Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 1 320 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare
Stockholm

Grindsgatan 33

Månadsavgift: 1 320 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare

Mycket ljus och fin 1,5:a på 4tr i en förening med sällsynt god ekonomi!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1,5, varav 1 sovrum
  • Boarea: 42 kvm
  • Lägenhetsnummer: 33420
  • Byggnadsår: 1928
  • Månadsavgift: 1 320 kr
  • Driftkostnad: 185 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 6
  • Hiss: Ja

Välkommen till denna högt belägna 1,5:a på 4 trappor med fönster i söderläge för ett fantastiskt ljusinsläpp! Lägenheten är synnerligen välplanerad med rymligt kök, vardagsrum med plats för soffgrupp och matplats, samt ett litet sovrum. Det höga läget bjuder verkligen på ett ljusinsläpp över det vanliga genom de två spröjsade fönstren. Köket ligger i härligt öppen planlösning med vardagsrummet och är utrustat med kyl/frys, gasspis med elugn och diskmaskin. Här ligger ett fint hårdvaxolje behandlat plankgolv i ljus ton. Vardagsrummet har en klassisk fiskbensparkett i original, även den i ljus ton. Sovrummet har plats för en 140 cm bred säng. Badrummet är helkaklat och utrustat med duschhörna, handfat, spegelskåp, wc och handdukstork. I hallen finns en klädkammare och även platsbyggd förvaring i ett dolt skåp, samt en hatthylla i original. Lägenheten har fina 20-talsdetaljer, samt vitmålade ytskikt. Nuvarande ägare har ägt bostaden sedan år 2018 och har nyttjanderätt till ett källarförråd på ca 2,6 kvm.

Brf Grindsgatan 33 är en mycket välskött föreningen med god ekonomi och låg belåning om 1 785 kr/kvm. Därtill äger föreningen marken och har fem lokaler som inbringar goda intäkter om totalt 560 000 kr/år enligt årsredovisningen 2020. Dessa intäkter hjälper till att stabilisera föreningsekonomin ytterligare. Månadsavgiften är låg och har inte höjts sedan föreningen bildades 1999. Inga avgiftshöjningar är planerade, enligt årsredovisningen 2020.

Läget är ett av de bästa mitt på Söder. Här har du närheten till folklivet vid Medborgarplatsen, SOFO och Nytorget med alla sina småbutiker, restauranger och caféer, likaväl som lugnet och den lummiga grönskan nere vid Årstaviken. Direkt utanför huset har du en av Söders bäst bevarade hemligheter - den fina parken Blekingetäppan. I de närliggande kvarteren hittar du ett stort utbud av restauranger. Bara ett stenkast bort har du Skrapan, Ringens shoppingcenter, Götgatan och Nytorget som erbjuder all möjlig service och shopping. Inom några minuters promenad når du flera av Söders fina parker, bl.a. härliga Helgalunden eller Rosenlundsparken - varför inte ta en glass i solen i parkens gula solstolar? För sköna promenader och joggingturer ligger promenadstråken vid Årstaviken inte långt bort. Här finner du även Erikdalsbadet med både inom- och utomhusbad. På Grindsgatan bor du bra i ett lugnt område med både kommunikationer, shopping och flertalet parker i närheten! Här får du en perfekt kombination av stadsliv och grönska på behagligt gångavstånd!

Goda kommunikationer finns med buss 57 runt hörnet och några minuter bort finns tunnelbanans gröna linje vid Medborgarplatsen och Skanstull eller röd linje vid Mariatorget. Buss 3 och 4 finns i närheten, samt pendeltågen en kort promenad bort till Södra Station.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1,5, varav 1 sovrum
Boarea: 42 kvm
Lägenhetsnummer: 33420
Byggnadsår: 1928
Driftkostnad: 185 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja
Beskrivning av förråd: Källarförråd

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen
I lägenhetsförteckningen står bostaden inskriven som 1 rum och kök.

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV via Comhem
Bredband via Ownit

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme
Ventilation genom mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Katarina skiljer sig en del från resten av Södermalm, här finns såväl pampiga hus som
äldre bebyggelse som samsas med Ringens köpcentrum och butiker av alla de slag.
Katarina församling sträcker sig från Renstiernas gata och Ringvägen ner till Skanstull,
förbi Eriksdal, korsar Ringvägen och med en krokig dragning till hörnet Folkungagatan där gränsen går norrut utmed Götgatan till slussen och utmed Stadsgårdsleden fram till en osynlig gräns i höjd med Renstiernas gata.
Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 34.000 i Katarina.
Från stora delar av stan ser man Katarina kyrka med sin pampiga barockkupol. Kyrkan byggdes ursprungligen på 1600-talet men har brunnit två gånger, senast 1990. Kyrkan har återuppbyggts med traditionella material och metoder. Skälet till att man valde att bygga en så pampig kyrka på Söder, en fattig och knappt bebyggd stadsdel, var att den dåvarande kungen, Karl X Gustav, planerade att bygga ett nytt kungligt slott på Söder, då var en pampig kyrka nödvändig. Karl X Gustav avled dock innan planerna med ett nytt slott blev verklighet.
Vem var då Katarina som gett namn åt denna trevliga del av Söder? Katarina var prinsessa och var mor till Karl X Gustav.
En trevlig promenad genom Katarina är att börja vid Eriksdalsbadet, gå fram till skolan, gå upp och korsa Ringvägen, släntra sedan vidare utmed smågatorna runt Allhelgonakyrkan. Gå vidare över Götgatan fram till Nytorget, ta Nytorgsgatan norrut förbi kvarteren runt kyrkan och bort till Mosebacke. Avsluta gärna promenaden med att gå ut på bron till Katarinahissen, utsikten är värd besväret!
På Söder finns det så mycket att se, så mycket att uppleva, så mycket att älska... Allt sådant gör Södermalm till en attraktiv stadsdel att bo på.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,95531%
Andel av insats: 1,95531%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Grindsgatan 33 förvärvade fastigheten 1999 och omfattar 33 lägenheter och 5 lokaler. Välskött förening med god ekonomi, de låga månadsavgifterna har inte höjts sedan föreningen bildades år 1999. Inga avgiftshöjningar är planerade, enligt årsredovisningen 2020.
Föreningen äger marken (ej tomträtt) och är klassad som en äkta förening.
Föreningens adresser är Grindsgatan 33 och Blekingegatan 17

Föreningen godkänner ej juridisk person.
Föreningen godkänner delat ägande förutsatt att den som ska äga lägenheten också ska bo i lägenheten.
Föreningen har utformat en uthyrningspolicy där man inte godkänner korttidsuthyrningar.

Kabel TV:
Ett obligatoriskt tillägg om 70 kr/mån tillkommer utöver avgiften för basutbud från Comhem.
Bredband:
Fiber via Ownit. Ett obligatoriskt tillägg om 115 kr/mån tillkommer utöver avgiften. Hastighet 100/100 Mbit/sec.

FÖRENINGENS EKONOMI:
Enligt årsredovisningen 2020 har föreningen en mycket låg belåningsgrad som idag uppgår till 1 785 kr/kvm. Föreningen får goda hyresintäkter om totalt 560 000 kr/år enligt årsredovisningen 2020 som då bl.a. avser de 5 lokaler föreningen har. Dessa intäkter hjälper till att stabilisera föreningsekonomin ytterligare.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Grindsgatan 33
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1402
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: -Föreningen har renoverat hiss och delar av trapphus och tak under det gångna året (efter en brand i hissmaskinrummet förra sommaren (2019).
- Ny fjärrvärmecentral har installerats 2017
- Radonmätning godkände maj 2017
- Fasad- och fönsterrenovering och målning av fönster 2013-2015
- Färdigställande av trappa, ledstång och målningsarbeten på plan 6 2015
- Godkänd OVK besiktning 2014
- Installation av tryckstegringspump för att få bättre tryck i tappställena i alla lägenheter 2014
- Installation av barnvagnsramp 2014
- Installation bredband/fiber 2014
- Sanering och uttorkning genomfördes i källaren efter en översvämning 2014 (föreningen har fått ersättning för vattenskadorna av försäkringsbolaget under 2015)
- Installerat bredband med Ownit i fastigheten 2013
- Bytt ut två torkskåp samt torktumlare i tvättstugan 2013
- Stammar bytta 2000-2004
- Elstigar 2000-2004
- Tak renoverad 2004
- Elstigar bytta 2003
- Tvättstugan renoverad 1999
- Fasad och fönster 1999
Kommande renoveringar: Just nu pågår OVK och eventuella åtgärder efter detta kommer utföras under sommaren/hösten. Medlemmarna röstade igenom vid föreningsstämman att styrelsen ska ta fram förslag till säkerhetsdörrar. (kontrollerat med styrelsen 2020-06-08). Föreningen planerar därtill att installera solceller samt lägga om taket framöver.

Löpande underhåll sker kontinuerligt enligt underhållsplan. (2018-09-20)

Gemensamma utrymmen

Fin gård som vetter mot gröna Blekingetäppan. Tvättstuga. Källarförråd.

Parkering

För lediga garageplatser i området se www.garageplatsen.se

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga avgiftshöjningar är planerade, enligt årsredovisningen 2020.
Inga avgiftshöjningar har skett sedan föreningen bildades 1999.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 320 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Tillkommer 115 kr/mån för bredband och 70 kr/mån för TV.

Driftkostnader

185 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde som baseras på säljarens nyttjande av bostaden.

Fördelas enligt följande

Bredband: 115 kr
TV: 70 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 172 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 168 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-05-27
Besiktningsman: Jonas Karlsson, AB Franska Bukten
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 33 Visa alla 39 bilder
 

Planritning

Karta & område

Grindsgatan 33, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christian Da Costa

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning