Hoppa till innehåll
 
Accepterat pris: 
1 895 000 kr
Månadsavgift: 4 972 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Hallanäsgatan 3B

Accepterat pris: 
1 895 000 kr
Månadsavgift: 4 972 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Härligt ljus lägenhet som har ett centralt läge och en vacker vy över Gamla Stan & Ätran!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 79 m2
  • Lägenhetsnummer: 08-3412-1-33
  • Byggnadsår: 1969-1970
  • Månadsavgift: 4 972 kr
  • Driftkostnad: 625 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Nej

Varmt välkommen till HSB:s underbara bostadsrättsförening Gästgivaregården som passar perfekt för dig som vill bo lugnt men ändå mycket centralt som granne till Gamla Stan i Falkenberg. Det är i hög grad en välskött förening med god ekonomi och har nyligen genomfört en stamrenovering samt byggnation av nya helkaklade badrum i lägenheterna så denna lägenhet har nu egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare, vilket naturligtvis är väldigt praktiskt! Vi välkomnar dig till en lägenhet som är en renoverad 3-rummare på 79 kvadratmeter, belägen högst upp på tredje våningen. Renoveringen skedde både 2014 och 2019, där varje detalj noggrant utvaldes för att skapa en trevlig bostadsmiljö. Det ljusa IKEA-köket ifrån 2014 är utrustat med en köks-ö och det är både stilrent och modernt, här finns allt du behöver för att laga goda måltider. Köket är utrustat med moderna vitvaror, inklusive separat kyl och frys, samt fina materialval som ger en härlig känsla. Lägenheten har ett ljust, helkaklat dusch/wc/tvätt som byggdes 2019 av föreningen, här finns även el-golvvärme som du själv kan styra. Lägenheten har genomgående samma stilfulla golv i alla rum som ger en snygg och enhetlig känsla i hela bostaden. Sovrummen har garderober och klädkammare. Från den soliga söderlägesbalkongen kan du njuta av en härlig utsikt över Gamla Stan och även Ätran som strömmar nedanför. Garageplatser finns i källaren och du får tillgång till en plats via ett kö-system.

Är du nyfiken på denna fina 3:an, tveka då inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer om den. Kom och upptäck din drömbostad idag på Gästgivaregården!

Om Bostaden

Beskrivning

I samtliga rum ligger ett högkvalitetsgolv ifrån Alloc
Entréhall: Avhängning av ytterkläder. Ljust, öppen planlösning mot vardagsrum och köket.
Kök med köks-ö: Köket ifrån IKEA monterades in 2014 och under 2017 kompletterade nuvarande ägare köket med en praktisk köks-ö som ger plats för två sittande och extra förvaring. Bänkskiva i laminat med infälld tvättho. Underskåpen är mjukstängade lådor som ger dig tillräckligt med förvaring. Över arbetsytan finns väggfasta hyllor. På väggen finns grå kakelplattor i dimension 60X60.

Köksmaskiner: Kylskåp LG 2019, Frysskåp LG 2019, integrerad diskmaskin Electrolux 2019. Övriga maskiner är ifrån IKEA 2014. inbyggd varmluftsugn i rostfritt utförande, kolfilter kåpa i rostfritt, induktionshäll.
Vardagsrum: Här finns plats för ditt matbord och även till soffgruppen vid tv:n. Ifrån fönstret har du en fin vy över innergården.
Sovrum: Stora sovrummet har 3 garderober samt utgång till balkongen i söderläge.
Sovrum: Generös förvaring med skjutdörrar i spegelglas.
Helkaklad dusch/wc/tvätt: Hygienutrymmet renoverades genom föreningen 2019. Som extra tillval valdes golvvärme. Här finns en duschplats med vikdörrar i glas, wc, tvättställ med underskåp samt spegelskåp. Integrerade spotlights i taket. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare, Husqvarna 2019.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 79 m2
Lägenhetsnummer: 08-3412-1-33
Accepterat pris: 1 895 000 kr
Byggnadsår: 1969-1970
Driftkostnad: 625 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Det finns även ett källarförråd som tillhör lägenheten.

Byggnadssätt

Kommentar: Föreningen äger fastigheten Gästgivaregården 1, vilken är belägen på Hamngatan 3 B-C, Hallanäsgatan 1 A-B, 3 A-B och Storgatan 44 A-C. Mycket välskött förening med god ekonomi. Föreningen har 81 lägenheter, 1 lokal och 72 garageplatser. Årsredovisning och stadgar för föreningen finns som bilagor på denna sida.
Till garaget är det separat kö med sedvanligt kösystem.
Lägenhetsfördelning:
1 rok, 22 st
2 rok, 8 st
3 rok, 36 st
4 rok, 10 st
5 rok, 5 st

Tomt/balkong/uteplats

Balkong, ca 5,8 kvm: Söderläge. Utgång ifrån stora sovrummet. Ifrån balkongen har du en fin vy över husen i Gamla Stan samt Ätrans strömmande vatten. Balkongens mått är ca 4,80 X 1,20 meter. Möjlighet finns att även bekosta inglasning av balkongen.

Tv/Internetanslutning

Telia fiberkabel med bredband 100 Mbit och med TV Telia Lagom (grundutbud med 17-kanaler) ingår i avgiften. (Ny montering i lägenheten betalas av lägenhetsinnehavaren). Utöver detta kan man sedan via Telia göra ytterligare tillval.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten

Omgivning

Områdesbeskrivning Centrum:

Bo mitt i stan med nära till allt. Falkenbergs centrum har stadens servicenivå och utbud samtidigt som avstånden är korta. Sommartid är det mycket folk i rörelse under hela dygnet och många utomhusevenemang. Även på vintern finns ett stort kulturutbud och föreningsliv. Här finns fina kulturhistoriska miljöer i Gamla Stan med medeltidskyrkan S:t Laurentii och låga trähus. Längs ån kan man cykla till stranden på några minuter.
I Falkenbergs tätort finns högstadieskolorna Tullbroskolan och Tångaskolan, F-5-skolorna Schubergstorp och Fajansskolan, den kommunala gymnasieskolan. Det finns också gott om förskolor. Läs mer på: www.edu.falkenberg.se eller www.montessorifalkenberg.se
Det speciella med att bo i Falkenbergs centrum är just att det är nära till allting. Det är gångavstånd till gymnasieskola, bibliotek, butiker, biograf, evenemangshall, museum, kaféer, restauranger och pubar. Samtidigt har man naturen på två minuters avstånd med promenadvägarna vid Ätran och Vallarna på andra sidan Tullbron. Det är smidigt att bo i centrum om man tågpendlar, bussarna till stationen går närmast ifrån Falkenbergs bussterminal som ligger intill gamla järnvägsstationen, endast 5 minuters promenad.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,3538
Andel av insats: 1,38779
Andel av månadsavgift: 0,013538

Pantsättningsavgift

525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

253 952 kr
Beräknad indirekt nettoskuld baseras på värden från räkenskapsåret 2022

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Att bo i bostadsrätt innebär att man tillsammans med övriga boende äger byggnader och mark i sin bostadsrättsförening. Detta innebär att man också gemensamt bestämmer över ekonomi och förvaltning. Engagemanget skapar sammanhållning och trivsel, samtidigt som kostnaderna för exempelvis underhåll och reparationer kan hållas nere. Föreningens fastighet Gästgivaregården 16 bebyggdes åren 1969-1970. PÅ fastigheten finns 3 st bostadshus med adress: Hamngatan 3 B-C, Storgatan 44 A-C, Hallanäsgatan 1 A-B samt 3 A-B. Föreningen innehar 81 stycken bostadsrätter, 1 lokal och 72 stycken garageplatser.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2019 Stamrenovering och renovering av badrum/wc i föreningens alla lägenheter.
2018 Ny garagebelysning.
2017 Byte av värmeväxlare och styrventiler till värmesystemet.
2015 Byte till säkerhetsdörrar och postboxar.
2014 Byte av tak och isolering vind på Storgatan 44 samt reparation av fasad på gavel mellan Storgatan och Hallanäsgatan. Inköp av robotgräsklippare för att minska kostnaderna för trädgårdsskötsel. Ny tvättutrustning. Renovering av gästlägenhet och styrelserum.
2012 Ny garageventilation samt nya hissar på Hamngatan 3B och 3C.
2020 Åtgärder av trädgårdens bevattningsanläggning (upprustning). Byte av lås-system till allmänna utrymmen. Översyn av ventilation efter besiktningsanmärkningar.
2020 Iordningsställande av vissa allmänna utrymmen däribland källargångarna genom målning etc.
2022 Lagt nytt takbeläggning (papp) på huset Hallanäsgatan samt lagt solpaneler på Hallanäsgatans och Storgatans tak. Bytt till energisnålare LED-belysning i källaren.
Kommande renoveringar: Under de närmaste åren planeras Takomläggning på huset med adress Hamngatan och Hallanäsgatan. Nytt låssystem till allmänna utrymmen. Ny garageport med öppningsautomatik. Solpaneler på yttertaket. Eventuell renovering om omläggning av garagets utvändiga fuktskydd planeras utförs inom några år. Detta innebär att trädgården behöver grävas upp för att byta ut den gummiduk som skyddar garagets tak under jord.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och stort torkrum. Förrådsutrymme finns i källarplan. Det finns ett modernt soprum i källaren med sortering av bland annat: hushållsavfall, glas, metall, batterier, glödlampor, papper osv.
I föreningen finns också en gästlägenhet med 2 bäddar som man får hyra förmånligt i max 3 dygn i sträck när man ex. har gäster på besök. Lägenheten finns i källaren intill garageuppfarten. Det finns även möjlighet att boka gästparkeringsplatsen för gäster som hyr gästlägenheten.

Parkering

Bilplats 1: Garage , har separat kö.
I källaren med infart från Hallanäsgatan finns 72 stycken garageplatser. Avgift ca 350kr/mån. Separat kö som sköts av bostadsrättsföreningen.
Status per 2023-03-25 gällande p-platserna i garaget är 6 stycken i kö.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: En årsredovisning finns att erhålla av fastighetsmäklaren.
Tidigare avgiftshöjningar:
2008-01-01 höjdes månadsavgifterna med 1%
2009-01-01 höjdes månadsavgifterna med 2%.
2010-01-01 höjdes månadsavgifterna med 2%.
2011-01-01 höjdes månadsavgifterna med 1%.
2012-01-01 höjdes månadsavgifterna med 2%.
2013-01-01 höjdes månadsavgifterna med 1 %.
2014-01-01 höjdes månadsavgifterna med 1%.
2015-01-01 höjdes månadsavgifterna för lägenheter och garageplatser med 2%.
2016-01-01 höjdes med 5% pga kommande stamrenovering.
2017-01-01 höjdes med 5% pga kommande stamrenovering.
2018-01-01 höjdes månadsavgifterna med 3%
2020-01-01 Ingen avgiftshöjning utförd
2021-01-01 Ingen avgiftshöjning utförd
2022-01-01 Ingen avgiftshöjning utförd

Ekonomi

Accepterat pris

1 895 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 972 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

625 kr/månad
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 500 kr
Försäkring: 125 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

En årsredovisning finns att erhålla av fastighetsmäklaren.
Tidigare avgiftshöjningar:
2008-01-01 höjdes månadsavgifterna med 1%
2009-01-01 höjdes månadsavgifterna med 2%.
2010-01-01 höjdes månadsavgifterna med 2%.
2011-01-01 höjdes månadsavgifterna med 1%.
2012-01-01 höjdes månadsavgifterna med 2%.
2013-01-01 höjdes månadsavgifterna med 1 %.
2014-01-01 höjdes månadsavgifterna med 1%.
2015-01-01 höjdes månadsavgifterna för lägenheter och garageplatser med 2%.
2016-01-01 höjdes med 5% pga kommande stamrenovering.
2017-01-01 höjdes med 5% pga kommande stamrenovering.
2018-01-01 höjdes månadsavgifterna med 3%
2020-01-01 Ingen avgiftshöjning utförd
2021-01-01 Ingen avgiftshöjning utförd
2022-01-01 Ingen avgiftshöjning utförd

Pantsättning

Lägenheten är inte pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 112 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 132 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-01-14
Besiktningsman: Pierre Ekenberg, Anticimex

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder och 3D

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Planritning

Karta och område

Hallanäsgatan 3B, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4972 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Tätorten, Falkenberg
Hallanäsgatan 3B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning