Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 1 993 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 1 993 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Skogman
Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. nyproduktion

Heleneborgsgatan 12A, 2tr, Stockholm

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 56 kvm
  • Lägenhetsnummer: 17
  • Byggnadsår: 1923
  • Månadsavgift: 1 993 kr
  • Driftkostnad: ca 1 080 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2
  • Hiss: Ja

Underbar 20-tals 2:a med utsikt över Riddarfjärden i ekonomiskt stark förening! Måste ses!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 56 kvm
Lägenhetsnummer: 17
Byggnadsår: 1923
Driftkostnad: ca 1 080 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Tv/Internetanslutning

Comhem

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme
Ventilation genom självdrag

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm
Visa all fakta

Omgivning

Högalid är kanske den del av Söder som är svårast att beskriva, den är för många Söderbor ett outforskat territorium vilket är synd, här finns mycket kul och vackert att se och uppleva! Det som alla känner till är Högalidskyrkan med sina två torn, det är unikt i Stockholm. Det sägs att skälet till att kyrkan fick två torn var att två systrar som bidrog ekonomiskt till kyrkobygget inte kunde komma överens om vad som skulle kröna t.ornet och därför blev det två torn (det ena tornet har ett kors och det andra en tupp). Det sägs också att den ena systern bidrog mer än den andra varför det ena tornet är högre. Inget av detta är, trots att det är bra berättelser, sant. Tornen är lika höga och de två tornen byggdes av två skäl, dels för att slippa liknelser med Stadshuset och dels för att man hoppades att Högalid skulle bli stiftskyrka för det blivande Stockholms stift, så blev det dock aldrig. Kyrkan färdigställdes 1923. Högalid sträcker sig från Reimersholme, Långholmen och Hornstull i väster till och med södersjukhuset och Sachsska i söder, utmed Rosenlundsgatan och Torkel Knutssonsgatan ner till Söder Mälarstrand tillbaka till Långholmen. Av Södermalms ca 120.000 invånare bor drygt 30.000 i Högalid. En trevlig promenadväg genom Högalid är att gå genom Tanto med sina kolonilotter, gå upp mot Ringvägen förbi Zinkensdamms IP, ta vänster och korsa Hornsgatan, gå upp på Skinnarviksberget och njut av utsikten över stan innan du börjar gå vidare, gå Heleneborgsgatan och gå ner mot Långholmen som är värd en berättelse för sig. Gå tillbaka över nästa bro och gå endera ut på Reimersholme eller fortsätt upp för backen och sedan nerför Bergsundsgatan och avsluta promenaden med en fika eller något att äta på Strand eller på Loopens Marina.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,30 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 465 kr

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Stämjärnet 1 bildades 1981 och består idag av 50 bostadsrättslägenheter, varav 0 hyresrätter och 0 lokaler.. Föreningen äger marken och är klassad som en äkta förening. Föreningen har inga lån och är helt skuldfri. Föreningen har ett fint läge invid Pålsundsberget som numera är ett skyddat naturminne.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Stämjärnet 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1201
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Genomförda renoveringar:
1990-tal Stambyte.
2000-tal Anlagd trädgård gatusidan.
2008-2010 Ny utrustning i tvättstugan.
2009 Fönsterrenovering.
2010 Stamspolning
2010 Lagningar i fasad.
2010 Takrenovering.
2014 Nya hissar.
2016 Trapphus entréhallgolv slipat.
2017-2019 Fönsterrenovering.
2019 Nytt brandlarmssystem som just tagits i drift
2019 Stamspolning utförs i hela fastigheten v. 49
Kommande renoveringar: Dessa renoveringar/investeringar har diskuterats
Installation av solceller - offerter tas in oktober 2019
Borra efter bergvärme - en utvärdering kommer att göras
Renovering fasad

Gemensamma utrymmen

Föreningen har tvättstuga i källarplan, trevlig gemensam innergård/trädgård med två uteplatser och grill varav den ena har utsikt mot Riddarfjärden, bastu i källarplanet och 2 st cykelförråd i porten. Barnvagnar ställs på anvisad plats i entréerna. Vid höst och vårstädningar hyr föreningen en container för medlemmarna att slänga grovsopor i.

Parkering

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga beslut finns om förändring av avgiften men höjning om maximalt 10 % under 2020 har diskuterats. Dock poängterade styrelsen att inga beslut om avgiftshöjning ännu är fattade och ej heller att det skulle bli 10% om det blir någon.
Kommentar från styrelsen: Vi har mycket låga avgifter, mycket god likviditet, inga lån men det kommer investeringar i framtiden. Brandlarm, stamspolning och solceller tager vi från befintlig likviditet.
(Uppgift per 2019-10-22)

Kommunikationer

Tunnelbana
Närmaste tunnelbanestation är Hornstull (röd linje).

Buss
Närmaste busshållplats är buss 66 på Heleneborgsgatan eller buss 4 vid hållplats Högalidsgatan. Flygbussar går vid Hornstull.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 993 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
Avgiften erläggs kvartalsvis i förskott

Driftkostnader

ca 1 080 kr/mån
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Observera att driftkostnaden är baserad på säljarens nyttjande av bostaden och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

El: 460 kr
Försäkring: 370 kr
Gas: 250 kr

Energideklaration

Beskrivning: Energideklaration ej upprättad alternativt för gammal för byggnaden.

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Heleneborgsgatan 12A, 2tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Jessica Skogman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Jessica Skogman

Fastighetsmäklare / Ekonom / Cert. nyproduktion