Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 232 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare
Stockholm

Lindvallsplan 4

Månadsavgift: 3 232 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare

GAVELLÄGENHET - HÖGT UPP - BALKONG MED VATTENUTSIKT

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 59 kvm
  • Lägenhetsnummer: 323
  • Byggnadsår: 1937
  • Månadsavgift: 3 232 kr
  • Driftkostnad: 735 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 6
  • Hiss: Ja

LINDVALLSPLAN 4:
Belägen med högt läge och med utsikt över vattnet längsmed Liljeholmsviken finner vi denna eftertraktade gavellägenhet. Bostaden med sina 59 kvm på våning 3 i brf Lindvallsplan 4 är idag fördelat på 2 Rok. Här finns en välkomnande entréhall med plats för klädavhängning följt av en i bostaden centrerad inre hall som mycket väl lämpar sig som arbetshörna. Vidare in i bostaden finns även ett genomgående renoverat badrum med all tänkbar utrustning. Vad sägs om till exempel golvvärme under de kyliga vintermånaderna? Intill den inre hallen och duschrummet finner vi bostadens rum för återhämtning och avkoppling; sovrummet, som just i denna bostad karaktäriseras som väl tilltagen och med ett behagligt ljus som letar sig in från intilliggande Lindvallsplan med dess grönska och lugn. Till sist har vi bostadens mest sociala ytor; ett stort vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från två håll och med en öppen planlösning mot köket där utgång till balkong i sydvästläge finns. Tack vare den stora och öppna ytan som finns mellan kök och vardagsrum råder det gott om yta till att ta emot flertalet middagsgäster etc. Balkongen med dess höga läge och utsikt över Liljeholmsvikens vatten skapar en självklar plats för avkoppling i goda vänners lag och en paus från matlagningen i köket intill.

Säljaren har sedan bostaden köptes år 2015 låtit utföra följande renoveringar och förbättringar: totalrenovering av badrum med inredning från märket "Svedbergs" (2016), målning av alla rum samt tak (2016) och renovering av kök samt nya vitvaror förutom kyl- och frys (2018).

Säljarens egna ord om bostaden:
"Läget är svårslaget, det finns ett lugn som omger Lindvallsplan trots det centrala läget i Hornstull som också ger möjlighet att snabbt komma till ”pulsen”. Närheten till grönområden, det stora restaurangutbudet och biograf gör det till ett otroligt område att bo i. Huset ligger i en sluttning (suterräng) vilket gör att lägenheten i princip ligger på samma höjd som översta våningen på omkringliggande hus, det tillsammans med grönskan runtomkring bidrar till mycket begränsad insyn. Ett fantastiskt ljusinsläpp året runt tack vare gavelläget och utsikten mot vattnet går inte av för hackor."

BRF LINDVALLSPLAN 4:
Det är en populär och välskött äkta bostadsrättsförening med 40 lägenheter som bildades 1986 och där föreningen själva äger marken, dvs ej tomträtt. Föreningen innehar även 2 st lokaler vilka är ett kontor och hantverkslokal. Dessa hyreslokaler genererar intäkter till föreningen och bidrar till att stabilisera föreningens ekonomi ytterligare. Därtill har föreningen även 1 hyresrättslägenhet om 40 kvm som även den genererar intäkter till föreningen. De större renoveringarna är gjorda och hela fastigheten stambyttes samt bytte el-stigar mellan åren 1991-1992. Därutöver följer brf Lindvallsplan 4 underhållsplan.

FÖRENINGENS EKONOMI:
Föreningen har en låg belåningsgrad om 2 868 kr/kvm (enligt årsredovisningen 2020). Föreningens långfristiga skulder uppgår till 6 498 000 kr, enligt årsredovisningen 2020. Det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2021-09-29)
Föreningens 2 lokaler inbringade, enligt årsredovisningen för 2020, en total hyresintäkt på 86 000 kr som på så sätt bidrar till att göra föreningens ekonomi stabil och stark. Därefter tillkommer även hyresintäkter för den hyresrättslägenhet man i föreningen hyr ut. Denna hyresintäkt uppgick, enligt årsredovisningen 2020, till 54 000 kr. Dvs. att de totala hyresintäkterna per år uppgår till 140 000 kr, enligt årsredovisningen 2020.

OMRÅDET:
Hornstull är ett av Södermalms mest attraktiva områden. Här finns vatten och grönområden inpå knuten med Tantolundens parkliv och Bergsunds strands vackra vyer. Bo i ett av Södermalms trendigaste områden med härlig atmosfär och mängder av trevliga butiker och restauranger. Närhet till vatten- och grönområden där du kan finna lugn och umgås med vänner över en picknick. Den nybyggda gallerian erbjuder nischade butiker, matvarubutiker och ett flertal restauranger med gemytlig atmosfär. Guldkorn av restauranger som inte bör missas är Tjoget, Barbro och Ho's. Missa heller inte kvartersbion Bio Rio med historiska lokaler vid Hornstulls Strand. Här är valmöjligheterna många! Här är kommunikationerna utmärkta med tunnelbanans röda linje som tar dig till centralen på 8 minuter och flera busslinjer såsom buss 4- och 54.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 59 kvm
Lägenhetsnummer: 323
Byggnadsår: 1937
Driftkostnad: 735 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 6
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Beskrivning av förråd: Källarförrådet är på ungefär 4 kvm och består av gallerväggar.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning
I lägenhetsförteckningen är bostaden inskriven som 58 kvm. Mätning utfördes 2021-09-17 där bostaden uppmättes till 59 kvm. Mätbevis finns!

Byggnadssätt

Kommentar: Huset på Lindvallsplan 4, Bergsund 74, uppfördes 1937 efter ritningar av Martin Bocander och Arvid Cronvall. Bocander och Cronvall ritade många byggnader i centrala Stockholm under 1920- och 1930-talen och drev egen firma som de övertagit av ett annat mycket anlitat arkitektpar, Hagström & Ekman. Byggherre var Clas Groschinsky, en driftig och mångfasetterad man som i början av 1930-talet startade byggfirma och köpte upp ett trettiotal tomter i Bergsund, och därefter kom att uppföra ett stort antal byggnader av olika slag runt om i staden. Huset byggdes med bidrag från judiska mecenater för att hjälpa flyktingar som kom till Stockholm före andra världskriget. På 1950-talet var det ett av två bostadshus på Söder dedikerat åt judiska familjer. 1987 tog Brf Lindvallsplan 4 över huset. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV - Comhem
Internet - Bredbandsbolaget

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,58896 %
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Lindvallsplan 4 ligger i en välskött fastighet från 1937 där det mesta är gjort. Föreningen bildades 1986 och förvärvade fastigheten 1987 och upplåter 40 st lägenheter med bostadsrätt varav 1 lägenhet med hyresrätt om 40 kvm och 2 lokaler (kontor och hantverkslokal). Föreningen är klassad som en äkta förening. Föreningen äger marken, ej tomträtt.

Belåningsgraden ligger på 2 868 kr/kvm och totalt 6,498 milj enligt årsredovisningen för 2020. Under 2020 amorterade föreningen 231 200 kr på sina lån.

Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10%.

RENOVERING AV BOSTAD:
Tillstånd av styrelsen krävs för:
- ingrepp i den bärande konstruktionen
- ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten
- annan väsentlig förändring
OBS: om man som bostadsrättsinnehavare avser renovera måste han/hon först ha fått en ansökan om renovering godkänd av styrelsen.

ANDRAHANDSUTHYRNING:
Andrahandsuthyrning får bara ske efter godkännande från styrelsen.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Lindvallsplan 4
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1303
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1991-1992 Stammar
1991-1992 El-stigar
1994 - Fasad
2003 - Tvättstuga
2009 - Fasad
2009 - Tak
2012 - Energifönster målades
2014 - Ommålning fönster på sydfasaden
2015 - Brandskyddet i hela fastigheten sågs över med bla brandsläckare/brandvarnare på varje våningsplan och i källaren
2015 - Fönstren mot Lindvallsgatan renoverades
2015 - OVK
2018 - Samtliga fönster mot Lindvallsplan har målats
2018 - OVK
2019 - Stamspolning
2020 - Byte av låssystem, justering av fläktarna på taket samt markarbeten på framsidan
2021 - Installation av hjärtstartare
2021 - Spolning av avloppsstammar (september 2021)
Kommande renoveringar: 2021 Underhåll av två brandbalkonger

Föreningen följer en underhållsplan.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen är tvättstuga, källarförråd, cykelrum och grovsoprum.

Parkering

Parkeringsplatsen kostar 1500 kr/månad men då ingår även laddning av elbil via en nyinstallerad laddbox. Rena elbilar prioriteras. Det finns en i kön och det är en bensinbil. (Kontrollerat med styrelsen 2020-03-30)

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga avgiftsförändringar finns planerade, föreningens uppgift 2021-09-29.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 232 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Driftkostnader

735 kr/mån
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

El: 435 kr
Försäkring: 300 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 152 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 146 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-03-15
Besiktningsman: Lars Olof Matsson, Energilaget Sverige AB
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 42 Visa alla 48 bilder
 

Planritning

Karta & område

Lindvallsplan 4, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christian Da Costa

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning