Hoppa till innehåll
Sverige
 
Föreslagen budstart*: 
3 795 000 kr
Månadsavgift: 2 717 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   30/1
 • 13:30-14:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
 • Måndag
   31/1
 • 17:00-17:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare
Nacka

Sickla Strand 80

Föreslagen budstart*: 
3 795 000 kr
Månadsavgift: 2 717 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   30/1
 • 13:30-14:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
 • Måndag
   31/1
 • 17:00-17:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare

Hemtrevlig trea med ett av de bästa lägena och i en av Nackas bästa föreningar!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 57 kvm
 • Lägenhetsnummer: 99-2949-2-804-1
 • Månadsavgift: 2 717 kr
 • Driftkostnad: 470 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 3

- Låg avgift i stabil förening
- Utsikt mot Hammarbybacken
- Badrocksavstånd till Sicklasjön

Om du vill bo när stadens puls men ändå ha ett lugn och där promenader runt Sicklasjön hör till din vardag - Då har du hittat rätt bostad! På våning 1 av 3 finner man detta renoverade boende, som det bara är att flytta in i. Lägenheten erbjuder väl utnyttjade kvadratmeter med goda förvaringsmöjligheter i walk in closet samt två externa förråd. På balkongen i väst njuter man av sol större del av eftermiddagen och kvällen vilket skapar möjligheter att avnjuta trevliga måltider sommartid. Att vintertid se snön i Hammarbybacken är en ynnest och sätter en extra guldkant på vardagen.

Välkommen hem till Sickla Strand 80 - Ett boende för den kräsna!

Bostaden tillhör välskötta föreningen Sicklahus som har väldigt god ekonomi och där underhållen skötts väl vilket inte minst syns på den låga belåningsgraden och det hittills utförda underhållen.
Lägenheten ligger ostört och lummigt inbäddat i grönska med sjöutsikt mot Sicklasjön. I närheten finns en välskött park med bland annat tennisbanor, bocciabanor och ett fantastiskt lekområde. Intill finns bryggor och badplats med sandstrand, på bekvämt badrocksavstånd. Ett stenkast bort ligger Hammarbybacken och Hellasgården med Nackareservatet som tar vid.

Sickla och Sicklasjön erbjuder även varierade aktiviteter året om, såsom närhet till bad, löpspår, skridskoåkning, skidanläggning, Klätterverket, Dieselverkstans kulturhus erbjuder ett brett utbud av evenemang såsom konserter, marknader och festivaler – som ger området en härlig puls och kvarterskänsla. Sickla köpkvarter alldeles intill erbjuder ett utbud av butiker och nöje, till exempel restauranger och bio.

Lägenheten har perfekt kollektivläge, med busshållplats en minut från porten. Tvärbanan tar dig snabbt till andra sidan av stan och om några år finns här även tunnelbanan att tillgå. Som boende i detta område tar man ofta cykeln till jobbet om man arbetar inne i centrala Stockholms vilket tar ca 20-25 min!

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Föreslagen budstart
*Observera att den föreslagna budstraten inte är ett bedömt marknadsvärde och att säljaren har en förväntan på ett högre slutpris efter budgivning.

Om Bostaden

Beskrivning

Interiörbeskrivning

Välkommen in i hallen via en säkerhetsdörr och med platsbyggda garderober. Rakt fram finner du lägenhetens badrum som är helkaklat och utrustat med handfat, spegelskåp, WC, dusch med vikbara väggar samt tvättmaskin. Lägenheten har två bra sovrum i lugnt och svalt läge. Ena sovrummet har dessutom en klädkammare i angränsning med fönster.

Vardagsrummet och köket ligger i öppen planlösning vilket skapar en öppen och social oas. I vardagsrumsdelen har du plats med soffa och tillhörande möblemang. Intill köket har du matplats invid fönster med utsikt över Hammarbybacken. Köket är rymligt och stilrent i vita toner där du har kyl/frys, spis, ugn samt diskmaskin. Tack vare den öppna planlösningen kan man även med enkla medel duka upp för långbord vid speciella tillfällen. Balkongen till lägenheten ligger med ett mysigt läge mot innergården och här sitter du i ett soligt västläge.

Till lägenheten hör två förråd som du har rätt att nyttja.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 57 kvm
Lägenhetsnummer: 99-2949-2-804-1
Föreslagen budstart*: 3 795 000 kr
Driftkostnad: 470 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Uppgiften om yta baseras på uppgifter från ekonomisk plan och andra grunddokument i föreningen. Ytan kan ha förändrats därefter. Bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta. Är ytan av stor vikt för dig som spekulant bör en uppmätning vidtas.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,27743%
Andel av månadsavgift: 0,32914%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Sicklahus med säte i Sickla i Nacka registrerades som ekonomisk förening 1984-04-01. Fastigheterna Sicklaön 261:1 och 263:1 byggdes 1947-48 och Sicklaön 265:4 färdigställdes under 1958. Fastigheterna innehåller 310 lägenheter och ett 50-tal lokaler. Merparten av lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen
På Sickla Strand 29 finns en bastu och en samlingslokal som kan bokas av föreningens medlemmar mot en avgift. Bastun och lokalen hyrs och administreras av Sicklasjöns BK och alla medlemmar/boende i bostadsrättsföreningen har 50% rabatt på medlemskap i bastuföreningen.
Tvättstugor finns på Sickla Strand 19 (nyrenoverat), 35, 55, 71, 82 (nyrenoverat) och Atlasvägen 61. En grovtvättstuga bl.a. med matt-tvättmaskin finns att tillgå på Sickla Strand 39, ingång på baksidan av huset.

Tv & Internet
Kabel-tv levereras via ComHem och ingår månadsavgiften med ca 17 kanaler. Abonnemangsavgift för internet (Ownit) ingår i månadsavgiften. Fiberbredband finns inkopplat i bostaden och levereras via Ownit. Vill en boende koppla upp sig på internet ansvarar den boende för beställning av router samt eventuell kostnad för det. Det tillkommer även en anslutningsavgift på cirka 500 kronor och som debiteras på månadsavgiften en gång när föreningen får besked från Ownit att du kopplat upp dig.

Ekonomi
I månadsavgiften ingår det värme, vatten, sophantering, basutbud tv, fiber via Ownit. Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2022-01-10). Närmare besked om kommande år (2023) kan lämnas först när den totala renoverings- och finansieringsplanen är klar att presenteras, vilket beräknas vara klart under våren 2022. En höjning på 10% gjordes i januari 2022 för att ta höjd för kommande underhåll i föreningen.

Inglasning
På föreningens årsstämma i maj 2019 framkom stort intresse för inglasning av balkonger för de boende. Styrelsen kommer undersöka möjligheten till gemensam upphandling. I nuläget får de boende själva ansöka om bygglov för inglasning av balkong.

Gjorda renoveringar
1994 - Stambyte för flera/de flesta lägenheterna på Sickla Strand 7-86 och bedöms bli aktuellt inom 10 - 15 år igen (kontrollerat med styrelsen 2021-11-01)
1997 - Stambyte (gäst wc och badrum) samtliga lägenheter på Atlasvägen.
2011 - Stambyte (kök) samtliga lägenheter på Atlasvägen.
1999 - Fasad och balkongrenoveringar
2016 – Byte av värmeanläggning från fjärrvärme till bergvärme
2016 – Renovering och byte av frånluftssystem för att få en godkänd OVK
2016 – Utbyte och tillägg av isolering på vindar
2019 - Stambyte Sickla Strand 73 och 75.

Kommande underhåll
Föreningen håller på att revidera sin underhållsplan och i mitten på våren (2022) förväntas de ha en bättre överblick på kommande renoveringar. Det man vet redan nu är att samtliga innergårdar på Sickla Strand ska dräneras och att en fasad, tak och balkongrenovering kommer att genomföras i föreningen. Se informationsbladet under dokument för mer detaljerad information angående kommande underhåll och renoveringar.

Övrigt
Kvarvarande hyresrätter uppgår till 14 st med en sammanlagd yta om 830 kvm och utgör därmed betydande värden för föreningen när de säljs som bostadsrätter. Uppgift hämtad från årsredovisning 2020.

Motioner har väckts om att utreda om vi kan installera solceller på taken och att installera laddstolpar för elbilar. Styrelsen har gett en konsult i uppdrag att göra en förstudie och undersöka förutsättningarna för dessa åtgärder. I uppdraget ingår också att värdera möjligheten att införa så kallad kollektivmätning av elförbrukning (även kallad individuell mätning och debitering). Rapporten analyseras nu och inga beslut är ännu tagna.

Delat ägande
Minsta delat ägande mellan samboskap är 10%. Om delat ägande sker där någon inte ska bo i bostaden måste den som bor där/är skriven där äga minst 50%. En egen medlemskapsansökan som tagits fram från föreningen ska bifogas till HSB i samband med ansöka om medlemskap.

Parkering
Bostadsrättsföreningen förvaltar drygt 100 parkeringsplatser i området. Separat kö förekommer. Det finns också kommunala parkeringsplatser i området med avgiftsbelagd boendeparkering. Avgifterna på föreningens parkeringsplatser är ca 500 kr per månad och det råder i dagsläget lång väntetid.

Föreningens hemsida
http://www.sicklahus.se/

Allmänt

Föreningens namn: Sicklahus
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Fr.o.m. 1/1-22 kommer avgiften att höjas. Då kommer den nya avgiften för lägenheten att vara 2 669 kr.

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Pantsatt
Detta innebär att säljaren tagit lån för köpet av lägenheten med densamma som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet i samband med tillträdet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Föreslagen budstart*

3 795 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 717 kr

Driftkostnader

470 kr/mån
Antal i hushållet: 1
Kommentar: Angivna driftskostnader är säljarnas faktiska kostnader och dessa varierar utifrån antal personer i hushållet, avtalstyp och förbrukningsmönster.

Fördelas enligt följande

El: 330 kr
Försäkring: 140 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 110 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-02-28
Besiktningsman: Peter Sundmark

Alla bilder

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sickla Strand 80, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 2717 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

30
jan
Anmälan krävs
Sön 13:30-14:30
Välj tid
31
jan
Anmälan krävs
Mån 17:00-17:30
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning