Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
10 895 000 kr
Månadsavgift: 6 291 kr/mån
Anmäl intresse
Christopher Storm, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christopher Storm
Fastighetsmäklare, Certifierad för nyproduktion
Nacka

Östra Finnbodavägen 13b

Pris (Utgångspris): 
10 895 000 kr
Månadsavgift: 6 291 kr/mån
Anmäl intresse
Christopher Storm, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christopher Storm
Fastighetsmäklare, Certifierad för nyproduktion

Spektakulär våning med enorm terrass med soligt frontläge

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 102 kvm
  • Lägenhetsnummer: B0904:1204
  • Månadsavgift: 6 291 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3
  • Hiss: Ja

- Frontläge med ca 100 kvm terrass
- Sjöutsikt
- Fantastiskt solläge
- Golvvärme i hela bostaden
- Högt i tak
- Sällan till salu
- Atrium

I det klassiska Gomanhuset fr 1967 återfinner man denna arkitektoniska juvel om totalt ca 212 kvm - 102 kvm interiört (96 kvm BOA och 6 kvm BIA) fördelat på 3 rum - 110 kvm terrasser och atrium med en enastående utsikt över vattnet kring Stockholms inlopp och mot Skansen och Gröna Lund på Djurgården.

Fastigheten uppfördes från början som livsmedelslaboratorium åt Kooperativa Förbundet 1965-1967, ritad av arkitekt Joen Sachs. Fastigheten är byggd i sluttningen ned mot vattnet och är pga dess helt unika karaktär kulturminnesmärkt. När huset under 2014-15 byggdes om till några få spektakulära lägenheter gjordes detta på ett mycket omsorgsfullt sätt, och arkitekt Joen Sachs var i samband med färdigställandet på plats för att inspektera omvandlingen och ge sin välsignelse.

Bostaden, som genomgående håller mycket hög standard, karaktäriseras av stora öppna ytor med högt i tak i kombination med stora fönsterpartier med vidunderlig utsikt. De enorma terrasserna bjuder på ett vackert skådespeleri i form av passerande båtar och kryssningsfartyg. Här finns gott om plats för olika sällskapsarrangemang, grillning och inte minst bubbelpool av det större slaget (vilket också är tillåtet enligt föreningen). De generösa ytorna möjliggör även för den odlingsintresserade etablering av större träd och växter. Till skillnad från flera andra bostäder i huset och i området generellt erbjuds man på terrasserna tillhörande just denna lägenhet sol i olika lägen från tidig soluppgång, under hela dagen i olika lägen, samt att man får njuta av kvällssolen och slutningen solnedgången i horisonten – bättre kan det inte bli.

Köket är modernt och flyter ihop med det underbara vardagsrummet och bildar en social mittpunkt. Utmärkt för trevliga middagar eller diverse tillställningar! Sovrummet i anslutning till atriumet andas harmoni där man njuter av en härlig utsikt över vattnet genom atriumets stora fönsterpartier. Med hjälp av atriumets stora skjutbara glasväggar i tre riktningar erbjuds också en unik känsla av att gränsen mellan ute och inne helt suddas ut. Det andra sovrummet är också väl tilltaget och här finns även en direktutgång till en av terrasserna. För den som vill finns eventuellt en möjlighet att bygga ytterligare ett badrum i denna del då vatten finns förberett (viktigt att prata med föreningen om detta först). Bostaden erbjuder ordentlig med förvaring i den långa garderobsväggen som följer hallen. Badrummet är modernt och utrustat med dusch, vägghängd wc, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare samt golvvärme.

Lägenheten är attraktivt belägen med närhet till bästa Nacka och Södermalm har att erbjuda - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö! Här bor du centralt med promenad- och cykelavstånd in till pulsen på Södermalm. I Saltsjöqvarn möts modern arkitektur med vackra byggnader från svunna tider endast 5 min från slussen. Nere på kajen startar promenadstråk med utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården som sträcker sig till via Hammarbykanalen mot Hammarby Sjöstad eller bort mot Finnboda Hamn och trendiga Kvarnholmen. Träffa vännerna ute på Boule och Berså eller ta en brunch och en spabehandling på populära Elite hotell och Sturebadet SPA.

Läget vid Saltsjön erbjuder utmärkta kommunikationer in till såväl Stockholms innerstad samt till natur- och skärgårdsnära omnejder på Djurgården och i Nacka. Promenadstråk, cykelbana, buss, Saltsjöbanan, båt eller bil - här kan ni välja mellan flera olika kommunikationsmöjligheter. Båten tar dig både till City, Finnboda, Kvarnholmen, Nacka strand, Djurgården samt Lidingö! Nära till stan, men ändå med total närhet till lugnet.

Har du fler frågor eller vill se bostaden? Välkommen att kontakta mäklare Christopher Storm

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 102 kvm
Lägenhetsnummer: B0904:1204
Pris (Utgångspris): 10 895 000 kr
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 4,22900%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen består av 22 lägenheter, fördelade på två huskroppar. Fastighetsbeteckning är Sicklaön 37:13 och huset var klar för inflyttning år 2015. Marken ägs av bostadsrättsföreningen.

Lägenheterna har mekanisk till- och frånluftsventilation och huset värms upp via fjärrvärme.

Internet
Tv och internet levereras via Ownit och tillkommer på månadsavin som en obligatorisk kostnad om 199 kr/mån.

Månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 199 kr/mån för tv/bredband.

Förråd
Samtliga lägenheter har källarförråd på 4-7 kvm.

Parkering
Parkering finns med 7 platser ute (precis utanför porten) med laddstolpar samt 17 platser i garage precis intill. I garaget finns även plats för MC. Månadsavgift 750 kr (ute) samt 1200 kr (garage). Fjärrkontroll till garageport kan köpas till av medlem (f.n 400:-).

För medlemmarnas gäster finns tre parkeringsplatser precis utanför porten.

Gemensamma utrymmen
Cykelrum finns i 13 B i entréplan samt en trappa ned.

Hitta hit;
Med båt
Åk till Saltsjöqvarn med Sjövägens båtar som bl.a. trafikerar Nybroplan, Allmänna Gränd, Lidingö (Dalénum) och Frihamnen, samt Blockhusudden på helger. SL-biljetter gäller.
Tidtabell och mer information finns på www.sjovagen.nu
Fortsätt gå längs kajkanten ca 150 meter bort från stan tills du kommer till en lång trappa. Efter 111 steg är du framme.

Med Saltsjöbanan
Tag Saltsjöbanan till station Henriksdal. Gå upp på Hästholmsvägen via gångvägen till vänster om spåret (tågets färdriktning om du kommer från Slussen). Sväng sedan till vänster in på Västra Finnbodavägen. Följ vägen fram mot vattnet, efter backen svänger vägen till höger, fortsätt fram till rödbrun tegelbyggnad på vänster sida.

Med buss
Tag vilken som helst av Värmdöbussarna från Slussen till hållplats Henriksdal. Gå över Värmdövägen och fortsätt till Saltsjöbanans perrong, följ sedan väganvisningarna som gäller för Saltsjöbanan.
Alternativt, tag buss 53 (från Roslagstull, Odenplan, Centralen eller Slussen). Gå av vid hållplats Saltsjöqvarn. Följ sedan bussens färdriktning för att sedan ta vänster vid vår rödbruna tegelbyggnad. Välj mellan ingång 13A eller 13B.

Allmänt

Föreningens namn: BRF Nacka Saltsjöterrassen 37:13
Föreningsform: Bostadsrätt
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Övrigt

Detta objekt skall enligt säljarens önskemål utbjudas till försäljning genom s.k. öppen budgivning. Alla som lämnar bud på objektet godkänner att den handläggande mäklaren kan komma att till den slutliga köparen lämna ut uppgift om budgivares namn och telefonnummer samt information om lämnade bud.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Boarea
Observera att boarean och biarean tillsammans är 102 kvm.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

10 895 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

6 291 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Alla bilder

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Planritning

Karta & område

Östra Finnbodavägen 13b, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6291 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christopher Storm

Fastighetsmäklare, Certifierad för nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning