Vi ställer inte in, vi ställer om. För att värna om kunder och medarbetare anpassar vi just nu vårt arbetssätt i kundmöten och på visningar. Läs mer här
Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
5 495 000 kr
Månadsavgift: 6 760 kr/mån
Anmäl intresse
Louise Samsioe, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Louise Samsioe
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
5 495 000 kr
Månadsavgift: 6 760 kr/mån
Anmäl intresse
Louise Samsioe, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Louise Samsioe
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Järla gårdsväg 22, Nacka

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 116 kvm
  • Lägenhetsnummer: 99-2348-1-44-4
  • Månadsavgift: 6 760 kr
  • Driftkostnad: ca 476 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 4
  • Hiss: Ja

Rymlig och ljus fyra i populära Järla Sjö !

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 116 kvm
Lägenhetsnummer: 99-2348-1-44-4
Utgångspris: 5 495 000 kr
Driftkostnad: ca 476 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Denna area kan därför av olika anledningar vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka

Andel i föreningen

Andel av insats: 1,02746%
Andel av månadsavgift: 1,44483%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

BRF Gustafsgården bildades i november 2002 och var den fjärde föreningen som blev klar i området. Gustafsgården är den näst största föreningen i Järla sjö med sina 88 bostadsrätter och två kommersiella lokaler. I föreningen finns både lägenheter och radhus. Namnet har föreningen efter Gustaf de Laval, som höll till i Turbinhallen, granne med föreningen.

Föreningen består av fem hus som ligger i områdets norra del med två inneslutna gårdar, Östra gården och Västra gården. Adresser finns på Järla gårdsväg, Hebbes gränd och Buddes gränd. Alla lägenheter har något speciellt - egen trädgårdstäppa, vinterträdgård, generös balkong eller stor terrass. Brf Gustafsgården har närhet till både Gustaf Dahlens park och Gustaf de Lavals torg som också är entré till området. Från torget löper en gågata, Buddes gränd, ner genom brf Gustafsgården. Efter en kort vandring från torget, genom ett "portvalv" och ett litet inre torg öppnar sig en vy mot Herrgårdsparken och Järla Herrgård.

Järla sjö samfällighetsförening:
Föreningen ingår som medlem i samfällighetsföreningen och har som uppgift att sköta områdets gemensamma vägar, mark, avlopp, fjärrvärme, belysning, bryggor och kajer, förråd, garage, parkeringsfrågor, snöröjning av gator och gångbanor mm.

Förvaltning:
Administrativ och ekonomisk förvaltning samt fastighetsförvaltning har skötts av HSB Stockholm. Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Stockholm.

Service & tjänster i Järla sjö och närområde:
Vid entrén till Järla sjö finns ett välkomnande torg där det idag finns pizzeria och närbutiken Sekunden, frisör och Stalands möbler och Marmodal kök. Det finns även två förskolor och en grundskola i området. Från Järla Sjö är det inte mer än 900 meter till Sickla Köpkvarter eller Nacka Forum som både erbjuder på shopping och restauranger.

Förråd:
Samfälligheten har 118 förråd för uthyrning i tre olika utrymmen i området (Torkugnen på Karbidgränd, Gustaf förrådet på Gustaf de Lavals väg 5, Turbinkällaren på Gustaf de Lavals väg 16.) Förråden kostar olika per kvm beroende på var de ligger och hur högt det är till taket i förrådet. Det finns förråd i olika storlekar från 1,5 – 5,9 kvm. Genomsnittligt kostar ett förråd ca 500 kr per månad. Samtliga förråd är uthyrda. Väntetiden för att få ett förråd är för närvarande ett par år.

Parkering:
Boendeparkering i hela området, fn 400 kr/månad. Månadsparkeringsavgiften betalas antingen via ett SMS till 0700-40 40 40 eller via SMS Parks App. Garageplats går att hyra, fn 900 kr/månad. Samfällighetsföreningen i Järla sjö har tre garage, Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Den nya leverantören heter Parkando och de kommer från och med 1 januari 2019 med hjälp av en digital självbetjäningsportal och en kundtjänst erbjuda tjänster om kötid osv.

Gemensamhetsutrymmen:
Gustafsgården har 3 soprum, ett för varje gård. Dessutom har samfälligheten en gemensam återvinningsstation under bron.
Föreningen har 7 stycken cykelrum. (Vid soprummet, Gustaf de Lavals väg, Vid Buddes gränd 6 och 5, Vid Hebbes gränd 13, På östra gården, I portiken till Järla gårdsväg 34.) Barnvagnar får inte förvaras i trapphusen eller i entréer på grund av brandrisk. Det finns två förråd i föreningen som är kombinerade cykel/barnvagnsförråd. Hebbes gränd 13 (i markplan) och Buddes gränd 6.

Tv och internet:
Com Hem är föreningens kabel-TV-leverantör. Det analoga utbudet ingår i månadsavgiften. Det går även att ansluta kabel-tv via Bredbandsbolaget/Telenor. Föreningens leverantör av bredband är Bredbandsbolaget/Telenor och uppkopplingen ingår i månadsavgiften. (Kontrollerat med ordförande 2018-11-07).

Förväntad framtida utveckling:
För det långsiktiga underhållet finns en digital underhållsplan upprättad år 2003 som sträcker sig 20 år fram i tiden och revideras kontinuerligt. Föreningen tar hjälp av HSB för att hålla planen uppdaterad och indexuppräknad. I enlighet med planen görs årligen en omföring mot yttre underhållsfond i resultaträkningen.

Kommande renoveringar:
Enbart planerat underhåll enligt underhållsplanen genomförs i år. Nästa större renovering planeras till 2024, vilket är ommålning av fasader. Avsatta medel för detta finns i underhållsfonden (Kontrollerat med ordförande 2019-12-18).

Ekonomi:
Belåning kr/kvm är 8230 kr för 2017. Föreningens ekonomi är god och från och med 1/1-2020 sänktes avgifterna med 7 %.

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Gustafsgården
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1101
Kommun: Nacka

Ekonomi

Utgångspris

5 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

6 760 kr

Driftkostnader

ca 476 kr/mån
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 326 kr
Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 128 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2010-06-08

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Järla gårdsväg 22, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 6760 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Louise Samsioe, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Louise Samsioe

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion