av naturen i både materialval och uttrycksform. Lisa har tilldelats flera utmärkelser för sina möbler och bland hennes kunder finns många kända svenska varumärken. Numera bor Lisa i Malmö tillsammans med sin familj och hunden Mini, en Terriern Brasileiro. 

Lisa har tilldelats flera utmärkelser för sina skapelser, 2019 tilldelades hon priset  ”Årets möbel” två gånger om då hon fick det både från  Svensk Form och Sköna Hem.

Svensk Fastighetsförmedling är huvudsponsor av Grand Designs Sverige

Konceptet Grand Tiny Designs är en spinn-off på TV4:s nya storsatsning, det internationella succéprogrammet Grand Designs. Men istället för storslagna nybyggnadsprojekt handlar Grand Tiny Design om att tillgängliggöra innovativa lösningar för fler genom att skapa storslagen design för mindre ytor.