Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
Uteplats
 
 
Accepterat pris: 
4 195 000 kr
Månadsavgift: 4 363 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Accepterat pris: 
4 195 000 kr
Månadsavgift: 4 363 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare

Tegelviksgatan 61, MÖJLIG 3:A!, Stockholm

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 53,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 203
  • Byggnadsår: 1996-1998
  • Månadsavgift: 4 363 kr
  • Driftkostnad: 653 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: -1 av 8
  • Hiss: Ja

SJÖFRONTAD MED FÖNSTER ÅT TVÅ HÅLL

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum, möjlighet till 2 sovrum
Boarea: 53,5 kvm
Lägenhetsnummer: 203
Accepterat pris: 4 195 000 kr
Byggnadsår: 1996-1998
Driftkostnad: 653 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: -1 av 8
Hiss: Ja. Stor hiss direkt från entréplan med plats för barnvagn.
Tillträde: Mars 2022
Beskrivning av förråd: Ett förråd tillfaller vardera lägenhet i föreningen. Förrådet är på cirka 1,5 kvm med nätgaller och är inrett med ett hyllplan med klädstång.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Byggnaden "Tobaken 2" inom brf Hammarby Strand ligger belägen på adresserna Tengdahlsgatan 41-49 och Tegelviksgatan 61-69. I hela föreningen finns totalt 216 bostadsrättslägenheter, 4 hyreslokaler och inga hyresrättslägenheter.

Tv/Internetanslutning

- TV via: ComHem (digital Grundutbudet + TV Bas HD + ComHem Play)
- Internet via: Ownit

Värme- och ventilationsanläggning

- Uppvärmning sker via fjärrvärme.
- Ventilation via frånluftsventilation. Föreningen informerar även om att motordriven köksfläkt ej får anslutas till centralventilation.
Visa all fakta

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

På föreningens vackra, parklika gård finns en stensättning och brygga som markerar den ursprungliga strandlinjen för Hammarby sjö. Historiens vingslag gör sig än mer påmind av de konstnärligt utformade gestalter från förr som är placerade på platsen.

I Barnängsområdet som fastigheten ligger belägen i, utspelar sig många av Per Anders Fogelströms historiska romaner.
Bygget av kvarteret Persikan i närheten stör inte alls, men om några år kommer området att blomstra med nya bostäder, grönytor och butiker.

I detta område finns inga nybyggnadsplaner och utsikten och vyn står sig intakt. Kajpromenaden når man på kort avstånd genom direktväg från föreningens egen trädgård.
Detta är ett lugnt och omtyckt område nästan utan trafik. En bit bort ligger kvarteret Persikan som just nu förädlas och som om ett par år kommer få området att blomstra ytterligare med nya butiker, caféer och bostäder samt en egen tunnelbana som planeras från Vintertullstorget.

I området finns vackra och kullerstensbelagda promenadstråk längs kajen bort mot Skanstull. Även ett populärt glasscafé som besöks flitigt. Tar du cykeln mot Hornstull behöver du inte möta en enda bil på vägen. Från Barnängsbryggan i närheten kan du ta färjan över till Hammarby Sjöstad eller varför inte in till Stockholms city med båten Emelie. Med Emelie når du även Djurgården, Skansen och Gröna Lund. Vill man njuta av naturen är det inte långt till Nackareservatet för fina promenader och löpspår.

En kort promenad från lägenheten nås Vita bergens grönska och utsikt. Där kan man sommartid bland annat njuta av parkteater och picknick i vacker, kuperad miljö. Stora delar av området är kulturreservat. Bredvid Vitabergsparken ligger Nytorget med sina många glassbarer och restauranger. I närheten finns också Fåfängan med café och dess fantastiska utsikt över Stockholm.

Området är lugnt och barnvänligt men är också nära SOFO:s breda serviceutbud, mysiga barer, restauranger och trendiga butiker. Den pulserande Medborgarplatsen och Götgatan med sitt nöjesliv är inte långt bort.

Det finns flera uppskattade skolor och förskolor i närheten, bland annat Sofia skola som med sin ståtliga byggnad funnits här sedan 1911. Härliga naturområden och sköna platser för både stora och små inkluderar stora Blecktornsparken som erbjuder parklek och djurhållning, Tengdahlsparken med stora gröna ytor och plaskdamm, Eriksdal med sina poolområden och simhall och sandstranden i Tanto. Pittoreska Tantolunden bjuder även på mysiga koloniträdgårdar, boulebana och minigolf.

Vill man vidare genom staden går flertalet bussar från området och tar dig på några minuter till Slussen eller Södra station. Buss 2 (som går via Slussen, Gamla stan, Kungsträdgården in till city), 57 och 66 stannar direkt utanför huset. En nylagd cykelbana längs Stadsgårdskajen gör att det går snabbt och smidigt att ta sig in till city även på cykel. I andra riktningen ligger Sickla köpkvarter endast 5 minuter bort med buss från Londonviadukten. Om några år kommer även tunnelbanan hit när det nya bostadsområdet blivit klart. En stor potential med både närservice och ny fin boendemiljö växer fram.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,33067%
Andel av insats: 0,33153%
Andel av månadsavgift: 0,33074%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Hammarby Strand förvärvade fastigheten 1996 och består av 216 lgh med bostadsrätt, 4 lokaler.

Föreningen är belägen på adresserna Nackagatan 14-22, Tegelviksgatan 55-69 och Tengdahlsgatan 41-49 (totalt 5 byggnader).
Äkta förening med tomträtt (omförhandlas först 2026).

Inga avgiftsförändringar finns planerade, enligt information från föreningen 2020-12-08. Senaste ökningen skedde 2014-09-01 med 1%

Delat ägande godkänns (exvis mellan förälder och barn) om den som bor i bostaden äger minst 10 %.
Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Föreningen informerar om att balkonginglasning ej är tillåtet.

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Hammarby Strand
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 0901
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stammar kök och bad 1997 (byggåret)
Elstigare 1997 (byggåret)
Tak 1997 (byggåret)
Fasadtvätt 2011
OVK 2013
Stamspolning 2017
Renovering av hissar 2018 - 2020 och fem hissar renoveras per år.
2018 Bänkar, smidesräcken har målats.
OVK 2019 (med ett antal avvikelser som kommer att åtgärdas under hösten 2020)
Kommande renoveringar: Föreningen följer underhållsplanen där det är planerat att följande kommer att utföras:
- hissrenovering (2018-2020)
- fasadmålning och takarbete (2022).

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga med torkrum, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsförråd, återvinningsrum samt en stor och fin gård med grillmöjligheter, pergola, sjöutsikt och lekplats för barnen. Ett källarförråd hör till bostaden.

Parkering

Föreningen innehar 89 st garageplatser som uthyres för 878kr/mån, 6 st MC-platser (avgift beroende på storlek) samt 3 st mopedplatser (avgift beroende på storlek). Det är för närvarande 52 personer i kö , https://www.hammarbystrand.org/koelistor.html


På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga avgiftsförändringar finns planerade, föreningens uppgift 2020-12-08.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
----------------------------------------------------------------------------------
Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.
----------------------------------------------------------------------------------
Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.
----------------------------------------------------------------------------------
Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.
----------------------------------------------------------------------------------
Området:
Det är ett lugnt och populärt område nästan utan trafik. Flertalet uppskattade skolor och förskolor erbjuds även i närheten. Om några år kommer området att blomstra med nya butiker och bostäder samt en egen tunnelbana som planeras från Vintertullstorget. I det gamla industrikvarteret Persikan här på östra Södermalm, där SL:s bussdepå tidigare låg, ska Stockholms stad tillsammans med byggaktörerna bygga sju nya bostadskvarter med cirka 1 240 lägenheter. De planerar för att de första bostadskvarteren börjar byggas under år 2020. Nybyggnationen kommer då även tillföra ett bredare utbud på affärer men även en ny park vid namn "Tvätt-Malins-Park" som då kommer tillföra grönska och kontemplation för boende i området.

Kommunikation:
I området finns vackra och kullerstensbelagda promenadstråk längs kajen bort mot Skanstull. Även ett populärt glasscafé som besöks flitigt. Tar du cykeln mot Hornstull behöver du inte möta en enda bil på vägen. Från Barnängsbryggan i närheten kan du ta färjan över till Hammarby Sjöstad eller varför inte in till Stockholms city med båten Emelie. Med Emelie når du även Djurgården, Skansen och Gröna Lund. Vill man njuta av naturen är det inte långt till Nackareservatet för fina promenader och löpspår. En kort promenad från lägenheten nås Vita bergens grönska och utsikt och på andra sidan ligger Nytorget. I Vita bergen kan man bland annat sommartid njuta av parkteater. I närheten finns också Fåfängan med café och dess fantastiska utsikt över Stockholm. Området är lugnt och barnvänligt men är också nära SOFO:s breda serviceutbud, mysiga restauranger och trendiga butiker. Vill man vidare genom staden går flertalet bussar från området och tar dig på några minuter till Slussen eller Södra station. Buss 2 (som går via Slussen, Gamla stan, Kungsträdgården in till city), 57 och 66 stannar direkt utanför huset.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Ekonomi

Accepterat pris

4 195 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 363 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
I månadsavgiften ingår värme, vatten, trappstädning, bostadsrättstillägg (kollektiv försäkring), kabel-TV, bredband (100 Mbit fiber/koppar), IP-telefoni (den fasta månadskostnaden, samtal debiteras separat). Bredband 1000 Mbit från Ownit kan erhållas mot en extra kostnad.

Driftkostnader

653 kr/mån
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 400 kr
Försäkring: 253 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 128 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 120 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-11-04
Besiktningsman: Kent Östergård, Victor Consulting AB

Onlinevisning

Se visningen genom att logga in på Mina sidor

Alla bilder

+ 35 Visa alla 41 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Tegelviksgatan 61, MÖJLIG 3:A!, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4363 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy