Hoppa till innehåll
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
1 300 000 kr
Månadsavgift: 2 702 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   2/11
 • 18:00-18:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anette Ivarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Anette Ivarsson
Mäklarassistent & Franchisetagare
Falkenberg

Hallanäsgatan 1A

Pris (Utgångspris): 
1 300 000 kr
Månadsavgift: 2 702 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   2/11
 • 18:00-18:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anette Ivarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Anette Ivarsson
Mäklarassistent & Franchisetagare

Centralt belägen 1:a med utsikt mot Ätran och Gamla stan

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 1
 • Boarea: 37 kvm
 • Lägenhetsnummer: 08-3412-1-8
 • Byggnadsår: 1969-1970
 • Månadsavgift: 2 702 kr
 • Driftkostnad: 500 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 3

Nu har vi nöjet att förmedla en mycket välplanerad etta på Hallanäsgatan 1A. Bostaden är perfekt belägen i centrums hjärta med ett lugnt läge på trevliga Hallanäsgatan, precis utanför finner du de gamla stenbelagda gatorna och den vackra bebyggelsen i Gamla Stan. Till mataffären går du på bara några minuter. Här bor man med närhet till centrum, Skrea Strand, doktorspromenaden och en kort bilfärd till Glommen och Morups Tånge för att bara nämna några av de vackra platser som finns i omgivningen.

Bostaden passar perfekt för dig som vill bo lugnt men ändå mycket centralt inne i Gamla stan i Falkenberg. HSB:s Brf Gästgivaregården är en välskött och trevlig förening med god ekonomi och har nyligen genomfört en stamrenovering samt byggnation av nya helkaklade badrum i lägenheterna, nuvarande ägare gjorde dessutom otroligt smakfulla tillval i samband med badrumsrenoveringen!

Garageplatser finns i källaren med sedvanligt kösystem. I avgiften till föreningen ingår värme, vatten, men också fiber och TV-utbud.

På jakt efter ditt första egna boende, övernattningsbostad eller varför inte en sommarbostad? Då kan ni sluta leta. Varmt välkomna att anmäla er till visning för denna mycket tilltalande och inflyttningsklara bostad!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré/hall: Ni stiger in i en entré med plats för ytterkläder direkt till vänster. Gott om förvaringsyta i garderober längre in. Ekparkett och ljusa väggar.

Badrum: Till höger om entrén finner ni bostadens lyxiga badrum. Badrummet renoverades 2019 i sambadmed att föreningen bytta avloppsstammar på sina fastigheter. Nuvarande ägare gjorde otroligt smakfulla materialval och uppgraderingar. Här finns praktiska vikbara duschväggar, förvaring i badrumsskåp, handukstork, dimbar belysning, samt förberett och klart för tvättmaskin för den som önskar att installera det.

Kök: Bostadens kök har precis som övriga utrymmen renoverats. 2017 monterades ett snyggt Marbodalkök samt nya maskiner installerades. I köket finns ett praktiskt fällbart litet bord, som är en av de många praktiska lösningar som finns i denna kvadratsmarta bostad. Ljusa ytskikt samt ekparkett på golv. Utrustning: diskmaskin, självavfrostande kyl/frys, spishäll med ugn samt dimbar belysning.

Vardagsrum: Vardagsrummet är ljust och trevligt med fönster ut mot Gamla stan och Ätran. Mörkläggningsgardiner har monterats och är perfekt här då utrymmet också fungerar som sovrum. Möjligheterna är många, möblera med säng i sovalkov eller bäddsoffa i vardagsrum beroende på hur du ska nyttja bostaden. Här går det lätt att anpassa ytorna efter dina behov. Ekparkett även i vardagsrum som kombineras med vitmålade väggar samt en vinröd fondvägg, dimbar belysning även i dessa utrymmen. All el i bostaden har dragits om och jordfelsbrytare har installerats.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 37 kvm
Lägenhetsnummer: 08-3412-1-8
Pris (Utgångspris): 1 300 000 kr
Byggnadsår: 1969-1970
Driftkostnad: 500 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Tillträde: Enligt överenskommelse
Beskrivning av förråd: Ett förråd finns i källaren

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Inglasad balkong i söderläge: Ljuvlig balkong med utsikt mot Gamla stan och Ätran. Nuvarande ägare säger att detta är en otroligt härlig plats att sitta och njuta på. Här har man koll på fågelsstråken som flyger förbi, samt strandskatan som bygger bo på taket varje år och matar sina ungar på gården. På golvet ligger ett trägolv, och här finns ett solskydd monterat.

Tv/Internetanslutning

Internet/TV/telefoni via Telia Fiber

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten

Omgivning

Områdesbeskrivning Centrum:

Bo mitt i stan med nära till allt. Falkenbergs centrum har stadens servicenivå och utbud samtidigt som avstånden är korta. Sommartid är det mycket folk i rörelse under hela dygnet och många utomhusevenemang. Även på vintern finns ett stort kulturutbud och föreningsliv. Här finns fina kulturhistoriska miljöer i Gamla stan med medeltidskyrkan S:t Laurentii och låga trähus. Längs ån kan man cykla till stranden på några minuter.
I Falkenbergs tätort finns högstadieskolorna Tullbroskolan och Tångaskolan, F-5-skolorna Schubergstorp och Fajansskolan, den kommunala gymnasieskolan. Det finns också gott om förskolor. Läs mer på: www.edu.falkenberg.se eller www.montessorifalkenberg.se
Det speciella med att bo i Falkenbergs centrum är just att det är nära till allting. Det är gångavstånd till gymnasieskola, bibliotek, butiker, biograf, evenemangshall, museum, kaféer, restauranger och pubar. Samtidigt har man naturen på två minuters avstånd med promenadvägarna vid Ätran och Vallarna på andra sidan Tullbron. Det är smidigt att bo i centrum om man tågpendlar, bussarna till stationen går från Stortorget.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,78766
Andel av månadsavgift: 0,77237
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 473 kr

Om föreningen

Att bo i bostadsrätt innebär att man tillsammans med övriga boende äger byggnader och mark i sin bostadsrättsförening. Detta innebär att man också gemensamt bestämmer över ekonomi och förvaltning. Engagemanget skapar sammanhållning och trivsel, samtidigt som kostnaderna för exempelvis underhåll och reparationer kan hållas nere. Föreningens fastighet Gästgivaregården 16 bebyggdes åren 1969-1970. PÅ fastigheten finns 3 st bostadshus med adress: Hamngatan 3 B-C, Storgatan 44 A-C, Hallanäsgatan 1 A-B samt 3 A-B. Föreningen innehar 81 stycken bostadsrätter, 1 lokal och 72 stycken garageplatser.

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Gästgivaregården
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Falkenberg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2018-2019 Stamrenovering, ny garagebelysning. Byte av värmeväxlare och styrventiler till värmesystemet.
2015- Byte till säkerhetsdörrar och postboxar.
2014 - Byte av tak och isolering vind på Storgatan 44 samt reparation av fasad på gavel mellan Storgatan och Hallanäsgatan. Inköp av robotgräsklippare för att minska kostnaderna för trädgårdsskötsel. Ny tvättutrustning. Renovering av gästlägenhet och styrelserum.
2012 - Ny garageventilation samt nya hissar på Hamngatan 3B och 3C.
Kommande renoveringar: I budgeten för 2020 har avsatts 760.000 kr till framtida underhåll.
De närmaste åren planerar föreningen för följande åtgärder/förbättringar:

Åtgärda trädgårdens bevattningsanläggning.
Iordningsställande av allmänna utrymmen däribland källargångarna.
Byte av lås-system till allmänna utrymmen.
Eventuellt genomföra energisparåtgärder om detta är aktuellt.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma tvättstugor samt lägenhetsförråd finns i källare.
I föreningen finns också en gästlägenhet som man får hyra förmånligt i max 3 dygn i sträck när man ex. har gäster på besök. Lägenheten finns i källaren intill garageuppfarten.

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 300 kr/mån, har separat kö.

I källaren med infart från Hallanäsgatan finns 72 stycken garageplatser. Avgift ca 300 kr/mån. Separat kö som sköts av bostadsrättsföreningen.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: En årsredovisning finns att erhålla av fastighetsmäklaren.
Tidigare avgiftshöjningar:
2014-01-01 höjdes månadsavgifterna med 1%.
2015-01-01 höjdes månadsavgifterna för lägenheter och garageplatser med 2%.
2016-01-01 höjdes med 5% pga kommande stamrenovering.
2017-01-01 höjdes med 5% pga kommande stamrenovering.
2018-01-01 höjdes månadsavgifterna med 3%
2020-01-01 Ingen avgiftshöjning utförd

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 300 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 182 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 702 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

500 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 150 kr
Försäkring: 350 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 20091111 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-11-11
Besiktningsman: Peter Karlsson, HSB Göta Service AB
Beskrivning: Energideklaration är utgången (får vara maximalt 10 år gammal) och en ny bör snarast göras av bostadsrättsföreningen

Alla bilder

+ 23 Visa alla 29 bilder
 

Planritning

Karta & område

Hallanäsgatan 1A, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 2702 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

2
nov
Anmälan krävs
Tis 18:00-18:30
Välj tid
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning