Hoppa till innehåll
Sverige
 
Högsta bud: 
4 010 000 kr
Pris: 3 990 000 kr
Anmäl intresse
Michael Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Michael Johansson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare Certifierad Nyproduktion
Hägersten

Broddgränd 37

Högsta bud: 
4 010 000 kr
Pris: 3 990 000 kr
Anmäl intresse
Michael Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Michael Johansson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare Certifierad Nyproduktion

Äntligen generös fyra högst upp med gavelläge!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 91 kvm
  • Lägenhetsnummer: 179
  • Byggnadsår: 1950
  • Månadsavgift: 4 857 kr
  • Driftkostnad: 650 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

Tillfälle! Äntligen en fyra i Västertorp med närhet till det mesta, fint gavelläge högst upp i huset med massor av sol hela dagen, balkong och fint fönsterburspråk. Lägenheten ligger på en lugn och barnvänlig återvändsgata, mycket nära både till grundskola och förskolor i området. Inom gångavstånd finns Västertorpbadet med idrottshall, på sommaren har man dessutom ett populärt utomhusbad (Personnebadet). På 15 min är man på T-centralen med tunnelbanan, linje 14 är en kort linje inom tunnelbanenätet.

Mycket centralt läge med Västertorps tunnelbana och centrum inom 1-2 min promenad, Stockholms skulptur tätaste förort uppfört på sent 40-tal.

Om Bostaden

Beskrivning

Äntligen en generös fyra i Västertorp med gångavstånd till det mesta, gavelläget ger bra med ljus och luft tillsammans balkongen och ett fint burspråk. Välskött lägenhet med målade väggar och tidstypiska tapeter, fönsterbrädor i natursten, de flesta rummen har original ekparkettgolv eller inlagda dito.

VARDAGSRUM:
-Lättmöblerat och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck, dubbelfönster med ett fint burspråk, balkongdörr tillsammans med ett stort fönster i söderläge. På golvet original ekparkett från sent 40-tal, snygg fönsterdörr mot hallen.

KÖK:
-Ett trivsamt kök med matplats för fyra matgäster, härlig storblommig tapet tillsammans med brunt klinkers över diskbänken som stänkskydd, gott om skåp och förvaring i detta kök, utrustning med kombinerad kyl och frysskåp, elspis och köksfläkt, utrymmet i underskåpen tillåter installation av diskmaskin.

BADRUM:
Funktionellt badrum från stambytet, praktiskt vädringsfönster också som ljusinsläpp. Helkaklade väggar med vitt kakel, praktisk ljus våtrumsmatta, tvättmaskinen ingår, övrig utrustning i badrummet är wc, handfat, duschhörna med duschväggar, två badrumsskåp, belysning och en badrumsspegel.

TRE SOVRUM:
-Det stora sovrummet med ordentlig plats för dubbelsäng och sängbord, textilmatta på golvet. Sovrummet har två mycket stora garderober längs hela ena väggen.

-Sovrum/matrum vilket man väljer hur det användas idag, alla möjligheter finns, två inbyggda garderober upp till tak som rymmer det mesta.

-Sovrum, bra sovrum med en stor garderob/klädkammare.

HALL:
-Lägenheten har ytter och inner hall, ytter hallen har ett städskåp och mot trapphuset en säkerhetsdörr, inner hallen har också en garderob. Hallarna knyter ihop lägenheten på ett trevlig sätt.

GÄSTWC:
-Lägenheten har en gästtoa med handfat och wc-stol, brunt klinker över handfatet plus spegel.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 91 kvm
Lägenhetsnummer: 179
Utgångspris: 3 990 000 kr
Byggnadsår: 1950
Driftkostnad: 650 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Tillträde: Enligt överenskommelse mellan 1-3 mån.
Beskrivning av förråd: Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Skyddad och soligt balkong med fint läge.

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv levereras via ComHem
Bredband levereras via Ownit (fiber) som är draget utanför lägenheten, indragning till lägenheten bekostar nya köparen till en mindre kostnad.
Föreningen har skrivit ett treårigt gruppavtal med Ownit för bredband som började gälla 1/1-2021. Föreningen kommer att stå för hela kostnaden under dessa tre år. För att få tillgång till bredbandet behöver en kabel/dosa installerades. Detta görs till en kostnad om ca 1000 kr.

Värme- och ventilationsanläggning

Ansluten till kommunal fjärrvärme. Ventilation med självdrag.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hägersten

Omgivning

Västertorp med omnejd erbjuder gröna, lummiga områden med cykelavstånd till Mälaren och dess fina badmöjligheter. På gångavstånd finns även Västertorps sim- och idrottshall med stor simbassäng, barnavdelning, bastu, komplett Nautilusgym, komplett Nordicgym, komplett cardiogym, två stora idrottshallar och cafeteria. Här anordnas bl.a. gruppträningsklasser. Sommartid så finns även Hägerstensbadets utomhusbad med svalkande pool och stora grönområden. Trevligt utegym finns vid badet.

Västertorp är känt för sina trevliga parker och grönområden. Parkleken Lugnet är mycket populär och här finns både personal, plaskdamm, kaffeförsäljning m.m. För den som gillar att promenera finns trevliga promenadstråk till Långbro park där ni bland annat finner Långbro Värdshus. Här kan ni avnjuta en god middag, en drink i kvällssolen eller en trevlig brunch med nära och kära under helgen. Promenerar ni åt andra hållet kommer ni till Mälarhöjden och även här finner ni trevliga och barnvänliga caféer och restauranger (bl.a. Café Uddvillan med fantastisk utsikt eller kvarterskrogen Astrids).

Härligt välbevarade Västertorps Centrum inger en mysig småstadskänsla och har ett gott utbud med bl.a. bank, apotek, matvaruaffärer, flera caféer, folktandvård, skomakeri, blomsteraffär, hälsokost, restaurang, korvkiosk, sushibar, nagelvård, frisör, kemtvätt, telefonbutik, antikhandel, pizzerior m.m.

Flera förskolor samt skolor ligger på kort, geografiskt avstånd. Västertorpsskolan kommer att byggas ut för att rymma fler barn och klasser.

Västertorp är Stockholms skulpturtätaste förort med massor av spännande konstföremål.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,55340
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Samtliga hus i föreingen blev inflyttningsklara hösten 1950 till januari 1951.
Föreningen består av 8 fastigheter innehållande 237 st lägenheter och ca 300 medlemmar. En större renovering av föreningens fastigheter utfördes under åren 1993-1994 då man b.la genomförde stambyte.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Västertorp
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1102
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1993-1994
En renovering av föreningens fastigheter utfördes då. Fastigheterna har försetts med nya yttertak inklusive plåtbeslag, hängrännor, säkerhetsräcken, bärande konstruktioner och undertäckning. De tidigare enkupiga takteglet har bytts ut mot betongpannor. På balkongerna har över- och kantbetong bilats bort och defekt armering har bytts ut.
Nya aluminiumräcken och nya skärmar har monterats. Fönster, fönsterdörrar och entrépartier har målats. VA-anläggningen, dvs rörledningar för vatten- och avloppsförsörjning i kök och badrum har ersatts med nya. Dessa har installerats i slitsar i fasaderna.
Syftet med denna lösning var att minska framtida risk för vattenskador och underlätta underhållsarbeten på VA-anläggningen. Samtliga badrum är upprustade till gällande normer för våtrum.
2000
Fjärrvärme installerades.
2002-2004
Utvändig fönstermålning i samtliga lägenheter i föreningen.
Nya entreportar har nyligen monterats samt nya kodlås.
Trappuppgångar har nyligen målats.

Gemensamma utrymmen

En del ställer sina cyklar i det egna förrådet. Några skyddsrum används också som gemensamma cykelrum. Uppställning av cyklar innanför portar och på trappavsatser är inte tillåtet. Cyklarna står i vägen vid städning och dessutom blir det lätt färgfläckar och hål i väggarna av diverse utskjutande delar från cyklarna.
För våra sopor finns två sophus utplacerade, ett på Puckgränd och ett på Broddgränd. I respektive sophus finns flera kärl för avfall samt två behållare för glas, en för plåtburkar och en för batterier. Sophuset på Puckgränd töms en gång per vecka medan sophuset på Broddgränd töms två gånger per vecka.

Det finns två tvättstugor på Broddgränd och en på Puckgränd. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp. Till varje tvättstuga hör även mangel- och läggningsrum samt torkrum. Där finns också regler för bokningen anslagna liksom ordningsregler för tvättstugorna.
Det behövs särskilda nycklar till tvättstugorna och bokningstavlorna. Har du inte redan fått sådana kan du kontakta styrelsen. Det kostar inget extra att använda tvättstugorna.

Bokningsschema och särskilda ordningsregler finns anslagna utanför tvättstugan.
OBS! På söndagar börjar tvättiden kl 10.00
OBS! Mattor får inte tvättas i tvättmaskiner avsedda för hushållstvätt.

Pappersåtervinning
I anslutning till sophusen finns det kärlskåp för tidningar.
Matavfallsåtervinning
Matavfall läggs i papperspåsar och lämnas i kärlen längst in i sophusen. Det är viktigt att inte lägga annat än avsedda papperspåsar och matavfall i dessa kärl.
Grovsopor
Container för grovsopor finns utplacerad antingen på Broddgränd eller på Puckgränd (Se kalendern här på hemsidan gällande dagarna) Grovsopor får inte ställas utanför sophusen och inte heller i källargångarna.

Vi har en föreningslokal i källaren vid Broddgränd 25, ingång från gaveln. Mysingen är ca 150 m2 stor. Det finns ett pentry, några stora rum och ett övernattningsrum. Lokalen kan med andra ord både hyras för fest, möten med mera och övernattning. Mysingen får disponeras av medlemmarna varje dag till kl 22.00, på fredagar och lördagar till kl 24.00 om du hyrt för dag-/kvällsaktivitet. Vid övernattning får lokalen disponeras från kl 15.00 till kl 12.00 det sista dygnet.
Festlokalen Mysingen: hyrs till en kostnad av 300 kronor .
Övernattningsdelen i Mysingen: får hyras i tre dygn per tillfälle. Om rummet är ledigt, är det möjligt att en vecka före uthyrning utöka till maximalt sju dagar. Kostnaden är 300 kronor/dygn.
Icke medlemmar kan inte hyra festlokalen Mysingen.

Parkering

Garage
Föreningen äger garagen öster om Puckgränd och mellan Broddgränd och Puckgränd. Styrelsen har en kölista. Du tecknar ett separat kontrakt med föreningen för garageplats.

Parkeringsplatser
Föreningen äger parkeringsplatserna vid Puckgränd och Broddgränd. Styrelsen har en kölista. Du tecknar separat kontrakt med föreningen för parkeringsplats. Kötid i dagsläget till p-plats är 2,5-3 år.

Endast medlemmar i Brf Västertorp äger rätt att hyra parkering/garage plats.

Andrahandsuthyrning är inte tillåten.

Då parkering/garage platsinnehavarens medlemskap med Brf Västertorp upphör avslutas även rätten att hyra parkering/garage plats. En medlem kan således inte direkt överlåta sin parkering/garage plats på annan, inte heller då ägarbyte av bostadsrätt sker.

Hyra
Garage: 325 kronor per månad.

Parkering: 200 kronor per månad

Gatuparkering
För närvarande gäller att man får parkera på Broddgränds och Puckgränds udda sida.

Enligt skyltar vid vändplatserna är det förbjudet att parkera på

Broddgränd torsdag kl 08.00 – 16.00
Puckgränd onsdag kl 08.00 – 16.00

​Under tiden 1 december till 15 maj.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Reconomi Redovisning & Förvaltning HB.
Det finns inga planer på att ändra månadsavgifterna.

Ekonomi

Utgångspris

3 990 000 kr

Månadsavgift

4 857 kr
I avgiften ingår värme, varmvatten, kallvatten, internet och kabel-tv
Föreningen har skrivit ett treårigt gruppavtal med Ownit för bredband som började gälla 1/1-2021. Föreningen kommer att stå för hela kostnaden under dessa tre år. För att få tillgång till bredbandet behöver en kabel/dosa installerades. Detta görs till en kostnad om ca 1000 kr.

Driftkostnader

650 kr/mån
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 425 kr
Försäkring: 225 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 151 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 149 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-11-28

Alla bilder

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Planritning

Karta & område

Broddgränd 37, Hägersten

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4857 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning