Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 362 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare
Stockholm

Tavastgatan 29c

Månadsavgift: 2 362 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare

Anno 1899 invid Mariatorget!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 61 kvm
  • Lägenhetsnummer: 2
  • Byggnadsår: 1899
  • Månadsavgift: 2 362 kr
  • Driftkostnad: 900 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

På lugna Tavastgatan tänker man inte på att alldeles bakom huset finns Mariatorgets puls & massvis med trivsamma butiker & restauranger att upptäcka! Här bor du tyst och ostört i en gammal fastighet från 1899. Lägenheten erbjuder hög takhöjd, spröjsade fönster samt stilfullt furugolv som är vitlaserat. Spegellister & hög charmfaktor finns det här! Underbar gård med plats för utemöbler & sköna grillkvällar. Hela lägenheten håller god standard då både kök & badrum är renoverat år 2014. I köket går toner i vitt & svart med smakfull design & allt du behöver finns här; glaskeramikhäll, spisfläkt, kyl/frys, ugn samt större matplats invid rejäla fönster med spröjs. Samtliga ytskikt är ljusa & det finns goda förvaringsutrymmen i hall. Rymligt sovrum med plats för garderober. Fint fönster med spröjs & vackert furugolv. Vardagsrummet bjuder in till sociala ytor där större soffhörna samt ytterligare matbord eller fåtöljer får plats. Vackert med höga spegellister på väggar samt stilfullt furugolv & hög takhöjd! Två fönster med spröjs som bidrar med fint ljusinsläpp. Perfekt boende för dig som vill bo bekvämt & med hög charmfaktor! Stabil förening med låg belåning & som äger marken.

Bostaden är belägen på trivsamma Mariaberget intill Mariatorgets puls. Här är det nära till kommunikationer såsom tunnelbana, pendeltåg och flertalet bussar. Runt huset når du snabbt flertalet mysiga caféer, restauranger och värt att nämna några är uteställen/restauranger som Morfar Ginko, Bistro Sud, Dryck vinbar, Häktet och bagerierna Fabrique samt Petrus och är du kaffesugen så får du inte missa Johan & Nyström och Drop Coffee. Ytterligare bekvämligheter är närheten till flertalet skolor och förskolor, apotek, post, mataffärer, gym samt grönområden såsom Tantolunden och Långholmen som även erbjuder bad sommartid.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 61 kvm
Lägenhetsnummer: 2
Byggnadsår: 1899
Driftkostnad: 900 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Tv/Internetanslutning

Kabel TV samt Internet via Bredbandsbolaget.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 7,7867
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Kattryggen 20 bildades 1974 och är belägen på Tavastgatan 29 C, Södermalm i Stockholm. Föreningens fastighet förvärvades 1976 och består av ett flerbostadshus om 4 våningar med 11 lägenheter och 1 lokal. Fastigheten är uppförd 1899. Föreningen är lågt skuldsatt. Besök gärna föreningens hemsida; kattryggen.se. Äkta förening som äger marken.

Delat ägande godkänns om den som bor i bostaden äger minst 10%.
Det finns inga planerade avgiftshöjningar (föreningens uppgift 18/05-18).

Allmänt

Föreningens namn: Brf Kattryggen 20
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stambyte utfört 1973 i både kök och badrum.
Stamspolning 2011 (gott betyg).
Tvättstugan renoverad 2014.
Takrenovering 2013.
Fönster renoverade 2011.
Målning av trapphus 2011.
Fasadrenovering 2010.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, cykelförråd samt en fin innergård. Ett källarförråd hör till bostaden.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

OMRÅDESBESKRIVNING

Maria är den del av Söder som oftast syns på bilder när man visar något från Söder. Ofta är det de charmiga kvarteren på Mariaberget som syns, eller Laurinska huset med sina torn, båtarna utmed Söder Mälarstrand men allt oftare är det bilder på Bofills Båge och Söder Torn vid Medborgarplatsen som visas.
Maria, eller Maria Magdalena församling som den egentligen heter, sträcker sig utmed Söder Mälarstrand till slussen, Götgatan söderut fram till Folkungagatan, Magnus Ladulåsgatan fram till Rosenlundsgatan via Wollmar Yxkullsgata utmed Torkel Knutssons gata ner till Söder Mälarstrand.
Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 19.000 i Maria.
Maria Magdalena är den enda av församlingskyrkorna på söder som har en religiös klang i sitt namn. Kyrkan byggdes upp efter en brand 1759 men kyrkan har rötter sedan 1350 och kyrkan är Södermalms äldsta. På Maria kyrkogård är Evert Taube begravd liksom Stagnelius och Lasse Lucidor.
En trevlig promenadväg genom Maria är att börja vid slussen och gå upp på Mariaberget, gå på Monteliusvägens trappor utmed bergkanten och se på utsikten, gå ut med Bastugatan och ta någon av smågatorna ner mot, och över, Hornsgatan med sina butiker och restauranger, gå gärna på Mariatorget söderut ner mot Södra Stationsområdet och fascineras av den moderna arkitekturen. Avsluta gärna med en fika eller en lunch inne i Söderhallarna, där finns något för alla smaker!
På Söder finns det så mycket att se, så mycket att uppleva, så mycket att älska... Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 362 kr
I avgiften ingår vatten.
Varje lägenhet ansvarar själv för el, uppvärmning (el) , internet, kabel-TV (bredbandsbolaget)

Driftkostnader

900 kr/mån
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Uppvärmning: 300 kr
Försäkring: 300 kr

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 23 Visa alla 29 bilder
 

Planritning

Karta & område

Tavastgatan 29c, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christian Da Costa

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning