Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 317 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Bergsundsgatan 21, 4tr

Månadsavgift: 2 317 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare

Omsorgsfullt renoverad 30-tals 2:a med högt läge i huset!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 44 kvm
  • Lägenhetsnummer: 153
  • Byggnadsår: 1931
  • Månadsavgift: 2 317 kr
  • Driftkostnad: 700 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 6
  • Hiss: Ja

Välkommen till en omsorgsfullt renoverad 30-tals 2:a på attraktiva Bergsundsgatan i Hornstull! Tack vare högt läge i huset och generösa fönster tar sig ett vackert ljusinsläpp in i ditt hem. Mellan åren 2020-2022 har man noga planerat och tagit till vara på kvadratmetrarna på bästa sätt. Stilfullt kök med stommar från Ikea har prytts med danska Reforms fronter för en mer lyxig känsla. Här har prioritet legat på god förvaring och bra arbetsyta för att göra det mesta av köket. Maskinparken är påkostad med Electrolux kylskåp och diskmaskin samt Bosch spishäll och ugn. Hemmet har en social och öppen planlösning med sittplats vid både matbord och soffgrupp, perfekt när vännerna vill komma på besök. Det rogivande sovrummet rymmer dubbelsäng (180 cm) och här finns platsbyggda garderober samt en snygg glasvägg från Stolt smide som låter ljuset vandra vidare i lägenheten.
Bostaden har målats, kök och sovrum har fått ny parkett och resterande golv har slipats och behandlats med hårdvaxolja. I samband med renoveringen har man också låtit dra om elen samt fräst in all el i väggarna medan takbelysning samt belysning i badrum och kök kan styras med Pleid-appen. Du kan dimra, ha olika inställningar för tex full belysning eller mysbelysning och du kan också tidsinställa så att lamporna sakta tänds på morgonen om du behöver lite hjälp att vakna till.
Välkomnande hall och ett fräscht badrum med plats för tvättmaskin. Och en riktig bonus - trevligare grannar får du leta länge efter!

Hornstull är ett blomstrande område med vackra promenadstråk längs Bergsunds Strand och Söder Mälarstrand där du har flipp-floppavstånd till både Reimersholme och Långholmens grönskande oaser samt fina badmöjligheter under sommarhalvåret. Lyxen att bo mitt i stan men ändå ha "playan" runt hörnet. Här erbjuds ett stort antal restauranger och caféer samt mycket goda kommunikationer med t-bana, lokalbussar och flygbuss som tar dig vidare genom staden. Hornstulls galleria erbjuder spännande shopping och några populära restauranger att nämna i området är helt klart Tjoget, Bitza samt underbara Barbro med sin utsökta mat. Missa inte heller helgmarknaden med sina loppisstånd och food trucks längs vattnet framför Debaser Strand. Den sportige har flera gym att välja på, även ett utegym intill Pålsundet, och valmöjligheten när du älskar löpning är stor. I Hornstull saknas ingenting!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 44 kvm
Lägenhetsnummer: 153
Byggnadsår: 1931
Driftkostnad: 700 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Internet och TV via Comhem

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning sker med fjärrvärme och ventilation med självdrag.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,63302 %
Andel av månadsavgift: 1,75001 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

120 225 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Brf Fabriken 26 bildades 2003 och omfattar 48 lägenheter, varav 3 upplåtes med hyresrätt samt 4 lokaler. Föreningen är stabil och välskött med bra ekonomi och har två trevliga och grönskande innergårdar. Fastigheten bebyggdes 1931 och har fått namnet "Fabriken" från det stora fabriksområdet som låg där med Bergsunds mekaniska verkstad. Verkstaden avvecklades helt 1929 och området bebyggdes med bostäder. Arkitekten Axel J. Sjögren ligger bakom kvarterets vackra arkitektur och har ritat ett flertal byggnader i Hornstull. Fastigheten är K-märkt av Stadsmuseet eftersom den är av positiv betydelse för det kulturhistoriska värdet i området.

förening som äger marken.
Föreningen godkänner delat ägande exempelvis mellan förälder och barn.

För mer information se årsredovisningen.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fabriken 26
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Genomförda renoveringar:
2022 Renovering av tvättstuga
2021 Stamspolning samt radonmätning
2020 Fönsterunderhåll
2020 OVK
2020-2022 Takmålning
2020 Stamspolning samt energideklaration
2018 Gårdsrenovering
2018-2019 Stamspolning
2016 Renovering trapphus samt inköp av tvättmaskin
2015 Hissar
2014 Balkonginstallation
2013 Uppfräschning av framsidan med buskar, träd samt cykelställ
2013 Indragning av fiber
2013 Fasad
2011 Ny fjärrvärmeanläggning
2010-2011 Plåtarbete tak
2009-2010 Innergård
2009 Målning av taket
2009 Spolning av stammarna
2005 Nyinstallation av hiss
1986 Stambyte badrum och kök
1986 Elstigare
1985-1985 Byte av fönster
Kommande renoveringar: 2022 Byte av fönster (planerad start november 2022)
Ommålning av takpanel (ej tidssatt)

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, cykelrum och två fina innergårdar. Ett förråd hör till bostaden.

Parkering

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har inga planer på förändring av månadsavgifterna i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2022-10-02).

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.
Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 317 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband (50 Mbit/s) samt ett grundutbud av TV-kanaler.
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband (50 Mbit/s) samt ett grundutbud av TV-kanaler.

Driftkostnader

700 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde som baseras på säljarens nyttjande av bostaden.

Fördelas enligt följande

El: 500 kr
Försäkring: 200 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 90 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 123 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-10-23
Besiktningsman: Joakim Jehrén
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 26 Visa alla 32 bilder
 

Planritning

Karta & område

Bergsundsgatan 21, 4tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 2317 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Elin Bellander

Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning