Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jim Richtmann, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jim Richtmann
Fastighetsmäklare
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Skellefteå

Nyhamn 22

Utgångspris: 
1 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jim Richtmann, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jim Richtmann
Fastighetsmäklare
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Charmig villa med lantligt läge i Nyhamn!

  • Typ: Villa, Friliggande småhus
  • Rum: 4, varav 2 sovrum
  • Boarea: 109 m2
  • Biarea: 58 m2
  • Tomtarea: 1 590 m2
  • Byggnadsår: 1948
  • Driftkostnad: 48 469 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Unikt tillfälle att äga detta charmiga 40-talshus med lantligt läge endast 15 min bilfärd österut från centrala Skellefteå. Detta är ett perfekt boende för er som vill bosätta sig med närhet till naturen!

Huset har renoverats genom åren med bland annat nytt tak -08, installerade värmepump - luft/vatten -08 och renoverat badrum -14. Fiber finns indraget.

Bostadens yta är 109 kvm + 58 kvm disponerat på 1 1/2 plan med källare. Trevlig planlösning med fina sällskapsytor som bjuder in till många härliga sociala sammanhang. På entréplan finns ni ett ljust och luftigt kök med ljusa köksluckor från Köksförnyarn som monterades in 2017. Stort och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp!

På övre plan två finns två sovrum med inbyggda garderober. I det tredje rummet på övre plan finns idag ett kök. Här finns möjligheten att anpassa utrymmet efter dina behov, goda uthyrningsmöjligheter eller ett ytterligare sovrum för den större familjen. Badrummet på övre plan renoverades 2014.

På källarplan finns bra förvaringsutrymmen med förråd, matkällare, tvättstuga och pannrum.

Nyhamn är en by som ligger ca 11 km från Skellefteå centrum. Några av de många fördelar med att bo här är närheten till naturen, möjligheten till friluftsliv och avkopplande miljö. Förskola och skola ligger i närliggande Stackgrönnan. Nyhamn ligger på ett bekvämt avstånd till Northvolt.

Huset är besiktigad och försäkrat med Varudeklarerat som skyddar både säljare och köpare. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren.

Missa inte chansen att skapa ditt drömhem i denna underbara miljö!
Kontakta mäklaren redan idag för att visa ditt intresse.

Om Bostaden

Beskrivning

Nedre plan

Hall
Entré med källardörr direkt till höger.
Vidare in i hallen är det en hatthylla rakt fram för avhängning av ytterkläder. På golvet är det mörkt laminatgolv, väggarna är beklädda med ljus tapet och vitmålat tak.

Toalett
Gästtoalett med WC, handfat och förvaringsskåp. Golvet är beklätt med våtrumsmatta och på väggarna är det väggskiva nertill, mönstrad tapet ovanför samt vitmålat tak.

Kök
Trevligt u-format kök med bra förvaringsutrymmen. I köket finns de gedigna köksstommarna kvar med vita nya köksluckor med ram från Köksförnyarn, mörk laminatbänkskiva och brunt kakel. Maskinella utrustningen består av spis med keramikhäll och varmluftsugn, underhängd fläkt och kyl -21. Här inne finns plats med matbord för upp till 6 personer. 3-stavsparkett på golvet, ljusa tapeter på väggarna samt vitmålat tak.

Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med trevliga sällskapsytor och lätt att möblera utifrån behov. Härligt ljusinsläpp från öst och syd. På golvet är det 3-stavsparkett, väggarna är tapetserade i härlig ljus kulör och vita takskivor. Här finns möjlighet till ett ytterligare sovrum.


Övre plan

Sovrum 1
Trivsamt sovrum med inbyggd garderob. Väggarna är beklädda med blå tapet, på golvet är det en plastmatta och taket är vitmålat.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Här inne finns två inbyggda garderober. Tapetserade väggar med blommig fondvägg, plastmatta och träpaneltak.

Badrum
Badrummet helrenoverades 2014. Utrustningen består av WC, handfat med underskåp, spegelskåp och dusch. Ytskikten består av mörk våtrumsmatta på golv och ljus våtrumsmatta på väggarna.

Kök/gästrum
Detta rum användes tidigare som ett kök och stora delar av köksinredningen finns fortfarande kvar. Vattnet är för närvarande frånkopplat. Kylskåpet på övre plan fungerar ej. Det kan självklart göras om till ett ytterligare sovrum om behovet finns. Här finns ett inbyggt linneskåp. Väggarna är tapetserade i ljus kulör, plastmatta och målade väggar.Källarplan

Förråd/hobbyrum
Nuvarande ägare använder detta rum som förråd men kan användas som exempelvis hobbyrum och behovet finns. Här inne finns ett flertal inbyggda garderober och överskåp.

Matkällare
Perfekt utrymme för extra förvaring.

Tvättstuga
Här finns tvättmaskin, torktumlare, tvättställ och handfat.

Pannrum

Sammanfattning

Typ: Villa, Friliggande småhus
Rum: 4, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 109 m2
Biarea: 58 m2
Tomtarea: 1 590 m2
Utgångspris: 1 995 000 kr
Byggnadsår: 1948
Driftkostnad: 48 469 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Värmepump - luft/vatten (el)
Ålder: Installerad 2008

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källargrund
Stomme: Betong/trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: Kopplade 2+1 fönster på entréplan och övre plan samt kopplade 1+1 fönster i källaren.
Takbeklädnad: Plåt, -08
Ventilation: Självdrag
Huvudsäkring: 20 A

Renoveringar

2022
- Cirkulationspump i värmepumpen utbytt.

2021
- Nytt kylskåp i köket på entréplan.

2020
- Byte av säkringsskåp (hall och källare) samt ny el i hela huset (allt utom elkabel till kökslampa) utfört av Elit Elinstallation.
- Ny spis med keramikhäll och varmluftsugn.

2018
- Ny elcentral/elmätare utomhus.
- Byte av termostater till fem element utfört av Johanssons rör.
- Ny blandare utfört av Johanssons rör.

2017
- Ommålade skåpstommar med nya skåpluckor, lådfronter och ny bänkskiva utfört av Köksförnyarn.
- Ny spisfläkt monterad av Köksförnyarn.

2014
- Helrenovering av badrum på övre plan utfört av Skelleftebygg, Hedströms värme och Hjelms golv.
- Ny toalettstol och tvättställ på nedre plan utfört av Hedströms värme.
- Vattnet till diskbänk på övre plan bortkopplad utfört av Johanssons rör.

2008
- Nytt tak utfört av Bergsbyns Plåt.
- Ommålning husets fasad.
- Värmepump - luft/vatten installerad av VKT. Nuvarande serviceavtal med Johanssons rör.

Tomt/balkong/uteplats

Trädgårdstomt med häck längs tomtgränsen.

Övriga byggnader

Fristående kallgarage byggt i enklare standard med förråd och vedförråd.

Parkering

Grusad uppfart med plats för flera bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns indragen i bostaden.

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Skellefteå
Fastighetsbeteckning: SKELLEFTEÅ RISÖN 1:76

Omgivning

Nyhamn och Stackgrönnan är två pittoreska byar som ligger nära varandra på den södra sidan av Skellefteälven, ungefär en mil öster om Skellefteå. I Stackgrönnan finns både en skola och en förskola, och barnen från Nyhamn går också här. När barnen blir äldre går skolbussen vidare genom Örviken till Skelleftehamn.

Dessa områden präglas av närheten till naturen, en lugn atmosfär och vacker omgivning. Här erbjuds natursköna promenadstråk genom skog och mark. Utforskar man Öbergsleden får man uppleva den vackra naturen längs småälvar, Innerviksfjärden och naturreservat. Leden sträcker sig över Öberget och ner mot Nyhamn, innan den leder vidare till Skellefteälven och Café Kajutan. Caféet är ett välkänt landmärke i byn och berömt för sina räkmackor. Många återvänder hit inte bara en gång under sommaren. Under sommarsäsongen hålls regelbundna loppisar, musikevenemang, motorkvällar och andra aktiviteter på caféet. Numera finns även en mindre campingplats vid älven för dem som söker en lugnare semesterupplevelse.

Från Stackgrönnan sträcker sig en vacker cykelväg hela vägen in till Skellefteå stad. Sommaren lockar till populära aktiviteter som cykling och inlines, både för de som bor i området och de som passerar genom området på längre turer.

Längst ut i Nyhamn ligger Björnsholmen, ett område som är känt för sina fantastiska möjligheter till fågelskådning. Här kan man avnjuta skådespel av fågelflockar i sin naturliga omgivning. Vintern i Nyhamn/Stackgrönnan är likaså förtrollande med välpreparerade skoterspår, möjligheten att pimpla på isen i älven, eller skrinna på isen i skolans hockeyrink. Flera grillkåtor längs vandringslederna erbjuder möjligheten att elda och värma sig.

Sammanhållningen i byarna är stark, och vid större evenemang finns Nyhamnsgården som en lokal som kan hyras. Området domineras av villor i olika kvarter, och det finns även några större gårdar samt bostadsrättsparhus.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: SKELLEFTEÅ RISÖN GA:2 - LEKPLATS
Rättigheter last: Avtalsservitut: LEDNING MM - SE BESKRIVNING
Avtalsservitut: KRAFTLEDNING MM - SE BESKRIVNING
Kommentar: Underhåll av gemensamhetsanläggning SKELLEFTEÅ RISÖN GA:2 - LEKPLATS sker 2 veckor/år genom städning och gräsklippning.

Övrigt

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Ekonomi

Utgångspris

1 995 000 kr

Driftkostnader

48 469 kr/år
Årlig elförbrukning: 17381 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 38 165 kr
Vatten och avlopp: 6 599 kr
Renhållning: 3 705 kr
Beskrivning: Kostnaden för uppvärmningen är beräknad på säljarens avtal från elleverantör för 2023. I kostnaden för uppvärmningen är även hushållselen inräknad.
2023 förbrukades 17 381 kWh.
2 personer bor i hushållet idag.

De nuvarande ägarna förbrukar ca 94 kubikmeter vatten/år och renhållningskostnaden är baserat på storlek på sopkärl som för närvarande är 140 L grönt och 140 L brunt.

Sommarvatten kan användas till en kostnad på 600 kr/år. Detta vatten finns tillgängligt mellan maj-september och är till för bevattning utomhus.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 303 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 844 000 kr
Mark: 263 000 kr
Totalt: 1 107 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1952
Standardpoäng: 38
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 pantbrev uttaget om sammanlagt 476 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 130 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 97 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2024-04-11
Besiktningsman: Roger Wiklund

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 16 Visa alla 22 bilder
 

Planritning

Karta och område

Nyhamn 22, Skellefteå

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 692 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Skellefteå
Nyhamn 22
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning