Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Månadsavgift: 2 942 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jakob Larén
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion
Göteborg

Ahrenbergsgatan 20A

Månadsavgift: 2 942 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jakob Larén
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion

Lägenhet med stor, insynsskyddad och solig balkong!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 50 kvm
  • Lägenhetsnummer: 35
  • Byggnadsår: 1949
  • Månadsavgift: 2 942 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3
  • Hiss: Nej

Välkommen till denna sociala tvåa som är mycket välplanerad och i fint skick. Bostaden erbjuder bland annat generös takhöjd, bra planlösning och vackert ljusinsläpp. På tredje och högsta våningen flödar ljuset in samtidigt som ni är skyddade från insyn från grannar och trafikanter.

Det första som möter oss i denna lägenhet är en inbjudande och praktisk hall med hatthylla, klädhängare och garderob, vilket ger gott om plats för jackor och skor. Från hallen nås också den tilltagna klädkammaren. Vidare finns kök, vardagsrum, badrum och ett stort, rogivande och inbjudande sovrum med plats för garderob och dubbelsäng. Köket är stort och fräscht med generösa arbetsytor, mycket bra förvaringsmöjligheter och plats för matbord och stolar. I badrummet finns toalett, badkar, handfat och två badrumsskåp. Det välplanerade, sociala och lättmöblerade vardagsrummet bjuder på fint ljusinsläpp, härliga umgängesytor, generös takhöjd, fin utsikt och plats för både soffa och matgrupp.

Något som verkligen ger extra livskvalité är bostadens stora, underbara balkong i härligt söderläge och utan insyn. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner.

Brf Segelsömmaren är en trevlig, välskött och lågt belånad förening med mycket god ekonomi och strukturerade framtidsplaner. Bland annat tillhandahålls stor tvättstuga, bastu, stort och välutrustat gym, cykelrum, övernattningslägenhet och sopsortering.

I hjärtat av Munkebäck bor du centralt, naturnära och ostört med närhet till bland annat butiker, vackra grönområden, gym, matbutik och joggingspår. Ica Kvantum, Sats och Systembolaget ligger precis utanför porten, Skatås och Härlanda Tjärn en promenad bort och centrala delarna av stan nås på ynka 10 minuter med spårvagn. Söker du efter ett boende med ett centralt läge har du hamnat rätt!

Varmt välkomna på visning!

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: : Den inbjudande och praktiska hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar och parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – hatthylla, klädhängare, klädkammare och gott om plats för jackor och skor.
Kök: : Det stora, sociala och fräscha köket har ljusa väggar och ljust golv. Utrustningen består av spis, kombinerad kyl/frys, ugn, fläkt och diskmaskin. I övrigt erbjuder köket generösa arbetsytor, mycket goda förvaringsmöjligheter och plats för matbord och stolar.
Vardagsrum: : Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt – ett välplanerat, socialt och lättmöblerat rum med parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, härliga umgängesytor, generös takhöjd, fin utsikt och plats för både soffa och matgrupp.
Sovrum: Från hallen når du det stora, rogivande och inbjudande sovrummet med parkettgolv och behagligt gröna väggar. Rummet har plats för dubbelsäng och garderob.
Sovrum: : Från hallen når du det stora, rogivande och inbjudande sovrummet med parkettgolv och behagligt gröna väggar. Rummet har plats för dubbelsäng och garderob.
Badrum 1: : Fräscht och funktionellt badrum med toalett, badkar, handfat och två badrumsskåp. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets kaklade väggar.
Balkong 1: : I vardagsrummet finner du en stor, insynsskyddad och solig balkong med lättmöblerade ytor och sol hela dagen. Här har du fin utsikt mot takåsarna.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 50 kvm
Lägenhetsnummer: 35
Byggnadsår: 1949
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabelnät via Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Com Hem. Föreningen har även fiberanslutning genom Telia. Bredband tecknas och betalas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Östra Centrum

Omgivning

Stadsdelen Munkebäck ligger i ett lugnt och trevligt område med mestadels flerfamiljshus men även en del villor. Gång och cykelavstånd till fantastisk natur, vidsträckta strövområden, badplatser (Delsjön och Härlanda Tjärn) och fina elljusspår. I Munkebäck bor man samtidigt nära all service man kan tänkas behöva med närhet till både Kaggeledstorget och Munkebäckstorg. Här finns bl.a. ICA Kvantum, Coop Konsum, fiskbod, Circle K, Systembolaget, MediaMarkt, Sats (gym), restauranger, pizzerior, konditori, apotek, vårdcentral och mycket mer. För den som känner sig shoppingsugen ligger Allum Köpcenter i Partille bara några minuter bort med bil. Området erbjuder utmärkta kommunikationer med två spårvagnslinjer (1:an och 5:an), buss (Svart Express och 69:an) samt pendeltåg i närheten. Att ta sig till centrala Göteborg tar ca 10 - 20 minuter beroende på färdsätt.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,94590%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Segelsömmaren bildades 1946 och innehar tomträtten till fastigheten Kålltorp 90:2 med adresserna Ahrenbergsgatan 18-26 och Kaggeledsgatan 40. På fastigheten uppfördes 1949 fem flerbostadshus. Lägenhetsytan uppgår till 5373kvm och lokalytan till 155kvm.
Föreningen består utav 102 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt samt 14 lokaler vilka bl.a. inkluderar föreningens gemensmhetslokaler.
Lägenheterna fördelar sig enligt följande:
90st 2 rum och kök
12st 3 rum och kök

Tomträttsavgälden omförhandlades under november 2017.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Primär Fastighetsförvaltning.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar.
Varje bostadsrättsinnehavare bekostar sin egen hemförsäkring, däremot bekostas bostadstillägget kollektivt av föreningen.

Varje vår och höst anordnar föreningen gemensamma städdagar. Dessutom ordnar de gemensamma trivselkvällar ett par gånger om året. Exempelvis grillkväll och kräftskiva.

Nya medlemmar erbjuds en rundvandring av våra olika gemensamma utrymmen och genomgång av vad som gäller i föreningen (brukar vara väldigt uppskattat). Styrelsen arbetar aktivt för skapa så goda förutsättningar som möjligt för att alla ska trivas i föreningen. Det är därför exempelvis därför vi nyligen valde att bygga ett eget gym så att de boende i föreningen slipper lägga pengar på dyra gymkort. Samma tanke ligger bakom det nya bredbandet via A3 som ingår i avgiften.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Segelsömmaren
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1988 Stamrenovering utfördes och i samband med detta renoverades badrummen.
90-talet Takomläggning utfördes
2004 Balkongerna renoverades
2005 Byte av fönster och balkongdörrar
2006-07 Säkerhetsdörrar och postboxar installerades. Trapphusen målades om.
2008 Separat bredband installerades.
2009 Målning tvättstugor. OVK genomfördes.
2010-11 Nya porttelefoner installerades.
2010-11 Radonmätningar genomfördes. Dessa visade goda resultat, vissa var lite höga med detta är åtgärdat och godkänt
2013 Nytt grilldäck byggdes
2014 Smidesstak monterat mot Torpavallen.
2015 Totalrenovering av föreningslokalen inklusive inköp av nya möbler.
2016 Fasadtvätt på alla fastigheter
2016 Nya entrédörrar
2016 Omläggning av körbana och stengång mellan hus 20 och 22. Lagning av betongtrappa
2018 Nya källarfönster. Bredband från A3 ersätter Telia
2018 Byggnation av ett gym
2019 Nya källarfönster (alla är bytta). Asfaltering av garageinfart, utanför hus 40 och intill parkering, målning av skorsten hus 40.
2020 Ny asfalt är lagd utanför hus 40.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2015-05-20.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd. Extra förråd finns för uthyrning.

Cykel förråd finns i respektive hus. Även MC är tillåtet att förvaras i cykel förråden, dock max 3 st per förråd.

Föreningen har precis byggt ett nytt gym i hus nr 26.

I föreningen finns en stor tvättstuga i hus nr 22 som är utrustad med flera tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

I källaren i varje hus finns även en tvätt pelare med tvättmaskin och torktumlare.

Föreningen tillhandahåller ett gästrum som går att hyra för 100 kr/natt.

En gemensam bastu finns i källaren på Kaggeledsgatan 40.

På Kaggeledsgatan 40 finns även en lokal utrustad med bord, stolar och porslin som föreningens medlemmar kan hyra när det är dags för kalas för 200:-/dygn.

I föreningen finns även tillgång till slöjdrum och hobbyrum för metallarbete.

Övernattningslägenhet - Hus 18

Garage - Hus 18 & 20

Slöjdrum - Hus 20

Större tvättstuga - Hus 22

Styrelserum - Hus 24

Gym - Hus 26

Bastu - Hus 40

Föreningslokal - Hus 40

Parkering

Parkering Föreningen har 45 parkeringsplatser, vilka kan hyras för 120:-/månad och ett kösystem tillämpas för dessa. I dagsläget är det upp mot 6 månaders kö bedömer vår kontaktperson i styrelsen. (2017-10-23). I föreningen finns även 8 garageplatser, även till dessa är det idag kö. Pris ca 270:- per månad. Till garagen är det kö med flera års väntetid. Avstämt med styrelsen 2017-10-23. Avgifterna för p-plats och garage kommer troligtvis att höjas något framöver.

Föreningen disponerar 45 parkeringsplatser för 115 kr/månad och 8 garageplatser för 270 kr/månad. Till dessa är det separat kö. Till samtliga platser är det kö.

Fri parkering på flera gator i området.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftshöjningar.
(Uppdaterad 2020-01-12)

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 942 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
Bredbandet via A3 ingår i avgiften (1000/1000 Mbit/s).

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 171 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-01-20

Alla bilder och 3D

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Karta & område

Ahrenbergsgatan 20A, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning