Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 2 307 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ankie Björk Harris, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ankie Björk Harris
Franchisetagare/Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 2 307 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ankie Björk Harris, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ankie Björk Harris
Franchisetagare/Fastighetsmäklare

Vickergatan 11, Stockholm

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1,5, varav 1 sovrum
  • Boarea: 41 kvm
  • Lägenhetsnummer: 49
  • Byggnadsår: 1931
  • Månadsavgift: 2 307 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0.5
  • Hiss: Nej

Härligt -30 tal ett stenkast från vattnet

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1,5, varav 1 sovrum
Boarea: 41 kvm
Lägenhetsnummer: 49
Byggnadsår: 1931
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0.5
Hiss: Nej

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,24297
Andel av insats: 0,20581
Andel av månadsavgift: 0,24187
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 400 kr

Om föreningen

Brf Axet är en mycket välskött och stabil förening som bildades redan 1930 och är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen omfattar hela 404 lägenheter och 30 lokaler. Äkta förening som äger marken.
Föreningen har ett fiberbredbandsnät med 100 mb/s och avtal om gruppanslutning till en bredbandsleverantör (Bahnhof). Gruppanslutningen innebär att alla lägenheter har tillgång till bredbandet och att kostnaden ingår i månadsavgiften. Även abonnemang för IP-telefoni ingår i avgiften och föreningen tillhandahåller box för trådlös uppkoppling. Axet köper gemensamt in el för samtliga lägenheter vilket gör att elkostnaden blir lägre eftersom du inte behöver betala för nätkostnad och abonnemang. Elkostnad avläses automatiskt och aviseras tillsammans med månadsavgiften.

1984-1992
- Stambyte kök och badrum
- Elstigare bytta
- Takrenovering
- Fasadrenovering
- Fönsterrenovering
2015 OVK
2016 Delvis renovering tvättstugan Timotejgatan 6 (nya maskiner)

Det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2017 (föreningens uppgift 2017-03-14).
Delat ägande godkänns om den som bor i bostaden äger minst 50% (exvis mellan förälder och barn).
Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brfaxet.se

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Axet i Stockholm
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm

Gemensamma utrymmen

Föreningen har flera grönskande gårdar med bersåer, odlingslotter och sittgrupper där man kan grilla. Det finns fyra tvättstugor i föreningen (Timotejgatan 6, Timotejgatan 5, Eriksdalsgatan 34 och Råggatan 10).
På Timotejgatan 4 har föreningen två övernattningsrum som medlemmarna kan hyra för 100 kr per rum och dygn. Det finns även en festlokal, bastu, solarium, motionsrum, hobbyrum samt vävstuga och dessutom cykelrum och cykelställ på gårdarna. Ett källarförråd hör till bostaden.

Visa all fakta

Övrigt

Katarina skiljer sig en del från resten av Södermalm, här finns såväl pampiga hus som
äldre bebyggelse som samsas med Ringens köpcentrum och butiker av alla de slag.
Katarina församling sträcker sig från Renstiernas gata och Ringvägen ner till Skanstull,
förbi Eriksdal, korsar Ringvägen och med en krokig dragning till hörnet Folkungagatan där gränsen går norrut utmed Götgatan till slussen och utmed Stadsgårdsleden fram till en osynlig gräns i höjd med Renstiernas gata.
Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 34.000 i Katarina.
Från stora delar av stan ser man Katarina kyrka med sin pampiga barockkupol. Kyrkan byggdes ursprungligen på 1600-talet men har brunnit två gånger, senast 1990. Kyrkan har återuppbyggts med traditionella material och metoder. Skälet till att man valde att bygga en så pampig kyrka på Söder, en fattig och knappt bebyggd stadsdel, var att den dåvarande kungen, Karl X Gustav, planerade att bygga ett nytt kungligt slott på Söder, då var en pampig kyrka nödvändig. Karl X Gustav avled dock innan planerna med ett nytt slott blev verklighet.
Vem var då Katarina som gett namn åt denna trevliga del av Söder? Katarina var prinsessa och var mor till Karl X Gustav.
En trevlig promenad genom Katarina är att börja vid Eriksdalsbadet, gå fram till skolan, gå upp och korsa Ringvägen, släntra sedan vidare utmed smågatorna runt Allhelgonakyrkan. Gå vidare över Götgatan fram till Nytorget, ta Nytorgsgatan norrut förbi kvarteren runt kyrkan och bort till Mosebacke. Avsluta gärna promenaden med att gå ut på bron till Katarinahissen, utsikten är värd besväret!
På Söder finns det så mycket att se, så mycket att uppleva, så mycket att älska... Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 000 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 307 kr

Inre reparationsfond

Summa: 749 kr

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Vickergatan 11, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy