Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 787 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Michaela de Gooyert, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Michaela de Gooyert
Franchisetagare/Fastighetsmäklare
Göteborg

Sävenäsgatan 5D

Månadsavgift: 3 787 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Michaela de Gooyert, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Michaela de Gooyert
Franchisetagare/Fastighetsmäklare

Genomgångstvåa i perfekt läge med balkong!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 49 kvm
  • Lägenhetsnummer: 47
  • Byggnadsår: 1939
  • Månadsavgift: 3 787 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

Varmt välkommen till denna underbara pärla; en tvåa i perfekt läge där Bagaregården och Munkebäck flätas samman. Här bor du i lugn miljö med balkong. Bostaden ligger perfekt belägen på populära Sävenäsgatan med genomgående fräscha ytskikt, vackra golv och helkaklat badrum. En charmig och hemtrevlig lägenhet där generös takhöjd och härligt ljusinsläpp kombineras med stilrent kök och badrum, båda smakfullt renoverade 2017. Är du på jakt efter ett hem i fint skick där det bara är att flytta in är den här bostaden optimal!

Det första som möter oss i denna lägenhet är en funktionell och inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter och bra förvaring. Vidare finns kök, vardagsrum, badrum och ett harmoniskt och rogivande sovrum med platsbyggda garderober, gott om förvaring och plats för dubbelsäng. Köket är nyligen renoverat, ljust och fräscht med bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, släta luckor och plats för matbord och stolar. Det välplanerade, lättmöblerade och sociala vardagsrummet bjuder på fint ljusinsläpp, härliga umgängesytor och plats för soffa och matgrupp. I badrummet finns dusch, toalett, kommod, handfat och badrumsskåp.

Bostaden är belägen i en stabil, näst intill obelånad förening med otroligt god ekonomi, och underbara gemensamma utrymmen såsom bla gym och flertalet härliga uteplatser perfekta för ljumna grillkvällar!. Här bor du ett stenkast från populära ICA Kvantum Munkebäck i ett område som präglas av lugn grönska och lummiga stråk i kombination med närhet till butiker, caféer och mycket mer. En cykeltur tar dig till grönområden såsom Skatås friluftsområde och Härlanda Tjärn.
Vill man ta sig in mot allt vad Göteborgs centralaste delar har att erbjuda trafikerar flertalet busslinjer i närheten som öppnar upp för möjligheter att lätt utforska alla Göteborgs olika hörn. Om man tar sig bort till Munkebäckstorget och Solrosgatan trafikerar även spårvagnarna 1, 3, 5 samt stombuss 17.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: Den funktionella och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vita väggar och parkettgolv. Här finns goda avhängningsmöjligheter och bra förvaring.
Kök: Det 2017 renoverade, ljusa och fräscha köket har ljusa väggar och vackert trägolv. Utrustningen består av diskmaskin, fläkt, kombinerad kyl/frys, induktionshäll och ugn. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, släta luckor och plats för matbord och stolar.
Vardagsrum: Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt – ett välplanerat, lättmöblerat och socialt rum med parkettgolv och grå väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, härliga umgängesytor och plats för soffa och matgrupp.
Balkong: Från vardagsrummet når du en liten och mysig balkong med sol hela morgonen och förmiddagen samt plats för ett mindre bord. Här har du fin utsikt mot Sävenäsgatan.
Sovrum: Sovrummet är harmoniskt, rogivande och har plats för dubbelsäng. Rummet har och har en hel platsbyggd garderobsvägg som erbjuder gott om förvaring.
Badrum 1: Nyligen renoverat (2017), smakfullt och fräscht badrum med takdusch, toalett, kommod, handfat och badrumsskåp. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets kaklade väggar.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 49 kvm
Lägenhetsnummer: 47
Byggnadsår: 1939
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via ComHem, grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem eller ADSL, tecknas och betalas separat av lägenhetsinnehavaren.
Till varje lägenhet finns fast telefon indragen.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Östra Centrum

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,0342%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

HSB: s Brf Bagaregården bildades 1939 och samma år förvärvade föreningen fastigheten Bagaregården 26:1. Byggnaderna uppfördes samma år och består av tre tvåvåningshus med 16 lägenheter i varje. Husen ligger på egen mark och längs den av Göteborgs stad arrenderade Sävenäsgatan. Läget är skyddat bakom Lilla Munkebäcksgatans bebyggelse, och gården vetter mot ett större skogsområde som klättrar upp mot Strömmensberg. Här erbjuds medlemmarna ett radhuslikt boende med naturen som närmsta granne, endast fem minuter från centrala Göteborg.

Den totala taxerade lägenhetsytan är 2402,5kvm.
Föreningen består av 48 lägenheter som fördelar sig enligt följande:
4st 2 rum och kök om 47kvm
40st 2 rum och kök om 48,5kvm
3st 3 rum och kök om 60kvm
1st 5 rum och kök om 60 + 34,5kvm

Föreningen är en HSB-föreningen men förvaltas av Bättre BRF AB.
Tekniska förvaltningstjänster köps in av HSB (städning och skötsel trädgård).


Föreningen äger själva elnätet och elmätarna i föreningens fastigheter. Det innebär att medlemmarna inte behöver betala någon nätavgift till Göteborgs energi, men det innebär också att medlemmarna köper hushållselen av föreningen. Medlemmarna kan alltså inte teckna egna elavtal med någon elleverantör
Elen faktureras på månadsavin och eftersom de tillsammans delar på 3 nätavgifter (tre hus) istället för att medlemmarna har egna (48 st) så blir detta billigare för medlemmen.
Medlemmarnas elpris bestäms av styrelsen och baseras på det elpris och nätpris som föreningen vid var tid får betala. Medlemspriset är ett nettopris, dvs. det finns inget påslag till föreningen i priset.
Varje lägenhet har en egen elmätare som avläses vart 6:e månad. Baserat på den specifika lägenhetens tidigare elförbrukning räknas ett schablonbelopp fram som tas ut via den vanliga avgiftsavin månadsvis. Två gånger om året görs avstämning mot faktisk förbrukning och ett för perioden genomsnittligt elpris räknas fram.

Besök gärna förenings sina och mycket informativa hemsida för mer information.
www.bagaregarden.org

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Bagaregården i Göteborg
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Göteborg
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1984 Skanska totalrenoverar husen , inkl. stambyten av el och VA
1998 Elcentralerna uppgraderades och föreningen började handha hushållselen i egen regi.
2001 Alla entrédörrar byttes ut, nya tak till entréerna och nya entrépartier.
2002 Kodlåssystemet på entrédörrarna installerades
2003 Panelen byttes ut och målades på alla husblock, trapphusen målades
2003 Taken lades om och alla hängrännor byttes ut.
2006 Stammarna spolades och filmades.
2007 Ny pergola bygges framför treans hus.
2009 En varmmangel inköpts till tvättstuga 1.
2009 Balkongfronterna tvättades
2010 Övernattningslägenhet iordningställdes.
2011 Bastu och gym byggdes. Ny uteplats byggdes framför hus 5.
2013 Fasaderna renoverades och alla husen målades om. Ny fasadarmatur på alla husen.
2013 Soprummet renoverades och en lekstuga byggdes till barnen.
2014 Uteplatsen vid hus 1 har helrenoverats, cykelparkeringen har byggts om, ny gräsmatta anlades öster om lekstugan.
2014 Samtliga lägenheters frånluftsventilation rensades och rengjordes i samband med en förnyad OVK besiktning.
2016 Balkongerna tvättades. Gemensamhetslokalen började renoveras
2017 Lokalen färdigställd, 6 st laddstolpar till el/hybridbil, beskärning träd på gården
2018 Tvättstugan hus 5 renoverades, ny stödmur rabatt hus 5, gatlyktorna renoverades
Kommande renoveringar: Föreningen har hela tiden diverse mindre projekt på sin "önskelista" som betas av i takt med att ekonomiska resurser frigörs.
Nästa riktigt stora underhåll ser ut att komma någon gång år 2025-2028, då är det åter dags för ett fasadunderhåll samt takomläggning alla hus. Stambyte teoretiskt 60 - 80 års intervall skulle ge nästa tillfälle någon gång mellan år 2044 och 2064.

Vid badrums- och köksrenoveringar som medlemmar själva låter utföra, bekostar föreningen partiellt stambyte. Således byts de mest kritiska delarna (golvbrunn och anslutningar stam) löpande.

Ca år 2020: OVK obligatorisk ventilationskontroll
Ca år 2022: Byte termostater och ventiler radiatorer
Ca år 2023: Målning trapphus
Ca år 2024: Nya tvättmaskiner hus 1
Ca år 2025–2028: Fasadmålning och takomläggning

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det tre stycken cykelförråd. Dessutom finns cykelställ utplacerat vid vändzonen och bredvid soprummet.

Det finns två gemensamma tvättstugor i föreningen, belägna i hus nr 1 och 5. Tvättstugan i 1:ans hus har två torkrum och en varmmangel, tvättstugan i 5:ans hus har ett torkrum och en kallmangel. Alla medlemmar kan boka i båda tvättstugorna, dock ej samtidigt.

Brf Bagaregården har en stor gemensamhetslokal belägen vid föreningsexpeditionen på östra gaveln av hus 3. Lokalen är helt renoverad sedan 2017 och är perfekt för fester, filmvisningar och andra sammankomster. Lokalen tar ca 30 personer och är bl.a. utrustad med komplett utrustat kök, projektor och bioduk, WIFI, discobelysning, darttavlor m.m.

Övernattningslägenheten ”Gästrummet” är komplett inredd med badrum, trinettkök och sovrumsdel, permanent inredd med en familjesäng (2+1). Plats för ytterligare extrasäng/madrass finns. Lägenheten kan även disponeras som evakueringsbostad för medlemmar som gör mer omfattande renoveringar i sin lägenhet.

Bastu och Gym finns i hus nr 5. Gymmet är utrustat med löpband, crosstrainer, träningsbänk, skivstång, hantlar, ribbstol, träningsmatta och pilatesboll. Här finns även TV med alla kanaler i grundutbudet och möjlighet att spela upp träningsvideo från minneskort eller annan media via USB.

Föreningen har totalt fyra stycken gemensamma uteplatser som möbleras av föreningen.

Föreningen har även en del redskap och verktyg för utlåning.

Parkering

Inom föreningen finns det 24 egna uthyrningsplatser. Sex stycken är utrustade med laddstolpe för el- eller hybridbil. Föreningen har endast en parkeringskö, önskas laddplats så stuvar man om bland uthyrningarna när man kommit fram i kön. Kötid ca 6 - 12 månader.

Parkeringsplats kostar 250 kr/månad, laddplats kostar 500 kr/månad (förbrukad el tillkommer) (2018). Parkeringshyran debiteras i förskott på den vanliga avgiftsavin.
En köpare kan ”sätta upp sig” redan innan tillträdet om kontrakt skrivits.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har en stark ekonomi och gör bra resultat, och dessa pengar återinvesteras i föreningen genom att bl.a. amortera och underhålla hus och mark. Lån/kvm uppgick 2018 till 874:- enligt senast uppdaterad årsredovisning, och föreningen räknar med att vara helt skuldfri år 2021.
Ekonomin sköts med målsättningen ”inga nya lån”, dvs. deras åtgärder enligt underhållsplan skall vara 100% egenfinansierade. Underhållsplanen är på 5, 10 respektive 30 år.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 787 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 163 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-04-17
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder och 3D

+ 7 Visa alla 13 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sävenäsgatan 5D, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Michaela de Gooyert

Franchisetagare/Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning