Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 703 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Hammarby kaj 4, vån 2

Månadsavgift: 4 703 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare

3:a i mycket bra skick med uteplats intill grönskande innergård!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 80,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1022
  • Byggnadsår: 2016
  • Månadsavgift: 4 703 kr
  • Driftkostnad: 750 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 8
  • Hiss: Ja

Trivsam och fint planerad 3:a med uteplats i soligt söderläge som under årets varmare månader blir svår att slita sig ifrån. Ljuset hittar dig genom generösa fönsterpartier och du blickar ut över den välskötta trädgården. Kök och vardagsrum har en öppen och modern planlösning med stor social yta. Här erbjuds bra arbetsyta, god förvaring, diskmaskin samt plats för stort matbord där hela familjen kan samlas för välsmakande middagar. Hemmet har två rogivande sovrum och tack vare det bilfria läget kan du här sova gott om natten. Stort, fräscht badrum med bekvämlighet i form av både tvättmaskin och torktumlare. Välkomnande hall och goda förvaringsmöjligheter både i hemmet och tillhörande källarförråd.

Garage finns dessutom med direkt access via hissen. Föreningen har en trivsam och omtalad innergård med fin utsiktsplats över kanalen och det finns flera grillar att tillgå. En trappa ner vid kajen finns solbryggor och en aktivitetspark.

Nere vid Hammarby kaj finns flertalet av Sjöstans bästa restauranger, populära Krubb, Hemma hos Kaj och Tezukuri, för att nämna några. Besöker du Sjöstadsskrapan och dess takrestaurang har du utsikt över hela stan.
Här har du även vackra promenadstråk längs med kajen som tar dig in till Södermalm. För dig som vill njuta av friluftsliv finns Nackareservatet inpå knuten, Årstaviken samt Hammarbybacken som i år igen kan stoltsera med att vara värd för World Cup i skidåkning - eller varför inte Eriksdalsbadet och badmintonhallen bara några minuter från hemmet. T-banelinjen förlängs och kommer till Hammarby sjöstad, vid Fredriksdal byggs en stationsuppgång med hiss upp till Gullmarsplan.

Vid tvärbanestationen Mårtensdal finns en stor välsorterad ICA-butik och bra kommunikationer med tvärbana eller bussar och ungefär lika långt är det till Skanstull. En lite längre promenad bort vid Luma finns gratisfärjan som snabbt och smidigt tar dig över till Södermalm eller till Henriksdalshamnen. Från Luma kan du även ta betalfärjan m/s Emelie som angör Nybroplan och härliga Djurgården – en resa att njuta av.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 80,5 kvm
Lägenhetsnummer: 1022
Byggnadsår: 2016
Driftkostnad: 750 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 8
Hiss: Ja. Stor hiss med plats för barnvagn.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Föreningen har Ownit som bredbandsleverantör, IP-TV samt för telefoni. Basutbudet för TV ingår i månadsavgiften. Avgift för bredband: 184 kr/mån

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning via ventilation samt vattenburet system till termostatreglerade radiatorer som uppvärms med fjärrvärme/bergvärme. Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi denna miljöstadsdel. Hammarby Sjöstad kommer när det är fullt utbyggt, vara hem och arbetsplats för ca 35 000 personer.

Sedan starten i Hammarby sjöstad 1996 har Stockholms stad haft i uppdrag att göra stadsdelen till en spjutspets i miljöanpassning. Alla som bor eller verkar i Sjöstaden är en del av ett kretslopp. Kretsloppet hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och verksamheter i Hammarby Sjöstad. Målsättningen är att skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Energianvändningen och avfallet ska minimeras samtidigt som hushållning och återvinning ska maximeras.

I Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till Hammarbybacken, Sickla Köpkvarter med mängder av butiker och restauranger, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, naturreservat och ett stort antal restauranger i Sjöstaden, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad, här finns näst intill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,96289 %
Andel av månadsavgift: 0,0096289
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1 066 802 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Föreningens fastighet består av 4 huskroppar formade som timglas belägen i Södra Hammarbyhamnen på adresserna Hammarby Kaj 4, 6, och 8 samt Fredriksdalsgatan 1, 3, 5, 7, 9 och 11. Fastigheten byggdes 2015–2016 och är Svanenmärkt. Äkta förening som äger marken.

Den totala byggnadsytan uppgår till 9 214 kvm, varav 8 359 kvm utgör lägenhetsyta och 855 kvm lokalyta. Under den grönskande innergården finns ett garage som nyttjas gemensamt med Brf Fredriksdalskajen som äger grannfastigheten. Föreningen förfogar över 54 st bilparkeringar och 7 st MC-parkeringar.

104 lägenheter fördelas på de fyra huskroppar med 26 lägenheter i varje hus med följande storleksfördelning:
31 st 2 rum och kök
47 st 3 rum och kök
26 st 4 rum och kök

Lokalerna är anpassade för restaurang, hunddagis och kontor och innehas med hyresrätt (samtliga uthyrda).
Under 2022 har föreningen amorterat 6,5 miljoner på sina lån.

Föreningen godkänner delat ägande.

För mer info vänligen besök;
https://www.fredriksdalsbrygga.se/ samt se årsredovisningen.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Fredriksdals Brygga
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1102
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Kommande renoveringar: Det finns inga större renoveringar planerade (föreningens uppgift 13/3-23).

Gemensamma utrymmen

Föreningen disponerar en gemensam gård med lekplats, grillmöjligheter och flertalet sittgrupper.
Barnvagnsrum i entrén.
Cykelrum på gatuplan.
Garage.

Parkering

Föreningen delar garage med Brf Fredriksdalskajen. Föreningen disponerar 54 bilplatser och 7 MC-platser av 147.
Kostnaden för bilplats ligger på 2.220 kr/månaden och 778 kr/månaden för MC-plats (avser 2023). Samtliga bilplatser har tillgång till laddbox för elbilsladdning. Kostnad debiteras för anslutning, löpande samt elförbrukning. Garaget sköts på uppdrag från föreningen av Parkman Sverige AB.

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftsförändringar (föreningens uppgift 13/3-2023).

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
Betalfärjan M/S Emelie går in till Nybrokajen.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbana
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde. Sickla udde är i dagsläget Tvärbanans ändhållplats österut, där en utbyggnad till Sickla är planerad att stå klar 2017.

Tunnelbana
T-banelinjen (blå) förlängs och kommer till Hammarby sjöstad, vid Fredriksdal byggs en stationsuppgång med hiss upp till Gullmarsplan.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.
Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 703 kr
I avgiften ingår värme och kallvatten
Uppvärmning och kallvatten.
- Värme
- Kallvatten

Tillkommer:
-189kr/mån för tv/bredband
- 200kr/mån varmvatten. Regleras retroaktivt efter faktisk förbrukning.
- 300kr/mån el. Regleras retroaktivt efter faktisk förbrukning.
(Definitiv avräkning per kvartal)

Driftkostnader

750 kr/mån
Kommentar: Hushållsel och varmvatten regleras retroaktivt efter faktisk förbrukning.
Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde som baseras på säljarens nyttjande av bostaden.

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 250 kr
Varmvatten: 200 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 91 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 76 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-02-24
Besiktningsman: Fredrik Jönsson
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 21 Visa alla 27 bilder
 

Planritning

Karta & område

Hammarby kaj 4, vån 2, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4703 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Elin Bellander

Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning