Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 002 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Johan Jansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Johan Jansson
Fastighetsmäklare, Fastighetsekonom, Certifierad nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 5 002 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Johan Jansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Johan Jansson
Fastighetsmäklare, Fastighetsekonom, Certifierad nyproduktion

Drabantgatan 11, Linköping

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 5, varav 4 sovrum
  • Boarea: 100 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1003 (10059 ek.plan)
  • Byggnadsår: 1992
  • Månadsavgift: 5 002 kr
  • Driftkostnad: ca 550 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 5
  • Hiss: Ja

Ljuvlig femma med generös takhöjd och stor uteplats!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 5, varav 4 sovrum
Boarea: 100 kvm
Lägenhetsnummer: 1003 (10059 ek.plan)
Byggnadsår: 1992
Driftkostnad: ca 550 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats: Stor uteplats om ca. 30kvm i söderläge.

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV analogt utbud. Leverantör: ComHem. Ingår i avgiften.
Bredband. Leverantör: Telenor. Hastighet: 250/100 MBit och fast kostnad för IP telefoni. Obligatorisk tilläggsavgift 165 kr/mån.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: Fjärrvärme
Visa all fakta

Allmänt

Län: Östergötland
Kommun: Linköping
Område: T1

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,796
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 474 kr

Om föreningen

BRF Drabanten är en bostadsrättförening och bildades år 2008. Brf Drabanten äger fastigheten Kvarteret Idrottsgrenen som ligger som en hörnsten i det moderna området T1. Kvarteret Idrottsgrenens uppfördes år 1992-1993. Föreningen består av en kyrka, Svenska Kyrkan, en restaurang, två förskolor och 147 st lägenheter, varav 8 st lägenheter är hyresrätter. Allt totalt om en bostadsyta av 12 250 kvadratmeter. Samt varmgarage för drygt 100 st bilar.

Se mer: https://www.brfdrabanten.se/

Allmänt

Föreningens namn: Brf Drabanten
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Linköping

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Föreningens senaste tillskott är ett gym.
Tre av sex tvättstugor är renoverade.
Lokal samt bubbelpool är renoverade 2013-2014.
Hissarna är renoverade.

Gemensamma utrymmen

Innergård:
Här finns en innergård utrustad med lekplats och trädäck. Vid trädäcket utanför Kronan finns ett antal grillar och trädgårdsmöbler som är fria att disponera för medlemmarna.

Samlingslokal:
I gårdshuset finns en gemensamhetslokal utrustad med bord, stolar och kokvrå. Denna bokas liksom flertalet föreningsfaciliteter via ett digitalt bokningssystem med din smartphone.

Relax:
I gårdshuset finns även föreningens relax, utrustat med bastu och bubbelpool. Poolens reningssystem är anpassat för ca 6 badande per bokningsbart pass.

Gym:
Föreningen har även ett gym som kan nyttjas utav föreningens boende med giltigt medlemskap. Precis som för föreningen i övrigt gäller att det ska vara tyst från 22 söndag-torsdag och från 23 fredag-lördag och att nyttjare städar efter sig.

Övernattningslägenhet:
I föreningen finns även en mindre övernattningslägenhet, renoverad 2017. Denna kan bokas av boende i föreningen för att lånas ut till besökande. Det går att boka högst fyra nätter i rad och varje natt kostar 200 kronor. Avgiften läggs på avin för månadsavgiften nästkommande kvartal.

Tvättstuga:
Det finns totalt fem st tvättstugor i föreningen varav tre i gårdshuset Kronan. Alla boende har tillgång till samtliga tvättstugor och i Kronan tillåts tvätt dygnet runt. Tvättmaskinerna doserar själva tvättmedel och eventuellt sköljmedel. Medlen är parfymfria och miljömärkta och doseras automatiskt efter mängden tvätt i maskinen.

Verkstad:
I källaren mellan portentré 3 och 5 ligger föreningens verkstad. Den nås från port 5 eller garaget. I verkstaden finns två avdelningar, en avsedd främst för snickeri. Verktygsparken består av rikt- och planhyvel, geringssåg, pelarborr, bordscirkelsåg, figursåg, bordsmonterad fräs, grovdammsugare, borrhammare, borrmaskin och en mängd handverktyg. Cirka 10 meter arbetsbänk samt diskbänk finns att jobba från. I verkstadens andra del går att köra in bilar från garaget. Här finns verktyg för enklare bilmekande så som domkraft, pallbockar och dammsugare. Det finns även ett målarrum för målning av till exempel möbler.

Hushållssopor:
Hushållssopor och Gröna påsen kastas i sopnedkasten i någon av de tre nedgrävda behållarna i anslutning till vändplanen mellan gårdarna. För dessa behövs en särskild tagg som fås av styrelsen. Påfyllning av Gröna Påsen finns i grovsoprummet.

Återvinning:
Återvinning för papper, kartong, plast och glas finns i trähuset vid lekplatsen på stora gården. El-avfall, batterier och grovsopor sorteras i grovsoprummet i anslutning till rondellen invid sopnedkasten.

Bytesrum:
Intill tvättstugorna i ingång 25 finns ett bytesrum där man kan lämna vad man tror att andra i föreningen kan ha nytta av, eller omvänt, hitta sådant man har nytta av.

Däckförråd:
I anslutning till garaget finns möjligheten att hyra hyllor för däckförvarning för 250 kr/år. Däckförrådet är beläget mellan garaget och utgången bakom nr 13.

I föreningen finns även cykelförråd samt vid tillgång extra förråd att hyra.

Parkering

Varmgarage (100 platser) finns i källaren, 522 kr/mån (normal) samt 753 kr/mån (stor). Garagenedfarten finns från Drabantgatan, mellan Pizzeria La Luna och Kaserngatan. Här finns även vid tillgång MC-plats samt mopedplats att hyra.

Korttidsparkering (15min) finns inne på gården, intill rondellen. Vill man parkera längre tid finns avgiftsbelagd parkering vid Tomaskyrkan med infart från Rekrytgatan. För att erhålla den betydligt lägre boendetaxan för dig eller dina gäster krävs särskilt parkeringstillstånd för placering i vindrutan tillsammans med biljett från parkeringsautomaten. Kontakta styrelsen eller vaktmästare för att erhålla sådant parkeringstillstånd.
Ägare av el- eller hybridbil med önskan om laddningsmöjlighet i garaget kan få detta anordnat utifrån överenskommelse och kontakt med styrelsen. Epost: styrelse@brfdrabanten.se.

Brf Drabanten samarbetar med bilpoolen Sunfleet. Det är enkelt för privatpersoner att nyttja poolen och i dagsläget finns två bilar tillgängliga på parkeringen intill Tomaskyrkan.

Övrigt

Om köparen anser att ytans storlek är av särskild vikt för honom/henne uppmanas han/hon att kontrollera ytuppgift.

Föreningen har ansökt om bygglov för inglasning av balkong med typritning och fått godkänt.
För att bostadsrättshavare ska få glasa in sin balkong behöver denne söka eget bygglov utifrån typritningen.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 185 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 002 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Obligatorisk tilläggsavgift för bredband och fast kostnad för IP-telefoni 165 kr/mån.

Driftkostnader

ca 550 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 400 kr
Försäkring: 150 kr

+ 16 Visa alla 22 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Drabantgatan 11, Linköping

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Johan Jansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Johan Jansson

Fastighetsmäklare, Fastighetsekonom, Certifierad nyproduktion