Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
14 500 000 kr
Anmäl intresse
Katarina Söderlund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Katarina Söderlund
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, certifierad nyproduktion, Falun
Falun

Klippudden 9

Pris (Utgångspris): 
14 500 000 kr
Anmäl intresse
Katarina Söderlund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Katarina Söderlund
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, certifierad nyproduktion, Falun

  • Typ: Villa, 2-plansvilla
  • Rum: 6, varav 3 sovrum
  • Boarea: 274 kvm
  • Tomtarea: 8 362 kvm
  • Byggnadsår: 2014
  • Driftkostnad: 32 380 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

UNIKT, EFTERTRAKTAT SJÖLÄGE VID FALUNS EGEN "SKÄRGÅRDSSJÖ" RUNN!
HUSET OCH LÄGET GER EN UPPLEVELSE ÅRET OM!
Inte alltför ofta saluförs ett hus med ett läge som detta.
Här är det lätt att bli tilltalad av den eftertraktade miljön och det unika, härliga läget - en plats som ger en upplevelse året om!
På första parkett med underbar panoramavy över Faluns egen "skärgårdssjö" Runn, närliggande öar och med fint fjärrperspektiv - som oavsett årstid äger en skönhet som rör vid hjärtesträngarna - ligger detta tilltalande, närmast nybyggda 2-planshus med äkta sjötomt.

När huset byggdes år 2014 var siktet inställt på att skapa ett personligt, funktionellt och stämningsfullt boende. Resultatet blev ett hus inrett med säker smak och goda material där alla ytor är väl tillvaratagna. Bakom varje detalj syns en idé och tanke och några genvägar har inte kommit ifråga. En fin estetik vilar över den trevliga bostaden som känns trivsamt intim när snöflingorna yr utanför fönstren och samtidigt andas sol, sommar och bad under den ljusa årstiden. Genomgående harmonierande färg- och materialval, härliga ljusinsläpp, delvis öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, öppen spis, två allrum, tre badrum, 3 sovrum som kan bli fler genom enkel ombyggnad m m. Rymd och ljus. Ett boende med stora funktioner för både den stora som lite mindre familjen samt för egenföretagaren som önskar kombinera eget boende och verksamhet.
En mycket genomtänkt och väl utformad utomhusmiljö med fint anlagda rabatter och flertalet uteplatser där man kan följa solens vandring över himlen. Rymlig uppfart, fristående dubbelgarage med dubbel carport samt stor ekonomidel som passar fint för hobby eller verksamhet för egenföretagaren.

Ett underbart, tilltalande sjöläge med många intryck och härlig stämning. Att ha nära möjlighet till ett spontant morgon- eller kvällsdopp, att kunna avnjuta förmiddagens första kaffekopp eller njuta av den sjunkande skymningen på bryggaltanen eller i lusthuset, att åka ut med egna båten när andan faller på, ta på skidorna eller kliva i långfärdsskridskorna vid egna bryggan på den plogande banan strax intill inför en långtur på isen med varm mjölkchoklad och ostsmörgås i ryggsäcken.

Följ årstidernas skiftning genom husets stora glaspartier - här blir landskapet blir nästan ett och samma med inomhusmiljön.
Känslan är hemtrevlig och ger en obeskrivlig frihetskänsla. Solljuset skimrar till i vattenspegeln - tiden stannar till! Så känns det att leva vid vatten.
Här känns det enkelt att vara, lätt att leva och finnas till. Stämningen är generös och varm.

Ledorden för detta fina hus är atmosfär, tidlöshet, ljus och rymd - men framförallt livskvalitet.

ETT STÄLLE ATT LÄNGTA HEM TILL!

Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Beskrivning

Här känner Du Dig välkommen redan på väg upp mot huset!
Ett mycket attraktivt boende med ett underbart sjöläge i Runn - många intryck och härlig stämning - fantastisk sjövy. Smakfullt inrett med väl valda material. Minsta detalj är genomtänkt. Här möts man av rymd, ljus och funktion. Brasan sprakar hemtrevligt i den öppna spisen och sprider sin värme i rummen. Generösa ytor att umgås på både inom- och utomhus. Sjöstuga, bryggaltan, pir och ett inbjudande lusthus.
Ett hus byggt med en spännande och äventyrlig arkitektur som blir ett med underlaget och omgivningen - ett hus att trivas i för lång tid framöver!

ENTRÈPLAN:
ENTRÉ:
Inbjudande ytterentré med stensatt gång kantad av fint anlagda planeringar.
Rymlig och välkomnande entréhall - redan här kan utsikten mot sjön skönjas. I hallen finns gott om plats för avhängning ytterkläder via rymligt garderobssystem och kapphylla.
Access till övre plan via bred trapp i ek. Öppet i nock mot övre plan som ger ljus och rymd. Ljusa väggar, fondvägg i grön kulör samt granitgrå klinker på golv. Downlights.

KÖK:
Väldisponerat och mycket genomtänkt kök med delvis öppen planlösning mot vardagsrum. Härlig sjövy från kök. Gott om skåp och arbetsyta. Skåpinredning från Marbodal i ek. Mosaik i blå-grön kulör ovan arbetsytor. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin samt ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd. Hoar/blandare på två ställen. Ljusa väggar, granitgrå klinker på golv. Downlights. Ett kök som gjort för matlagningslusta!

VARDAGSRUM:
Inbjudande och generöst vardagsrum med stora glasade fönsterpartier med härlig utsiktsvy ner mot sjön och strandlinjen. Via de stora fönstren kan man följa naturens skådespel genom årstiderna - inomhuslivet blir till en naturlig förlängning av landskapet runt omkring. Flertalet passager ut till altanerna.
Ena sidan av vardagsrummet utgörs av en mycket tilltalande murad vägg i handslaget tegel med extra stor öppen spis med höj- och sänkbar glaslucka som blir till en fin avdelare mot biblioteket/allrummet. Att njuta vid mörka höst- och vinterkvällar. Ljusa väggar, granitfärgad klinker på golv. Downlights.

BIBLIOTEK/TV-/ALLRUM:
Även här en murad vägg i handslaget tegel på en sida och öppna spisen tillgänglig (glasad höj- och sänkbar front). Trivsamt rum med stort användningsområde. Platsbyggda bokhyllor i ek. Ljusa väggar, granitfärgat klinker på golv. Downlights.

BADRUM 1:
Smakfullt inrett och helkaklat badrum med rymlig duschplats och vägg i glasbetong, med både takdusch och handdusch. Nedsänkt golv som samlar duschvattnet. Badkar.
Kommod med handfat. WC. Väggspegel. Eluttag. Högskåp. Extra bänkskåp med granitskiva. Handdukstork. Mosaik på golv, kakel på väggar. Downlights.

KLÄDKAMMARE:
I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare med fyra 80-cm skjutdörrsgarderober på ena sidan och hyllsystem på
andra sidan.

MASTERBEDROOM/SOVRUM 1:
Trivsamt och extra rymligt sovrum med garderobsvägg utrustade med skjutdörrar. Gott om plats både för stor dubbelsäng samt sidemöbler. Ljusa väggar, granitfärgad klinker på golv. Downlights.

BADRUM 2/ENSUITE:
Generöst, snyggt inrett badrum innanför masterbedroom (21 kvm inklusive wc och bastu) med dörr av mörktonat glas till separat wc-rum med wc och handfat.
Ytterligare en dörr av mörktonat glas in till bastu. Bastu med två lavar och elaggregat. I badrummet: Nedsänkt duschplats med väggar av glasbetong samt både tak- och handdusch. Bred kommod med handfat. Eluttag. Badkar. Handdukstork. Garderober och skåp. Plats för gym/träningredskap. Kakel på vägg och klinker på golv. Downlights.

TVÄTTSTUGA/KLÄDVÅRD:
Generös skåpinredning i härligt högblank röd kulör. Tvättmaskin och torktumlare av hög klass. Separat skåp för bergvärmeanläggningen finns också här. Groventré i anslutning
till tvättstugan med tvättbänk och sopsorteringskärl. Granitgrå klinker på golv och helkaklade väggar i vitt. Downlights.


ÖVRE PLAN:

ALLRUM:
Stort och generöst allrum. Rummet breder ut sig på ungefär halva övervåningen (ca 50 kvm). Ljus träpanel i tak, vitlaserat timmer i väggarna, laserat trägolv i mild grön ton samstämmigt med husets övriga koncept. Access till balkongrummet. Allrummets yta ger möjlighet att via enkel ombyggnad skapa 1-2 sovrum ytterligare om behov finns. Lucka till förrådsvind. Downlights.

BALKONGRUMMET:
Underbart och härligt balkongrum för alla timmar på dygnet med fantastisk vy över sjön. Balkongrummet utgör generösa ca 15 kvm och här finns gott om plats för möblemang. Kanske bästa platsen för en god bok och en kopp kaffe eller kanske också en skön eftermiddagsvila.

SOVRUM 2:
Stort sovrum med gott om plats både för dubbelsäng samt sidemöbler. Garderobsförvaring. Ljus träpanel i tak, vitlaserat timmer på väggar samt laserat trägolv i mild grön ton.

SOVRUM 3:
Rymligt sovrum med plats för två enkelsängar eller dubbelsäng. Ljus träpanel i tak, vitlaserat timmer på väggar samt laserat trägolv i mild grön ton. Garderobsförvaring.

WC-/DUSCHRUM:
Helkaklat wc-/duschrum med klassiska färgval. Duschplats med vikbara glasväggar och både tak- och handdusch, kommod med handfat, väggspegel, wc.

ALTANER:
Stora härliga ytor i bästa solläge med fantastisk vy ner mot sjön och över trädgården. Altanerna sträcker sig runt huset utom på norrsidan. Den största delen (130 kvm) ligger i två
nivåer och är utförd med trallar i träkomposit, ett underhållsfritt material. Den mindre delen (86 kvm) är gjord av vanligt tryckimpregnerad trall som varje år har rengjorts och behandlats
med olja.

VEDBOD OCH FÖRRÅD:
En dryg meter utanför köket, på träaltanen, står en vedbod, som gör det extra enkelt att hämta ved till öppna spisen, även mitt i vintern. På baksidan av vedboden finns en redskapsbod för trädgårdsredskap som man vill ha nära till hands. Taket över bodarna skjuter ut söderut och ger plats för till exempel en hammock under tak. Ett härligt "uterum" att ta det lugnt i då solen kanske blivit för varm eller bara för att hitta en vilsam reträttplats. I anslutning finns också en fin loggia/spaljé för klätterväxter.

EKONOMIBYGGNADER, GARAGET OCH CARPORTEN:
Norr om bostadshuset finns en ekonomibyggnad och garage på sammanlagt 130 kvm.
Framför garaget en carport på 43 kvm. Allt är sammanbyggt under ett massivt tak med samma karaktär som bostadshuset.
Ekonomidelen består av tre delar: En stor öppen yta med arbetsbänkar och hyllor för förvaring, ett kontorsrum och ett wc-rum med wc och handfat samt sköljho.
En garageport finns även här för att lätt komma in med större saker.
Garagedelen har en 5 meter bred motordriven port.
Både den mycket välisolerade ekonomidelen och garaget har vattenburen uppvärmning som förses med värme genom kulvert från den extra stora bergvärmeanläggningen i bostadshuset. Vindsbjälklaget har 50 cm lösullsisolering.
Här finns alla möjligheter för egenföretagaren att kunna arbeta hemifrån.

KAJANLÄGGNING, PIR OCH LUSTHUS:
En pir löper ut ca 40 m från stranden och på denna har byggts en rejäl kajanläggning i tre
delar med trall (reglar 45x145). Kajen närmast stranden är ankringsplats för båt. Längst ut ligger ett lusthus.
Kajen i mitten utgör kommunikationsyta till den yttre delen där lusthuset är placerat. På sidan av mittdelen finns en stor plantering med gulblommande trädgårdsbuskar som
lyser från mitten av sommaren och långt in på hösten. På den yttersta delen av kajanläggningen, bredvid lusthuset, finns plats för ankring av gästbåt.
Lusthuset är en riktig pärla genom sitt unika läge långt ute i sjön. En eldstad för ved eller grillkol gör att lusthuset kan nyttjas även på vintern. Grillutrustning finns på plats.

SJÖSTUGAN:
Sjöstugan (ca 27 kvm) fanns på fastigheten redan vid köp av tomten. Den är ursprungligen en manskapsbod och är utrustad med varmvattenberedare, minikök, kylskåp och dusch. En
liten bastu för två personer finns installerad. En tvåvåningssäng finns också fast monterad. Ett rum med utsikt över sjön finns i änden av stugan.
Sommartid kan stugan försörjas med vatten från ekonomidelen ovan bostadshuset. Nuvarande ägare har inte använt stugan för annat är förvaring under sin ägandetid och känner inte till skicket på t ex varmvattenberedaren som inte använts på många år. Ägarna har dock haft underhållsvärme påslagen vintertid under alla år. Utvändigt är sjöstugan i behov av målning.

TRÄDGÅRDEN:
En projektering av fastighetens markytor gjordes av en trädgårdsarkitekt. Det resulterade i kompletta ritningar som i huvudsak har använts vid anläggningen av tomten.
Ett återkommande tema är cirklar med varierande radie, t.ex. rondellen vid infarten, en rabatt bukettapel, gräsytan nedanför terrasserna och måbärshäcken runt den gamla tallen.
En härlig trädgård bestående av buskar och perenner där alltid något blommar under hela sommarhalvåret.
Den gamla äppelträdgården, i norra änden av tomten, med ett tiotal äppelträd har sparats i sitt ursprungliga utförande.
Häckar har planterats och ett antal prydnadsträd har under ett 6 år vuxit till sig.
En bevattningsanläggning med vatten från sjön har installerats, och den kan användas för bevattning av såväl gräsmattor som växter om det skulle behövas.

INFART, RONDELL OCH ENTRÈ:
Grindstolpar med belysning och omgivande häckar utgör infarten till fastigheten. En cirkulationsplats med inslag av gatsten vid garaget finns i slutet av infartsvägen.
Längs infartsvägen står ett antal belysningsstolpar. Till entrén närmast huset finns två vägar, båda plattsatta, med vackra entrérabatter på sidorna.

BELYSNING AV FASAD OCH TRÄD:
Både bostadshus och ekonomibyggnad har fasadbelysning som projekterats av belysningsexpert. En väg med belysningsstolpar leder ned mot sjön. Totalt finns 16 belysningsstolpar och pollare på fastigheten. El finns förberett för att installera belysning på såväl den gamla tallen och likaså på äppelträdet i rondellen vid infarten. Belysning har köpts in till dessa platser, men är ännu inte monterad.

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-plansvilla
Rum: 6, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 274 kvm
Tomtarea: 8 362 kvm
Pris (Utgångspris): 14 500 000 kr
Byggnadsår: 2014
Driftkostnad: 32 380 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Huvudbyggnad utgörs av ca 274 kvm (boa). Sidobyggnad (garage, arbetslokal/hobby, wc och garage) utgörs av ca 109 kvm (bia). Nyttjandeyta för dubbel carport i anslutning till garage tillkommer. Carporten utgör ca 43 kvm. Vindsyta/förråd huvudbyggnad utgörs av ca 11 kvm.

Uppvärmning

Bergvärmepump

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om
Avlopp: Enskilt avlopp
Grund: Betongplatta på mark med underliggande isolering
Stomme: Timmer
Fasad: Trä, liggande timmer
Fönster: 3-glasfönster isolerrutor
Takbeklädnad: Valmat tak, betongpannor
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning (FTX)
Kommentar: Golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan. Centraldammsugare.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2014
Huset byggdes år 2014. Detaljerad bygghistorik finns att ta del av.

Tomt/balkong/uteplats

En mycket genomtänkt och arkitektplanerad trädgård med flertalet reträttplatser och altaner i etage och balkong i anslutning till huset samt bryggaltan och pir med lusthus.
Total beräknad tomtareal är 18 114 kvm vilket avser både vattenområde och landområde tillsammans. Landområdet är 8 362 kvm.

Övriga byggnader

SJÖSTUGAN:
Sjöstugan (ca 27 kvm) fanns på fastigheten redan vid köp av tomten. Den är ursprungligen en manskapsbod och är utrustad med varmvattenberedare, minikök, kylskåp och dusch. En
liten bastu för två personer finns installerad.

GARAGE, EKONOMIBYGGNAD OCH CARPORT:
Norr om bostadshuset finns en ekonomibyggnad och garage på sammanlagt 109 m2 invändig yta.
Framför garaget en carport på 43 m2.

BRYGGALTAN, PIR, LUSTHUS OCH STRAND:
En pir löper ut ca 40 m från stranden. Längst ut ligger ett lusthus som är en riktig pärla genom sitt unika läge långt ute i sjön. En eldstad för ved eller grillkol gör att lusthuset kan nyttjas även på vintern. Båtplats och plats för gästbåt.
Badvänlig sandstrand i anslutning till brygga och bryggaltan.

Parkering

Dubbelgarage med fjärrstyrd port samt dubbel carport. Rymlig uppfart med flertalet uppställningsplatser.

Tv/Internetanslutning

Fiber. Internetuttag finns framdraget till de flesta rum, även till det stora badrummet, om man vill
ha TV där. Annars funkar det att ha WiFi-utrustning som täcker hela huset.

Allmänt

Län: Dalarna
Kommun: Falun
Fastighetsbeteckning: FALUN HINSNORET 5:4

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Falun Hinsnoret Ga:2 - VATTEN-OCH AVLOPPSANLÄGGNING
Falun Hinsnoret Ga:3 - VATTENLEDNING
Rättigheter last: Officialservitut: Rätt att använda området c för bad-båt-och bryggplats jämte gångväg ned tillområdet - Bad, båt-och bryggplats, gångväg
Officialservitut: Rätt att nedlägga, underhålla och förnya avloppsledning från fastighetsgräns fram till avloppsbrunnen d - Avloppsledning
Officialservitut: Rätt att bibehålla, underhålla och förnya befintlig vattenledning från delningspunkten på hinsnoret 5:4 fram till fastighetsgräns - Vattenledning
Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att använda, underhålla och förnya väg för utfart inom område på kartan, redovisat som 2080-4416.a - Väg
Officialservitut: Rätt att nedlägga, underhålla och förnya avloppsledning fram till avloppsanläggningen hinsnoret ga:2 - Avloppsledning

Övrigt

För familjen som vill bo bra med nära till det mesta och ha en aktiv fritid året runt.
Mindre än 10 minuter till ridhus samt Källviksbacken för den som tycker om att åka utför, ca 10 minuter till Tallens köpcenter och ca 15 minuter in till Falu C.
Nära också till Samuelsdals Golfbana, Faluns vildvattenpark och velodrom och härifrån är man också snabbt ut på vägen mellan Borlänge och Falun (Rv50/E16).

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

14 500 000 kr

Driftkostnader

32 380 kr/år

Fördelas enligt följande

El: 24 000 kr
Väg: 1 220 kr
Försäkringskommentar: Kostnad för villaförsäkring tillkommer.
Renhållning: 2 900 kr
Samfällighet: 2 000 kr
Sotning: 380 kr
Slamtömning: 1 400 kr
Fiber/Falu Stadsnät: 480 kr
Beskrivning: Elkostnad motsvarande 20 030 kWh där grundvärme/el för sjöstugan ingår samt elförbrukning för bostadshus och ekonomibyggnad.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 4 262 kr.

Taxering

Byggnad: 4 421 000 kr
Mark: 770 000 kr
Totalt: 5 191 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2011
Standardpoäng: 52
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 500 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 85 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Energideklaration utförd: 2021-08-18
Besiktningsman: Henrik Ezelius, Anticimex

Alla bilder och film

+ 107 Visa alla 113 bilder
 

Planritning

Karta & område

Klippudden 9, Falun

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift + 355 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning