Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 157 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emil Schütt, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emil Schütt
Reg. Fastighetsmäklare
Anette Ivarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anette Ivarsson
Mäklarassistent & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Brattens väg 6B

Månadsavgift: 5 157 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emil Schütt, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emil Schütt
Reg. Fastighetsmäklare
Anette Ivarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anette Ivarsson
Mäklarassistent & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Trerumslägenhet i markplan - insynsskyddad uteplats!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 70 m2
  • Lägenhetsnummer: 204066003-0093
  • Byggnadsår: 1972
  • Månadsavgift: 5 157 kr
  • Driftkostnad: 160 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Varmt välkomna till Brattens Väg 6B!

Denna rymliga markplanslägenhet om 70 kvadratmeter är det perfekta valet för den som söker ett hem där man kan flytta in och omedelbart njuta av trivsel i utmärkt skick. Med en insynsskyddad uteplats ges du möjlighet att avnjuta utelivet i lugn och ro, skapa din egen oas mitt i staden. Lägenheten, trots att den inte har genomgått omfattande renoveringar senaste åren, är välunderhållen och erbjuder en vänlig atmosfär. Ljuset strömmar in från olika håll, och planlösningen är smart disponerad. De sociala ytorna är placerade i ena änden av lägenheten, vilket skapar en trivsam och praktisk atmosfär. Sovrummen är separat belägna och ger en avskildhet från de gemensamma utrymmena, vilket skapar en privat sfär. Det bästa är att du har möjlighet att sätta din egna prägel på lägenheten och göra den till ditt hem, samtidigt som du redan bor här. Varje hörn av ditt nya boende kan bli en plats för din egen personliga touch.

Belägen i det populära området Arvidstorp erbjuder Brattens Väg 6B en central men fridfull plats med bekväm närhet till Falkenbergs innerstad. Här bor du med gångavstånd till det mesta och en kort cykeltur från stranden. I närheten finns livsmedelsbutiker, skolor, förskolor, köpcenter, shopping, restauranger, caféer och vackra promenadstråk.

Är du intresserad av Brattens Väg 6B? Tveka inte att ringa mig för mer information eller lämna in en intresseanmälan så hörs vi av!

Om Bostaden

Beskrivning

Kök
Köket är hemtrevligt och praktiskt med gott om förvaring. Köket är utrustat med spis med glashäll, ugn, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och fläkt. Köket ligger öppet mot matplatsen som i sin tur går i vinkel mot vardagsrummet vilket tillför en trevlig och social miljö.
Skåpluckorna är i trä varav vissa är glasade vilket tillsammans med kakel, färgsättning och övriga materialval ger ett levande intryck.

Badrum:
Badrummet nås via entrén . Badrummet är utrustat med toalett, handfat, dusch och tvättmaskin. Ytskikten är äldre med en våtrumsmatta och våtrumstapet som går i nyans av grönt.

Sovrum:
Sovrummen är praktiskt avskilda från de social ytorna och ligger till vänster från entrén. Båda sovrummen har inbyggda garderober för förvaring och plats för dubbelsäng. Fönsterna vetter mot en av föreningens innergårdar.

Vardagsrum:
Det rymliga vardagsrummet ligger halvt öppet mot kök och matplats. Vardagsrummet har fint ljusinsläpp och härifrån nås den insynsskyddade uteplatsen som vetter åt sydväst. Uteplatsen erbjuder många ett bra solläge och är insynsskyddad.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 70 m2
Lägenhetsnummer: 204066003-0093
Byggnadsår: 1972
Driftkostnad: 160 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Ett förråd finns tillhörande bostadsrätten. Upplåtet med annan nyttjanderätt än bostadsrätt

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt

Tv/Internetanslutning

Tv-grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband via Telenor fiber ingår i hyran, 250/250MB/sek.
Även Premiumrouter, HD TV Box, T2 flex TV paket, Bredbandstelefoni.

Värme- och ventilationsanläggning

Bergvärme

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten

Omgivning

Områdesbeskrivning Arvidstorp

I Arvidstorp har man nära till stan och till skolor som Tångaskolan, Falkenbergs Montessoriskola samt Falkenbergs Gymnasieskola. Här finns också flera förskolor. Läs mer på falkenberg.se. Närhet till livsmedelsbutikerna Coop samt Ica Kvantum. Bra cykelvägar finns till stationen och natursköna promenader i Stafsinge. I området ligger AIK-vallen som är hemmaplan åt fotbollslaget Arvidstorps IK. Arvidstorp sluttar till stadskärnan och på vägen dit finns b.l.a. kvarterskrog och Stålboms Konditori med fika. När man började bygga bostäder i Arvidstorp i början av 1900-talet var det en arbetsstadsdel och husen var ganska små. Under hundra år har man byggt om och byggt till, rivit och byggt nytt. Det finns hus från alla epoker. För 50 år sedan fanns här mest enkla trähus men efter många om- och nybyggnader under det senaste halvseklet domineras stadsdelen nu av villor. Här finns också en del flerfamiljshus och bostadsrätter.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,35911
Andel av insats: 0,35958
Andel av månadsavgift: 0,0035911

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

408 305 kr
Beräknad på årsredovisning från 2021-2022

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Att bo i bostadsrätt innebär att man tillsammans med övriga boende äger byggnader och mark i sin bostadsrättsförening. Detta innebär att man också gemensamt bestämmer över ekonomi och förvaltning. Engagemanget skapar sammanhållning och trivsel, samtidigt som kostnaderna för exempelvis underhåll och reparationer kan hållas nere.

En årsredovisning finns att erhålla av fastighetsmäklaren.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Under 2007 gjordes en stor upprustning i området med bland annat nybyggnation av tvättstuga, källsortering i miljöhus, cykelförråd samt parkeringshus med garage.
Bostadsrättsföreningen har renoverat innergårdarna och ordnat fler parkeringar med nytt parkeringshus. Även nya miljöhus med källsortering (papper, wellpapp, tidningar, färgat och ofärgat glas, glöd- och energisparlampor, lysrör, småbatterier, metall, hårdplast, hushållsavfall) och kompostering. Det har även byggts nya cykelhus. För korttidsparkering finns cykelställ vid varje entré.

2019 Energieffektiviseringsarbete med byte från direktverkande el till bergvärme med nya rör och radiatorer. Debitering av hushållsel har införts så att man själv svarar för sin hushållsström.
2021 Ommålning och byte av dörrar (säkerhetsdörrar) i trapphus.
Kommande renoveringar: Föreningen har diskuterat att i framtiden renovera eller byta stammarna. Dock oklart när.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, förråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.
(lekplatsen tillhör grannföreningen Riksbyggen Falkenbergs hus nr 9)

Föreningen har en övernattningslägenhet med fyra bäddar och generösa duschutrymmen på Brattens väg 4A i källarplanet. Medlemmarna kan hyra max fyra dagar och tre nätter i rad. Plats för 4 bäddar, hyra för 180 kr/natt.

Hobbyrum med bordtennisbord och motionsredskap samt bastu i källarplan på Kärrets väg 11. Boulebana avsedd för boende och deras gäster mellan Brattens väg 6 och Måsa-Brittas väg 3.

Samlings- och festlokal vilken de boende kan hyra.

Tvättstuga (byggd 2007) med fyra helkaklade tvättstugor (kostnadsfritt självdoserande tvätt- och sköljmedel) grovtvätt, spontantvätt, efterbehandling med mangel och strykbräda samt en handikapptoalett.

Parkering

P-plats ingår i månadsavgiften - dock ej platsbestämd. Parkeringskort kvitteras ut av föreningen.
P-hus: 479 kr
P-plats ovan tak med motorvärmare: 371 kr
P-plats 178 kr
MC-plats 235 kr
Moped-plats 72 kr

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2018 2,5%
2019 2,5 %
2020 1,5%
2021 2 %
2022 2,5%
2023 3 %

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 157 kr
I avgiften ingår värme, varmvatten, kallvatten, el, internet och parkeringsplats
I avgiften ingår värme, vatten, tv-grund utbud, bostadsrättstillägg samt fiber.

Driftkostnader

160 kr/månad
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

Försäkring: 160 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

2018 2,5%
2019 2,5 %
2020 1,5%
2021 2 %
2022 2,5%
2023 3 %

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 85 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 62 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-11-01
Besiktningsman: Seth Bengtsson Cattegattconsult AB

Inre reparationsfond

Summa: 1 263 kr
Beskrivning: Ingen avsättning till den inre fonden sker längre.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder och 3D

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Planritning

Karta och område

Brattens väg 6B, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5157 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Tätorten, Falkenberg
Brattens väg 6B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning