Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 700 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Niklas Lohman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Niklas Lohman
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Skellefteå

Takdroppsgatan 7

Utgångspris: 
2 700 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Niklas Lohman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Niklas Lohman
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Rymligt parhus med gavelläge på lugn återvändsgata!

  • Typ: Parhus
  • Rum: 5, varav 2 sovrum
  • Boarea: 129 m2
  • Biarea: 52 m2
  • Tomtarea: 418 m2
  • Byggnadsår: 1982
  • Driftkostnad: 50 279 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Söker ni ett rymligt boende med bra planlösning i familjevänligt område med både balkong och uteplats i söderläge? Då har ni hittat rätt.

Soutterängparhus på populära Morö Backe med yta på 129 kvm + 52 kvm fördelat på två våningar med trevlig och genomtänkt planlösning. Huset ligger högt beläget i slutet av återvändsgata, vilket innebär ett lugnt område utan genomfartstrafik.

På entréplan finner ni ljust, modernt och stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter och plats för köksbord. Innanför köket finner ni den del av vardagsrummet som används som matsal. Matsalen kan byggas om till ett ytterligare sovrum vid behov.

Vardagsrummet är väl tilltaget med ett härligt ljusflöde i rummet. Eftersom parhuset ligger på gaveln bidrar det med extra ljusinsläpp på övre plan. Braskaminen i vardagsrummet är ett stort plus för både mysfaktorn samt hålla ned driftkostnaderna. På entréplan finner ni även badrum samt tvättstuga.

På nedre plan finns husets två sovrum med förvaring, kontor, badrum med bastu, hobbyrum/pannrum och förråd.

Morö Backe är ett bostadsområde med närhet till förskola, skola, busshållplatser med bra bussförbindelser till centrum, Northvolt och andra områden i Skellefteå samt rikligt med gång- och cykelvägar. På promenadavstånd ligger Solbackens Handelsområde där ni finner mataffärer, restauranger och butiker.

Huset är besiktigat och försäkrat med Varudeklarerat som skyddar både säljare och köpare. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren.

Detta boende ligger ute som aktiv matchning och planeras att säljas under våren/sommaren 2024.

Missa inte chansen - visa ditt intresse redan idag!

Om Bostaden

Beskrivning

Bottenplan

Hall
Ni kliver in i en ljus och trevlig hall med plats att hänga av ytterkläderna på hatthyllan direkt till vänster. Väggarna går vitt och golvet är beklätt med ett laminatgolv som sträcker sig i hela hallen samt i köket.

Kök
Vidare in i bostaden ligger det köket som renoverades 2012. Köksinredningen går i en tidlös och stilren design med släta köksluckor i vitt, kökshandtag i krom, stänkskydd och bänkskiva i laminat samt infälld belysning under både övre- och nedre överskåpen. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn, spishäll, integrerad mikrovågsugn, full stor kyl- och frysskåp samt diskmaskin. Här inne finns det plats med ett bord för 4-6 personer.

Matsal
I anslutning till köket ligger matsalen. Här kan ni sitta ned runt långbord och njuta av härliga middagar tillsammans med familj och vänner. Detta rum kan byggas om till ett sovrum om det finns behov att ett till sovrum.

Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med bra möjligheter till att rymma soffgrupp med tillhörande möblemang. Den vackra braskaminen höjer mysfaktorn och är samtidigt ett bra komplement till den huvudsakliga uppvärmningskällan. Vardagsrummet har ett otroligt härligt ljus tack vare husets gavelläge samt flera fönster som vetter mot söder. På golvet ligger en tre-stavparkett och väggarna går i ljus kulör.

Från vardagsrummet når ni bostadens balkong som vetter mot söder. Här kan ni kan under sommarhalvåret njuta av solen!

Badrum
På övre plan finner ni bostadens första badrum. Gott om förvaring i kommod och badrumsskåp. Utrustningen består av WC, handfat, handdukstork och dusch med duschväggar. Ytskiktet i badrummet består av kakel på väggarna samt våtrumsmatta på golvet.

Tvättstuga
I passagen mellan bostad och det vidbyggda garaget ligger tvättstugan. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt tvättställ. I detta rum är golv och väggar beklätt med våtrumsmatta och våtrumstapet.

Soutterängplan

Sovrum 1
På nedre plan ligger bostadens Master Bedroom. Rymligt sovrum som har en inbyggd garderob med skjutbara spegeldörrar med ger en känsla av ännu mer rymd. Via sovrumsdörren kan ni kliva ut på altanen som ligger i söderläge. Väggarna är beklädda med ljus tapet och på golvet ligger ett laminatgolv.

Sovrum 2
Andra sovrummet på nedre plan används av nuvarande ägare som sällskapsrum. Ytskikten består av tapetserade väggar och laminatgolv.

Kontor
Rummet har använts som kontor men kan även nyttjas som gästrum. Golvet är beklätt med laminat och väggarna är tapetserade.

Badrum
Rymligt badrum med kakel och klinker samt golvvärme. Utrustningen består av WC, tvättställ med kommod, handdukstork och badkar med duschvägg. I anslutning till badrummet finns en bastu samt en klädkammare.

Hobbyrum/Pannrum
Mindre hobbyrum innan ni kommer in till ett av bostadens förråd.

Förråd
Rymligt och praktiskt förråd med hyllor och två garderober. Via förrådet kan ni gå ut direkt till baksidan och altanen. I förrådet finns även en matkällare.

Sammanfattning

Typ: Parhus
Rum: 5, varav 2 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 129 m2
Biarea: 52 m2
Tomtarea: 418 m2
Utgångspris: 2 700 000 kr
Byggnadsår: 1982
Driftkostnad: 50 279 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Ritning(ar)
Areauppgift enligt originalritning från när huset byggdes.

Uppvärmning

Elpanna med vattenburen värme

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Stomme: Betong
Fasad: Tegel och träpanel
Fönster: Kopplade fönster 2+1
Takbeklädnad: Sadeltak/betongpannor
Ventilation: Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning FTX
Huvudsäkring: 25A
Murstock kommentar: Brandskyddskontroll senast utförd 2018-10-17, avvikelserna i protokollet har åtgärdats.
Sotning senast utförd 2023-10-24.
Fel och brister: Se frågelista samt besiktningsprotokoll från säljaren för eventuella fel och brister. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren.

Renoveringar

1998
Ny värmepanna
Renovering toa kaklat entréplan

1999
Ny spishäll och ugn

2001
Nya golv nedre plan

2002
Nytt badrum nedre plan

2009
Ny garageport Crawford

2012
Nytt kök
Ny entrédörr

2013
Ny kyl och frys
Nya tapeter i hall, kök och kontor

2017
Ny inbyggnadsugn

Tomt/balkong/uteplats

Huset ligger beläget med framsidan mot norr och baksidan mot söder.

Parkering

Vidbyggt garage med elektrisk garageport.

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Skellefteå
Fastighetsbeteckning: SKELLEFTEÅ VÅRVINTERN 4

Omgivning

Morö Backe är en lockande plats som återfinns i den nordöstra delen av Skellefteå, inom ett område som är särskilt inriktat på att vara barnvänligt och trivsamt, med en bekväm avstånd omkring 5 km från stadens centrum.

Morö Backe skola välkomnar elever från förskoleklass till årskurs 9, vilket möjliggör en kontinuerlig skolgång inom samma område. För de yngre barnen finns också flera förskolor i närheten, som erbjuder en trygg miljö för deras utveckling.

Bostadsområdet i Morö Backe har förmånen att omges av pittoreska skogsområden, lekparker, promenadstråk och ett uppfriskande elljusspår. För hästentusiasten finns ett välskött stall som drivs av Skellefteå Ridklubb, vilket erbjuder möjligheten att utforska denna passion.

Invånarna i Morö Backe kan dra nytta av en bekväm tillvaro med närliggande pizzerior, en thairestaurang och en hälsocentral som främjar välbefinnande. För dem som vill komma runt i området finns det även bra bussförbindelser som underlättar dagliga resor. Under första delen av år 2024 planeras ny busslinje mellan Solbacken Handelsområde till Northvolt som passerar Morö Backe-området.

Solbacken handelsområde är en annan fördel som Morö Backe erbjuder, med bekvämt avstånd till butiker som mataffärer, apotek, klädaffärer och sportbutiker.

Sammanfattningsvis är Morö Backe en lockande plats som kombinerar närheten till skola, fritidsaktiviteter och kommersiella bekvämligheter. Området är anpassat för både familjer och andra som söker en bekväm och livlig livsstil i Skellefteå.

Planbestämmelser

Del av stg 900,morö backe, Stadsplan (Beslutsdatum: 1981-11-06)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: SKELLEFTEÅ VÅRVINTERN GA:1 - LEDNINGAR FÖR KALLVATTEN OCH SPILLVATTEN,STUPRÖR,DRÄNERINGSLEDNINGAR,YTTERBELYSNING,GRÖNYTOR,VÄGAR MM SAMT KVARTERSGÅRD OCH SOPRUM
Samfällighet: SKELLEFTEÅ VÅRVINTERN S:1
Kommentar: Delägande fastigheter i samfälligheten Vårvintern är SKELLEFTEÅ VÅRVINTERN 1 - 40.
Föreningen ansvarar för ledningar för kallvatten och spillvatten, stuprör, dräneringsledningar, ytterbelysning, grönytor, vägar mm samt kvartersgård och soprum.

Övrigt

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Ekonomi

Utgångspris

2 700 000 kr

Driftkostnader

50 279 kr/år
Årlig elförbrukning: 20734 kWh/år
Antal i hushållet: 2
Kommentar: Kostnaden för samfälligheten Vårvintern är för närvarande 5 000 kr/år.

Fördelas enligt följande

El: 33 772 kr
Vatten och avlopp: 4 484 kr
Försäkring: 6 833 kr
Försäkringskommentar: Kostnaden för försäkring är säljarens faktiska kostnad. Den kan variera utifrån försäkring och försäkringsbolag.
Samfällighet: 5 000 kr
Sotning: 190 kr
Beskrivning: Kostnaden för uppvärmningen är beräknad på säljarens avtal från elleverantör för 2022. I kostnaden för uppvärmningen är även hushållselen inräknad.
2022 förbrukades 20 483 kWh.

De nuvarande ägarna förbrukar ca 60 kubikmeter vatten/år.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 308 000 kr
Mark: 304 000 kr
Totalt: 1 612 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1982
Standardpoäng: 34
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 pantbrev uttaget om sammanlagt 455 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 154 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 109 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2024-01-19
Besiktningsman: Linus Banck, Anticimex AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 31 Visa alla 37 bilder
 

Planritning

Karta och område

Takdroppsgatan 7, Skellefteå

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
25
jun
Anmälan krävs
Tis 16:00-16:45
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Skellefteå
Takdroppsgatan 7
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning