Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
4 595 000 kr
Månadsavgift: 4 149 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Malin Malmgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Malin Malmgren
Fastighetsmäklare
Hägersten

Hägerstensvägen 157B

Pris (Utgångspris): 
4 595 000 kr
Månadsavgift: 4 149 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Malin Malmgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Malin Malmgren
Fastighetsmäklare

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 67 kvm
  • Lägenhetsnummer: 99-2059-2-29-9
  • Byggnadsår: 1947
  • Månadsavgift: 4 149 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 4

Kommande trea! Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info!

På bekväma två trappor upp välkomnas ni in i denna välplanerade trea med både badrum och en extra wc, drömmen för barnfamiljen! Bostaden är i fint skick med renoverat kök från 2020 och smakfullt helkaklat badrum utrustat med dusch och tvättmaskin. Flera av originaldetaljerna är bevarade däribland vackert trägolv i vardagsrummet och fina innerdörrar. Bostaden är genomgående med stora fönsterpartier i två väderstreck vilket bidrar till ett fint ljusgenomflöde. Balkong i populärt och eftertraktat västerläge mot föreningens grönskande gård. Två stora sovrum och goda förvaringsmöjligheter genom flera garderober. Vill ni dessutom få er boendekostnad finansierad, då har ni möjlighet att göra om del av bostaden till uthyrningsdel då det finns två ingångar.

Bostaden hör till HSB BRF Korsriddaren, en stor och stabil förening som är lågt belånad och äger sin mark. Föreningen har även gästlägenhet, gym, festlokal och hobbyrum som medlemmarna har möjlighet att nyttja. I källaren når du ett av lägenhetens två förråd (f.d. matkällarförråd). Det andra förrådet ligger på vinden i samma port. Lummiga härliga innergårdar sommartid med utemöblemang och grillmöjligheter.

Fastigheten ligger ett stenkast från Aspuddens Centrum med T-bana, ICA (öppettider kl. 07-23), bussar, restauranger, apotek, bibliotek, bokhandel och trevliga caféer. Säljaren kan varmt rekommendera kvartersbistron Kniv och kavel, endast 350 meter från porten. Där bakas fantastiskt bröd på morgonen och på kvällarna serveras rätter som inte lämnar någon besviken. Mitt emot fastigheten ligger nyöppnade Coop Extra samt en spännande ny italiensk delikatessbutik. På några minuters gångavstånd finns även populära Fabelbar, som förgyller Aspudden ytterligare, med sin trevliga atmosfär och goda mat. Här finns även Bonne Femme, Bokhandeln, pizzerian EPA samt mkt annat. Nu har även spännande Bio Aspen smygstartat sin verksamhet som kommer växa till en kvartersbio med bar och restaurang. Denna nås på bekvämt gångavstånd (https://bioaspen.se/).

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

HALL:
Stor välkomnande hall med gott om förvaring samt bra avhängningsyta. Väggarna är ljust målade med en blå målad fondvägg samt ekparkett på golvet. I anslutning till innerhall finns praktiskt gäst-WC att tillgå med mörkt klinkergolv och vita målade väggar. Utrustningen består av vägghängd wc, handfat med praktisk vit kommod, vägghängt skåp samt spegelskåp.

BADRUM:
Fräscht och smakfullt helkaklat badrum med mörkt klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med vit kommod, spegelskåp, handdukstork, dusch med glasvägg som avdelare samt tvättmaskin. Flera vägghängda hyllor ger er bra förvaring.

KÖK:
Tidsenligt renoverat kök från 2020 med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Skåpluckor i vitt utförande med beslag i krom, vitt kakel ovan bänkskiva i ek. Ekparkett på golvet och ljusa målade väggar med en beige fondvägg. Den maskinella utrustningen består av gasspis, elugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Samtliga vitvaror från 2020 utom spis/ugn som införskaffades 2013. I köket inryms ett stort matbord för 4-6 personer vilket gör det möjligt för hela familjen att samlas.

VARDAGSRUM:
Stort och ljust vardagsrum med vacker originalparkett i ek samt ljust målade väggar. Vardagsrummet är enkelt att möblera och inrymmer både stor soffgrupp, mediamöbel/bokhyllor och även ett matbord om så önskas. Stort fönsterparti samt utgång till härlig balkong i sydväst med lummig utsikt över innergård.

SOVRUM 1:
Stort och trivsamt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och annan möblering. Goda förvaringsmöjligheter genom tre platsbyggda garderober. Ekparkett på golvet och ljusa målade väggar.

SOVRUM 2:
Rymligt sovrum med utsikt mot lugn innergård. Gott om plats för stor säng, skrivbord och förvaring. Ekparkett på golvet och ljusa målade väggar. Detta rum tillsammans med gäst-wc går utmärkt att göra om till en uthyrningsdel om så önskas.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 67 kvm
Lägenhetsnummer: 99-2059-2-29-9
Pris (Utgångspris): 4 595 000 kr
Byggnadsår: 1947
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 4

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband via Bredbandsbolaget genom en förmånlig avgift om 125:-/månad (obligatorisk tillägg som tillkommer på månadsavgiften). Hastighet: 100 Mbit/s.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme och självdrag.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Omgivning

Bo i hjärtat av Aspudden med Centrum och T-bana på ca 250 meters avstånd. Lagom promenadavstånd till Vinterviken med populära caféer och lunchrestauranger samt skulpturparken. Även närhet till badplatser vid Mälaren och sjön Trekanten. Ett stenkast bort finns även populära Aspuddsparken med "minizoo" och minigolfbana. Söderlikt caféutbud med folkfyllda lokaler och välsmakande kaffe på kort avstånd.

Aspuddens centrum med T-bana och diverse service såsom; livsmedelsbutiker, caféer, pizzerior, bokhandel, apotek, bokantikvariat, surdegsbageri/butik, bibliotek, blomsteraffär, cykelaffär och frisörer. Restauranger med influenser från Thailand, Vietnam, Japan och Indien.

Det tar cirka 10 minuter att på cykel rulla till heta Hornstull med ett digert café- och publiv. Liljeholmens galleria finns på bekvämt gångavstånd om cirka 15 minuter.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,62385%
Andel av månadsavgift: 0,62385%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

I föreningen finns 173 bostäder och 6 lokaler på sju hus i fyra våningar plus vind och källarvåning. Föreningen bildades 1943 och lägenheterna stod inflyttningsklara 1946-47 i samband med att fastigheterna byggdes.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Korsriddaren
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1102
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Större renoveringar;
1989-91; Byte av elledningar i alla fastigheter även trapphusen. 3-fas dras in i trapphusen.
1990-91 Stambyte. Renovering av samtliga badrum i föreningen
1995-96 Renovering av tak och Balkong, vilka förstoras med 30 cm
2001 Bredband installeras. Installation av fjärrvärme: borttagande av pannorna i panncentralen.
2004-2005 Fönsterrenovering (totalrenoverades med nedmontering, renskrapning och ommålning av originalfönster). Bullersanering i lägenheter mot Hägerstensvägen.
2005 Enhetsmätning av el installeras, plattform för låssystem och bokningssystem installeras för portar, tvättstuga etc. Även installation för att kunna sköta värmestyrningen via plattformen. Invigning för föreningens övernattningslägenhet.
2006 Hobbyrummet står klart
2007 Renovering av föreningens gym samt komplettering av ytterligare redskap
2008 Lackning av portar och målning av källarräcken. Grovtvättstugan renoverades samt två ytterligare spontantvättmaskiner installerades.
2010 Köp av lokaler på Hägerstensvägen av HSB, tvättstugan Hägerstensvägen 157 fick 1 ny tvättmaskin och 2 nya torkskåp
2011 Byte av 10 tvättmaskiner, stamspolning
2012 Borttagning av samtliga takfönster i föreningens hus, renovering av yttre trappor till källare och lokaler, två till sandlådor
2018-2019 Föreningen har genomfört en omfattande fasad-, tak samt portrenovering av samtliga hus.

För övriga underhåll som utförts, se vidare i början av årsredovisningen.
Kommande renoveringar: Fönster- och trapphusrenovering kommer att genomföras inom de närmsta åren.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd samt en rymlig matkällare.

I föreningen finns det cykelförråd/barnvagnsförråd, hobbyrum, övernattningsrum, gym, stor festlokal samt flera tvättstugor. Föreningen har även ett grovsoprum med källsortering.

Föreningen har flera gemensamma grönskande gårdar mellan husen med trevliga grillplatser och möblemang. Här kan ni samla vännerna och umgås på trevliga grillkvällar med kubb eller krocket som aktivitet.

Parkering

Boendeparkering har införts i området samt större delar av söderort. Kostnad om 500 kr/månad.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: För info om föreningens ekonomi, se bifogad årsredovisning.
Föreningen köper in hushållselen gemensamt för alla lägenhet och utdebiterar efter förbrukning.

Kommunikationer

Tunnelbanan på kort gångavstånd, ca 4-5 min. Med tunnelbanan tar det ca 15 min till T-centralen.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

4 595 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 149 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband tillkommer utöver månadsavgiften.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 196 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-01-20
Beskrivning: Energideklarations-ID: 52751
Radonmätning: Utförd
Ventilationskontroll (OVK): Godkänd

Alla bilder

+ 35 Visa alla 41 bilder
 

Planritning

Karta & område

Hägerstensvägen 157B, Hägersten

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4149 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning