Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 050 000 kr
Månadsavgift: 5 171 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Roberta Stevanovska, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Roberta Stevanovska
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Göteborg

Sagogången 25

Utgångspris: 
2 050 000 kr
Månadsavgift: 5 171 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Roberta Stevanovska, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Roberta Stevanovska
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Trerummare inom kort till salu i expansiva Hisings Backa!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 79 m2
  • Lägenhetsnummer: 267
  • Byggnadsår: 1968
  • Månadsavgift: 5 171 kr
  • Driftkostnad: 1 332 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

På andra våningen finns denna välplanerade trerummare med två stora balkonger, den ena i söderläge och den andra i norrläge.

Den genomgående planlösning med fönster i två väderstreck gör att lägenheten upplev ljus och luftig. Vardagsrummet är rymligt och väldisponerat med stora fönsterpartier som ger rummet ett fint ljusinsläpp, här ryms både soffa och matbord för den som önskar. Föreningen har genomför stambyten och där av håller badrummet en hög standard. Även köket har renoverats och har gott om förvaringsmöjligheter genom flertalet över- och underskåp samt plats för ett matbord för 4-6 middagsgäster. Lägenheten har dessutom en separat tvättstuga som är utrustad med en tvättho med arbetsbänk samt en tvättmaskin vilket bidrar till ett bekvämt boende. Lägenheten har mycket att erbjuda, här finns generöst tilltagna sällskapsytor samt goda förvaringsmöjligheter genom en stor en klädkammare samt två sovrum i bra storlek. I bostadens inre reparationsfond finns dessutom 3 220 kr, vilket ger ett bidrag för den som önskar renovera något i lägenheten.

Om du vill bo nära Göteborgs centrum men ändå ha ett lugnt och trivsamt område är Hisings Backa ett bra val. Här byggs det nya bostäder och ett modernt torg vid Selma Lagerlöfs plats, som ligger i närheten av lägenheten. Här hittar du allt du behöver av service, som nya matbutiker, affärer, restauranger och en fiskhandel som är en av de bästa i stan. Området har också mycket att erbjuda för ungdomar och fritidsintresserade. Om du vill shoppa mer kan du åka till Bäckebols köpcentrum, där du bland annat hittar IKEA, COOP, Power och Systembolaget

Missa inte denna bostad - Kontakta fastighetsmäklaren för mer information!

Om Bostaden

Beskrivning

BALLKONG/ENTRÈ
Stig på via den vackra och privat belägna balkongen på högsta våningen. Balkongen ligger i perfekt söderläge och erbjuder vacker utsikt över körsbärsträd och innergården.

Hallen är rymlig och direkt till vänster finns plats att hänga av sig ytterkläder och skor.

KÖK
Direkt till vänster finner ni köket som har en naturlig matplats för hela familjen vid fönsterpartierna och med fantastisk utsikt över omkringliggande grönska och omgivning. Härifrån nås även balkongen. Köket är väl utrustat med goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Här finns kombinerad kyl/frys, spishäll, diskmaskin och ugn. Köket är fräscht och väl bevarad.

SOVRUM
Från köket nås ett utav de två sovrummen som även går att nyttja som kontor eller gästrum för den som önskar. Sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i garderob och på golvet ett laminatgolv samt ljusa väggar på ytskikten.

TVÄTTRUM
Via köket nås bostadens tvättstuga som håller mycket hög standard efter stamrenoveringen. Här finns även plats till förvaring. Tvättmaskin samt ho och arbetsbänk.

SOVRUM
Till höger om hallen finner ni bostadens mindre sovrum. Här ryms både säng, sängbord och skrivbord om man så önskar. Även här har man slående utsikt över omgivningen.

BADRUM
Därefter ligger det stora badrummet som också håller mycket hög standard sedan stamrenoveringen. Även här är det helkaklat i vitt och grå klinker. Badrummet är utrustat med toalett, stort handfat med kommod och spegel, dusch med glasväggar samt handdukstork. Allt du kan önska!

KLÄDKAMMARE
Mitt över badrummet finns en stor klädkammare med inredning som ger möjlighet till mycket förvaring.

VARDAGSRUM/BALKONG
Vardagsrummet har stort ljusinsläpp från flera fönster och här finns gott om plats för en stor soffgrupp. Väggarna är tapetserade i ljus kulör och på golvet ligger ett vackert golv. Utgång till en underbar balkong i norrläge med fin utsikt över grönområden och utan större insyn. Balkongen är mycket rymlig så här ryms flera utegrupper om man så önskar.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 79 m2
Lägenhetsnummer: 267
Utgångspris: 2 050 000 kr
Byggnadsår: 1968
Driftkostnad: 1 332 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Fiberbredband levereras via Bahnhof sedan 2023-08-31. Hastigheten kan ökas från dagens 250/250 till 1000/1000 beroende på router, även IP-telefoni är möjligt. Se information på föreningens hemsida.

Värme- och ventilationsanläggning

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

VENTILATION
Mekanisk frånluft

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Hisingen

Omgivning

Bostaden ligger i närheten av Selma Lagerlöfs torg som har ett stort utbud av affärer och service med bl.a. mataffär, fiskaffär, konditori. Även Bäckebol köpcentrum med bl.a. IKEA, Elgiganten, Bauhaus mm finns på bara ett par minuters avstånd med bil.

I Hisings Backa finns flertalet förskolor och skolor för alla åldrar. Brudbergs-, Skälltorps- och Brunnsboskolan är några av de förskolor/skolor som finns i området. Även ett rikt utbud gällande ungdomsverksamheter och fritidsaktiviteter erbjuds.

I Hisings Backa bor du trevligt och bekvämt, med närhet till de centrala delarna av Göteborg. Via busshållplatsen som ligger ett stenkast från lägenheten, tar du dig snabbt och smidigt till centrum.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,21139%
Andel av insats: 0,21140%

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

605 669 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1972. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Fastigheterna förvaltas av Riksbyggen. Det är en stabil förening med olika verksamheter och aktiviteter för medlemmarna.
Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information www.sagogangen.seboop

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2003 Byte av fönster samt säkerhetsdörrar till alla lägenheter
2012 Svalgångar, balkonger och trappor
2012 Upprustning av lekplatser
2015 Takreparation
2020 Stambyte, grundförstärkning, lyktstolpar och belysningsarmaturer utbytta till LED.
2021 Gymlokal har renoverats, uppfräschning av balkongräcken, inträngande vatten i källargång på Sagogången 31 och 4-8 har åtgärdats med dränering och installation av Arid-system. Nya platser för förvaring av cyklar och mopeder har inrättats vid Sagogången 4, 10 och 40.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som går att läsa i årsredovisningen som finns bifogad.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Vidare har man via föreningen tillgång till cykelförråd, mopedförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal, bastu, boulebana, motionsrum, vävrum, tvättstuga med torkrum samt en grovtvättstuga. Hobbyrum och matkällare kan hyras separat. Miljöhus finns på gårdarna.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 338 parkeringsplatser, 140 garageplatser samt 14 mc-platser. Det finns även 4 st p-platser med laddstolpe för el/hybridbil

Garage: 325 kr
P-plats: 190 kr.
Bil-EL-p-plats: 950 kr
MC-garage 180 kr/mån

Avgiftsbelagd besöksparkering finns på Klintåsgatan, utefter Sagogatan och på Backa Kyrkogata.

Garage -, MC och P-platser kan hyras direkt i mån om lediga platser. Detta sker genom att ställa sig i kö via Riksbyggens hemsida (kö portalen) och inväntar besked när ledig plats dyker upp.

Ekonomi

Utgångspris

2 050 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 171 kr
I avgiften ingår vatten
Årsavgift: kr
Obligatorisk värmeavgift: 805 kr
Kabel-tv/bredbandsavgift: 62 kr
Föreningen har fast elavtal fram t.o.m. år 2026.
Avgiftshöjning med 6% 2023-05-01. Eventuellt kan det bli aktuellt med en ytterligare höjning under hösten beroende på ränteläget, inget beslut finns i dagsläget.

Driftkostnader

1 332 kr/månad
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Försäkring: 115 kr
Kabel-tv/bredbandsavgift: 62 kr
Värmeavgift: 805 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 146 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 130 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-09-20

Inre reparationsfond

Summa: 3 220 kr

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Planritning

Karta och område

Sagogången 25, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5171 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Hisingen, Göteborg
Sagogången 25
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning