Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Högsta bud: 
2 890 000 kr
Pris: 2 795 000 kr
Anmäl till visning
 • Söndag
   1/8
 • 15:00-15:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Henrik Hallquist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henrik Hallquist
Fastighetsmäklare
Nacka

Tre Kronors väg 17

Högsta bud: 
2 890 000 kr
Pris: 2 795 000 kr
Anmäl till visning
 • Söndag
   1/8
 • 15:00-15:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Henrik Hallquist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henrik Hallquist
Fastighetsmäklare

Eftertraktad funkislägenhet på expanderande Kvarnholmen!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 56 kvm
 • Månadsavgift: 3 246 kr
 • Driftkostnad: 492 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej

- Eftertraktad funkislägenhet på Kvarnholmen.
- Balkong i soligt söderläge med sjöglimt.
- Ta båten till jobbet.

Välkommen till Tre kronors väg 17!

Varmt välkomna till denna välplanerade 30-talstvåa med balkong i soligt och fritt söderläge! Bostaden präglas av ett fantastiskt ljusinsläpp med generösa fönsterpartier i två väderstreck. Välutnyttjade kvadratmetrar som rymmer ett stort kök med god förvaring och trevlig matplats, härifrån skymtar du även Stockholms inlopp och ser när båtarna åker förbi. Köket är utrustad med nya vitvaror. Ett rymligt och lätt möblerat vardagsrum i ljust söderläge med gott om plats för alla dina vänner. Även från dessa fönster har du en sjöglimt ner mot Svindersviken som erbjuder lugna och sköna bad sommartid. Separat insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng samt utgång till den soliga balkongen. Klädkammare med utmärkt förvaring. I badrummet finns badkar samt tvättmaskin.

Utöver de goda förvaringsmöjligheterna inne i lägenheten finns två externa förrådd. Ett mycket stort på vinden och ett på entréplan. Går du ut genom porten på husets baksida kommer du direkt upp på berget där du kan sitta och njuta av en fantastisk utsikt ända in till Stockholm. Det här 30-talshuset tillhör tveklöst ett av Nackas mest attraktiva bostadskvarter och bjuder på hög boendestandard.

Kvarnholmen är en expanderande stadsdel med väl bevarad karaktär och anrik historia i brytpunkten mellan innerstad och skärgård. Mitt på Kvarnholmen ligger den gamla Spisbrödsfabriken som har fått nytt liv som områdets centrum. Här finns all tänkbar service så som Coop, apotek, bageri, skrädderi, kemtvätt, frisör, vårdcentral och tandläkare. På halvön finns även barnomsorg, lekplatser, gym, restauranger och glassbaren SNÖ som besitter titeln ”Sveriges bästa glass”.

Centrala Nacka med köpcentret Nacka Forum, Ica Maxi, gymnasium, simhall och Nyckelvikens naturreservat når du enkelt på endast 5 minuter via Svindersviksbron som förbinder de två stadsdelarna. Från Kvarnholmen tar du dig till Slussen på ca 10 minuter med buss eller till Nybrokajen på dryga 20 minuter med SL:s pendelbåt. Båten tar dig även över till Djurgården på bara 2 minuter och vidare mot Frihamnen och Ropsten.

Den nyfikna kan läsa mer om Kvarnholmen på www.kvarnholmen.com

Måste upplevas på plats!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré
Stor hall med gott om plats för avhängning och förvaring i klädkammare. På golvet ligger ljust laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Kök
Stort och funktionellt kök med goda förvaringsmöjligheter i vita luckor och lådor. Ovan den väl tilltagna arbetsbänken sitter vitt kakel. Plats för matdel intill fönstret med utsikt över Stockholms inlopp och Kungliga Djurgården. Kökets maskinella utrustning är utbytt senaste året och består av, kyl/frys, fläkt, spis samt ugn. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljust laminatgolv.

Vardagsrum
Stort och luftig vardagsrum med enormt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Rummet är väl tilltaget och här inryms med fördel soffgrupp modell större samt övrigt möblemang. Från vardagsrummet når man den trevliga balkongen i söderläge med utsikt bort mot Svindersvik.

Sovrum
Väl tilltaget sovrum med plats för både dubbelsäng samt övrigt möblemang. Ljusinsläpp från stort fönsterparti samt balkong. I direkt anslutning till sovrummet ligger klädkammaren.

Badrum
Badrum med ljusinsläpp från fönsterparti. Badrummets övriga utrustning består av handfat, dusch med badkar, spegel samt tvättmaskin.

Wc
I direkt anslutning till hallen finner man wc:n. Ljusinsläpp från litet fönster. Wc:n är utrustat med en wc, handfat och spegel.

Balkong
Trevlig balkong i söderläge där Svindersvik skymtar i bakgrunden och de härliga funkis-radhusen i förgrunden. Sol hela dagen utlovas !

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 56 kvm
Utgångspris: 2 795 000 kr
Driftkostnad: 492 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1.47720%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Smalhusen:
Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Gamla stenhuset och Nya stenhuset på adressen Tre Kronors väg 1-29 i Nacka. Föreningen har 6 lokaler, 16 hyreslägenheter och 66 bostadsrätter. Föreningen ombildades 2017 till bostadsrättsförening. Man har flera kvarvarande hyresrätter som anses vara en dold ekonomisk tillgång till föreningen på många miljoner. Föreningen disponerar även sammanlagt 38 garageplatser i det garage som de är delägare i genom Spisbrödets samfällighetsförening.

Byggår:
1930

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Kabel-tv och bredband:
Telefoni, tv och bredband via Comhem.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har två gemensamma tvättstugor i port 13 och 15. Total 6 stycken tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel. Du har även tillgång till föreningens bastu samt ett cykelrum i trapphuset.

Parkering:
Du har tillgång till garage under spisbrödsfabriken/fotbollsplanen där det finns parkeringsplatser för 1400 kronor i månaden.

Ekonomi:
Avgiften kommer att höjas med 348kr till 3247kr/månaden från och med 2021-03-01.

Kostnader vid köp:
Överlåtelseavgift, 2,5 % av gällande basbelopp debiteras köparen av lägenheten. Pantsättningsavgift 1 % av gällande basbelopp debiteras pantsättaren, dvs köparen.

Renoveringar:
Föreningen har avsatt 15 miljoner kronor för framtida underhåll. Föreningen har nyligen renovera stammarna (s.k. relining), I övrigt har ett flertal större renoveringar skett under de senaste två åren, bl a har samtliga fönster renoverats. Nästa stora renovering är takrenovering på Tre Kronors väg 1-9 med start i juni. Balkong och fasadrenovering kommer att ske inom de närmaste 2 åren (kontrollerat med styrelsen 2021-06-07).

Kommunikationer:
Pendelbåten tar dig till Frihamnen, Lidingö Dalenum och sedan en kort tid tillbaka även till Ropsten.

Området:
Åt ena hållet kan du njuta av utsikten över Stockholms inlopp och åt andra hållet mysiga Svindersvik. På Kvarnholmen har man både storstadens närhet och puls samt naturnära och rofyllt läge intill Stockholms inlopp, här erbjuds det bästa av två världar.

För att läsa mer om områdets byggplaner så är rekommendationen att gå in på http://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/ eller http://www.kvarnholmen.com/

Kontakt:
Vill du kontakta bostadsrättsföreningen nås de lättast på brfsmalhusen@gmail.com .

Allmänt

Föreningens namn: Brf Smalhusen
Lägenhetsnummer skatteverket: 42
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2019/2020 - Stamrenovering (se mer information nedan)
Besiktning av föreningens stammar genomfördes under 2017/2018 och bedömdes då vara i behov av åtgärd. Under 2019 skedde rörinfodring s.k. "relining" i stammarna för WC, badrum och kök för föreningens samtliga lägenheter.
2019 - OVK
2019 - Besiktning av hyresrätter
2019 - Installation av säkerhetsdörrar
2019 - Renovering av ytterfönster
2018 - Injustering av värmesystem
2018 - Renovering av undercentral
2018 - Postboxar
Kommande renoveringar: 2021 - Omläggning av tak
2020 - Radonmätning
2020 - Besiktning av balkonger
2020 - Passagesystem för ytterdörrar

Parkering

Garageplats

Föreningen har 36 parkeringsplatser för uthyrning i Spisbrödsgaraget, med infart från Kvarnholmsvägen 84–85. Avgiften är 1 400 kr/månad (2018). Garageplatsen gäller för bil, mc, moped eller annat fordon.
Vill du hyra parkeringsplats så kontaktar ni enklast styrelsen genom föreningens hemsida och anger som ärende ”Garage och parkering”.
Finns det ledig plats meddelar styrelsen Parkman AB, som kontaktar dig för kontraktsskrivning. Parkman AB sköter driften av garaget samt det administrativa (kontraktsskrivning, fakturering och uppsägning).
Skulle föreningens samtliga p-platser vara upptagna finns möjlighet att hyra eventuellt lediga platser hos våra grannföreningar. I annat fall tillämpas kötid.
Föreningens parkeringsplatser är i första hand avsedda för de boende i BRF Smalhusen. Följande gäller för fördelning av garageplats:

Boende i BRF Smalhusen
En parkeringsplats per lägenhet


I mån av ledig parkeringsplats:

Boende kan få hyra fler än en parkeringsplats. Platsen sägs upp från föreningens sida om annan boende har behov av parkeringsplats
Hyr du en parkeringsplats av föreningen får du, under inga omständigheter, hyra ut den i andra hand. Det gäller oavsett om du hyr ut den till någon annan i föreningen, till någon i grannföreningarna eller boende utanför Kvarnholmen. Boende som inte följer dessa regler kan bli få sin parkeringsplats uppsagd.

Besöksparkering

Avgiftsfri korttidsparkering finns efter gatan framför Tre Kronors Väg 11–29 och gäller i högst 2 timmar åt gången. Besöksparkering finns i Spisbrödsgaraget med infart från Kvarnholmsvägen 84–85, 15 kr/timme.

Det är förbjudet att parkera framför Nya Stenhuset på baksidan av Gamla Stenhuset, annat än vid flyttning och för i- och urlastning. Det gäller även för hantverkare. Om du anlitar hantverkare ansvarar du för att meddela dem vilka regler som gäller.

Tänk på att i största möjliga mån stanna bilen så den inte blockerar framfarten till andra portar. Tänk även på att det alltid måste gå att få kontakt med någon som snabbt kan flytta på bilen vid behov. Detta för att exempelvis färdtjänst, ambulanstransporter eller brandbilar ska kunna ta sig fram. Tänk på att hålla låg hastighet då det rör sig barn och djur i området.

Mopeder och motorcyklar får inte parkeras utanför portar, i cykelförråd eller källarförråd. Anledningen till detta är den brandrisk det innebär då det handlar om bränsledrivna fordon.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Under hösten 2019 beslutade styrelsen om avgiftshöjning på 9% avseende föreningens bostadsrätter efter analys av föreningens kommande underhållsbehov de kommande 50 åren. Samtliga hyresrätter fick en hyreshöjning om 1,7%. Började gälla från den 1:a februari 2019.

Ekonomi

Utgångspris

2 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 246 kr
I avgiften ingår vattenförbrukning, uppvärmning, sophantering och gemensam elförbrukning.

Driftkostnader

492 kr/mån
Antal i hushållet: 2
Kommentar: Angivna driftskostnader är säljarnas faktiska kostnader och dessa varierar utifrån antal personer i hushållet, avtalstyp och förbrukningsmönster.

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 292 kr

Alla bilder

+ 16 Visa alla 22 bilder
 

Planritning

Karta & område

Tre Kronors väg 17, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3246 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Söndag 1/8   15:00-15:30
Tre Kronors väg 17, 131 31 Nacka
Anmälan krävs
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning