Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Hoppa till innehåll
Sverige
 
Utgångspris: 
3 695 000 kr
Månadsavgift: 5 122 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jakob Larén
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
3 695 000 kr
Månadsavgift: 5 122 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jakob Larén
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion

Träringen 9, Göteborg

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4
  • Boarea: 81 kvm
  • Lägenhetsnummer: 332
  • Byggnadsår: 1956
  • Månadsavgift: 5 122 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3

Stor och rymlig lägenhet om 4 rum och kök i populära Björkekärr

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4
Boarea: 81 kvm
Lägenhetsnummer: 332
Utgångspris: 3 695 000 kr
Byggnadsår: 1956
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3

Tv/Internetanslutning

Föreningen har tecknat gruppavtal med Telenor. Det innebär att föreningen köpt in tjänster för bredband, digital-TV och fast telefoni för medlemmarna med kollektiv rabatt.
De tjänster som ingår i gruppavtalet är följande: -Bredband 250/250 Mbit/s. Rabatt finns för den om vill ha en högre hastighet. Upp till 1 Gbit/s är möjligt att skaffa.
-Telefoni via bredbandet. Ingen abonnemangsavgift, bara avgift för samtalen.
-Digital-TV med de 17 vanligaste svenska TV-kanalerna, samtliga i HD. Rabatt finns för den som vill ha fler kanaler bla rabatt på extra HD-box, för er som vill ha flera TV-apparater.
-Streamtjänst, så du kan se hela ditt TV-innehåll när du vill på datorn, surfplattan och mobilen. Dessutom kan du streama på mer än en enhet samtidigt
-Digitalutrustning för att kunna använda tjänsterna: Premiumrouter och HD-digitalbox. Från routern möjlighet till trådlös inkoppling av dator och telefon.
Detta kostar endast 199 kr per medlem och månad tack vare att föreningen har tecknat gruppavtalet. Denna kostnad är obligatorisk.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Östra Centrum
Visa all fakta

Omgivning

Välkommen till Björkekärr, en av Göteborgs grönaste stadsdelar!
Björkekärr stadsdel och församling har fått sitt namn av Torpet Björkekärr som uppfördes vid pass år 1900, för arbetare på Säveåns Träfabrik. Torpet ligger fortfarande kvar men är numera igenbommat. Området började bebyggas på 1950-talet och består idag av villaområden och låga flerfamiljshus, ofta belägna i närheten av mindre torg.

Björkekärr tillhör stadsdelsnämnden Härlanda och är beläget öster om Kålltorp och gränsar till Sävedalen i Partille kommun. Endast ett stenkast ifrån ligger Delsjöområdets naturreservat som erbjuder fina grönområden, stora strövområden och även elljusspår. Här kan man spendera åtskilliga timmar på att strosa omkring och njuta av den fantastiska naturen. Delsjöns badplats och Härlanda tjärn är två barnvänliga badplatser där både toalett och kiosk finns. På vintertid finns det möjlighet att åka längdskidor i elljusspåren i Delsjöområdet och Härlanda tjärn erbjuder skridskoåkning. Bor du i Björkekärr har du alltid naturen alldeles i närheten.

Från Björkekärr kan man enkelt ta sig in till Göteborg city via cykel, buss eller spårvagn. Kollektivtrafiken som går till Björkekärr är bl.a. spårvagnslinje 1 & 5 samt stombuss 17 som även går nattetid. Vill man inte åka in till centrum finns Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, där man bl.a. finner apotek, bankomat, mataffärer, servicebutiker, blomsteraffär och diverse småbutiker. I närområdet vid slutstationen för spårvagn 1 & 5 ligger Östra Sjukhuset.

Vad gäller skolor finns Rosendalsskolan som är en F-6 skola, förskolan Smörslottsgatan 22 och förskolan Smörslottet som även har en 1-3 års avdelning. På fritidsgården Tallen finns aktiviteter för barn och ungdomar på fritiden. Dessutom finns en ur-och-skur förskola som heter kottar och frön vid Björkekärrs scoutkårs stuga.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,23331%
Andel av månadsavgift: 0,23331%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Ett stenkast från den vackra naturen runt Härlanda Tjärn och Skatås i stadsdelen Härlanda ligger Brf Björkekärr.
Det är en stor förening som består av både lägenheter och radhus. Mitt i föreningen finns Trätorget med det japanska körsbärsträdet i centrum och affärer, café samt en inbjudande park runt omkring.

Föreningen innehar tomträtterna till fastigheterna Sävenäs 117:1.124:1.
Föreningen består av 13 flerbostadshus, 5 radhuslängor samt panncentral. Husen uppfördes 1956-1957 och omfattar totalt 518 lägenheter.

Avtalet för tomträttsavgälden skrevs om 2016 och löper i 10 år till. Tomträttsavgiften blev 2,2 mkr och föreningen räknar med att avgiften kommer ligga på samma nivå de närmsta 10 åren.

Det finns totalt 240 parkeringsplatser i området. Ett antal parkeringsplatser är avgiftsbelagda och avsedda för besökare. 79 parkeringsplatser har tillgång till el för motor- och kupévärmare.
P-plats: 137 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån.
P-plats: 79 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 250 kr/mån.
155 garageplatser. Går att hyra för 500 kr/mån.

Föreningen har ett separat kösystem för parkeringsplatser och garage i området och detta hanteras av HSB. Kontakta HSB kundservice för att sätta upp dig på kö, tfn: 010-442 20 00 (växel).

Både den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköt av HSB Göteborg.

Fastigheterna är fullvärdsförsäkrade i Moderna Försäkringar.

Föreningen har ett avtal med DinEl och köper in el till samtliga hushåll. All el är miljöel och läses av automatiskt från elmätare som finns i källaren. Du debiteras endast för den el du själv förbrukar. Kostnaden visas på hyresavin som kommer en gång per kvartal.

Besök gärna föreningens hemsida, www.brfbjorkekarr.se för mer information.

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Björkekärr
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2005-2009 utförde föreningen ett stambyte, renoverade badrum, och kompletterade med trefas.
2011-2012 har stora delar av föreningens tak lagts om, fasader renoverats och fönster målats.
2013 I Block 3 har man gjort: takbyte, fasadrenoveringar och fönstermålning. I ett av radhusen har dräneringen åtgärdats.
2014 Relining av samlingsledning i källarens bottenplatta i block 6, Träringen 42-52. Ombyggnad av tvättstuga med tillhörande torkrum i block 6, Träringen 42-52. Målning av fönster och balkonger i block 10, Träringen 1-9.
2015 Renovering av tak och fasader samt fönstermålning på radhusen 32 A-H och 36 A-H. Ny tvättstuga i block 14, Träringen 37-47. Relining av avloppsledningar i bottenplan på block 11 & 12, Träringen 11-25.
2015 Renovering av tak och fasader samt fönstermålning på radhusen 32 A-H & 36 A-H. Förbättring av ventilationen i alla lägenheter.
2016 Förbättrat ventilationen i alla lägenheter (ej radhus) samt gjort radonmätning i alla lägenheter. Ny tvättstuga i block 14, Träringen 37-47. Byte av samtliga elmätare samt installation av ett nytt system för styrning av värme, varmvatten och vissa el-funktioner.
2016-2017 Arbetat med ventilation i de lägenheter som fortfarande ligger över gränsvärdet för radon. Problemet med byggmaterialsradon är åtgärdat
2017 Renovering tvättstuga och torkrum, målning allmänna utrymmen i källare block 10, Träringen 1-9
2017 Ny utebelysning vid garagen vid vattentornet.
2017 Relining av samlingsledningen i bottenplattan, block 1, Träringen 66-88. Renovering av tak och fasader block 9, Träringen 67-75

Besök gärna föreningens hemsida; www.brfbjorkekarr.se för mer information.

För det långsiktiga underhållet används det ekonomiska utrymme som finns varje år. Föreningens mål är att inte öka belåningen.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och varje år avsätts medel till underhållsfonden. Planen är att ej låna till de renoveringar som ska göras.
2018-22 Relining av samlingsledningen i källarens bottenplattan, (pågår ett par år till - ca 4 år kvarstår) Ska fixas när radonproblemen är åtgärdat.
2018 och framåt Fortsatt underhåll av tak och fasader med en takt av en byggnad per år.
2019 nya cykelförråd ska skapas och uppfräschning och målning av källargångar och tvättstugor.
2019 Renovering av festlokal.

Arbetet med att sänka radonvärdena i de få lägenheter och radhus som det finns kvar fortskrider.
Börjar under 2017/2018 med att åtgärda ett av radhusen genom att man sätter in radonsugar i källaren. Värdena ska sedan mätas och metoden utvärderas. Vid positivt utfall kommer man sedan att fortsätta i övriga radhus och sedan även i flerbostadshusen.

Gemensamma utrymmen

Till samtliga lägenheter ingår ett ordinarie förråd i källaren. Utöver detta utrymme är det möjligt att hyra ett extraförråd, om det finns något ledigt i det block som man själv bor i.

Cykelförråd där man även kan ställa barnvagnar och rullatorer finns i källaren.

Festlokal/samlingslokal som medlemmar i Brf Björkekärr och Brf Fiolen kan hyra finns under Jerkstrands konditori. Lokalen har ett fullt utrustat kök med porslin, bestick, kaffemuggar och glas och plats för ett 50-tal personer. Där finns även färgglada tallrikar, muggar och bestick att användas vid barnkalas.

Föreningen har även två övernattningslägenheter som medlemmar i föreningen kan hyra för gäster som kommer och hälsar på. Varje lägenhet är utrustad med ett litet kök, dusch och toalett samt en garderob och sovplats för fyra personer per lägenhet. Dessa finns på Träringen 16, en trappa ner. Att hyra en lägenhet kostar 300 kronor/natt. Då efterfrågan på lägenheterna är stor kan du som mest boka sju dygn i följd.

Föreningen har också en gemensam snickarverkstad som man som medlem kan låna. Snickarverkstaden finns belägen i ett garage i panncentralen, Stockvagnsgatan 2.

Samtliga lägenheter har tillgång till en specifik tvättstuga, fullt utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och rejäla torkrum. Du kan boka ett tvättpass i taget. Anteckna dig på bokningslistan utanför tvättstugan. Det finns tre tvättpass per dag, måndag till söndag, kl 8.00-12.00, 12.00-16.00 och 16.00-20.00.
Grovtvättstuga finns i Coophuset, ingång från gaveln i söder.

Det finns nio sophus placerade längs gatan. Dessa sophus är endast avsedda för komposterbart avfall och övrigt hushållsavfall. Det finns även ett sophus endast för elektronik och miljöfarligt avfall bredvid garaget på väg mot vattentornet.

Parkering

P-plats: 137 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån.
P-plats: 79 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 250 kr/mån.
155 garageplatser. Går att hyra för 500 kr/mån.

Föreningen har ett separat kösystem för parkeringsplatser och garage i området och detta hanteras av HSB. Kontakta HSB kundservice för att sätta upp dig på kö, tfn: 010-442 20 00 (växel).

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Historiska avgiftsförändringar
2016 höjdes avgifterna med 2%
2017 höjdes avgifterna med 2%

Troligen kommer avgifterna att höjas med 2% om året även de närmsta åren för att klara de åtaganden som föreningen har, bland annat det ambitiösa underhåll som krävs för att fastigheter ska behålla sitt värde.

Kommunikationer

Busstrafik med nr 17 som går alldeles utanför mellan Trätorget och Stabbetorget tar er ner till centrala delarna av Göteborg på 15 min.

Ekonomi

Utgångspris

3 695 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 122 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV (grundutbud)

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 123 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-10-26

Alla bilder och 3D

Planritningar

Karta & område

Träringen 9, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 5122 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy