Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 816 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Louise Samsioe, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Louise Samsioe
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 816 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Louise Samsioe, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Louise Samsioe
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Blomstervägen 12, Nacka

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3
  • Boarea: 79,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 186-00306
  • Månadsavgift: 3 816 kr
  • Driftkostnad: ca 346 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

Rymlig, insynsskyddad och modern gaveltrea med balkong i sydväst!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 79,5 kvm
Lägenhetsnummer: 186-00306
Driftkostnad: ca 346 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,92900 %
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: 0,92900 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Brf Nacka Kyrkby ligger vackert i en slänt ovanför Nacka kyrka, därav namnet på föreningen. Föreningens byggnader uppfördes 1976 - 1978. Föreningen har tio tvåvåningshus jämte souterrängvåning. Totalt har föreningen 115 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Adressen till föreningens mycket bra och informationsrika hemsida: www.nackakyrkby.se.

Ekonomi
Föreningen har inte några planer på att höja månadsavgiften just nu. Allmänt ser ekonomin god ut i föreningen och de amorterar på sina lån då och då, senast med 600 000 kr under 2017.

Underhåll
Föreningen har 20-årig underhållsplan med antal åtgärder budgeterade per år, allt i balans att inte kräva lån eller avgiftshöjningar. Bland annat högtrycksspolar föreningen regelbundet alla stammar och har varken behov av stambyte eller relining på väldigt många år framöver. Föreningen har på senare år genomfört flera energibesparande åtgärder och fler är på gång. Alla lägenheten ska få nya tätningslister i fönster och balkong-/altandörrar. Värmesystemet kommer att balanseras för bra komfort i alla lägenheter genom att byta ut termostater och ventiler samt finjustera vattenflöden individuellt per element och lägenhet. Föreningen kikar även på möjlighet att installera solpaneler på taken som gynnsamt vetter mot syd/sydväst. (informationen är kontrollerad 2018-07-25).

Cykelförråd
Föreningen har två cykelförråd i området, dels på baksidan av Blomstervägen 10 och dels bakom Blomstervägen 50.

Källarförråd
Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd i samma port. Förrådet är ca 4 kvm stort.

Tvättstuga
Föreningen har två tvättstugor, den ena bakom Blomstervägen 16 och den andra bakom Blomstervägen 36. Som medlem kan du fritt välja i vilken tvättstuga du vill tvätta. Bokningslistor och gemensamt antagna ordningsregler finns uppsatta i tvättstugorna. När du bokar tid gör du det med ditt lägenhetsnummer. I tvättstugorna finns tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum.

Föreningslokal
Nere vid Blomstervägen 6 (vid trappor ner till Kyrkstigen) finns en föreningslokal. Lokalen går att låna alla dagar i veckan mellan kl. 08 och 22. I lokalen finns ett stort samlingsrum, toalett, whiteboardtavla, overhead och kök med diskmaskin och spis samt porslin för 30 personer.

Övernattningslokal och bastu
På Blomstervägen 24 - 26 finns en bastu och en övernattningslokal med sängar, soffor, pentry samt dusch och toalett. Bastun är bokad för damer varje tisdagskväll och för herrar varje onsdagskväll. Vid övernattning kvitteras nycklar ut. Bokning av övernattningslokalen görs skriftligen via bokalokal.kyrkbyn@gmail.com. Kostnaden är 200 kr/dygn och i samband med att nycklarna till lokalen överlämnas får ni också en faktura att signera.

Redskapsrum
Det finns flera redskapsrum på Blomstervägen. I rummen finns krattor, spadar, skottkärror, snöskyfflar, sopkvastar och andra verktyg för den gemensamma trädgårdsskötseln. Boende i respektive hus ansvarar för sina redskap.

Kabel-tv och bredband
Ansluten till kabelnät via Com Hem. Ett antal analoga TV-kanaler ingår i grundutbudet och ingår i månadsavgiften. Extra digitala kanaler, telefoni och bredband kan beställas direkt från Comhem. I varje lägenhet finns dessutom separat uttag för fiberoptisk anslutning till Telias utbud av tv, telefoni och bredband.

Parkering
Föreningen har totalt 112 st parkerings- och garageplatser. Det finns även 1 MC-plats. Parkeringsplats uthyres för 200 kr/månad. Garageplats uthyres för 350 kr/månad. MC-plats i garage 190 kr/månad.
Parkeringsplats i garage och/eller på parkeringsdäck ingår inte i en överlåtelse. Säljaren säger skriftligen upp sitt avtal och köparen anmäler sitt intresse för parkeringsplats till den som är parkeringsansvarig i styrelsen. Bor du i Brf Nacka Kyrkby och äger eller har tillgång till bil, är du enligt föreningens stadgar skyldig att hyra parkeringsplats. Till garage är det för närvarande ett par års kö, det finns dock lediga platser på däcket (informationen kontrollerades 2016-02-10). Om du är intresserad kontaktar du Monica Gustafsson (070-1680490 eller monica.gustafsson80@gmail.com) i styrelsen. Anmälan om eller uppsägning av parkeringsplats görs skriftligen till Monica Gustafsson i styrelsen. Uppsägningstid är en månad.

Privat uteplats
Har bostadsrätten en egen uteplats, är det viktigt att veta att nyttjanderätten gäller altanyta motsvarande balkongyta. Föreningen har ett regelverk som föreskriver vad/hur man får göra på och utanför sin altan. för mer information se föreningens hemsida.

Trappstädning
Trappstädning görs varje vecka och sköts av de boende, även andrahands-hyresgäster. Boende i varje port bestämmer en gemensam ordning och uppdelning av trappstädningen. Grannar informerar nyinflyttade.

Städdagar
Här har föreningen en lång fin tradition. En lördag i april är det vårstädning och en lördag i oktober är det höststädning. Alla boende förväntas delta och bidra på något sätt. Den startar kl. 9 vid övre garagets infart för utdelning av arbetsuppgifter. Mellan kl. 12 och 13 bjuds alla på lunch i föreningslokalen.

Natur och dagar
På fem minuter kan du promenera ned till Stockholms vackra inlopp där du längs trädäck sedan kan vandra ända bort till Nacka Strand och Nyckelviken. I närområdet finns även fina strövområden i Svindersvik, Nackareservatet och Hellasgården. För den badsugne finns Järlasjön, Sicklasjön och även fina havsbad.

Kommunikationer
10 minuter till Slussen. Saltsjöbanan ligger ca 650 m från Blomstervägen. Buss går från Järla Station, buss 413, ca 450 m promenadväg.

Service och shopping
På promenadavstånd når man Finntorp centrum med livs och restauranger etc. Promenadavstånd till både Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med tillgång till butiker och all service man behöver.

Allmänt

Föreningens namn: BRF Nacka Kyrkby
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1102
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Visa all fakta

Övrigt

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Information
Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 816 kr

Driftkostnader

ca 346 kr/mån
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 208 kr
Försäkring: 138 kr

Alla bilder

Karta & område

Blomstervägen 12, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Louise Samsioe, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Louise Samsioe

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion