Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
4 250 000 kr
Pris: 4 495 000 kr

På denna bostad erbjuds budgivning med Bank ID. Läs mer om budgivning med Bank ID.

Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Bacchus väg 2

Högsta bud: 
4 250 000 kr
Pris: 4 495 000 kr

På denna bostad erbjuds budgivning med Bank ID. Läs mer om budgivning med Bank ID.

Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Ge dig själv förmånen att bo precis intill havet i denna rymliga 3-rummare!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 97 m2
  • Lägenhetsnummer: 1104
  • Byggnadsår: 2018
  • Månadsavgift: 5 404 kr
  • Driftkostnad: 1 050 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 7
  • Hiss: Ja

Välkommen in i en värld av modern komfort och harmoni i denna rymliga lägenhet på andra våningen som ligger precis intill Kattegatt! De som bor på Bacchus utrycker ofta att dom har känslan av att bo på ett lyxigt hotell året om! Med öppna, gemensamma ytor som förenar kök, allrum och matplats bildas ett trivsamt boende där du välkomnas till en atmosfär av samhörighet och lugn. Här finns också utrymme för dig att installera en praktiskt köks-ö som ger extra ytor för både vardagsliv och festliga tillfällen. Ifrån den inglasade balkongen på ca 12 kvm kan du låta dig förföras av utsikten över havet, en plats där du kan njuta i lugn och ro helt klart och uppleva havets skiftande stämningar i alla väderförhållanden! Smakfullt avskärmade från kök och allrum, erbjuder lägenheten två sovrum, en rymlig klädkammare och en bekväm, privat dusch/toalett.

Högst upp i fastigheten har man tillgång till en gemensam och helt magisk takterrass med utsikt över havet och Skrea Strand. Här finns ett bokningsbart spa-bad. Här finns även ett samlingsrum och en bastu med fin havsutsikt. Med havet och Skrea strand som närmsta grannar har du möjlighet till underbara promenader, härliga salta bad och vackra solnedgångar. Centrum och dess utbud når du genom en promenad längs Ätran eller några minuter i bilen. Bilen parkerar du i ett gemensamt garage, för ca 700 kr/månad.

Upptäck det bästa av boende vid Kattegatt med denna unika lägenhet som kombinerar stil, funktion och enastående havsutsikt. Sommaren här är underbar, men vintern är nästan lika bra för då blir hela stranden din självklara plats för sköna promenader så välkommen hem till din nya drömbostad vid havet!

Om Bostaden

Beskrivning

Lägenhetens golv är ifrån Kährs av modell: Ek Como, mattlack, 15 mm. Kakel i hall och badrum är modell Denverstore grey, 60x60 cm natur samt vit matt 30x60 cm.
Entréhall: Entréhall med ett klinkergolv, längre in parkettgolv. Målade väggar. Tak med målad gips med infällda, dimbara spotlights. Plats för avhängning av ytterkläder.
Dusch wc och tvättutrymme: Helkaklat kombinerat hygienutrymme. Infällda ledspotlights. Tvättställskåp ifrån Svedbergs med en låda, bredd 80 cm, djup 45 cm. Spegelskåp 80 cm. Duschväggar Svedbergs Forsa, 90x90cm. Frostat glas med matt aluminium profil. Handdukstork. Siemens tvättmaskin och torktumlare, överskåp och bänkskiva i laminat. Elektriskt komfort golvvärme.
Kök: Sentens Stad vit lucka med handtag Dill rostfri, cc128 mm, bänkskiva Rot 525 samt diskho Intra Horizon.
Siemens köksmaskiner. Kylskåp som rymmer 346 liter. Energiklass A++. Frysskåp som rymmer 237 liter. Energiklass A++. Inbyggnadsugn med varmluftsprogram, Energiklass A. Inbyggd mikrovågsugn. Fläktkåpa som är vägghängd med tyst fläkt. Diskmaskin i rostfritt utförande.
Vardagsrum: Ekparkett, målade väggar. Öppen planlösning mot köket som även har plats för en köks-ö. Utgång till den inglasade balkongen på ca 12 kvm. Gott om plats för både ett stort köksbord och en tv-hörna.
Lilla sovrummet: Ekparkett. Vitmålade väggar. Utsikt över havet.
Stora sovrummet: Ekparkett. Vitmålade väggar. Utsikt över havet. Reglerbar kylanläggning. Spegelgarderob med skjutdörrar.
Klädkammare: Intill sovrummen finns en praktiskt klädkammare med hyllplan och klädstänger. Städskåp.
Dusch och wc: Badrum med klinker på golv och väggar av kakel . Elektrisk komfortvärme i golvet. Tak med infällda spotlights. Vägghängd WC stol typ IFÖ Sign. Hörnduschväggar av glas ifrån Svedbergs. Badrumskommod ifrån Swedbergs.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 97 m2
Lägenhetsnummer: 1104
Accepterat pris: 4 495 000 kr
Byggnadsår: 2018
Driftkostnad: 1 050 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 7
Hiss: Ja. Hiss finns som går ända ner till markplan vid entrén. I varje hus finns det en hiss till varje våning och trapphuset ligger i husens inre cirkel vilket ger maximal åtkomst utan att ta för mycket yta. Husen är tillgänglighets-anpassade efter de krav som finns vid nybyggnation av bostäder.
Inflyttning: Snabbt tillträde är möjligt för dig som köpare

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Byggnaden är uppförd med totalt nio våningar inklusive källare och gemensamhetsutrymme på vind.
Grundläggning med betongpålar slagna till fast berggrund.
Källare med platsgjuten vattentät betongplatta med 100 mm underliggande cellplast. Källarväggarna utförs av plastgjutna vattentäta betongväggar med 100 mm utvändig isolering av cellplast.
Husstomme av platsgjutna betongväggar. Stålpelare i ytterväggar. Samtliga bjälklag med 250 mm prefab plattbärlag.
Ytterväggar med beklädnad och Buchtal fasadklinker och puts, inom balkonger och terrasser träpanel. Väggarna isolerade med totalt 240 mm isolering.
Icke bärande innerväggar med målad gips.
Yttertak med stenullsisolering och papptäckning på betongbjälklag. Sedumtak på delar av yttertaket vid gemensam terrass.
Ytterväggskompletteringar. Aluminiumbeklädda träfönster. Fönster mot söder och väster med solskyddsglas..
Balkonginglasningar i aluminium. Glasräcken på terrasser i plan 1 har glasräcken med sitt-i-lä-funktion.
Innerväggskompletteringar. Samtliga innerdörrar som massivdörrar. Tamburdörrar som ljudklassade säkerhetsdörrar med titthål och ringklocka.

Tomt/balkong/uteplats

Inglasad balkong, ca 12 kvm: Fantastisk utsikt havet. Skjutbara/vändbara fönsterpartier. Betonggolv. Eluttag finns för tex infravärme.

Tv/Internetanslutning

Triple play ingår för 100/100 mb/s bredband, kanalpaket start på 10 kanaler samt bredbandstelefoni.

Värme- och ventilationsanläggning

Ventilation FTX-system med centralt ventilationsaggregat placerat i källare. Separata kanaler till respektive lägenhet. I kök finns högeffektiva kolfilterfläktar.
Uppvärmning sker via fjärrvärme, växlare i källare. Vattenburna radiatorer i lägenheterna.
Varje lägenhet har separat elabonnemang.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Skrea Strand

Omgivning

FALKENBERGS NYA STADSDEL - BACCHUS
På den konstgjorda halvön mellan Skrea strand och Ätrans mynning finns denna bostadsbyggnad och Falkenbergs nya stadsdel Bacchus. De fyra husen med sju våningar vardera innehåller cirka 140 moderna lägenheter i ett unikt läge med utsikt över havet. Det sista huset, nr 4 inflyttningsklart sommaren 2021. Alla lägenheter har ett stort ljusinsläpp, smarta planlösningar och ljus interiör samt de fördelar och möjligheter som en nybyggd lägenhet innebär. Lägenheterna på markplan har varsin uteplats med glasräcke och vindskydd medan övriga lägenheter har inglasade balkonger. Samtliga med utsikt över havet, Skrea strand och Bobergs udde. På taket av varje hus finns det dessutom en gemensam takterrass med ett spa-bad att nyttja för sig själv eller tillsammans med grannar.
Bacchus har byggts på en konstgjord halvö som en gång i tiden skapades för att producera och lagra Sveriges behov av vin och sprit. Idag möjliggör samma halvö en helt ny stadsdel i en unik havsmiljö. Bacchus har alla möjligheter att bli en levande stadsdel där Falkenbergare kan bada, umgås, äta, shoppa och uppleva nöjen endast en kort promenad från centrum. Precis intill havet, Skrea strand och Ätrans mynning.

MORGONDOPPET FINNS EN TRAPPA NER.
Precis intill husen finns det ett flertal badplatser med bänkar och trappa ner i Kattegatt. En möjlighet för ett uppfriskande bad, en plats för att pusta ut vid efter joggingrundan eller varför inte bara slå dig
ner och andas in den friska havsluften.

LIVSKRAFT OCH VARDAGSLYX ÅRET OM.
Bacchus är för dig som vill ha nära till den livskraft som havet och naturen ger. Här finns alla möjligheter att uppleva vardagslyx varje dag, året om. Hur den ter sig är upp till dig. För en del är det en promenad på stranden eller att slappna av i bastuhuset.
För andra ett besök i småbåtshamnen eller frukost med soluppgången som sällskap.

NÄRHET OCH MÖJLIGHETER.
I en stad som Falkenberg är närheten till centrum, jobb, familj och vänner en självklarhet. Här finns också möjligheter till aktiviteter och nöjen, närhet till restauranger men också till naturen vid kusten samt sjöarna och skogarna i inlandet. När du önskar
få influenser från större städer är det nära till Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

SKREA STRAND
Det mest stadsnära badet i Falkenberg med 2 km sandstrand och höga sanddyner hela vägen. Sommartid finns ett rikt utbud av kiosker och serveringar. Den 250 meter långa badbryggan har handikappramp och digital termometer för vattentemperatur. De karakteristiska badhytterna började byggas under 30-talet. Hundbadzon finns på stranden. Tennis och minigolf finns nära inomhusbadet Klitterbadet. En boulebana finns strax söderut utmed Klittervägen. Det är nära till det mesta i Falkenberg. Till motorvägen kommer du på några minuter och till järnvägsstationen lika så. Närmaste mataffär är ICA Skrea Strand, i folkmun BeGe-mat, som håller hög klass och även har egna kockar som lagar husmanskost. ICA är beläget på Hjortsbergs centrum där du även hittar apotek, färg, pizzerior, skoaffär, blomsteraffär mm

HISTORIA OM DEN KONSTGJORDA HALVÖN
I mitten av 1970-talet slogs portarna upp till statliga Vin & Sprit AB:s nya anläggning i Falkenberg. För att fabriken skulle bli verklighet gav regeringen tillstånd till att bygga en konstgjord halvö vilket gav Falkenberg möjligheten att ta emot båtarna som skeppade vin och sprit från kontinenten. För att skapa halvön användes totalt 280 000 m3 massa i form av sten, grus och sand. Hälften bestod av sand från havsbotten som hämtades vid den danska ön Anholt och fraktades med sandsugningsbåt till Falkenberg. Båten körde dygnet runt, sju dagar i veckan under maj till november 1972 och levererade tre lass per dygn. Varje båtlast innehöll cirka 300 m3 vilket innebar drygt 460 turer med sand. 1976 stod anläggningen färdig och den blev framförallt
en tappningsfabrik för vin men där blandades också whisky och glögg samtidigt som det distribuerades importerade drycker. När fabriken lades ned 1999 arbetade närmare 200 personer på Vin & Sprit i Falkenberg. Sen dess har lokalerna fyllts med nya
företag som idag skapar arbetstillfällen för ännu fler. Ända sen Vin & Sprits sorti från Falkenberg har det funnits planer på att bygga bostäder på Bacchus. Nu har detta äntligen blivit verklighet! Den konstgjorda halvön möjliggör byggnation av attraktiva bostäder i en unik miljö och samtidigt skapas en helt ny stadsdel som binder samman staden med havet.

Arkitekternas ord om Bacchus:
”Havet har självklart varit en stor inspirationskälla i projektet och en av de viktigaste frågorna för oss har varit hur vi kan utnyttja läget på ett optimalt sätt. Bor man precis vid havet vill man självklart se och känna havets både rogivande och spännande närvaro. Därför ville vi skapa ett projekt som både känns rationellt, nyskapande och erbjuder lägenheter som med sin gestaltning skapar maximal utsikt mot havet. Havets närvaro har starkt bidragit till den expansiva formen mot havet och den omslutande och mer skyddade miljön vid entrén. Formen mot havet kan liknas vid ett båtskrov med sin rundande form och varma rostbruna toner. Den rundade formen kan också liknas vid vågor och mönstret i fasadplattorna förstärker känslan av vågor som rullar mot land. Rent praktiskt har läget vid havet även påverkat våra val av material i fasaden. Mot havet arbetar vi med fasadsystemet Buchtal som består av plattor av fasadklinker i fyra olika nyanser från rostbrunt till ljust varmvitt. Fasadsystemet är gediget med genomtänkta detaljer och helt oorganiskt samt självrengörande. För husets entrésida har vi valt en ljus välkomnande och mer traditionell putsad fasad som utgör en vacker fond till entrégårdarnas träd och växter. Läget precis vid havet gör också att byggnaderna blir ett viktigt inslag i vad man ser från Skrea strand. De nya vågformade bostadshusen i förgrunden tillsammans med den målade fasaden på lagerbyggnaden bakom bostadshusen i havets blå-gröna toner ger en helt ny bild från stranden. På längre avstånd vill vi att de fyra husen skall samverka till en helhet som svarar upp mot den stora skalan som den befintliga hamnmiljön utgör.”

Petra Strömberg och AnnCharlott Castler
Fredblad arkitekter

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 3,14580
Andel av insats: 3,14580

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

950 495 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningens stadgar finns att tillgå via mäklaren.

Gemensamma utrymmen

Ett låsbart gallerförråd finns i källaren. Storleken varierar beroende på lägenhet men dom är ca 3-4 kvm. För er som önskar ytterligare förråd finns möjligheter att hyra externt i höglagret, dessa har en separat kö-lista.

BASTU MED SVALKANDE DOPP. Högst upp i huset finns en gemensam bastu med havsutsikt. Precis intill husen finns det ett flertal badplatser med bänkar och trappa ner i Kattegatt. En möjlighet för ett uppfriskande bad, en plats för att pusta ut
vid efter joggingrundan eller varför inte bara slå dig ner och andas in den friska havsluften.

FESTLIG TAKTERRASS MED SPA-BAD Högst upp i varje hus finns en takterrass där ni kan njuta av solnedgången tillsammans med trevligt sällskap och kanske något gott att äta och dricka. Och inte minst en fantastisk utsikt åt alla håll. Här kan ni boende även boka en plats i Spa-badet och njuta av en fantastisk, stjärnklar natthimmel! I anslutning till takterrassen finns också en samlingslokal med ett mindre kök och WC. Allt för att ni på ett enkelt sätt ska kunna njuta av en härlig stund på 24 meters höjd.

EGEN LÄGENHET FÖR DINA GÄSTER Med en lägenhet på Bacchus kommer gästerna stå på kö för att komma och hälsa på. Därför finns det i källaren i varje hus en bokningsbar övernattningslägenhet. Lägenheten har plats för mellan 2-4
sängplatser och har såväl badrum som kök.

Parkering

1-2 garageplatser finns att hyra externt i höglagret. 700 kr per mån. Sedvanligt kösystem. Det finns även möjlighet att hyra en laddplats för din el-bil som kostar 900 kr/månad. Garageinfart på bortre långsidan framför hus nr 4. Ca 18 gästparkeringar finns intill hus 1. Dessa gästparkeringar delas mellan samtliga 4 hus, Bacchus väg 2-8.

Ekonomi

Accepterat pris

4 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 404 kr
I avgiften ingår värme, varmvatten, kallvatten och kabel-tv
I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning, tv grundutbud, bredband och telefoni.

Driftkostnader

1 050 kr/månad
Antal i hushållet: 2
Kommentar: Driftkostnaden är enbart uppskattad för två personer som bor i lägenheten

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 250 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 62 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 72 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-05-31

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 36 Visa alla 42 bilder
 

Planritning

Karta och område

Bacchus väg 2, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5404 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Budgivning pågår

Just nu pågår budgivningen men du har fortfarande chans att kontakta mäklare.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Skrea Strand, Falkenberg
Bacchus väg 2
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning