Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Månadsavgift: 3 939 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Vendela Gilbert, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Vendela Gilbert
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Göteborg

Träringen 84

Månadsavgift: 3 939 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Vendela Gilbert, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Vendela Gilbert
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare

Renoverad & öppen 2:a med balkong i söderläge på populära Träringen!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 55 kvm
  • Lägenhetsnummer: 43
  • Byggnadsår: 1956
  • Månadsavgift: 3 939 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 3
  • Hiss: Nej

Välkommen till denna lägenhet där du bor stilrent. En öppen tvåa i fint skick som bland annat erbjuder generös takhöjd, hög materiell standard och vackert ljusinsläpp.  

Det första som möter oss i denna lägenhet är en trevlig, inbjudande och lättmöblerad hall med gott om plats för jackor och skor. Vidare finns kök, vardagsrum, badrum och ett stort, harmoniskt och rogivande sovrum med inbyggda garderober, utmärkta förvaringsmöjligheter och plats för dubbelsäng. Köket är stort, fräscht. nyligen renoverad och ljust med bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, rejäl köksbänk, skåpluckor i grå kulör och gott om plats för matbord och stolar. Det rymliga, mysiga och charmiga vardagsrummet bjuder på mycket dagsljus, stora fönster, generös takhöjd och plats för soffa och matgrupp. I badrummet finns toalett, dusch, duschvägg, handfat, handdukstork och tvättmaskin.

Att ha tillgång till utevistelse från lägenheten är något som många drömmer om. I den här tvåan finns en stor, ljus och lummig balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Balkongen nås från vardagsrummet och erbjuder markis, lättmöblerade ytor och sol hela dagen.

HSB:s Brf Björkekärr är en trevlig, aktiv och stabil förening med mycket god ekonomi, strukturerade framtidsplaner och gedigen erfarenhet inom underhåll och förbättringar som bland annat tillhandahåller tvättstuga, cykelrum, grillplats, en trevlig innergård, övernattningslägenhet, soprum och gemensamhetslokal.

Här bor du vid ett av Björkekärrs bästa lägen, med Härlanda Tjärn ett stenkast från lägenheten. Trätorget ligger runt knuten, där finner du bland annat cafér, matbutik och gym. Busshållplats finns runt knuten, du tar dig in till stan på cirka 15 minuter. Här finns allt och lite till för familjen som vill bo på bekvämt avstånd till allt Göteborg har att erbjuda.

Vi ses på visningen!

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: : Den härliga, inbjudande och lättmöblerade hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar och parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – gott om plats för jackor och skor.
Kök: : Det stora, nyrenoverade och ljusa köket har vita väggar och parkettgolv. Utrustningen består av induktionshäll, diskmaskin, fläkt, kombinerad kyl/frys och ugn. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, rejäl köksbänk, skåpluckor i grå kulör och gott om plats för matbord och stolar.
Vardagsrum: : Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt – ett rymligt, mysigt och charmigt rum med fiskbensparkett och vitmålade väggar. Här erbjuds mycket dagsljus, stora fönster, generös takhöjd och plats för soffa och matgrupp.
Sovrum: : Stort, harmoniskt och rogivande sovrum med både inbyggd garderob och flera platsbyggda garderober, utmärkta förvaringsmöjligheter och plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar och parkettgolv.
Badrum: : Stambytt, smakfullt och trevligt badrum med toalett, dusch, duschvägg, handfat, handdukstork och tvättmaskin. Här ligger stilrent klinkergolv som går fint ihop med rummets väggar i vitt kakel.
Balkong: : I vardagsrummet finner du en stor, ljus och lummig balkong med markis, lättmöblerade ytor och sol hela dagen. Här har du fin utsikt mot gatan.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 55 kvm
Lägenhetsnummer: 43
Byggnadsår: 1956
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej

Tv/Internetanslutning

Föreningen har kabel-TV med Comhem:s grundutbud på ca 11 kanaler och med möjlighet att installera bredband. Kostnaden för grundutbudet är inräknad i årsavgiften. Vill du ha fler tv-kanaler eller installera bredband, tecknar du ett eget avtal med Comhem om tilläggstjänster. Finns även fiber via bredbandsbolaget.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Östra Centrum

Omgivning

Välkommen till Björkekärr, en av Göteborgs grönaste stadsdelar!
Björkekärr stadsdel och församling har fått sitt namn av Torpet Björkekärr som uppfördes vid pass år 1900, för arbetare på Säveåns Träfabrik. Torpet ligger fortfarande kvar men är numera igenbommat. Området började bebyggas på 1950-talet och består idag av villaområden och låga flerfamiljshus, ofta belägna i närheten av mindre torg.

Björkekärr tillhör stadsdelsnämnden Härlanda och är beläget öster om Kålltorp och gränsar till Sävedalen i Partille kommun. Endast ett stenkast ifrån ligger Delsjöområdets naturreservat som erbjuder fina grönområden, stora strövområden och även elljusspår. Här kan man spendera åtskilliga timmar på att strosa omkring och njuta av den fantastiska naturen. Delsjöns badplats och Härlanda tjärn är två barnvänliga badplatser där både toalett och kiosk finns. På vintertid finns det möjlighet att åka längdskidor i elljusspåren i Delsjöområdet och Härlanda tjärn erbjuder skridskoåkning. Bor du i Björkekärr har du alltid naturen alldeles i närheten.

Från Björkekärr kan man enkelt ta sig in till Göteborg city via cykel, buss eller spårvagn. Kollektivtrafiken som går till Björkekärr är bl.a. spårvagnslinje 1 & 5 samt stombuss 17 som även går nattetid. Vill man inte åka in till centrum finns Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, där man bl.a. finner apotek, bankomat, mataffärer, servicebutiker, blomsteraffär och diverse småbutiker. I närområdet vid slutstationen för spårvagn 1 & 5 ligger Östra Sjukhuset.

Vad gäller skolor finns Rosendalsskolan som är en F-6 skola, förskolan Smörslottsgatan 22 och förskolan Smörslottet som även har en 1-3 års avdelning. På fritidsgården Tallen finns aktiviteter för barn och ungdomar på fritiden. Dessutom finns en ur-och-skur förskola som heter kottar och frön vid Björkekärrs scoutkårs stuga.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,16751%
Andel av månadsavgift: 0,17054%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Ett stenkast från den vackra naturen runt Härlanda Tjärn och Skatås i stadsdelen Härlanda ligger Brf Björkekärr.
Det är en stor förening som består av både lägenheter och radhus. Mitt i föreningen finns Trätorget med det japanska körsbärsträdet i centrum och affärer, café samt en inbjudande park runt omkring.

Föreningen innehar tomträtterna till fastigheterna Sävenäs 117:1.124:1.
Föreningen består av 13 flerbostadshus, 5 radhuslängor samt panncentral. Husen uppfördes 1956-1957 och omfattar totalt 518 lägenheter.

Avtalet för tomträttsavgälden skrevs om 2016 och löper i 10 år till. Tomträttsavgiften blev 2,2 mkr och föreningen räknar med att avgiften kommer ligga på samma nivå de närmsta 10 åren.

Det finns totalt 240 parkeringsplatser i området. Ett antal parkeringsplatser är avgiftsbelagda och avsedda för besökare. 79 parkeringsplatser har tillgång till el för motor- och kupévärmare.
P-plats: 137 parkeringsplatser. Går att hyra för 250 kr/mån.
P-plats: 79 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 300 kr/mån.
155 garageplatser. Går att hyra för 600 kr/mån.

Föreningen har ett separat kösystem för parkeringsplatser och garage i området och detta hanteras av HSB. Kontakta HSB kundservice för att sätta upp dig på kö, tfn: 010-442 20 00 (växel).

Både den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköt av HSB Göteborg.

Fastigheterna är fullvärdsförsäkrade i Moderna Försäkringar.

Föreningen har ett avtal med DinEl och köper in el till samtliga hushåll. All el är miljöel och läses av automatiskt från elmätare som finns i källaren. Du debiteras endast för den el du själv förbrukar. Kostnaden visas på hyresavin som kommer en gång per kvartal.

Besök gärna föreningens hemsida, www.brfbjorkekarr.se för mer information.

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Björkekärr
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2006-2008: byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum i föreningens lägenheter.
2006-2007: Renovering av trappuppgångar och installation av porttelefoner.
2009: Elen byttes och kompletterades till 3-fas.
2010-2015: Renovering av tak och fasadrenovering påbörjades, kommer att fortlöpa framöver.
2012-2015: Relining av stammarna i bottenplattan, kommer att fortlöpa framöver.
2015-2018: Förbättring av ventilationen i samtliga lägenheter samt gjort radonmätningar.
2016: Ny tvättstuga i block 14, Träringen 37-47.
2017: Målning av de vita ytorna på balkongerna på Block 13 (Träringen 27-35) och Block 14 (Träringen 37-47). Byte av samtliga elmätare samt installation för nytt system för styrning av värme, varmvatten och vissa elfunktioner. Installation av ljusstarkare utebelysning i anslutning garagen vid vattentornet. Byte av takpannor, läckt, papp och fönstermålning utvändigt samt fasadrenovering på block 9 (Träringen 67-75). Utvändig målning av de fristående garagelängorna vid vattentornet och f.d. panncentralen.
2019: Tak och fasader på byggnaden Träringen 2-12 samt 38 renoverades. På taket byttes läckt, papp och takpannor. På fasaderna målades fönster utvändigt samt fräste ut och lagade fog i tegelytorna. Alla plåtdetaljer på tak och fasader byttes ut. I syfte att få ner radonhalten i radhusen (Träringen 32-38), till under gällande gränsvärde installerades radonsugar i källaren som ventilerar utrymmena under husets bottenplatta för att få bort markradon. Till detta kom tätning av olika radonläckor i källaren samt placering av radontäta mattor och ventilationsaggregat i de outgrävda utrymmena i källarplanen.
Alla fönster målades på utsidan på byggnaden Träringen 49-53.
2020: Utfördes målning av tak, golv och väggar i källare i flertalet block samt renovering av tvättstugor och torkrum. Radonhalten har även sänkts i de sex lägenheter där radonhalten var något hög.
Kommande renoveringar: Föreningen följer underhållsplanen, med bland annat renovering av tak och fasader (enligt plan görs en byggnad per år), relining i bottenplattor, upprustning av tvättstugor och övriga utrymmen i källare. Fokus i närtid gällande renoveringar kommer vara att göra i ordning källare, tvättstugor och skapande av fler cykelrum.

Föreningen följer en underhållsplan och varje år avsätts medel till underhållsfonden. Planen är att ej låna till de renoveringar som ska göras.

Under 2020 planeras följande arbeten:

Ombyggnad i källare för att skapa mer utrymme för cyklar och barnvagnar i ett antal block.

Relining av samlingsledning i källarnas bottenplatta, block 1 (Träringen 66–88), block 3 (Träringen 16–30) och block 9 (Träringen 67-75).

Renovering av tvättstugor och torkrum I:
Block 1, Träringen 66–88
Block 2, Träringen 2-12
Block 9, Träringen 67-75
Block 11, Träringen 11-17
Block 13, Träringen 27-35
Block 14, Träringen 37-47

Målning av tak, golv och väggar i källare i:
Block 1, Träringen 66–88
Block 2, Träringen 2-12
Block 5, Radhusen
Block 6, Träringen 42-52
Block 7, Träringen 54-64
Block 9, Träringen 67-75
Block 11, Träringen 11-17
Block 13, Träringen 27-35
Block 14, Träringen 37-47

-Målning av plåttak ovanför lokalen Yoga Nu, Träringen 47B
-Målning av fönster i block 8, Träringen 55-65.
-Om ekonomin tillåter det under 2020: tak och fasader i ett par block.

Gemensamma utrymmen

Till samtliga lägenheter ingår ett ordinarie förråd i källaren. Utöver detta utrymme är det möjligt att hyra ett extraförråd, om det finns något ledigt i det block som man själv bor i.

Cykelförråd där man även kan ställa barnvagnar och rullatorer finns i källaren.

Festlokal/samlingslokal som medlemmar i Brf Björkekärr och Brf Fiolen kan hyra finns under Jerkstrands konditori. Lokalen har ett fullt utrustat kök med porslin, bestick, kaffemuggar och glas och plats för ett 50-tal personer. Där finns även färgglada tallrikar, muggar och bestick att användas vid barnkalas.

Föreningen har även två övernattningslägenheter som medlemmar i föreningen kan hyra för gäster som kommer och hälsar på. Varje lägenhet är utrustad med ett litet kök, dusch och toalett samt en garderob och sovplats för fyra personer per lägenhet. Dessa finns på Träringen 16, en trappa ner. Att hyra en lägenhet kostar 300 kronor/natt. Då efterfrågan på lägenheterna är stor kan du som mest boka sju dygn i följd.

Föreningen har också en gemensam snickarverkstad som man som medlem kan låna. Snickarverkstaden finns belägen i ett garage i panncentralen, Stockvagnsgatan 2.

Samtliga lägenheter har tillgång till en specifik tvättstuga, fullt utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och rejäla torkrum. Du kan boka ett tvättpass i taget. Anteckna dig på bokningslistan utanför tvättstugan. Det finns tre tvättpass per dag, måndag till söndag, kl 8.00-12.00, 12.00-16.00 och 16.00-20.00.
Grovtvättstuga finns i Coophuset, ingång från gaveln i söder.

Det finns nio sophus placerade längs gatan. Dessa sophus är endast avsedda för komposterbart avfall och övrigt hushållsavfall. Det finns även ett sophus endast för elektronik och miljöfarligt avfall bredvid garaget på väg mot vattentornet.

Parkering

P-plats: 137 parkeringsplatser. Går att hyra för 250 kr/mån.
P-plats: 79 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 300 kr/mån.
155 garageplatser. Går att hyra för 600 kr/mån.

Föreningen har ett separat kösystem för parkeringsplatser och garage i området och detta hanteras av HSB. Kontakta HSB kundservice för att sätta upp dig på kö, tfn: 010-442 20 00 (växel).

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Historiska avgiftsförändringar
2016 höjdes avgifterna med 2%
2017 höjdes avgifterna med 2%

Troligen kommer avgifterna att höjas med 2% om året även de närmsta åren för att klara de åtaganden som föreningen har, bland annat det ambitiösa underhåll som krävs för att fastigheter ska behålla sitt värde.

Kommunikationer

Busstrafik med nr 17 som går alldeles utanför mellan Trätorget och Stabbetorget tar er ner till centrala delarna av Göteborg på 15 min.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 939 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV (grundutbud)

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 123 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-10-26

Alla bilder och 3D

+ 4 Visa alla 10 bilder
 

Karta & område

Träringen 84, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning