Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
1 795 000 kr
Månadsavgift: 4 679 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Hjortvägen 30H

Pris (Utgångspris): 
1 795 000 kr
Månadsavgift: 4 679 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Modern och hemtrevlig bostad i välskött bostadsrättsförening!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 65 m2
  • Lägenhetsnummer: 08-3414-2-91
  • Byggnadsår: 1973
  • Månadsavgift: 4 679 kr
  • Driftkostnad: 140 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

Nu har du chansen att förvärva en hemtrevlig lägenhet på populära Hjortvägen! Detta inflyttningsklara hem erbjuder en genomtänkt planlösning, tidlösa materialval och utmärkta förvaringsmöjligheter. Lägenheten renoverades 2015 och har ett modernt utrustat kök som är en dröm för matlagningsentusiasten. Det sociala vardagsrummet bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Badrummet är både stilfullt och funktionellt, komplett med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Här bor du dessutom i en omtyckt och ekonomiskt stabil förening med ett lugnt och fridfullt läge. Hjortvägen ligger bekvämt nära Hjortsbergs centrum, som erbjuder ett brett utbud av service. Stadskärnan och stranden nås enkelt via en kort promenad eller cykeltur. BRF Sandslätt är en populär förening med god ekonomi. Hushållsel ingår i månadsavgiften på 4679 kronor. Föreningens gemensamhetsytor är välskötta och området är oerhört trivsamt.

Är du intresserad av denna fina tvårumslägenhet på Hjortvägen? Tveka inte att boka en visning eller kontakta mig för mer information. Vi hörs snart!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré/Hall
Välkommen in till Hjortvägen 30H, där du direkt möts av en inbjudande och hemtrevlig atmosfär. Här dominerar tidlösa och smakfulla materialval som genomsyrar hela boendemiljön. Direkt till vänster finns praktiska garderober för ytterkläder och längre in en rymlig klädkammare. Hallens golv är klätt i stilrent laminat, vilket harmoniserar med de ljusa målade väggarna.

Kök med matplats
Detta kök är en sann pärla för matlagningsentusiasten! Renoverat 2015 med moderna och stilrena detaljer som inkluderar vita klassiska skåpluckor och elegant vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn, mikro och köksfläkt. Från köket når du den härliga balkongen med ett isolerat skafferi, perfekt för förvaring året om.

Badrum
Till höger om entrén ligger det renoverade badrummet från 2015. Här finns allt du behöver i ett kompakt och välplanerat utrymme: dusch med duschvägg, WC och en praktisk kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har ljusa våtrumsmattor på både väggar och golv, samt spegelskåp, högskåp, kommod och en handdukstork för extra komfort.

Vardagsrum
Det generösa vardagsrummet bjuder på ett fint ljusinsläpp från de stora fönstren på rummets ena kortsida. Här fortsätter den enhetliga stilen med samma smakfulla laminatgolv och vitmålade väggar, vilket skapar en ljus och luftig känsla.

Sovrum
Från hallen når du bostadens rymliga sovrum. Här finns gott om förvaring med garderober längs ena väggen. Sovrummet är inrett med samma stilrena laminatgolv och ljusa, harmoniska tapeter.

Klädkammare
Den praktiskt placerade klädkammaren mellan entrén och sovrummet erbjuder extra förvaringsutrymme och bidrar till bostadens välorganiserade och funktionella karaktär.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 65 m2
Lägenhetsnummer: 08-3414-2-91
Pris (Utgångspris): 1 795 000 kr
Byggnadsår: 1973
Driftkostnad: 140 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Ett förråd utanför bostad ingår till bostadsrätten.

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Till bostaden finns det även en rymlig balkong. Från balkongen har ni en trivsam utsikt och kan njuta av kvällssolen. Från balkongen når ni även ett isolerat skafferi. Ytterligare ett förråd finns precis utanför balkongen.

Tv/Internetanslutning

I månadsavgiften ingår ett tv-flex paket, bredband 500/500 och Ip-telefoni hos Telenor

Värme- och ventilationsanläggning

Centralvärme, direktverkande el (ingår i månadsavgiften)

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten

Omgivning

Områdesbeskrivning Hjortsberg

Här bor ni med ca 450 meter till havet.

Ett populärt område i Falkenberg med närhet till havet och Skrea Strand. Bebyggelsen består främst av villor och flerbostadshus. I närheten finner ni flertalet dagis samt skola och Klitterbadets anläggning där ni kan bada och motionera. Ni har även gång eller cykelavstånd till Falkenbergs Idrottsplats, Falkenbergs Ishall, Falkenbergs Ridhus samt till Slättens motionsslinga. Cykelavstånd även in till centrum och friluftsområden nära Ätran. Ett mindre affärscentra finns i området med bl.a. livsmedelsbutik, pizzeria, bageri, blomsteraffär, skoaffär, apotek och bensinstation. Det finns även goda bussförbindelser till Falkenbergs centrum med omnejder. Motorvägen ligger inom nära räckhåll med bra förbindelser mot norr eller söder.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,58576
Andel av månadsavgift: 0,58576

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

0 kr
Baserat på årsredovisning från 2023

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen har till ändamål att i bostadsrättsföreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende och lokaler åt medlemmar till nyttjande utan tidsbegränsning och därmed främja medlemmarnas ekonomiska intressen.
Föreningens fastigheter Hjorten 4 och Hjorten 5 i Falkenberg byggdes åren 1971-1973.
Det finns sammanlagt 156 lägenheter i föreningen fördelat på 1:or - 4:or.
120 st extra förråd (kan hyras vid behov).
Föreningens styrelse har sitt säte i Falkenberg. Varje vår hålls en ordinarie föreningsstämma, varvid en styrelse väljs.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Utförda renoveringar föreningen
2009 Avloppsstammarna spolades
2010 Fibernät har dragits in.
2011 Nya yttertak.
2012 Tegelfasader har renoverats, ny lekplats, asfaltering vid garage övre parkeringen.
2014 Nybyggnation av 22 förråd och 4 cykelrum. Ny styrning av varmvattenberedare. Nya brevlådor har satts upp i entréplan i samtliga trapphus (efter ändrade regler ifrån Postnord)
2015 Armaturer i samtliga trapphus har bytts ut mot ledbelysning samt rörelsevakter. Bastun är renoverad. 3 nya kabelskåp. Samlingslokalen Hjortsalen har moderniserats med trådlöst nätverk, projektor och ljussystem. Ny, dimbar belysning.
Relining av avloppsstammarna i husen 24D-I & 26D-I.
2018 Utbyte av armaturer vid de nedre garagen & utbytte av samtliga entréplattor vid entréer och uteplatser. Nybyggnation av uppslagsplats för föreningsmaterial så som sand och flis. Nytt bokningssystem för tvättstugorna, gästlägenheten och Hjortsalen. Fortsatt arbetet med att måla fasader på garage och förrådsbyggnader.
2019 Solcellsanläggning
2020 Byte av samtliga garageportar.
2021 Byte av entrédörrarna på lägenheterna. Yttre , digitala lås till entrédörrarna med tagg/kod istället för sedvanlig nyckel. Den gemensamma biltvätten är renoverades med port och är nu användarvänlig även vintertid!
2021 Nytt snabbare bredband och nya routrar och tv-mottagare skall installeras till hösten -21
2021 4 stycken laddstolpar för elbilar har installerats inom föreningens parkeringsområde. Renovering skedde av ett par av föreningens trapphus.
2022 installation av 4 laddstolpar.
2024 Målning av loftgångs-plåtar. Fortsatt arbete med att montera solceller på övriga yttertak. Fortsatt arbete med renovering av avlopps-stammar
Kommande renoveringar: Kommande renoveringar i föreningen:
Relining av återstående avloppsstammar
Ny grillplats
Montera fler solceller på yttertaken
Renovering av ett par trapphus

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns även Hjortsalen (samlingslokal) som går att hyra för 350 kr/dygn. På området finns även tre gemensamma, bokningsbara tvättstugor med torkrum, mattvättstuga, sophus. Föreningen erbjuder även de boende en boulebana, tennisbana och en bastu med motionsredskap och duschplats. På området finns även en övernattningslägenhet för anhöriga att låna utan kostnad med 6 sängplatser, pentry, toa och dusch. Det finns kolonilotter att hyra och en kompost finns vid Hjortvägen 24I. Det finns även handgräsklippare och skottkärror att låna.
På området finns också en pulkabacke! Via föreningen kan man hyra en släpkärra för 50:-/ dygn och även tvätta bilen i föreningens biltvätthall!

Parkering

Bilplats 1: Garage , har separat kö.
Bilplats 2: P-plats , ingår i avgiften.
I föreningen finns 13 bilplatser med motorvärmare, 103 garage och 5 mc platser. Till dessa är det separat kö. Månadskostnaden för garageplats är 225 kr (2024-01-16). På området finns också ett stort antal gemensamma bilplatser för boende och besökare.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2016-01-01 Höjning med 1,5%
2017-01-01 ingen avgiftshöjning
2019-01-01 ingen avgiftshöjning
2021-01-01 Höjning av hyran för garageplatserna skedde
2022-01-01 Höjning med 1,5%
2023-01-01 Höjning med 10%
2024-01-01 Höjning med 10%

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 679 kr
I avgiften ingår värme, vatten, varmvatten, kallvatten, el, parkeringsplats och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

140 kr/månad
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

Försäkring: 140 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

2016-01-01 Höjning med 1,5%
2017-01-01 ingen avgiftshöjning
2019-01-01 ingen avgiftshöjning
2021-01-01 Höjning av hyran för garageplatserna skedde
2022-01-01 Höjning med 1,5%
2023-01-01 Höjning med 10%
2024-01-01 Höjning med 10%

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 170 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 88 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-12-26
Besiktningsman: Andreas Ekstrand, Candera AB

Inre reparationsfond

Summa: 6 959 kr
Beskrivning: Avsättning med 144,98 kr/månaden

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 21 Visa alla 27 bilder
 

Planritning

Karta och område

Hjortvägen 30H, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4679 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
23
jun
Anmälan krävs
Sön 11:00-11:30
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Tätorten, Falkenberg
Hjortvägen 30H
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning