Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 801 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Yusuf Onur, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Yusuf Onur
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Göteborg

Gösta Berlings gata 10

Månadsavgift: 5 801 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Yusuf Onur, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Yusuf Onur
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: ca 74,3 m2
  • Lägenhetsnummer: 203
  • Byggnadsår: 1970
  • Månadsavgift: 5 801 kr
  • Driftkostnad: 400 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Nej

Stig in i denna rymliga och genomgående trea om ca 74 m² med balkong i fritt västerläge! Utsikten från lägenheten är fri och grönskande, perfekt för dig som söker minimal insyn och kan skapa din egna oas. Bostaden har ett attraktivt läge med närhet till allt vad Hisings Backa har att erbjuda. Vardagsrummets storlek gör det lätt att möblera och rymmer både soffa och matbord för den som önskar. Härifrån nås även bostadens balkong. Njut av en god kopp kaffe och lyssna till fåglarnas kvitter i helt privat läge!

Vardagsrummets storlek gör det lätt att möblera och rymmer både soffa och matbord för den som önskar. Härifrån nås även bostadens balkong. Bostaden erbjuder även ett renoverat kök i modern stil, även här plats för ett köksbord. Två rymliga sovrum tillhörande garderober.

Helkaklat badrum renoverat i samband med stamrenovering år 2008.

Parkeringsplats ingår även i avgiften intill byggnaden. Får ni långväga besök så har dessutom bostadsrättsföreningen en gästlägenhet som föreningsmedlemmar får nyttja.

Hisings Backa är ett expansivt område. Bostaden ligger i närheten av det nybyggda Selma Lagerlöfs torg. Torget har ett stort utbud av affärer och service. Även Bäckebols köpcentrum ligger en kort bilresa bort med ett stort shoppingutbud såsom IKEA, COOP, POWER med mera. Här bor man ett stenkast från affärer och service samtidigt som man har närhet till såväl fina grönområden, och endast en kort busstur in till city. Resan tar ca 15 minuter.

Välkommen på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

Man välkomnas av en rymlig samt delvis möblerbar hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor direkt till höger om entrén.

Badrummet har för en tid sedan genomgått stamrenovering och håller en hög standard. Rummet är helkaklat i ljusa toner, på väggarna sitter fyrkantiga kakelplattor och på golvet ligger klinker med underliggande golvvärme. I utrustningsväg finns WC, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, dusch samt ett fönster för naturligt ljusinsläpp och vädring. Här finns även en tvättmaskin och torktumlare som bidrar till ett bekvämt boende.

Det renoverade köket nås till vänster om entrén samt från vardagsrummet. Rummet är väl tilltaget och har gott om plats för ett middagsbord för 4-6 middagsgäster. Här finns goda förvaringsmöjligheter genom flertalet över och underskåp samt ett skafferi. Ovan arbetsbänken sitter ett kakel. I utrustningsväg finns spis, diskmaskin, fläkt samt kyl och frys, allt för att underlätta vardagen.

Bostadens vardagsrum är väl tilltaget och har ett fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Rummet har gott om plats för både en soffgrupp samt en matsalsmöbel för den som önskar. Härifrån nås bostadens balkong. Balkongen är placerad i perfekt västerläge och har fin och fri utsikt. Här kan man njuta av solen från lunch till sen eftermiddag.

Ett av sovrummen nås från hallen och har ett lugnt läge mot föreningens innergård. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt en byrå om så önskas.
Det andra sovrummet nås från köket och även det har en generös storlek med fri utsikt från fönstret.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: ca 74,3 m2
Lägenhetsnummer: 203
Byggnadsår: 1970
Driftkostnad: 400 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Bostadsarean är hämtad från föreningens lägenhetsregister. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig.

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Tele2, gruppanslutning tecknad via föreningen, 250/50 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Hisingen

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,1089%

Pantsättningsavgift

573 kr

Om föreningen

HSB Brf Backadalen byggdes under åren 1969-1971 och fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen består av 971 lägenheter, fördelat på hela 41 stycken huskroppar. De flesta husen är 3-våningshus och svalgångshus. I föreningen finns en fritidskommitté som under året bl.a. har anordnat, pubaftnar, teaterbesök, bussresor samt disco för barn och ungdomar.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1995: Takpapp bytt, hängrännor/stuprör bytta, OVK utförd
1996: Renovering av p-däck, asfaltering
1997: Fläktar och armaturer bytta i kök, OVK utförd
1998: Målning av tak och dörrar i källare, målning/renovering av loftgångar, justering/byte av ventiler
1999: Bredband installerat, fortsatt renovering av loftgångar, dörrar målade, vita bandet på husen målade
2000: Samtliga hissar renoverade, nytt styrsystem, dörröppnare för handikappade
2001: Omläggning av kulvertarna, avstängning för genomfart på parkeringen
2002: Loftgångarna klara efter 4 års renovering
2003: Ny belysning på gårdarna
2004: Renovering av ventilationen i Backagården
2005/2007: Stambyte
2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum.
2012/2013: Byte av utfackningsväggar och balkongpartier.
2010/2014: Renoverades balkongerna, väggarna samt fönsterna i anslutning till balkongerna
2014: OVK besiktning. Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planteringar.
2015: Utfördes PCB-sanering av fogar i entrépartierna. Föreningen har också installerat bergvärme och fräschat upp uthyrningslägenheten.
2016: Bytes temostat- och radiatorsbyte i den del av föreningen som har konverterat till bergvärme.
2017: Fönster i loftgångarna byttes.
2017/2018: Renovering av bastu.
2018: Portlås/porttelefonen är installerat, 3 taggar till entréerna är gjorda
2019: Bergvärmeprojekt. Ny lekplatsutrustning på en gård (Sandön). Bytt lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Bytt lås i alla lägenheter och allmänna utrymmen.
2020: Byte av ytterdörrar (de som bor i loftgångshus kommer ej att bytas då de byttes för några år sedan). OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Fortsatt renovera lekplatser samt byggt ett utegym.
2021: Vägbommar utbytta. Bytt elmätare i alla lägenheter samt påbörjar radonmätning. Renovering av hissar (loftgångshusen, 4 av 8).
2022: Föreningen har gjort en radonmätning med godkända resultat. Renovering av resterande 4 hissar är utfört. Infört ny sophantering. Upprustning av lek- och grillplatser.
2023: Installation av 30st elbilsladdare på förhyrda platser samt 6st elbilsladdare på gästplatser på G3.
2023: Samtliga dörrar till lägenheter på bottenvåningarna i loftgångshusen har bytts ut och kompletteras med brevlådor
Kommande renoveringar: 2023-2024: Fogar i fasader, takfläktsbyte, installation av solceller och byte av takpapp med start under höst/vinter 2023 och framåt.
Pågående byte av all belysning till LED på fasaderna i loftgångshusen samt i skyddsrummen.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd som tillhör lägenheten. Vidare har man via föreningen tillgång till bastu, cykelförråd, samlingslokal, tvättstuga, snickerilokal samt en boulebana. Föreningens gästlägenhet finns på Kavaljersgatan 21. Hyran är 200 kronor per dygn. Lägenheten är fullt utrustad och har 4 sovplatser, fördelat på två sovrum, vardagsrum med pentry, toalett och separat duschrum.

Parkering

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Köpare tilldelas i många fall en ny p-plats enligt köreglerna. HSB sköter administrationen av parkeringar.
De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats, man får då lämna sin ute-parkering.
Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö.

Extra p-plats och garage går att hyra men det är för närvarande kö.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2023:
Styrelsen har fattat beslut om avgiftshöjning på 2% med start 2023-07-01. Elkostnaden höjdes till 2,75kr/kWh med start 2022-11-01.

2024:
Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 3% från och med 2024-07-01. Höjningen är i linje med föreningens ekonomiska prognos.
Styrelsen beslutade att sänka elkostnaden från dagens 2,75kr/kWh till 2kr/kWh. Detta gäller också från 2024-07-01.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 801 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, IP-telefoni, bredband samt parkering.
Förbrukning av hushållsel tillkommer varje månad på avgiftsavin; avräkning görs varje kvartal vilket kommer på nästföljande kvartals avier uppdelat per månad.

Driftkostnader

400 kr/månad
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

El: 230 kr
Försäkring: 170 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

2023:
Styrelsen har fattat beslut om avgiftshöjning på 2% med start 2023-07-01. Elkostnaden höjdes till 2,75kr/kWh med start 2022-11-01.

2024:
Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 3% från och med 2024-07-01. Höjningen är i linje med föreningens ekonomiska prognos.
Styrelsen beslutade att sänka elkostnaden från dagens 2,75kr/kWh till 2kr/kWh. Detta gäller också från 2024-07-01.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 119 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 73 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-01-14

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 9 Visa alla 15 bilder
 

Planritning

Karta och område

Gösta Berlings gata 10, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5801 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Hisingen, Göteborg
Gösta Berlings gata 10
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning