Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
2 795 000 kr
Månadsavgift: 2 883 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anders Ångström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anders Ångström
Fastighetsmäklare
Hägersten

Responsgatan 14, vån 4

Pris (Utgångspris): 
2 795 000 kr
Månadsavgift: 2 883 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anders Ångström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anders Ångström
Fastighetsmäklare

Yteffektiv och smart tvåa med balkong mot innergård i väster! Toppskick!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 46 kvm
  • Lägenhetsnummer: 14:1408
  • Byggnadsår: 2019
  • Månadsavgift: 2 883 kr
  • Driftkostnad: 525 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 7
  • Hiss: Ja

KOMMANDE DRÖMLÄGE! ANMÄL ERT INTRESSE REDAN IDAG!
Snart kommer denna toppfina och yteffektiva tvåa med bra läge ut på marknaden. Här bor man med högt och lugnt läge med fönster och balkong in mot föreningens entrégård i väster, i ett av Telefonplans landmärken. Rymlig balkong i väster. Ypperlig planlösning med stort, socialt rum med kök och vardagsrum i öppen planlösning, rymligt sovrum samt stilfullt badrum med golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. Genomgående ljusa färgval samt parkettgolv i ek. Kök med påkostad, modern maskinpark.

Bostaden är belägen i Brf The Brick Terra, en stor förening om 346 lägenheter som äger marken (EJ tomträtt).

FÖRENING:
► Stor förening med fastigheter som genomgått kraftiga renoveringar/ombyggnationer 2018-2019
► Föreningen äger sin mark, d.v.s INTE tomträtt
► Moderna fastigheter med hissar
► Barnvagnsrum samt cykelförråd
► Två tvättstugor
► Planer på cirka 80 garageplatser med såväl bilpool och cykelpool
► Härlig innergård med stora ytor för de små, men även utemöblemang samt grillmöjligheter

OMRÅDET:
► Mycket omtyckta, nyrenoverade Svandammsparken på bekvämt gångavstånd.
► Tre-fyra minuter till tunnelbana Telefonplan, ett par till så når man Midsommarkransen
► Populärt område fullt av restauranger, caféer, butiker och bagerier
► Gångavstånd till ICA Supermarket, Stora Coop, systembolag, apotek
► Promenadavstånd till badmöjligheter i Vinterviken

Utmed Tellusborgsvägen finner du smultronställen som grönskande Svandammsparken, Pizzabakeren, Butsaya Thai, Amazing India, stenugnsbageri Bonne Femme samt Lulu. Ett par minuter till Västberga Handel med Coop, Rusta, Apotek, McDonalds och Systembolag.

Fastigheten ligger nära såväl T-bana Telefonplan som Midsommarkransens båda uppgångar. I restaurang-/krogtäta kvarter med närhet till bland annat Piccola Cabina, omtalade Scandwich, Pita i parken, nyrenoverade Tellus Pizza, Kransenveteranen Tre vänner samt Svenska Sushi-, Hamburger- och Pizzaköket. Underbara kulturkvarter med bl.a. Tellus bio. Söderlikt caféutbud med flera bageri runt knuten så som Söderbergs bageri, AB.Café och Gunnel & Ruth. I Midsommarkransen har även många hantverkare och designers valt att ha sin atelje, verkstad eller butik. Bland annat finns flera konst- och keramik ateljéer och flertalet inrednings- och vintagebutiker.

Telefonplan har utvecklats från en sömnig närförort med industrier till en oerhört levande stadsdel som idag erbjuder allt du behöver inom kultur, mat, nöje och bevarade grönområden bara ett stenkast från innerstadens puls.

På bekvämt promenadavstånd återfinns även Aspudden och populära Fabelbar, Aspuddens bokhandel samt mycket annat. Nu har även spännande Bio Aspen startat sin verksamhet med kvartersbio, bar och restaurang.

Om Bostaden

Beskrivning

RUMSBESKRIVNING BIFOGAS SENARE

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 46 kvm
Lägenhetsnummer: 14:1408
Pris (Utgångspris): 2 795 000 kr
Byggnadsår: 2019
Driftkostnad: 525 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 7
Hiss: Ja. Stor, modern hiss
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Trevlig balkong som vetter in mot föreningens lugna innergård i väster.

Tv/Internetanslutning

Avseende bredband och kabel-TV så erbjuds anslutning via ComHems fibernät.

Värme- och ventilationsanläggning

Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning, FX

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Telefonplan

Omgivning

Lägenheten ligger väldigt lugnt inbäddad i mycket centrala kvarter vid expansiva Telefonplan med centrum där du bl.a. finner Konstfack och de populära restaurangerna Lulu, Krubb, Svenska sushiköket, Svenska hamburgerköket, Svenska Pizzaköket och Landet. I centrumet finner du även apotek, blomsteraffär, livsmedelsbutik, caféer, populära Söderbergs bageri och mycket annat.

Här bor du även med närhet till de lugna och mysiga kulturkvarteren i attraktiva "Gamla Midsommarkransen" med bland annat omtalade Scandwich och kulturbiografen Tellus med intilliggande café. Midsommarkransen frodas av småföretagarglädje där bl.a. flera mindre hantverkare/designers av både smycken och kläder har etablerat sig, en kroppkakerestaurang samt möbeltapetserare och flera vintagebutiker har rotat sig. Söderlikt caféutbud med allt från härliga sallader till en svart, enkel kopp kaffe.

På bekvämt gångavstånd från bostaden ligger nybyggd, stor ICA-butik, Västberga Handel, med bl.a. COOP FORUM, Systembolaget, Rusta, Cykloteket och OKQ8. Från fastigheten är det inte långt till skog, sjö och vackra Vinterviken med badmöjligheter, löpstigar och skogspromenader. Även lummiga Svandammsparken finns på kort avstånd.

Det tar cirka 5-10 minuter att på cykel, via ett väl uppbyggt cykelbanenät, rulla till heta Hornstull med ett digert café- och publiv. Liljeholmens galleria med sina cirka 90 butiker finns även den på bekvämt gångavstånd om cirka 15-20 minuter.

I området finns flertalet förskolor och skolor, bl.a. omtyckta Västbergaskolan, Midsommarkransens skola och Engelska skolan.

För den aktive så finns det på kort avstånd bl.a. flera gym bl.a. SATS, Klättercentret - Telefonplan, ett crossfitcenter och yogacenter. I närheten finns en intilliggande fotbollsplan samt lekytor för barn.

Underbara och mycket populära Svandammsparken nås på kort avstånd. Nyttjas av många i området till allt från solbad, grillning samt större festivaler och allmänt häng.

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf The Brick Terra är en av stadsdelens i särklass största bostadsrättsföreningar som äger (dvs. inget tomträttsavtal = ingen risk för höjd hyra av marken) fastigheten Majblomstret 4. På fastigheten uppfördes perioden 1968-1974 som LM Ericssons huvudsakliga kontorsbyggnad och dess verksamhet pågick i byggnaden tills för några år sedan. Nyligen har den resliga tegelborgen fått nytt liv och totalrenoverats samt inretts med 345 stycken nybyggda lägenheter i nutida tappning. Inflyttningen i de nybyggda lägenheterna inleddes från och med december 2019. för etapp 1 och från november 2020 för etapp 2. Stockholms stadsmuseum har kulturminnesmärkt föreningens byggnad med en blå klassificering. Denna klassning är den högsta vilket innebär att byggnaden har ett högt kulturhistoriskt värde och betyder bebyggelse vars kulturhistoriska värde motsvarar fordringarna för byggnadsminnen i kulturminneslagen.

Byggnaden har en tidstypisk industriarkitektur med lätt placerade, smala lisener i brunt tegel varvade med lodräta fönsterband med bröstningar i lackerad aluminiumplåt i blå kulör. Vid ritbordet satt Anders Berg Arkitektkontor AB med byggmästare Erland Gustafssons Byggnadsaktiebolag vid rodret. Byggnaden består av 7-8 våningar över marknivå och lägenheterna är fördelade på storlekar mellan 32-71 kvm. Den totala bostadsarean uppgår till cirka 16 084 kvm. Föreningens adresser är Responsgatan 12, 14 och 18.

Ekonomisk förvaltning förvaltning hanteras av Gumsen Ekonomi AB. Det finns beslut på fler efterlängtade nybyggnationer i kvarteret Lilla Tellus vilket avsevärt kommer förbättra vårt område. Se mer på stadsbyggnadskontorets hemsida.

Allmänt

Föreningens namn: Brf The BRICK Terra
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1408
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Byggnaden totalrenoveras under åren 2018-2019 varpå större underhållsåtgärder ej är aktuella de kommande cirka 15 åren.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett externt förråd.

I föreningen finns även följande:
-Två moderna tvättstugor som medlemmarna får nyttja. Tvättstugorna har identisk uppsättning och erbjuder var för sig två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
-Miljörum för återvinning,
-Sopsug för hushållssopor
-Barnvagnsrum samt
-Parkering för cyklar

Det undersöks även möjligheten att erbjuda ett övernattningsrum med wc, dusch, säng och möbler.

Parkering

Bilplats 1: Garage 80st 1500:- till 2000:-/m , har separat kö.

I garaget avser föreningen ha tillgång till bilpool och cykelpool.

i området råder boendeparkering, taxa 4, d.v.s. 500 kr/månad.

Det planeras uppföras cirka 80 garageplatser som angränsar till fastigheten och månadshyran uppskattas hamna kring 1500-2000 kr/månad. I garaget avser föreningen ha tillgång till bilpool samt cykelpool. Det finns till och från lediga garageplatser att hyra i huset hos Stena Fastigheter på Oktavgatan - endast 400 meter från porten. Kostnad cirka 1150 kr/månad. På Klaviaturgatan (400 meter bort) hyr Stena Fastigheter tillfälligt ut platser utomhus för cirka 500 kr/månad. Kontakta berörd part för mer information. I närliggande villaområde (cirka fem minuters promenad) finns gott om lediga platser på gatan.

Kommunikationer

Tunnelbana, bussar från Telefonplan.

Vägbeskrivning

Fastigheten ligger nära Västbergamotet med utmärkta kommunikationer med bil.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

2 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 883 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

525 kr/mån
Antal i hushållet: 1
Kommentar: Samtliga uppgifter är baserade på säljarens uppskattade kostnader då bostaden varit uthyrd i andra hand. Kostnaden kan både vara högre och lägre för ny ägare/boende. Siffrorna baseras på ett hushåll med en vuxen.

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Försäkring: 175 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 103 kWh/kvm/år
Specifik energianvändning: 86 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-04-14
Beskrivning: Energideklarations-ID: 1176440
Ventilationskontroll (OVK): Utförd
Energideklarationen i sin helhet finns hos: Byggnadsägare
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 31 Visa alla 37 bilder
 

Karta & område

Responsgatan 14, vån 4, Hägersten

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 2883 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anders Ångström

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning