Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
4 150 000 kr
Månadsavgift: 9 803 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Henric Gustafsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henric Gustafsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Petter Hellström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Petter Hellström
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Kalmar

Södra Vägen 2B

Utgångspris: 
4 150 000 kr
Månadsavgift: 9 803 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Henric Gustafsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henric Gustafsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Petter Hellström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Petter Hellström
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 5, varav 2 sovrum
  • Boarea: 122 m2
  • Biarea: 39 m2
  • Lägenhetsnummer: 6
  • Månadsavgift: 9 803 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

En mycket unik och påkostad lägenhet i bostadsrättsföreningen Tullslätten erbjuds nu till dig som söker en bostad som sticker ut!

Mitt emot vänortsparken vid Södra vägen 2 stiger vi in i det inbjudande trapphuset och tar oss en trappa upp. Väl uppe stiger vi in i en läcker hall med klinkersgolv och får direkt en känsla av vad denna våning har att erbjuda i form av smakfullt renoverade ytor och stilsäker färgsättning. Med sina 122 smakfullt renoverade kvadratmeter, fördelat över fyra rum och kök samt en inredd vind om hela 39 kvadratmeter, bjuder denna våning på nyproduktionskänsla med originalattribut så som fiskbensparkett, stuckaturer, stora fönster och väl tilltagen takhöjd. Kök och badrum håller naturligtvis högsta klass och det är verkligen en sammanhållen känsla av hög standard som genomsyrar denna bostad. Entréplanet erbjuder två sovrum samt rymligt vardagsrum och dessutom en klassisk matsal. Vinden i sin tur ger den nya ägaren stora möjligheter och bland bilderna ser ni att det enkelt inreds till tonårsrum eller hemmakontor. Den lilla sittplatsen i tornet på hörnet mellan Tullslätten och Södra vägen har utvändigt beskådats av många, nu finns möjligheten att här slå sig ner och njuta av utsikten och känslan av att sitta bland takåsarna.

Det vackra och mycket stilrena vitputsade hus som sträcker sig längs södra vägen hela vägen fram till korsningen vid Tullbron är ett hus som vi Kalmariter väl känner till. Det har promenerats, cyklats, åkts bil och buss förbi sedan sekelskiftet 1900. Jag är säker på att utsikten från det där tornet på hörnet och de läckra små takkuporna har diskuterats flitigt av många förbipasserande genom åren. Butiken i bottenplan har dessutom varit välbesökt i generationer och möjligheten att pumpa cykeln på väg till, eller från stan har räddat många trötta fötter genom åren. På innergården finner vi ett pittoreskt och mycket charmigt gårdshus som kanske inte är lika känt som sitt storasyskon längs Södra vägen. Men denna lilla pärla med egen uteplats och skyddat läge är även den iögonfallande vacker och unik. Beckasinen 41 rymmer som ni hör flera fina byggnader med stilsäker arkitektur och tydliga tidstypiska drag. Det hjälper dock inte mot väder och vind och år som går....

Tidens tand satte sina spår även på denna fastighets byggnader varpå fastighetsägaren 2021 startade en omfattande renovering av denna q-märkta fastighet för att den skulle återfå sin forna glans. I samband med detta arbete, där byggnadsantikvarie Jan Westergren har bevakat processen för att se till att det kulturhistoriska värdet finns kvar även efter renoveringen, bildades en bostadsrättsförening som nu upplåter åtta bostadslägenheter och en lokal med bostadsrätt.

Omgivningarna är välkända för de flesta. Avståndet till Kvarnholmen och dess centrumutbud, Kalmar slott, Stadsparken, de nya kulturkvarteren, bad vid Kalmarsundsparken, affärer, restauranger och kollektivtrafik med buss och tåg mäts allt i hundratals meter. Onekligen ett boende där man har nära till det mesta man kan behöva! Varmt välkomna på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL:
Inbjudande hall med klinkersgolv. Plats för klädesavhängning och skoförvaring. Här finner vi också trappan upp till "vinden".

KÖK:
Klassiskt tillredningskök, snyggt och prydligt med färger som skapar lugn och harmoni. Stilren köksinredning från Vedum, vitvaror i form av diskmaskin, kyl, frys, induktionshäll, ugn och micro från Bosch. Vacker, slitstark och praktisk bänkskiva i kvartskomposit. Här finns plats för mindre matsalsmöblemang med utsikt mot gården. Utgång till balkong.

DUSCHRUM:
Rymligt och stilrent duschrum. Klinkers på golv och vägg, dusch med glasväggar och takdusch, kommod, spegel och toalett. Dessutom tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM:
Det större sovrummet har fönster mot Tullslätten och samma vackra fiskbensparkett som resten av lägenheten. Garderobsvägg med fyra dörrar.

SOVRUM:
Ytterligare somvum med fiskbensparkett. Även detta med fönster mot Tullslätten.

VARDAGSRUM:
Magnifikt vardagstum på hörnet. Fönster åt flera vädersträck skapar ett otroligt ljus och härlig utsikt. Det fiskbensmönstrade parkettgolvet, stukaturerna, takhöjden och de stora fönstren skapar fina förutsättningar för att inreda ett vardagsrum som varmt välkomnar familjen hem till lugn och harmoni.

MATSAL:
I direkt anslutning till vardagsrummet ligger matsalen och här finns alla förutsättningar att inreda en matsal som slår det mesta. Takhöjden, fönstret och ljuset ger goda förutsättningar. Dessutom ryms här en av de vackraste kakelugnar som Kalmarborna har skådat!

INREDD VIND:
En riktigt tillgång i denna läckra bostad ryms en trappa upp, på vinden. Här har skapats förutsättningar för tonårsrum, kontor eller kanske gästrum. Här huserar man under takåsarna med synliga takbjälkar, fina fönsterkupor och ett alldeles eget "tornrum". Bara fantasin sätter gränserna!

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 5, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 122 m2
Biarea: 39 m2
Lägenhetsnummer: 6
Utgångspris: 4 150 000 kr
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Fiber

Värme- och ventilationsanläggning

Bergvärmepump /självdrag

Allmänt

Län: Kalmar
Kommun: Kalmar
Område: Kalmar Centralt

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 12,70%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1 633 462 kr
Nettoskuld = Lån 13 000 000 kr – banksaldo 138 098 kr = 12 861 902 * 12,70 % andelstal = 1 633 462 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett förråd

Ekonomi

Utgångspris

4 150 000 kr

Månadsavgift

9 803 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten och sophämtning

Driftkostnader

Kommentar: Kostnad för bostadsrättshavarens egen elförbrukning samt för TV, telefon och bredband (fiber) erläggs av bostadsrättsinnehavaren direkt till leverantören. Uppskattade driftskostnader för föreningen och bostadsrättshavarna framgår av kostnadskalkylen. Kostnaderna kan variera för olika hushåll exempelvis beroende på antalet boende och konsumtionsmönster.

Bostadsrättshavaren behöver även teckna egen hemförsäkring inklusive bostadsrättstillägg.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: EE
Energideklaration utförd: 2022-12-31

Alla bilder

+ 39 Visa alla 45 bilder
 

Planritning

Karta och område

Södra Vägen 2B, Kalmar

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 9803 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
16
apr
Anmälan krävs
Tis 17:00-17:30
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Kalmar Centralt, Kalmar
Södra Vägen 2B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med SMS Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning