Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 942 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Ramsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Ramsten
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Nacka

Kantatvägen 11

Månadsavgift: 4 942 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Ramsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Ramsten
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

En topprenoverad 2a med stor uteplats mot lummig och lugn gård!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 68 m2
  • Lägenhetsnummer: 122
  • Byggnadsår: 1992
  • Månadsavgift: 4 942 kr
  • Driftkostnad: 575 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0 av 4
  • Hiss: Ja

Här har man bott i snart 20 år och renoverat och optimerat bostaden. Den är ljus med fönster i två väderstreck och tack vare den stora fina uteplatsen får man mycket Villa känsla i lägenheten. Det är en välkomnande och rymlig hall som sedan leder in i den öppna planlösningen av kök och vardagsrum. I anslutning till köket har man en rymlig matplats för 6-8 personer och vardagsrummet har plats för en soffgrupp och tv-möbel. Från vardagsrummet har man utgång till uteplatsen som renoverades och byggdes ut 2021. Det är ett trivsamt sovrum med fönster mot gården. I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades 2017. Som säljarna själva beskriver det: " Lägenheten är öppen och ljus trots att den ligger på nedre botten och någon meter från oss på samma plan ligger tvättstugan som alltid har lediga tider då de flesta har tvättmöjligheter hemma. Vi låter ytterdörren stå öppen då vi tvättar och det känns som hemma. Uteplatsen är underbar så fort vädret visar sina bättre sidor och de som går förbi är få boende."

Säljarna har gjort följande renoveringar:
Köket renoverades totalt 2009 och väggen mellan kök och vardagsrum revs.
Badrummet totalrenoverades 2017.
Därefter renoverades resten av hela lägenheten vintern 2018, kök, vardagsrum, hall och sovrum. Nya golv och dörrar, väggar och tak målades och nya garderober i sovrummet.
2021 renoverades uteplatsen. Den byggdes ut och gjordes dubbelt så stor. Nya staket, trall lades och en dörr i staketet sattes upp för enkel ingång från gården.

I ett lugnt område med närhet till utmärkta kommunikationer, natur samt shopping kan jag nu presentera denna trevliga tvåa på Kantatvägen 11. Med en uteplats mot gården som ger bostaden en villa känsla. Hela bostaden är mycket fint renoverad och den rymmer allt man kan behöva. Hallen har platsbyggda garderober, sovrummet har plats för såväl dubbelsäng som sängbord och garderober - även en liten barnsäng för den som önskar. Vardagsrum och kök är i en öppen planlösning. I vardagsrummet har man plats för soff- och tv-möbel och i köket har man matplats som rymmer 6-8 personer.

I Nacka kommun bor det drygt 100 000 invånare. En kommun som karaktäriseras av ett citynära läge, natur, hav och ett flertal shoppingcenter. Här bor man med närhet till kommunikationer i form av bussar, båtar, tvärbanan och Saltsjöbanan. En jämn ström av bussar tar dig enkelt till och från Slussen där tunnelbanans gröna och röda linje sedan tar dig vidare inom Stockholms stad.

SL:s pendelbåt Linje 80 trafikeras mellan Ropsten och Nybroplan, via Frihamnen - Lidingö/Dalénum -Nacka strand - Blockhusudden - Kvarnholmen - Finnboda - Saltsjöqvarn - Allmänna gränd. Från kustlinjen i Nacka kan du dessutom enkelt ta dig till Stockholms skärgård via Fjäderholmslinjen, Strömma och Waxholmsbolaget.

I Sickla kan du med Tvärbanans linje 30 ta dig hela vägen till Solna Station, via bland annat Gullmarsplan, Årstaberg och Alvik. Saltsjöbanan går vanligtvis mellan Slussen och Saltsjöbaden/Solsidan. På grund av nuvarande upprustning av banan samt ombyggnation i Slussen kan den ursprungliga resvägen påverkas. Blå tunnelbanelinje från Kungsträdgården förlängs med tre nya tunnelbanestationer i Nacka. Trafiken beräknas i dagsläget att starta år 2030.

Nacka Kommun har över tiotalet uppskattade och fantastiska naturreservat. De större är Nackareservatet, Velamsund, Nyckelviken och Skogsö. Det är alltid nära till havet då kommunens kuststräcka är över tio mil lång. Det finns även flertalet fina insjöar med möjlighet till både klipp- och strandbad.

Mitt i Nacka Kommun ligger Nacka Sjukhus där det även finns en närakut. Runt om i kommunen finns det även gott om lokala vårdcentraler. Här finns det dessutom goda utbildningsmöjligheter oavsett ålder. Allt från förskolor för dom små, grundskola och gymnasieskolor för de äldre.

För dig som är sportintresserad finns det många platser att besöka varav Hammarbybacken, Nacka GK eller Saltsjöbadens GK, Hellasgården och Nyckelviken är några av de mest populära. Dessutom finns det gott om gymanläggningar, simhallar, idrottsplatser, ishallar, padel- och tennishallar etc.

Utöver lokala centrum är Nacka Forum och Sickla köpkvarter två attraktiva shoppingcenter. För större matinköp finns ICA Maxi som är en välkänd stormarknad. I Dieselverkstadens gamla lokaler finner du även Filmstaden Sickla.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 68 m2
Lägenhetsnummer: 122
Byggnadsår: 1992
Driftkostnad: 575 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 4
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Som köpare rekommenderar vi att göra en uppmätning om man inte förlitar sig på att bostadsrättsföreningens information stämmer.

Upplåtna utrymmen

Uteplats med nyttjanderätt

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,4352%
Andel av insats: 0,4352%
Andel av månadsavgift: 0,004352

Andelskommentar

Fondavsättning insats 0.4352%
Årsavgift bostad kr/år insats 0.4352%
Amortering grundlån insats 0.4352%
Amortering nya lån insats 0.4352%

Pantsättningsavgift

860 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

660 466 kr
Organisations­nummer:
716421-0879
Räkenskapsår:
2022
Långfristiga skulder:
61 926 890 kr
Kortfristiga skulder:
99 806 956 kr
Kassa och bank:
10 152 kr
Kortfristiga placeringar:
9 962 278 kr
Total nettoskuld:
151 761 416 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Lägenheter
Föreningen består av totalt 204 lägenheter, varav 198 bostadsrätter och 6 hyreslägenheter som Nacka kommun hyr för ett gruppboende.

Lokaler
Det finns fyra lokaler för egen användning.

Gjorda renoveringar
2011-2012 Installation av nytt låssystem
2013-2014 Installation av värmepumpar för energiåtervinning
2017 OVK-besiktning och översyn av frånluftsvärmepump
2017 Tvätt/rengöring av balkonger
2017 Rensning i naturmarkerna
2018 Energideklaration
2018 Fönsterrenovering
2018 Samtliga golv i entréer och trapphus polerades
2018-2020 Trädgårdsrenovering i tre etapper
2020 F.d. förskolelokaler Kantatvägen 1 och 11 byggdes om till fyra lägenheter i varje port
2021 Renovering av 3 tvättstugor
2022 Renovering av 2 tvättstugor

Kommande renoveringar
Föreningen håller nu på med installation av IMD för hushållselen efter ett stämmobeslut 2022. (kontrollerat med styrelsen 2024-03-01)
Styrelsen planerar för hissrenoveringar (kontrollerat med styrelsen 2023-10-17)

Ekonomi
Inga planer eller diskussioner är just nu pågående angående några ändringar av månadsavgiften (kontrollerat med styrelsen 2024-03-05).

Månadsavgift
Värme, vatten och kabel-TV, basutbudet ingår i månadsavgiften.

Delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande med minst 10/90.

Bostadsrättsförsäkring
Bostadsrättsinnehavaren tecknar bostadstillägget.

Medlemskap i HSB
Föreningen kräver medlemskap i HSB.

TV & Bredband
Ansluten till kabelnät via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har ett gruppanslutnings-avtal för bredband med Telenor. Varje hushåll betalar 125 kronor/månad för 500/500 Mbit.

Uteplatser
Lägenheter med uteplatser nyttjar dessa med annan nyttjanderätt än bostadsrätt.

Tvättstuga
Det finns tillgång till fem nyrenoverade tvättstugor i port 1,11,13,19 och 25.

Extra förråd
Föreningen har 39 extra förråd för uthyrning till medlemmar. Kö kan förekomma. Kontakta brf.senaten@gmail.com

Cykelförråd
Det finns cykelförråd i föreningen (mellan port 1-3, 7-9, 27-29 samt i källarplan 9-11.

Gemensamma utrymmen
Bastu finns i Gårdshuset (K1-11) som går att få tillgång till för 500 kr/år.
Gårdshuset kan hyras för mindre evenemang (innergården vid portarna 1-11). Kostnad 600kr/dygn.
Gästrummet hittar du i port 25. Rummet har fyra sängplatser, en våningssäng samt en bäddsoffa, mikro, kylskåp, dusch och wc. Kostnad 300kr/dygn.
Pingisrum finns i port 29 för spelsugna.

Parkering
Brf Senaten har tillgång till p-platser vid Kantatvägen 25-29, garaget Kantatvägen 8 och vid Kantatvägen 1. Parkeringsplatserna sköts i en gemensamhetsanläggning i Nacka Centrum Samfällighet och sköts därmed i den styrelsen och inte i styrelsen för Brf Senaten. För tillgång och ansökan se hemsidan: https://www.nackadrift.se/kundzon. Priset för garageplats är 500kr/månad, parkering ute 284kr/månad, begränsad kötid (kontrollerat med styrelsen 2023-10-17).

Samfällighet
Föreningen är delaktig i Nacka Centrum Samfällighetsförening. Samfällighetsföreningen äger och förvaltar fastigheterna Sicklaön 388: 1, Sicklaön 386:2 och Sicklaön 386:3. Föreningens andel är 36%. Samfällighetsföreningen förvaltar också en sopsugsanläggning och antennanläggning där Brf Senaten, Brf Tinget, Brf Rådet och Folksam ingår.

Övrigt
Föreningen håller nu på med installation av IMD för hushållselen efter ett stämmobeslut 2022 (kontrollerat med styrelsen 2024-03-05).

Föreningens hemsida
https://www.hsb.se/stockholm/brf/senaten/om-foreningen/

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Pantsatt
Detta innebär att säljaren tagit lån för köpet av lägenheten med densamma som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet i samband med tillträdet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 2 006 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 942 kr

Driftkostnader

575 kr/månad
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 150 kr
Internet: 125 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 94 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2018-06-25
Besiktningsman: Jimmy Östling, Acc Byggkonsult AB

Inre reparationsfond

Summa: 45 kr

Alla bilder

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Planritning

Karta och område

Kantatvägen 11, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4942 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Sicklaön, Nacka
Kantatvägen 11
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med SMS Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning