Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Sofie Larsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Larsson
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion och kommersiella fastigheter
Falun

Dora Lindgrens väg 9

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Sofie Larsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Larsson
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion och kommersiella fastigheter

PARADVILLA I NEW ENGLAND STIL DÄR BILDERNA TALAR FÖR SIG SJÄLV!

  • Typ: Villa, 2 plan
  • Rum: 8, varav 6 sovrum
  • Boarea: 198 kvm
  • Biarea: 75 kvm
  • Tomtarea: 1 189 kvm
  • Byggnadsår: 2016
  • Driftkostnad: 45 100 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

PARADVILLA I NEW ENGLAND STIL DÄR BILDERNA TALAR FÖR SIG SJÄLV! Här möts Ni av en mycket tilltalande, närmast nybyggd villa med ett av Lilla Källvikens bästa lägen - stor härlig trädgårdstomt i soligt söderläge med fri utsiktsvy omgiven av fin naturmark samt med infart från lugn lokalgata. Denna villa har byggts med stort fokus och eftertanke på fina material- och inredningsval av hög kvalité. Vid bostadshusets entré ses en fin farstukvist med klinker, tak och fina svarta pardörrar med överljus. Hela entréplanet bjuder på en takhöjd över standard - 2,7 m vilket ger hela boendeplanet en luftig och inbjudande känsla. Entréhallen har ett praktiskt öppet kapprum för förvaring av kläder samt öppet upp mot övre planet som ger hela hallen ett fint ljusinsläpp. Från hallen ses vidare fina pardörrar in mot det stora vardagsrummet i öppen planlösning med matplats och kök. Stora fina spröjsade fönsterpartier och direkt access ut till den trevliga inglasade uteplatsen samt soldäck med spabad. Väldisponerat och smakfullt inrett kök med full maskinell utrustning i rostfritt, vitrinskåp med belysning, stor praktisk köksö och spotlights i taket vilket ger optimal ljussättning. Vidare så ses även ett rymligt sovrum, stilrent helkaklat duschrum, en bra planerad tvättstuga med groventré samt klädkammare under trappen. Övre planet bjuder även det på en takhöjd över standard - 2,5 m och rymmer ett stort härligt allrum med ingång till klädkammare och fyra stora sovrum varav ett med ingång till ett rymligt dressingroom med bra inredning - detta rum kan med fördel användas som ett sjätte sovrum för den som bättre behöver det. Stilrent inrett och helkaklat badrum med dubbla handfatskommoder med underskåp samt både badkar och dusch m m. Hela bostaden präglas av fina ljusinsläpp, smakfull färgsättning och enhetliga golv i klinker och vitlaserat plankgolv. Stor härlig inglasad altan samt med soldäck och spabad som vetter mot den trivsamma trädgården omgiven av fint smidesstaket, stenmur och grönskande häck. Nybyggd pergola som ger den optimala platsen för kvällssolen. Stor grusad infart med plats för flera fordon samt stort garage med förrådsdel om 75 kvm med stor elmanövrerad port, fint klinkergolv med underliggande vattenburen golvvärme. ETT BOENDE UTÖVER DET VANLIGA!

ANMÄL DITT INTRESSE REDAN NU FÖR ATT INTE MISSA VIKTIG INFORMATION!

Idylliska och familjevänliga Lilla Källviken ligger ca 3 km, på en höjd strax ovanför Falun. Rikligt med aktiviteter som golfbana, fotbollsplaner, slalombacke och ridhus ligger en kort cykeltur bort. Härlig natur med skog och elljusspår finns inpå knuten. Fin cykelväg ner till centrum för den som vill cykla in till jobbet, shoppingen, restaurangerna och nöjeslivet. Kommunikationerna mot både Falun och Borlänge är mycket goda, Rv50/E16 ligger bara någon minut bort och bussar mot Falu Centrum går regelbundet. Handla mat och andra förnödenheter kan man med fördel göra på CityGross ca 800 meter från området mot Rv50/E16. Flera förskolor finns i närområdet och Grundskola F-6 finns på både Galgberget och i Främby dit man enkelt promenerar via gång- och cykelvägar. Närhet till sjön Runn, båthamn, badplats samt rekreation vid Främby udde med alla dess aktiviteter.

Om Bostaden

Beskrivning

Bostadens interiör har utformats med eftertanke för att passa in i New England stilen och samtidigt möta dagens moderna standard. Här ses fina almoge listverk, nya fina eluttag och blandare i den äldre charmiga stilen. Vidare så ses fina stora, spröjsade fönster och innerdörrar, flertalet spotlights i tak och fönstersmygar som ger optimal ljussättning.

ENTRÉPLAN:
HALL
Inbjudande och rymlig entréhall med öppet upp till övre planet vilket ger en luftig och ljus känsla. Till vänster i hallen ses ett praktiskt kapprum för avhängning av kläder samt in under trappen ses en bra klädkammare. Fin pärlspont på vägg och ljus klinker i grå- och vitmelerade färgnyanser. Spotlight belysning i talet vilket ger optimal ljussättning.

VARDAGSRUM / MATPLATS
Generöst och härligt vardagsrum i öppen planlösning med matplatsen - här ses stora fönsterpartier och direkt access ut altanen och trädgården i soligt söderläge. Ljusgrå målade väggar i en harmonisk färgton och fint vitlaserat plankgolv.

KÖK
Smakfullt inrett och påkostat kök med köksinredning i full höjd, mjukstängande lådor, vitrindel med belysning och full maskinell utrustning i rostfritt såsom kyl och frys, 80 cm induktionshäll, fläkt i kåpa, inbyggd micro och ugn samt diskmaskin. Praktisk köksö som ger bra med bänkyta samt fint vitt kakel ovan arbetsbänk. Fönster i två väderstreck som ger köket ett fint ljusinsläpp. Ljusgrå målade väggar i en harmonisk färgton och ljus klinker i grå- och vitmelerade färgnyanser.

SOVRUM 1
Ljust och trivsamt rum som idag används som allrum men som fördel kan användas som sov-, lek-, gäst- eller kontorsrum för den som bättre behöver det. Fönster i två väderstreck samt med direkt access ut till den härliga altanen. Ljusgrå målade väggar i en harmonisk färgton och fint vitlaserat plankgolv.

DUSCHRUM
Helkaklat och stilrent inrett duschrum med dusch med infällbara duschdörrar i glas, handfatskommod med underskåp och spegel. Vitt kakel på vägg och fin gråmelerad klinker på golv.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Rymlig tvättstuga med praktisk groventré. Bra inredning med avlastningsbänk, tvättho, förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare m m. Ljusa målade väggar och ljus klinker i grå- och vitmelerade färgnyanser.

KLÄDKAMMARE

ÖVRE PLAN:
ALLRUM
Generöst och inbjudande allrum med plats för större vardagsrumsmöbler och dylikt. Ljusgrå målade väggar i en harmonisk färgton och fint vitlaserat plankgolv.

SOVRUM 2
Fint sovrum i bra storlek med två inbyggda garderober samt med två fönster som ger rummet ett fint ljusinsläpp. Målade väggar i en gråfärgton och fint vitlaserat plankgolv.

SOVRUM 3
Ljust sovrum i bra storlek med två inbyggda garderober samt med två fönster som ger rummet ett fint ljusinsläpp. Vitmålade väggar och fint vitlaserat plankgolv.

SOVRUM 4
Trivsamt sovrum i bra storlek med en inbyggd garderob samt med två fönster som ger rummet ett fint ljusinsläpp. Vitmålade väggar och fint vitlaserat plankgolv.

SOVRUM 5
Här ses det större sovrummet med ingång till ett eget dressingroom. Även detta sovrum har fönster i två väderstreck vilket ger sovrummet ett fint ljus. Tapetserade väggar i jordnära färgtoner som går i grått- brunt- och kopparfärgat mönster. Fint vitlaserat plankgolv.

DRESSINGROOM / MÖJLIGT SOVRUM 6
Från sovrum 5 ses detta lyxiga dressingroom med bra planerad inredning för förvaring av kläder och skor. Detta rum kan med fördel nyttjas som ett sjätte sovrum för den som bättre behöver det - dörr kan tas upp från allrummet för att ge rummet en separat ingång. Vitmålade väggar och fint vitlaserat plankgolv.

BADRUM
Stilrent inrett och helkaklat badrum som rymmer både en dusch med kaklade väggar, badkar i den klassiska New England stilen, dubbla handfatskommod med underskåp, speglar, wc och handukstork. Fina stora kakelplattor i vitt på vägg och ljus klinker i grå- och vitmelerade färgnyanser med underliggande golvvärme. Två stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp.

KLÄDKAMMARE

Sammanfattning

Typ: Villa, 2 plan
Rum: 8, varav 6 sovrum
Boarea: 198 kvm
Biarea: 75 kvm
Tomtarea: 1 189 kvm
Byggnadsår: 2016
Driftkostnad: 45 100 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Fjärrvärme - vattenburen golvvärme i entréplan samt vattenburna radiatorer övre plan

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Betongpannor / Bandtäckt plåt ovan uteplats
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning

Renoveringar

Nuvarande ägare har under år 2021-2022 utfört följande förbättringar:

Inglasning av uterum/altan
Installerat spabad
Installerat elbilsladdare
Byggt pergola på tomten
Ny diskmaskin samt tvättmaskin

Tomt/balkong/uteplats

Stor, delvis inglasad altan i soligt söderläge med direkt access från kök, vardagsrum och sovrum. Altanen erbjuder även soldäck med spabad. Nybyggd pergola på tomten som bjuder på kvällssol.

Parkering

Stor grusad infart med plats för flera fordon samt ett stort fristående garage med förrådsdel om 75 kvm. Garaget har fin klinker med underliggande vattenburen golvvärme, målade väggar och tak samt vattenutkast med varm- och kallvatten både invändigt och utvändigt.

Tv/Internetanslutning

Fiber via Falustadsnätet

Allmänt

Län: Dalarna
Kommun: Falun
Område: Källviken
Fastighetsbeteckning: FALUN STORA KÄLLVIKEN 1:196

Planbestämmelser

Lilla Källviken, Detaljplan (Beslutsdatum: 20120614, Registreringsdatum: 20131119)

Ekonomi

Driftkostnader

45 100 kr/år

Fördelas enligt följande

El: 15 500 kr
Uppvärmning: 20 700 kr
Vatten och avlopp: 7 000 kr
Renhållning: 1 900 kr
Beskrivning: Observera att uppvärmningskostnaden även avser uppvärmning av hela garaget via vattenburen golvvärme.

Elkostnaden inkluderar även uppvärmning av spabad.

Nuvarande ägare har förbrukat 19 461 kwh/år, detta inkluderar dock laddning av elbilar motsvarande 10 800 kwh /år. Det gör att den övriga faktiska elförbrukningen avser 8661 kwh/ år och räknat på 1,79 kr/kwh ger det den angivna årskostnaden för el om 15 500kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 3 655 000 kr
Mark: 734 000 kr
Totalt: 4 389 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2016
Standardpoäng: 35
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 7 650 000 kr.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 2 Visa alla 8 bilder
 

Planritning

Karta & område

Dora Lindgrens väg 9, Falun

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 0 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Sofie Larsson

Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion och kommersiella fastigheter

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning