Hoppa till innehåll
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
1 995 000 kr
Månadsavgift: 1 263 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   30/1
 • 11:00-11:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
 • Måndag
   31/1
 • 17:30-18:00
  Anmälan krävs  
 • Boka
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anas Taba
Fastighetsmäklare
Nacka

Sickla strand 15

Pris (Utgångspris): 
1 995 000 kr
Månadsavgift: 1 263 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   30/1
 • 11:00-11:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
 • Måndag
   31/1
 • 17:30-18:00
  Anmälan krävs  
 • Boka
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anas Taba
Fastighetsmäklare

Välplanerad etta med mycket låg avgift i ett svårslaget sjö/natur- och citynära läge!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 1
 • Boarea: 26,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 151
 • Månadsavgift: 1 263 kr
 • Driftkostnad: 475 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: BV

Här erbjuds en välplanerad 1: a med öppna ytor och gott om förvaring. Lägenheten ligger i ett fantastiskt läge där du enkelt och snabbt tar dig in till stan eller naturreservat. Förutom det så får du njuta av vyn mot Sicklasjön.

Tack vare den effektiva planlösningen så känns lägenheten luftig och ljus. Här har man smakfullt fått in en halvvägg som gömmer sängen och blir möblerbar. Modernt kök i mörka färger med en matchande fläktkåpa. I köket så gömmer köksön; kyl/frys, ugn/micro och förvaring. Bakom köket har du en garderobsvägg som rymmer det allra mesta. Badrum är utrustat med dusch samt ett handfat med kommod för förvaring och ovan den en snygg rund spegel. Endast 1 minut ner till den trevliga badplatsen! Helt enkelt ett perfekt läge för er som gillar närhet till stan, shopping, bra restauranger och trevliga motionsspår/löparspår. Sicklasjön bjuder på bra sjöutsikt under vinterhalvåret samt en sjöglimt under de gröna månaderna.

Bostaden tillhör välskötta föreningen Sicklahus som har väldigt god ekonomi och där underhållen skötts väl vilket inte minst syns på den låga belåningsgraden och det hittills utförda underhållen.

Lägenheten ligger ostört och lummigt inbäddat i grönska. Endast 20 meter från porten finns en badplats och ett stort parkområde med bland annat tennisbanor, bocciabanor och ett fantastiskt lekområde. Ett stenkast bort ligger Hammarbybacken och Nackareservatet med Hellasgården som tar vid.

Sickla och Sicklasjön erbjuder även varierade aktiviteter året om, såsom närhet till bad, löpspår, skridskoåkning, skidanläggning, Klätterverket, Dieselverkstans kulturhus och konsertscenen Nobelberget – med ett brett utbud av evenemang såsom konserter, marknader och festivaler – som ger området en härlig puls och kvarterskänsla. Sickla köpkvarter alldeles intill erbjuder ett utbud av butiker och nöje, till exempel restauranger och bio.

Lägenheten har perfekt kollektivläge, med busshållplats en minut från porten. Tvärbanan tar dig snabbt till andra sidan av stan och om några år finns här även tunnelbanan att tillgå. Säljaren tar ofta cykel till jobbet beläget inne i centrala Stockholms vilket tar ca 20-25 min!

Kontakta Anas på 070 740 15 37 eller anas.nacka@svenskfast.se för mer information.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1, möjlighet till 1 sovrum
Boarea: 26,5 kvm
Lägenhetsnummer: 151
Pris (Utgångspris): 1 995 000 kr
Driftkostnad: 475 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: BV
Beskrivning av förråd: Till lägenheten hör ett förråd

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Som köpare rekommenderar vi att göra en uppmätning om man inte förlitar sig på att bostadsrättsföreningens information stämmer.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,12893%
Andel av månadsavgift: 0,15303%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Sicklahus med säte i Sickla i Nacka registrerades som ekonomisk förening 1984-04-01. Fastigheterna Sicklaön 261:1 och 263:1 byggdes 1947-48 och Sicklaön 265:4 färdigställdes under 1958. Fastigheterna innehåller 310 lägenheter och ett 50-tal lokaler. Merparten av lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen
På Sickla Strand 29 finns en bastu och en samlingslokal som kan bokas av föreningens medlemmar mot en avgift. Bastun och lokalen hyrs och administreras av Sicklasjöns BK och alla medlemmar/boende i bostadsrättsföreningen har 50% rabatt på medlemskap i bastuföreningen.
Tvättstugor finns på Sickla Strand 19, 35, 55, 71, 82 och Atlasvägen 61. En grovtvättstuga bl.a. med matt-tvättmaskin finns att tillgå på Sickla Strand 39, ingång på baksidan av huset.

Tv & Internet
Kabel-tv levereras via ComHem och i månadsavgiften ingår ca 17 kanaler. Abonnemangsavgift för internet (Ownit) ingår i månadsavgiften. Vill en boende koppla upp sig på internet tillkommer en anslutningsavgift på 500 kronor och som debiteras på månadsavgiften en gång när föreningen får besked från Ownit. Fiberbredband finns inkopplat i bostaden och kan anslutas till Ownit.

Ekonomi
I månadsavgiften ingår det värme, vatten, sophantering, tv (17 kanaler), fiber via Ownit. Avgiften ska vara oförändrad (kontrollerat med styrelsen 2021-02-23). Förningen har mycket god ekonomi med en belåning på endast 1 779 kr lån/kvm per årsredovisning 2020.

Inglasning
På föreningens årsstämma i maj 2019 framkom stort intresse för inglasning av balkonger för de boende. Styrelsen kommer undersöka möjligheten till gemensam upphandling. I nuläget får de boende själva ansöka om bygglov för inglasning av balkong.

Gjorda renoveringar
1994 - Stambyte för flera/de flesta lägenheterna på Sickla Strand 7-86. Obs att samtliga lägenheter inte stambyttes varav det är viktigt att kontrollera status för den aktuella lägenheten (stammarna för lägenheterna på Sickla strand 51 och 53 är ex inte bytta).
1997 - Stambyte (gäst wc och badrum) samtliga lägenheter på Atlasvägen.
2011 - Stambyte (kök) samtliga lägenheter på Atlasvägen.
1999 - Fasad och balkongrenoveringar
2016 – Byte av värmeanläggning från fjärrvärme till bergvärme
2016 – Renovering och byte av frånluftssystem för att få en godkänd OVK
2016 – Utbyte och tillägg av isolering på vindar
2019 - Stambyte Sickla Strand 73 och 75.

Kommande underhåll
Föreningen håller på att revidera sin underhållsplan och i mitten på våren förväntas de ha en bättre överblick på kommande renoveringar. Det man vet redan nu är att samtliga innergårdar på Sickla Strand ska dräneras, dock är inget datum för när detta sker satt än. Man kommer även låta besiktiga balkongerna och det finns planerar på att renovera entrétrapporna (informationen kontrollerades 2021-01-23).

Övrigt
Kvarvarande hyresrätter uppgår till 14 ST med en sammanlagd yta om 830 kvm och utgör därmed betydande värden för föreningen när de säljs som bostadsrätter. Uppgift hämtad från årsredovisning 2020.

Parkering
Bostadsrättsföreningen förvaltar drygt 100 parkeringsplatser i området. Separat kö förekommer. Det finns också kommunala parkeringsplatser i området med avgiftsbelagd boendeparkering. Avgifterna på föreningens parkeringsplatser är ca 500 kr per månad och det råder i dagsläget lång väntetid.

Allmänt

Föreningens namn: Sicklahus
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1001
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 995 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

1 263 kr
Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

475 kr/mån
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 125 kr
Försäkring: 350 kr

Alla bilder

+ 13 Visa alla 19 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sickla strand 15, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 1263 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

30
jan
Anmälan krävs
Sön 11:00-11:30
31
jan
Anmälan krävs
Mån 17:30-18:00
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning