Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 741 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Josefin Ericson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Josefin Ericson
Fastighetsmäklare
Stockholm

Maria Prästgårdsgata 19

Månadsavgift: 4 741 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Josefin Ericson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Josefin Ericson
Fastighetsmäklare

Vacker sekelskiftesvåning med balkong intill Mariatorget!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 77 kvm
  • Lägenhetsnummer: 6
  • Byggnadsår: 1884
  • Månadsavgift: 4 741 kr
  • Driftkostnad: 33 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 6
  • Hiss: Ja

I ett av Södermalms mest attraktiva kvarter, på en lugn bakgata intill Mariatorget och i en vacker byggnad från 1884 finner ni här en trivsam våning om fyra rum och kök, med fönster i fil och balkong mot lugn innergård.

Tack vare den genomgående planlösningen är detta ett mycket ljust, öppen och inbjudande hem. Den historiska Sekelskiftescharmen är också påtaglig i höga golvsocklar, original golv, spegeldörrar, takrosetter och generös takhöjd.

Till vänster om hallen ligger två sovrum, sällskapsrum och balkong och till höger når ni kök, vardagsrum och det tredje sovrummet. Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning med gott om plats för sociala tillställningar.

Dessutom har bostaden ett helkaklat och rymligt badrum med tvättmaskin och gott om förvaringsutrymmen.

På Maria Prästgårdsgata bor du lugnt och fridfullt med direkt närhet till både Mariatorget och trevliga Swedenborgsgatan, som under sommaren blir en gågata med många restauranger, caféer och uteserveringar och ett mysigt folkliv.

Föreningen!

HSB Bostadsrättsförening Fatbursbrunnen bildades 1974 och är en äkta förening som äger marken. Välskött ekonomi med låg belåning om 5 170 kr/kvm2.

Byggnaden uppfördes 1884 och består av 65 bostadsrätter och 4 lokaler som är en old tillgång.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Välkomnande och rymlig hall, här ges goda avhängningsmöjligheter och platsbyggda garderober. Ni möts direkt av det genomgående slipat plankgolv och den generösa takhöjden som ger en härlig rymd så fort ni kliver in.

Vardagsrum
Det fantastiska sällskapsrummet med fönster i fil är perfekt planerat för att umgås med små som stora sällskap, vardagsrummet är öppen planlösningen med det varsamt renoverade köket som smälter in i detta sociala rum. Duka hela familjen runt ett långbord eller mys ner i stora soffgrupper, ja ni kommer få plats med stora önskade möblemang.

Kök
Köket är renoverat och välplanerat för att få rymliga arbetsytor, förvaring i över och underskåp samtidigt som man behåller den äldre charmen men med en modern touch. Spis, ugn, diskmaskin, kyl och frys är från 2016. Bänkskivan är i ek och det vita kaklet som stänkskydd blir en snygg kombo med dem vit och ljus gröna luckorna.

Sovrum 1
Till höger om hallen finner ni det största sovrummet. Ett behagligt rofyllt sovrum som rymmer dubbelsäng och sängbord utan problem. Här nås ni av en egen walk in closet som ger den bästa förvaringsmöjligheten.

Sällskapsrum
Till vänster om hallen möts ni av ett sällskapsrum/kontor, rummet går att disponeras efter sin egna önskan, det ljus som präglar detta rum kommer från paraddörrarna i glas som går ut till den mysiga balkongen.

Balkong
Denna mysiga balkong i söderläge ligger ut mot den lugna innergården, här får ni plats att möblera med loungegrupp, bord och växter.

Sovrum 2
Det andra sovrummet är välplanerat för att ha en enkelsäng, garderob och skrivbord.

Sovrum 3
Det tredje sovrummet håller samma praktiska möjlighet att möblera med säng, garderob och skrivbord.

Badrum
Badrummet är helkaklat i ljus kulör, det är inrett med badkar, kommod, handfat, handdukstork, spegel och tvättmaskin.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 77 kvm
Lägenhetsnummer: 6
Byggnadsår: 1884
Driftkostnad: 33 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Tv: Comhem
Internet: Ownit

Värme- och ventilationsanläggning

Värme: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Här bor man i den bästa av två världar: Bara några hundra meter bort ligger åt ena hållet gröna och familjevänliga Mariatorget och Hornsgatspuckeln/Mariaberget med sina kullerstensgator och välbevarade 1700-talsmiljö. Sommartid är den intilliggande Swedenborgsgatan fylld av uteserveringar.

Åt andra hållet pulserande Medborgarplatsen och Götgatan med sina stora utbud av nöjesliv och restauranger, shopping och övrig service. Slussen, Djurgårdsfärjan och Gamla Stan ligger också inom gångavstånd, liksom populära Nytorget med sin mix av grönyta, parklek, restauranger och kaféer. På ett par minuters gångavstånd finns flera mataffärer. Där finns också flera gym och yogastudios. I närheten ligger fler uppskattade förskolor och skolor, tex Björngårdsskolan och Södermalmsskolan.


Värt att nämna här är uteställen/restauranger som Morfar Ginko, Bistro Sud, Il Tempo, Restaurang Himlen, eller varför inte besöka Bageri Petrus (utnämnd till bästa bageri i Sverige enligt White guide).
och bageriet Fabrique. Är du kaffesugen så får du inte missa Johan & Nyström.


Även vackra platser finns att besöka som Mosebacke, Högbergsgatans topp intill Katarina Kyrka, med vy över Saltsjön och kullerstensgränder med bevarade 1600-talshus. Tvärs över Katarinavägen ligger Fjällgatan med fantastisk vy över Stockholms stad och inlopp. Monteliusvägen uppe på Mariaberget intill Ivar Los park, är också en magisk plats från vilken man kan njuta av vidsträckt Riddarfjärdsutsikt.

Inte långt ifrån, ungefär 15 minuter bort, ligger oaserna Årstaviken och Tantolunden med sina vackra jogging- och promenadstråk med sköna sträckor som tar dig ända till Årstadal och Danvikstull. Tanto har numera även en sandstrand. Pittoreska Tantolunden bjuder också på mysiga koloniträdgårdar, boulebana och minigolf. Fortsätter man österut längs Årstaviken passerar man uteserveringarna Skrovet och Nyfiken Gul, Södermalms nyinvigda dansbana samt Eriksdalsbadet. Vid både Tanto och Eriksdalsbadet finns det utegym. Kvällstid kan den festsugne roa sig på Strand intill Hornstull eller Trädgården under Skanstullsbron.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,83772 %
Andel av insats: 1,69627 %
Andel av månadsavgift: 4,09500 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

År 1884 började uppförandet av fastigheten enligt arkitekten C. Cederströms ritningar. Fastigheten byggdes ursprungligen för "de mindre bemedlade" som minnestavlan på husgaveln också kungör. Fastigheten köptes 1962 av HSB Stockholm, och efter renoveringar räddades fastigheten kvar med den gammaldags atmosfär och den vackra innergård den en gång hade. Fastigheten ombildades 1974 och består utav 66 bostadsrätter samt 3 lokaler som hyrs ut. Äkta förening som äger marken.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.fatbursbrunnen.com

Föreningen sålde en lokal som ombildades till bostadsrätt under 2020 vilket förstärkte föreningens kassa med 3 550 000 kronor.
Belåningen i föreningen uppgår (2021-03-26) till 21 440 000 kronor.

Det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2021. Från 2022 finns beslut att avgiften stiger med 5 % per år fram till stambytet.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Bostadsrättsförening Fatbursbrunnen i Stockholm
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1201
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2021 - Låsbyte
2018 - Energideklaration
2013 -2016 - Fasad- och trapphusrenovering
2012 - Ny värmepump
2012 - Radonmätning
2010 - Takrenovering
1971-1974 - Stambyte i kök och badrum samt byte av elstigare
Kommande renoveringar: 2021 - OVK och renovering av vissa fönster
2022 - Byte av hissar (Föreningen betalar detta med egna pengar).
2025 - Stambyte

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen i föreningen är: Tvättstuga, gästlägenhet, vindsförråd, källarförråd, festlokal, cykelrum

Kommunikationer

Inom ett par hundra meter nås såväl T-bana röd linje (Mariatorget) och T-bana grön linje (Slussen) samt busslinjer och pendeltåg.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 741 kr
Värme, vatten, allmänna utrymmen ingår i månadsavgiften.
El och balkongavgift debiteras separat.

Driftkostnader

33 kr/mån

Fördelas enligt följande

Balkongavgift: 33 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 138 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 138 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2018-12-18
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 35 Visa alla 41 bilder
 

Planritning

Karta & område

Maria Prästgårdsgata 19, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Josefin Ericson

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning