Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
2 395 000 kr
Månadsavgift: 3 040 kr/mån
Anmäl intresse
Johanna Björkman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Johanna Björkman
Fastighetsmäklare
Falun

Främby Udde 20 /Stuga 6

Pris (Utgångspris): 
2 395 000 kr
Månadsavgift: 3 040 kr/mån
Anmäl intresse
Johanna Björkman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Johanna Björkman
Fastighetsmäklare

  • Typ: Övrigt
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 65 kvm
  • Lägenhetsnummer: 6
  • Byggnadsår: 2009
  • Månadsavgift: 3 040 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

MED BÖLJAN BLÅ I BLICK - PANORAMAVY ÖVER SJÖN RUNN!
Fritidshus med ett unikt strandläge och fantastisk sjövy över Faluns "Skärgårdssjö" Runn!
Här är det lätt att bli tilltalad av miljön och det unika, härliga läget - en plats som ger en upplevelse året om! För Er som drömmer om att äga ett fritidshus med med direkt närhet till strand och sjö. Passar för den som uppskattar närheten till vatten med dess aktiviteter sommar som vinter och möjligheten att ha den egna båten nära - men vill slippa den regelbundna tillsynen av stugan. Konceptet bygger på att stugan hyrs ut när Du själv inte bor - ger mycket goda hyresintäkter som ger fin avkastning på Ditt köp! Här har Ni ett bästa läge på en stark och väl utvecklad besöksort!
Besök gärna hemsidan www.falunstrandby.se.

Med bekväm närhet till Falu stadskärna, fantastiskt läge och utsikt över sjön Runn ligger detta trivsamma och optimalt planerade 1-plans fritidshus. Rymligt och tilltalande samt genomgående i mycket gott skick (totalrenoverat år 2019).
Stugan erbjuder tre sovrum med totalt sex bäddar, rymligt vardagsrum/allrum med mysig braskamin i öppen planlösning mot kök, stora glasade partier mot sjön samt en generös längsgående altan med härlig panoramavy över vattenspegeln och strandlinjen.

Området och anläggningen ger fantastiska möjligheter till en rik och aktiv fritid. Här har Du ett eldorado för utomhusaktiviteter både sommar som vinter. Vintertid är Runn ett paradis för skridskoåkare - Udden är dessutom den perfekta start- och pausplatsen både sommar som vinter. Här kan Du glida fram på skridskobanor, dagligen plogade och preparerade av den ideella föreningen Runn-Is. I aktivitetshuset Human By Nature kan Du hyra både långfärdsskridskor, spark, turskidor, snöskor, pimpelset och mobila stekhällar m m. Sommartid finns här möjlighet att hyra både kajaker, canadensare och SUP-brädor. Här hålls också Yogapass m m. Gå gärna in på hemsidan och läs mer om Sjösidan på www.sjosidanfalun.se och Facebook.
Runn är en sjö med mängder med öar, kobbar, klippor och stränder. Runn är Dalarnas näst största sjö med sina 65 kvadratkilometer, och är känd för ett myllrande båtliv och ett utmärkt fiske. Inte långt från området ligger även Källvikens slalombacke samt Romme Alpin och Bjursås ski-center. Nära finns också Samuelsdals golfbana, Faluns velodrom och Vildvattenspark.

Den stora "grosshandlarvillan" Villa Herdin där restaurangen/serveringen är belägen finns också möjlighet till konferens, middagar i både små och stora sällskap, bröllop m m.
Det är nya ägare till restauranganläggningen Villa Herdin och den nyrenoverade villan samt restaurangen hade sommaren 2020 premiär och nyöppning. De nya ägarna har också spännande och innovativa planer för ytterligare utveckling av området de kommande åren.

Brf Falun Strandbys koncept innebär bl a att stugan används för uthyrning när Du som ägare inte bokat den för egen vistelse i bokningssystemet, vilket ger Dig en hyresintäkt som väl bidrar till finansieringen av Ditt köp. Hyresintäkterna för stugorna har genom åren varit mycket goda. Som ägare har Du ett eget logg-in på en bokningssida. Där blockerar Du de perioder Du själv vistas i stugan. Brf äger marken och ansvarar för yttre underhåll. Medlemmarna ansvarar för det inre underhållet. Föreningen driver uthyrningen i egen regi med en service- och uthyrningsenhet som ansvarar för hela området. Uthyrningsenheten servar Dig med uthyrningen, nyckelutlämning, avsyning, städning och enklare reparationer m m.

Skärgårdssjön Runn och Främby Udde har skaffat sig en plats på kartan internationellt - populärt resmål för turister från bl a Tyskland och Holland.

Fritidshuset är fullt möblerat och utrustat med allt vad man kan behöva. Detta ingår i köp.

LÄGET GER EN UPPLEVELSE ÅRET OM!!
FRITIDSHUS SOM PASSAR BÅDE FÖR BARNFAMILJEN OCH LIVSNJUTAREN!

Om Bostaden

Beskrivning

BO BRA MED BÖLJAN BLÅ I BLICK! ENDAST ETT STENKAST TILL STRANDLINJEN MED PANORAMAVY ÖVER FALUNS EGEN "SKÄRGÅRDSSJÖ" RUNN!!
Mycket tilltalande fritidsboende bekvämt disponerat i ett plan samt genomgående smakfullt inrett med bra standard.
Huset är fullt möblerat - möblemang och övriga inventarier ingår i köp. Internetanslutning samt tv (stort antal tv-kanaler).

ENTRÉ/HALL:
Takad ytterentré med låsbart, isolerat varmförråd (ca 3kvm med takhöjd nästan 3 m).
Trevlig, välkomnande entréhall med plats för avhängning ytterkläder. Trämönstrad matta av hög kvalité från Pergo, ljusa väggar i lindblomsgrön kulör.

ALLRUM/KÖK:
Öppen planlösning där sambandet mellan kök och vardagsrum ger en trivsam, social yta. Fönster i två väderstreck samt genomsikten via de helglasade, skjutbara partierna ut mot altanen och den härliga sjövyn skapar ett fantastiskt ljusinsläpp, en känsla av extra rymd och suddar ur gränserna mellan ute och inne. Mycket väldisponerat kök med speglade luckor samt delvis vitrin i snygg mellangrå kulör. Köket är utrustat med två integrerade diskmaskiner, spishäll med induktion, spisfläkt, inbyggd kombinerad ugn/mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd samt integrerad kyl/frys. Köket är också fullt utrustat med porslin, kastruller, kaffebryggare m m. Generös allrumsdel med en härlig braskamin centralt placerad i rummet - att mysa vid mörka höst- och vinterkvällar. Allrummet är möblerat både med stort matbord, stor soffa, sidemöbler och tv med väggfäste.
Dimbara downlights i tak, infällda downlights i alla fönster med skymningsrelä (styrs via Plejd/app i mobilen), trämönstrad matta av hög kvalité från Pergo, ljusa väggar i lindblomsgrön kulör.
Utgång till altan.

ALTAN:
Generös, trädäckad och längsgående altan. Här kan Du på första parkett njuta av en fantastisk och hänförande sjövy över Runn. Altanen är möblerad med utemöbler som även dessa ingår i köp.

SOVRUM 1/MASTERBEDROOM:
Sovrum med dubbelsäng och garderober. Stora glasade och skjutbara partier ut mot altanen. Dimbara downlights i tak, infällda downlights i alla fönster med skymningsrelä, trämönstrad matta från Pergo, ljusa väggar i blå kulör.

SOVRUM 2:
Sovrum med plats för dubbelsäng alternativt två enkelsängar som det är möblerat idag. Fristående garderobsmöbel. Dimbara downlights i tak, infälld downlight i fönster med skymningsrelä, trämönstrad matta från Pergo, ljusa väggar i gråblå kulör.

SOVRUM:
Sovrum med väggfast våningssäng. Dimbara downlights i tak, infälld downlight i fönster med skymningsrelä, trämönstrad matta från Pergo, ljusa väggar i gråblå kulör.

WC-/DUSCHRUM:
Rymligt fönsterförsett wc-/duschrum med handfat med kommod, badrumsskåp med inbyggd belysning, wc, duschplats med både takdusch och handdusch samt med vikbara duschväggar i glas, varmvattenberedare. Dimbara downlights i tak, infälld downlight i fönster med skymningsrelä. Våtrumsbeklädnad i grå kulörer.


ÖVRIGT
Ta del av årsredovisning och stadgar under dokumentfliken. Kontakta mäklaren för uppgifter om visning, uthyrning och intäktsrapporter samt övriga frågor.

Sammanfattning

Typ: Övrigt
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 65 kvm
Lägenhetsnummer: 6
Pris (Utgångspris): 2 395 000 kr
Byggnadsår: 2009
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen och säljaren
Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Stor, längsgående altan vidbyggd stugan.

Tv/Internetanslutning

Internet finns.

Värme- och ventilationsanläggning

El/vattenburen golvvärme

Allmänt

Län: Dalarna
Kommun: Falun
Område: Främby

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 5,7936
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Allmänt

Föreningens namn: Brf Falun Strandby
Föreningsform: Bostadsrätt
Juridisk person tillåten: Ja
Kommun: Falun
Markägare: Föreningen äger marken

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i närliggande separat byggnad i området.

Parkering

Parkering invid stugan. Stor allmän parkeringsyta vid infarten till området.

Övrigt

Främby Udde och Sjösidan/Främby Udde Resort har närmast ett unikt läge bredvid sjön Runns strand. Härlig sjöutsikt och vacker natur. Här finns möjligheter för Dig som söker en aktiv fritidsvistelse med skridskoåkning, fiske, bad- och båtliv m m. Samuelsdals golfbana, Källvikens skidbacke, Faluns Welodrom och Vildvattenspark finns också inom närområde. Endast några minuter med bil till Källviksbacken för utförsåkning samt nära med bil till Romme Alpin och Bjursås Skicenter.
Närhet till Falu affärscentrum - finns inom 10 minuters avstånd med bil.

Skärgårdssjön Runn och Sjösidan/Främby Udde Resort har även skaffat sig en plats på kartan internationellt - populärt resmål för turister från bl a Tyskland och Holland.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

2 395 000 kr
Upplåtelseavgift: 483 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 040 kr
I avgiften ingår service och hantering vid uthyrning såsom nyckelutlämning, städningstjänst, avsyning samt yttre underhåll av stugor och markområde.
Tillkommande kostnader: Vatten/renhållning samt serviceavgift för booking.com och Expedia. Dessa tillkommande kostnader regleras mot intäkterna och redovisas varje kvartal i en ägarrapport.
Ägaren har eget abonnemang för el och tecknas av denne separat.
Avgiften betalas per kvartal. Intäkterna för uthyrningen betalas också ut till stugägarna per kvartal. Fördelningen är 40 % bostadsrättsföreningen och 60 % till ägarna.

Alla bilder och film

+ 42 Visa alla 48 bilder
 

Planritning

Karta & område

Främby Udde 20 /Stuga 6, Falun

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3040 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Johanna Björkman

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning