Hoppa till innehåll
 
Pris: 
2 825 000 kr
Månadsavgift: 6 280 kr/mån
Anmäl intresse
Robert Olsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Robert Olsson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Västerås

Stenkumlagatan 13 A

Pris: 
2 825 000 kr
Månadsavgift: 6 280 kr/mån
Anmäl intresse
Robert Olsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Robert Olsson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Brf Tornsvalan - Välkommen hem till ett naturnära boende!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 93 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1202
  • Byggnadsår: 2022-2023
  • Månadsavgift: 6 280 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 7
  • Hiss: Ja

Här bor du nytt och bekvämt med närhet till skog och härlig natur. Riksbyggen bygger två nya flerbostadshus med lägenheter i bostadsrättsform. Moderna bostadsrätter i storlekar från två till fem rum och kök mellan 47 och 114 kvadratmeter. Allt från smart planerade tvåor, trivsamma treor, familjevänliga fyror till en unik femma med balkong och stor privat terrass på 30 kvm i soligt sydvästläge med fantastisk vy.

Brf Tornsvalans två punkthus ligger på vänster sida av Stenkumlagatan och omfattar ett 8-våningshus med entrévåning med solpaneler på taket för produktion av egen el och ett 6-våningshus med integrerad förskola.

Det gemensamma trädäcket och utsiktsplatsen i bästa solläge vid 8-våninghuset blir föreningens givna mötesplats för sköna soliga sommarkvällar och här finns också en utsiktsplats i bästa solläge. I anslutning till trädäcket finns även skogsleken, en plats för spontan och kreativ lek för de små. Vid 6-våningshuset bli det en lummig miljö med grönska i olika nivåer under alla årstider med sittplatser, pergola och en stor lekyta.

Tack vare närheten till både skogsstråk, Fredriksbergsbadet och idrottsanläggning är det här det perfekta området för dig som söker ett nytt hem för både hälsa och aktivitet.

Inom bekvämt promenadavstånd, nära Fredriksberg ligger ett centrum med brett utbud, öppen förskola, familjecentrum, fritidsgård, bibliotek samt mötesplats för äldre. Även livsmedelsbutik, kiosk, postombud, restauranger, kyrkor och tandläkare. Tvärs över E18 och Bäckbymotet ligger Erikslunds handelsområde, samt regionens största shoppingcenter - Erikslund Shopping Center.

På och runt området finns goda kommunikationsmöjligheter i form av vägar och gång- och cykelbanor. Bussen tar dig in till centrala Västerås på under tjugo minuter. Om du hellre cyklar, når du centralen eller universitetet på under 10 minuter. Här finns ett huvudcykelstråk som leder till stadens centrum, alternativt till Erikslund och Eriksborg. Under E18 finns tre tunnlar som leder till Erikslund och Södra Källtorp, och under Surahammarsvägen finns flera tunnlar som leder till stadens västra delar via Bäckby. Stadslinjebuss 3 (rosa linje) går mellan Flygplatsen - Viksäng - Centralen och Centrum vidare med stopp hela vägen till Erikslund med täta och regelbundna avgångar.

Anmäl ditt intresse eller ring redan idag för personlig service och mer information om projektet! Se också dokument och länkar längre ned för att komma till bland annat bostadsväljaren för att enkelt få en överblick över vilka lägenheter som kommer erbjudas.

Om Bostaden

Beskrivning

YTSKIKT:
När du köper en ny bostad i Brf Tornsvalan ingår allt i priset. Riksbyggens inredare har med omsorg och noggrannhet redan gjort alla inredningsval i projektet och tagit fram en perfekt neutral bas att utgå ifrån och där allt du behöver finns från start. I bostaden möts du av naturliga materialval såsom behagliga trägolv som breder ut sig i hela lägenheten, fönsterbänkar i natursten, vitmålade väggar, släta vita innerdörrar samt ljusa ytskikt. Här är det klassiska materialval med bra kvalitet från kända leverantörer.

KÖK:
Det tidlösa köket är från Vedum och här samsas vita luckor som matchas med kromade handtag, ett matt stenfärgat stående kakel av modell större och laminatskiva i ljusgrått med rostfria vitvaror från Electrolux. En stram och modern design som ger ett stilrent och flexibelt intryck. Alla kök i Brf Tornsvalan är utrustade med diskmaskin, kombinerad kyl/frys i 2 rok och fullstor kyl och frys i 3–5 rok, mikrovågsugn i väggskåp, induktionshäll infälld i bänkskiva och inbyggnadsugn med varmluft i bänkskåp under hällen samt vit spiskåpa med belysning. I tvåorna och de mindre treorna är köket placerat längs en vägg i förlängningen av hallväggen. Att samla den fasta inredningen på detta sätt gör den möbleringsbara ytan större. I den största trean, fyrorna och femman skapar en inredningsenhet med kyl, frys och högskåp en rumslig avgränsning mellan kök och vardagsrum.

BADRUM:
Badrummet har ett modernt uttryck med ljusgrå klinkerplattor på golvet och ett matt vitgrått kakel av modell större på väggarna. Färger och material är valda för att hålla idag och många år framöver. Kommoden och spegelskåpet i badrummet ger bra förvaring och de vikbara duschväggarna ger extra gott om plats när duschen inte används. Den största trean, alla fyror och femman har dubbla badrum, båda utrustade med dusch och WC - praktiskt när familjen är stor. Kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare ingår i ett av badrummen och ovanför maskinerna finns en praktisk ljusgrå arbetsbänk i laminat. Här är det enkelt och bekvämt att sköta tvätten, eller rå om de allra minsta i familjen. Badrumsinredningen är från Vedum och maskinell utrustning från Electrolux.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 93 kvm
Lägenhetsnummer: 1202
Pris: 2 825 000 kr
Byggnadsår: 2022-2023
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 7
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Ritning(ar)

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme, vattenburna radiatorer

Allmänt

Län: Västmanland
Kommun: Västerås
Område: Fredriksberg

Omgivning

Fredriksberg
Fredriksberg är belägen ett par kilometer väster om Västerås city och området ligger fint inbäddat i naturvacker omgivning. De stora grönområdena ger hela området parkkaraktär.
Området avgränsas av E18, Narvavägen, skogspartier och Surahammarsvägen. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Liv, lust och lek hela dagen
Som boende i Brf Tornsvalan är det aldrig långt från äventyr, rörelse och motion. Skogspartiet intill i sig är en välbesökt och populär. Här kan man ägna sig åt flera olika aktiviteter, såsom promenader längs skogens många stigar, en löptur i det upplysta spåret, samt bus och lek för barnen. Skogen har nyligen fått en ny entréyta, informationsskyltar och parkmöbler utplacerade. Det finns ett motionsspår med en 2,5 km kuperad bana. Banan utgår från den närliggande idrottsplatsen och här finns även ett utegym. Bortom skogspartiet finns flera möjligheter till motion och rörelse, såsom fotbollsplan och ishockeyrink vid intilliggande idrottsanläggningen som är hemvist för fotbollsklubben IK Franke. Det finns även en inomhushall i det närliggande centrumet och utomhusbadet Fredriksbergsbadet ligger bara några minuters promenad bort.

I den intilliggande skogen återfinns dessutom flera konstverk att beskåda, såsom skulpturer av konstnärerna Dan Wid och Anna Törrönen.

Några tramptag till det mesta
Ungefär en kilometer från Fredriksberg ligger Mälaren - och med närhet till både busshållplatser och gång- och cykelvägar är det enkelt att förflytta sig. Här finns ett huvudcykelstråk som leder till stadens centrum, Erikslund och Eriksborg, Stadslinjebuss 3 (rosa linje) går med täta och regelbundna avgångar och tar dig in till centrala Västerås på under tjugo minuter. Om du hellre cyklar når du resecentrum eller Universitetet på ca tio minuter.

Allt du behöver till vardags finns utanför din dörr
Nära Fredriksberg ligger cemtrumet som erbjuder olika typer av service och här finns bland annat livsmedelsbutik och restauranger. Tvärs över E18 och Bäckbymotet ligger Erikslunds handelsområde och Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA. Den närmaste förskolan är den som finns integrerad i föreningens 6-våninghus och i närområdet finns flera förskolor och skolor.

Transportleden går rakt igenom området och du även nära till de större trafiklederna Surahammarsvägen (riksväg 66), riksväg 56 och E18. Från Västerås resecentrum finns effektiva buss- och tågförbindelser som tar dig vidare inom landet.

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Bostadsrättsförening Tornsvalan i Västerås
Kommun: Västerås

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Brf Tornsvalan
Kommun: Västerås

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd belägen vid entréplan eller på vinden i respektive hus.
Miljörum med källsortering i entréplan vid 6-våninghuset och moloker vid 8-våninghuset.
Barnvagn/rullatorförråd finns vid entréplan i respektive hus.

Parkering

För dig som är bilburen finns parkeringsplatser och ett antal elbilsplatser att hyra på den gemensamma parkeringen i planområdets södra och norra del. För dig som inte har en egen bil, men som ibland ser fördelar med att ha tillgång till bil finns en bilpool. Cykelparkering är beläget på suterrängplanet vid 8-våninghuset samt utvändigt vid bägge husen.
Kostnad för p-plats är 500 kr/mån
Kostnad för p-plats med laddstolpe är 750 kr/mån samt kostnad för förbrukning

Övrigt

Anmäl intresse eller ring för mer information & service.
Preliminär inflyttning: kvartal fyra 2023.
Samtliga illustrationer är exempelbilder.
Se lägenhetsväljaren under länkar längre ned

Ekonomi

Pris

2 825 000 kr

Månadsavgift

6 280 kr
I årsavgiften ingår värme, kallvatten, bredband 250/250, TV Bas HD och IP-telefon via, medlemskap i bilpool samt bostadsrättstilläggsförsäkring.

Driftkostnader som tillkommer och debiteras separat per lägenhet utifrån förbrukning är varmvatten och hushållsel.

Alla bilder och film

Planritning

Karta & område

Stenkumlagatan 13 A, Västerås

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6280 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Robert Olsson

Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning